Dotazy k pravidlům, diskuze
Moderátor: Vals
-
- Osobní Strážce Obří Chobotnice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dotazy k pravidlům, diskuze
Byla to krásná hra a děkuji jak spoluhráčům, tak hlavně Marmontovi, že to vydržel tak dlouho, protože je to šílená práce dělat PH. U Vídně bychom zcela nepochybně VYHRÁLI!!! 

Jan Havran z Trojvlčí, nejvyšší kapitán Šerých plášťů.

Jistě, u Vídně bychom vyhráli, následně srazili odbojnému Pernštejnovi hřebínek, následně ho srazili i královi a vyhlásili stavovskou republiku 

-
- Kontaktovat uživatele:
Pernštejn udělal docela kariéru, no
. Typický Fínix 

-
- Podplukovník
- Bydliště: Frei Stadt Hultschin, hlavní město Rzeczipospolite Prajzke
Vals: Rzeczpospolita Czeska?

SOMUA měla dvě verze - model "standart" s poklopem a model "kabrio" bez poklopu.
Dekl je ve skutečnosti Dekl.
šedá eminence na dvoře Obodritského Cara
(Fórové hry, kterých jsem se zúčastnil.)
Admirál de Étranger, Francouzské císařské loďstvo (Trafalgar 1805)
rytíř Johannes von Ausländer, prozatímní regent Sicilského království (Byzanc 1214)
Luigi Mario Forestiero, Il primo ministro del Regno d'Italia (Německo 1866)
Generál von Ausländer st., velitel 51.rezervní divize, hrdina od města Ypres (1915)
Generál von Ausländer ml., velitel 22.tankové divize, hrdina od Krymu (1942)
očekává další nasazení do bitevní vřavy
Hotentotenpotentatentanteatentäter
rytíř Johannes von Ausländer, prozatímní regent Sicilského království (Byzanc 1214)
Generál von Ausländer st., velitel 51.rezervní divize, hrdina od města Ypres (1915)
-
- Major
- Kontaktovat uživatele:
Kdepak Cizinče, to Vals jen chytře nazýval svůj přicházející pražský mordor stavovskou republikou...Cizinec píše:Vals: Rzeczpospolita Czeska?![]()

Je pravda že Pernštejnovi jsem asi přiliž pomohl, ovšem to bylo tehdy s dobrou vůlí udělat ze zničené herní pozice znovu hratelné místo. Jinak kdyby se samozřejmě našel nějaký blázen, který by se pustil do textového vedení hry, rád pomůžu například s nakreslením mapy i zajištěním její aktualizace...
Chvílemi uvažuji o třetích Čechách - odehrávajících se v husitské době (se silnými NPC - překvapivě tedy Husity). Ale doopravdy jen chvílemi 

-
- Kontaktovat uživatele:
Chci vést křížovou výpravu a zničit husity a navždy je vymazat z mapy dějin!!!!

Ještě bych se vrátil ke hře ... Teď, když je dobojováno, zajímalo by mě například - pokud to tedy Marmont může a chce prozradit, jak dával dohromady a vyhodnocoval výsledek jednotlivých bitev. Případně nějaké ty pikantnosti ze zákulisí válečných tažení nebo diplomacie ... třeba jestli se někdy stalo, že by se vojska nepřátelských stran jen těsně minula, aniž by se potkala a srazila na bitevním poli ... No prostě něco sem dej, ať mají Rožmitálští alespoň dobrý pocit, že jsem byli u toho, když už neměli "tu čest" si ani jednou vystřelit
Wilhelm von Royal, generálporučík a velitel XXXXII. sboru, (Krym 1942)
Michal Jan Lev z Rožmitálu, pán z Rožmitálu, (Čechy 1526-1527)
Enrico de Candia Pescatore, hrabě z Malty, admirál a direktor Republiky Janov (Byzanc 1214-1217)
Čeněk z Vartemberka, pán z Veselí a Vartemberka, rytíř Dračího řádu, nejvyšší purkrabí a královský maršálek, (Husitské války 1424-1426)
William Royal, admirál britského Královského námořnictva (Trafalgar 1805)
Louis Alexander Berthier, divizní generál a náčelník štábu Armée d´Italie, (Itálie 1796)
Michal Jan Lev z Rožmitálu, pán z Rožmitálu, (Čechy 1526-1527)
Enrico de Candia Pescatore, hrabě z Malty, admirál a direktor Republiky Janov (Byzanc 1214-1217)
Čeněk z Vartemberka, pán z Veselí a Vartemberka, rytíř Dračího řádu, nejvyšší purkrabí a královský maršálek, (Husitské války 1424-1426)
William Royal, admirál britského Královského námořnictva (Trafalgar 1805)
Louis Alexander Berthier, divizní generál a náčelník štábu Armée d´Italie, (Itálie 1796)
-
- 18. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
S kamarádem uvažujeme o nové hře. Ale nejprve by si to chtěl zkusit někde nanečisto apotom by se jelo. Buď že by se převzasla současná hra nebo právě zbývají Husité jakožto poslední zajímavé období.
Ještě by pochopitelně šlo rozšířit mapu a hodit počátek třicetileté války
Ještě by pochopitelně šlo rozšířit mapu a hodit počátek třicetileté války

Oklamat, zmást, překvapit
("Stonewall" Jackson)
("Stonewall" Jackson)
30leta valka zni velmi zajimave. 

