Čeština pro Stellaris

Moderátoři: Atlantis, martas3, Vals, Phoenix

Odpovědět
Tomík
Desátník
Desátník
Příspěvky: 31
Registrován: 07 bře 2018, 15:59

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Tomík » 20 črc 2019, 22:59

Jojo Pirvax :-D Chudák malá.

Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 21 črc 2019, 13:57

Při hraní jem našel ještě další chybku:
ancient_relics_events_l_polish.yml
když se zjistila = když se zjistilo

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 483
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 21 črc 2019, 15:01

Pozdě, už jsem vydal revizi 01... Příště...

Phan Korbal
Desátník
Desátník
Příspěvky: 32
Registrován: 25 čer 2017, 11:24

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phan Korbal » 28 črc 2019, 07:35

White asi ide iba o preklep ale ked sem stahel subor zo stranok Čeština pro verzi 2.3.3 revize 01 (42 270 řádků, 1 682 normostran) tak sa mi stahel subor stel_cz_ar_232_rev01.

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 483
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 28 črc 2019, 14:49

Děkuji za upozornění - spletl jsem se při zadávání adresy downloadu. Opraveno.

Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 25 srp 2019, 08:38

WhiteHorsi ohledně tvého nového článku o ačívmentech ti mohu potvrdit tvojí doměnku. JIž dříve jsem psal zde na foru co se nesmí upravovat v češtině u stellaris, aby se získaly ačívmenty, proto se pak přidával ten text do češtiny, že se nesmí přepisovat ty soubory, Informace co nesmíš upravovat jsou v checksum_manifest.txt v rootu hry, alespoň u Stellaris.
Phenixx píše:
24 čer 2018, 16:54
Pokud nepřepíšech žádný daný soubor s vypsanými koncovkami v těchto adresářích včetně jejich podadresářích tak ti půjdou. Již jich mam 33.

Stellaris\common
*.txt, *.lua, *.csv

Stellaris\events
*.txt

Stellaris\map
*.lua, *.txt

Stellaris\localisation_synced
*.yml

Čeština upravuje celou složku localisation_synced a soubor 00_random_names.txt z COMMON\RANDOM_NAMES\BASE\

Jinak kdyby jsi to měl špatně tak při zapnutém ironmodu ti bude psát špatný kontrolní součet viz obrázek. Hláška o kontrolním součtu je tam krátce předtím hra ironmod povolila a nic neřekla. Mohlo by se to v překladu změnit.

Obrázek

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 483
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 25 srp 2019, 19:41

Dík za zprávu. Prohlížet tenhle soubor mě nikdy nenapadlo...

Překlad už na to upozorňuje - viz verze 2.3.2,
soubor utopia_megastructures_l_polish.yml,
řádek 10408 - ACHIEVEMENT_TOOLTIP_CHECKSUM:0 "§RKontrolní součet byl změněn. Více informací v souboru 'jak instalovat.txt' Krok 2)§!"

Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 12 říj 2019, 16:55


Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 483
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 12 říj 2019, 19:15

Staženo, děkuji. Je to určitě verze 2.4.1? Není to překlep? Protože Paradox to uvádí jako patch 2.4...

Bude to brnkačka, zítra to zmáknu.

Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 12 říj 2019, 20:00

9.10 vyšla verze 2.4 a hotfix na 2.4.1 dne 10.10
viz: https://store.steampowered.com/news/?appids=281990

Rozdíl:
We're deploying a small, quick hotfix to address two issues we were able to solve today: inability of the launcher to display incompatible mods, and an economy bug related to artisan jobs and consumer goods.

