Nové patche a DLC
Re: Nové patche a DLC
Tak přesně tohle mne také napadlo, když o HoI 5 začali na fóru Paradoxu mluvit vývojáři a začali "nehráčům" diskutujícím a stále s novými návrhy na tzv. "vylepšení hry" přicházejícím, začali mluvit o nemožnostech HoI 4. Ona totiž už totálně dobitá čtyřka se snad asi více pokazit nedá, ovšem ne u paradoxů, kteří podle posledních příspěvků na jejich fóru, chtějí opět upravovat editory lodí a znova přehodnocovat bojovou sílu jednotlivých zemí... Mám obavu, že už pouze jen nová pětka zajistí snad znovuhratelnost samotné hry, ale jen pokud z ní odstraní všechny návrhové příspěvky od "nehráčů" HoI. ( "nehráč" říkám tzv. "hráčům HoI", kteří jak sami přiznávají, hru pouze zapnou a pustí nastavení třeba na Haity a nechají hru bez zásahu běžet a jen kontrolují, zda jede podle nich správně a své poznatky na fóru paradoxu předávají jako "návrhové příspěvky" s tím, že chtějí, aby je paradox do hry zařadil! Nejvíc mne pobaví, když se mezi sebou hádají, kdo má "odehráno" nejvíce hodin hry....
Tak nám Paradox opět předloží nové DLC
, tentokrát pod názvem "Arms Against Tyranny" a přinese sever Evropy - Finsko, Švédsko, Norsko a Dánsko, s nimi nové fokusy a nové zimní jednotky. Ještě se prý můžeme těšit na nové rozšíření podpůrných jednotek divizí z pěti na snad deset ( na modech je to již mnoho let?!!), dále opravy bojové síly jednotlivých zemí a také prý nové generály ( ale asi jen pro nové DLC), malých změn má být více a jak napsal samotný Paradox budou upravovat samotnou hru, aby vyhovovala i slabší hráčům (?) a nováčkům.... Nové DLC už nabízí Steam
, ale zatím bez ceny a data vydání a ani Paradox datum ještě nezveřejnil. Reakce na nové DLC jsou na paradoxích stránkách od vděčných hýkačů blahem, až po velice silnou asijskou skupinu, která se dožaduje nového vylepšení Asie - hlavně Číny a Indočíny ( začíná jich být většina a jsou to silní křiklouni...), pouze několik málo hráčů naráží na neduhy hry jako hloupé editory techniky, které ukazují vše možné, jen ne to, co chcete. Kdo bude Paradoxem vyslyšen je asi jasné, jen mi vrtá hlavou, proč ve diskuzích vypouští balónky
o HoI 5.....????

To bude ta malá část co upozorňuje na neduhy současné HoI 4. Ví že se už hra nedá zachránit tak chtějí začít od nuly 

Tak jsem se prokousal všemi čtrnácti stránkami poslední diskuze na stránkách Paradoxu
a musím konstatovat, že je asi deset až dvanáct velice aktivních diskutérů, co ale bohužel určují trend HoI IV a asi i budoucí HoI V ...? Tihle borci se opravdu mají čile k světu HoI, ale nejspíš hru nikdy nehráli, nebo velice okrajově. Tihle borci se mlátí historickými fakty jako v mariáši a vynáší ukvapené soudy nad hrou a neustále se od vývojářů dožadují změn - sranda je, že jimi požadované změny nabízí už léta módy a i když vím, že ne všechny módy jsou ku prospěchu a některé dokonce staré verze hry ničí, tak tyhle borce poslouchají vývojáři Paradoxu. Nevím, co by přineslo tak toužebné přání diskutujících rozšíření Asie a Indočíny, ale byl bych raději, kdyby alespoň vývojáři dodělali to co už rozdělali a nechali si v DLCčkách zaplatit a nedotáhli to dokonce....???!!! Ale i přesto, že diskuze Paradoxu určují vývoj hry a jejích DLC, tak začínám mít pochybnosti o tom, jestli hra HoI je ze světa historie nebo jen fantazy sračička....