A samozřejmě píšou že nazaručují kompatibilitu uložených her mezi 2.3.3 a 2.4.1

Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 13 říj 2019, 20:44

V rychlosti jsem prolítl řádky a zahlédl jsem tyhle překlepy:

megacorp_l_polish.yml
dočasně vyuceny = dočasně vynuceny

l_polish.yml
nemužete = nemůžete
hráto = hrát
mueziplatformí = meziplatformí
multiplatformí = multiplatformní //víckrát

social_gui_l_polish.yml
Odstrani = Odstranit
SOCIAL_BUTTON -> Friends, Status
Playing another game = Hraje jinou hru

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 483
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 15 říj 2019, 19:33

Phenixx:
Dík... Práce kvapná, málo platná, že... Opravím to, ale protože se jedná o změnu zcela nezajímavou, vydám opravu až v další verzi, která asi přijde po PDXconu.

Snco1301
Vojín
Vojín
Příspěvky: 1
Registrován: 19 říj 2019, 05:36

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Snco1301 » 19 říj 2019, 05:50

Zdravím. Hru mám origo na Steamu. Cz instaluju verzi 2.4.1 podle návodu (všechny 3 kroky, avčímenty mě nezajímají) tak hra je v cz ale launcher je v polštině. Přitom soubory v adresáři jsou (koukal jsem v text editoru). Několikrát jsem ověřoval na steamu soubory a instaloval znovu, ověřoval jsem návod, zda nedělám někde chybu, nedělám. Nevím zda vadí, žýe nemam všechny dlc ?

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 483
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 19 říj 2019, 22:05

Snco1301:
Jestli máš nebo nemáš všechna DLC je jedno. Launcher by měl být česky jako vše ostatní. Jestli není, v patřičných adresářích najdi soubory launcheru (ty, co jsou polsky a chceš je česky), vymaž je a na jejich místo zkopíruj ty z češtiny. Pokud to nepomůže, zkus ty soubory smazat bez náhrady a spustit hru bez nich. Místo textů by se ti mělo zobrazit něco jako PDXL_LAUNCHING nebo třeba PDXL_TT_DLC_TAB_DISABLED, prostě název proměnné místo správného řetězce. Protože když hra nenajde správný řetězec, zobrazuje jméno proměnné. Jestli se to tak nezobrazí, máš někde nějaký odkaz, který si to načte bůhví odkud.

Pak už můžeš udělat jedinou věc: pečlivě opiš onen polský text a nech si ho vyhledat v celém počítači. Když ani tak nic nezjistíš, máš asi smůlu.

Ještě mě napadla kontrolní otázka - při instalaci jsi polské soubory launcheru zálohoval, přejmenoval, nebo natvrdo přepsal? Protože pokud zálohoval, nebo přejmenoval, je nutné je mít někde úplně mimo root hry.

Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 20 říj 2019, 10:32

Paradox při posledním update měnil ten jejich launcher za jiný a zřejmě nebere ty soubory s překladem ze starého.

Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 20 říj 2019, 11:20

Jinak by měli vyjít dvě nové DLC
Stellaris: Lithoids Species Pack - 24.10.2019
Stellaris: Federations - zatím bez datumu

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 483
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 20 říj 2019, 17:28

Já vím... :-)

http://jajjun.com/

nevimjmeno2
Desátník
Desátník
Příspěvky: 34
Registrován: 24 úno 2018, 18:32

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od nevimjmeno2 » 23 říj 2019, 23:07

To jsou názvy :D

Dávám jen link, protože to píše:Vaše obrázky můžou být široké maximálně 1280 pixelů.


https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5E615B4F

nevimjmeno2
Desátník
Desátník
Příspěvky: 34
Registrován: 24 úno 2018, 18:32

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od nevimjmeno2 » 25 říj 2019, 12:21

Ahoj, chceš poslat soubory na češtin nebo už to někdo udělal?

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 483
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 25 říj 2019, 19:38

Ještě je nikdo neposlal, pošli je. Jako vzor si vezmi češtinu. Pošli mi všechno, co obsahuje čeština.

Adresář localisatinon pošli komplet tak, jak je. Se všemi lokalizacemi.

Odpovědět

Zpět na „Stellaris“