Zdravím, přemýšlím nad tím, že si pořídím HoI4 a po přečtení tohoto vlákna bych měl pár dotazů na zdejší ostřílené generály:
1. V jakém stavu se hra nyní nachází?
2. Je AI stále rozbitá a neschopná?
3. Ještě se ve hře vyskytují výše zmíněné nesmysly, jako např. Švýcarsko dobývající Evropu, lehký tank Tiger apod.?
Pokud nebyly tyto (a jiné) problémy opraveny, máte nějaké řešení? Používáte módy, nebo hrajete na starší verzi?
Děkuju za odpovědi
1. V jakém stavu se hra nyní nachází?
2. Je AI stále rozbitá a neschopná?
3. Ještě se ve hře vyskytují výše zmíněné nesmysly, jako např. Švýcarsko dobývající Evropu, lehký tank Tiger apod.?
Pokud nebyly tyto (a jiné) problémy opraveny, máte nějaké řešení? Používáte módy, nebo hrajete na starší verzi?
Děkuju za odpovědi
Ahoj, nejsem sice žádný generál, ale pouhý hráč HoI IV, mám však pro tebe odpověď na tvé otázky. Jelikož paradoxí sérii HoI určitě znáš, nemá cenu Ti nákup nijak hanit, či vychvalovat . Je to jen Tvé rozhodnutí. Hra HoI IV je již značně vousatá a paradoxími pravidelnými i nepravidelnými aktualizacemi, už vcelku hratelná a odladěná, AI je vcelku vyvážená a na nastavení vyšší i vcelku rozumná a dokáže být agresivní. Bohužel na nesmysly ve hře snadno narazíš, pokud dáš AI volnou ruku, tak i Švýcarsko dokáže být hegemonem Evropy a snadno spláchne Německo i s Francií a Itálií . Já jsem sice vyznavač historického módu, který snadno v menu nastavíš, ale ani takto nastavená hra Ti nezaručí, že historie dostane na frak a pak uvidíš, co AI dokáže bez ohledu na nastavenou obtížnost.
Co se týká těch přiblblých editorů tanků a letadel, tak zjistíš sám, že i lehký tank TIGER je možný a dokonce si můžeš vyšperkovat hru opravdovou kresbou skutečného TIGRU, která Ti bude hrou provázet ( výroba). U letadel je to stejná láce, už u meziválečné technologie si můžeš nastavit třeba letoun z konce války. Tohle paradox prý vložil do hry na přání fanoušků hry, podle paradoxáckého fóra.
Módy, které snadno stáhneš ze STEAMu hru hodně dokáží vylepšit, jen musíš dobře hledat a stahovat jen to co je přínos, ono totiž je nabídka módů dost zaneřáděna pitomostmi, které hru spíš ničí ( různé fantazy hlouposti a postavy, nesmyslné úpravy AI a podobně). Nejlepší mód pro hru HoI IV, je bezesporu Black Ice, ale to musíš umět anglicky, protože to v česku není přeloženo. U malých módů spíš najdeš různé vylepšení hry- např. editory lodí jsou lepší než v samotné hře, také mód, který přidává více pomocných jednotek u divize (10-12) a další malé chytré vychytávky, které ve hře chybí, nebo ji vylepšují. Dobré jsou také módy pro velké herní státy - Německo, USA , Itálii, UK či Nippon a Rusák, kde přidávají do hry skutečné portréty generálů, či divizní, sborové nebo armádní symboly.
Hru můžeš hrát na starší verzi, to jistě víš, ale dej si pozor na případné stažené módy, ne všechny s nimi fungují. Jeden dobrý mód na USA, ale třeba sviní hru, pokud není na správné verzi, čoklem s telefonem a čepicí, kterým zakrývá ve hře určité herní okna. No sám uvidíš, Já postupuji s mody pokus-omyl a nejsem blokován malým průtokem netu, takže mohu hru reinstalovat, kdy je třeba.
HoI IV má jistě svoje malé a velké chyby, Paradox už je nejspíš neodstraní, protože nějak často na jeho fóru začíná nadhazovat nový HoI V, ale zda je to tutovka, nevím. Jako řešení na chyby hry je z části možné používat ty módy, které hru dokáží vylepšit a je možné i hru přenastavit, aby hra neprodukovala třeba v padesátých letech Rakousko-Uhersko co dokáže porazit nejen Německo, ale i Rusáka. Jo jsou různé cesty boží a hry HoI....
Co se týká těch přiblblých editorů tanků a letadel, tak zjistíš sám, že i lehký tank TIGER je možný a dokonce si můžeš vyšperkovat hru opravdovou kresbou skutečného TIGRU, která Ti bude hrou provázet ( výroba). U letadel je to stejná láce, už u meziválečné technologie si můžeš nastavit třeba letoun z konce války. Tohle paradox prý vložil do hry na přání fanoušků hry, podle paradoxáckého fóra.
Módy, které snadno stáhneš ze STEAMu hru hodně dokáží vylepšit, jen musíš dobře hledat a stahovat jen to co je přínos, ono totiž je nabídka módů dost zaneřáděna pitomostmi, které hru spíš ničí ( různé fantazy hlouposti a postavy, nesmyslné úpravy AI a podobně). Nejlepší mód pro hru HoI IV, je bezesporu Black Ice, ale to musíš umět anglicky, protože to v česku není přeloženo. U malých módů spíš najdeš různé vylepšení hry- např. editory lodí jsou lepší než v samotné hře, také mód, který přidává více pomocných jednotek u divize (10-12) a další malé chytré vychytávky, které ve hře chybí, nebo ji vylepšují. Dobré jsou také módy pro velké herní státy - Německo, USA , Itálii, UK či Nippon a Rusák, kde přidávají do hry skutečné portréty generálů, či divizní, sborové nebo armádní symboly.
Hru můžeš hrát na starší verzi, to jistě víš, ale dej si pozor na případné stažené módy, ne všechny s nimi fungují. Jeden dobrý mód na USA, ale třeba sviní hru, pokud není na správné verzi, čoklem s telefonem a čepicí, kterým zakrývá ve hře určité herní okna. No sám uvidíš, Já postupuji s mody pokus-omyl a nejsem blokován malým průtokem netu, takže mohu hru reinstalovat, kdy je třeba.
HoI IV má jistě svoje malé a velké chyby, Paradox už je nejspíš neodstraní, protože nějak často na jeho fóru začíná nadhazovat nový HoI V, ale zda je to tutovka, nevím. Jako řešení na chyby hry je z části možné používat ty módy, které hru dokáží vylepšit a je možné i hru přenastavit, aby hra neprodukovala třeba v padesátých letech Rakousko-Uhersko co dokáže porazit nejen Německo, ale i Rusáka. Jo jsou různé cesty boží a hry HoI....
Ahoj, děkuju Ti za upřímnou a podrobnou analýzu. Ve většině recenzí jinde na internetu se akorát tak člověk dočte, že hra je ve skvělém nebo katastrofickém stavu (dle nálady autora). Ale zamyslet se nad tím, co funguje a co ne, co je realistické a co není, jaká je doopravdy AI... , to ti křiklouni neumí
P.S. a toho generála si podle mne stejně zasloužíš, i když to popíráš

P.S. a toho generála si podle mne stejně zasloužíš, i když to popíráš

Ne, opravdu nejsem žádný generál HoI IV, dokáži dostat od hry i na budku
(prohraji kampaň). Hru hraji rád, ale nejsem neomylný a hra dokáže hráče nachytat a Já mám třeba i oblast, kde jsem ještě nevyhrál - Čínu. Ať hraju za Nippon jak chci dlouho, Čína je mi zakletá, vždy něco nejspíš přehlídnu a rudí a ostatní číňani mne převálcují. Ani nestíhám vyrábět a stavět divize co jich dokáží a to sice primitivních, postavit oni a snad jsou i nesmrtelné
. Recenze na hru na STEAMu jsou skutečně velice smíšené a hodně záleží na tom, jestli hráč v kampaních vyhrává, nebo prohrává, ale najdou se i ty co hru celkem trefí i v jednej větě
.....

No step back pridava do hry dizajnér tankov. Odporúčam vynechať, je to grc a tie vlaky a zásobovanie za to nestoja.
Za druhé dlc blood alone pridava do hry dizajnér lietadiel a to neviem ako funguje. Neriskoval som po tom fuši v No step back. Taliansko je rozšírené v základe a vystači mi.
Nové severské dlc nemám preskumané, ale vyzerá zatiaľ fajn. Rozšírenia severných krajím uvítam a rovnako tak obchodovanie na trhu. Ale počkaj si, recenzie sú zatiaľ zvláštne.
Ja som dotovanie Paradoxu po Battle for Bosporus vzdal a stačí mi taká verzia hry, rozhodne ju aj odporúčam. Po La Resistance sú ale dlcčka ok a kúpa v zľave sa oplatí.
Za druhé dlc blood alone pridava do hry dizajnér lietadiel a to neviem ako funguje. Neriskoval som po tom fuši v No step back. Taliansko je rozšírené v základe a vystači mi.
Nové severské dlc nemám preskumané, ale vyzerá zatiaľ fajn. Rozšírenia severných krajím uvítam a rovnako tak obchodovanie na trhu. Ale počkaj si, recenzie sú zatiaľ zvláštne.
Ja som dotovanie Paradoxu po Battle for Bosporus vzdal a stačí mi taká verzia hry, rozhodne ju aj odporúčam. Po La Resistance sú ale dlcčka ok a kúpa v zľave sa oplatí.

Bostonská príručka Návod k Hearts of Iron IV
1. "Nemecká Ríša - Jediná na svete" 100%
2. "Francúzsko - Hranica slobody" 100%
3. "Japonsko - Hirohitov sen" 100%
4. "Československo - Prvá republika" Zrušené
5. "Španielsko - Ostrov izolácie" 100%
6. "Veľká Británia - Boj za mier" Zrušené
7. "Som už neaktívny, keby niečo ->" bonrstone@gmail.com