(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination
-
- Major
- Kontaktovat uživatele:
No, své Čechy bych jinému PH předával jen nerad... Vůbec by to nenadělalo dobrotu, musel bych novému pánu jeskyně sálodlouze vysvětlovat svoje statistiky a systém vedení, musel bych vás učit pracovat s Corel Draw a vysvětlovat jak funguje můj výpočetník z excelu na bitvy a tak. A musel bych se ke všemu přenést přes to, že moje snaha o co nejhezčí vzhled všech herních témat by se v prach obrátila...
Výpočet bitev? Měl jsem na to v excelu napsanou tabulku, která v zásadě rozhodla bitvu asi z 50%, zbytek záležel na mojich rozmarech a posuzování rzkazů. Při výpočtu měsíce jsem si udělal body z vašich rozkazů a popřemýšlel které jednotky se minou a které setkají, pak si musel pečlivě vyhledat složení jednotek, zadat je do excelu a ten vyhodil ztráty na obou stranách. Potom jsem porovnal manévry, které jste v rozkazech zmínili a rámcově ještě upravil výsledek, který mi vyhodil excel... No a pak vy vyslechl všechno remcání a za týden začal znovu...
Edit:
Jinak husitství rozhodně není poslední zajímavé období... Pro hru typu Čech se například podle mého velmi hodí období Braniborů v Čechách 1278-1283, nebo stavovské Čechy ovšem tentokrte počínající roku 1471, tedy smrtí Jiříka z Poděbrad... Když jsem se rozhodoval jestli začít hru, přemýšlel jsem mezi dvěma koncepty. Nakonec vyhrálo téma roku 1526, ale na druhé straně jsem měl vymyšlené období kolem roku 1300, kdy se uprazdňují vládnoucí trůny v celé střední evropě. Tehdy se mělo hrát za vyšší feudální pány, než za provinční šlechtu a nezápasit ani ne tak o majetky, jako o tituly (kníže hlohovský, zemský vikář Míšeňský atd...) Proč to všechno říkám? Abych pošťouchnul někoho dalšího, aby se do něčeho pustil...

Výpočet bitev? Měl jsem na to v excelu napsanou tabulku, která v zásadě rozhodla bitvu asi z 50%, zbytek záležel na mojich rozmarech a posuzování rzkazů. Při výpočtu měsíce jsem si udělal body z vašich rozkazů a popřemýšlel které jednotky se minou a které setkají, pak si musel pečlivě vyhledat složení jednotek, zadat je do excelu a ten vyhodil ztráty na obou stranách. Potom jsem porovnal manévry, které jste v rozkazech zmínili a rámcově ještě upravil výsledek, který mi vyhodil excel... No a pak vy vyslechl všechno remcání a za týden začal znovu...

Edit:
Jinak husitství rozhodně není poslední zajímavé období... Pro hru typu Čech se například podle mého velmi hodí období Braniborů v Čechách 1278-1283, nebo stavovské Čechy ovšem tentokrte počínající roku 1471, tedy smrtí Jiříka z Poděbrad... Když jsem se rozhodoval jestli začít hru, přemýšlel jsem mezi dvěma koncepty. Nakonec vyhrálo téma roku 1526, ale na druhé straně jsem měl vymyšlené období kolem roku 1300, kdy se uprazdňují vládnoucí trůny v celé střední evropě. Tehdy se mělo hrát za vyšší feudální pány, než za provinční šlechtu a nezápasit ani ne tak o majetky, jako o tituly (kníže hlohovský, zemský vikář Míšeňský atd...) Proč to všechno říkám? Abych pošťouchnul někoho dalšího, aby se do něčeho pustil...

-
- 18. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Perštejn všechny své kroky dělal v zájmu země, tak držte tlamy tlučhubové 

Hetharia: Kníže Pavel z Pavlínova, král Terenie
Omluvte mi můj pravopis, ale jsem spíše matikář :D:D
-
- Podplukovník
- Bydliště: Frei Stadt Hultschin, hlavní město Rzeczipospolite Prajzke
A které?Phoenix píše:Perštejn všechny své kroky dělal v zájmu země, tak držte tlamy tlučhubové

SOMUA měla dvě verze - model "standart" s poklopem a model "kabrio" bez poklopu.
-
- Nadporučík
Takl hra byla dobrá. Uvidíme kdy bude nějaká další. 

Visi, veneri, vodpali původní verze Ceasarova výroku než se ještě jednou zamyslel. 
v čechách 1526 purkmistr olomoucký.
V Itálii 1494 sultán Sulejmán vládce náš, pán všeho muslimského světa.

v čechách 1526 purkmistr olomoucký.
V Itálii 1494 sultán Sulejmán vládce náš, pán všeho muslimského světa.

-
- Major
- Kontaktovat uživatele:
Jinak, ted jsem samozřejmě schopen odtajnit, ze hry cokoliv... Takže na nějaké otázky a tajné dohody ze stran hráčů rád opovím. Jen dotaz mám se namáhat se závěrečným hodnocením a shrnutím? Víte, abych tomu zase abych se nevěnoval něčemu na co by polovina z vás sotva klikla... 

-
- 18. Plukovník
- Kontaktovat uživatele:
Mě by zajímalo jakej bídák ti marmonte nakecal to, že chci zradit Ferdu?
....Samozdřejmě ještě jak jsem ho měl vlastně zradit.

Hetharia: Kníže Pavel z Pavlínova, král Terenie
Ja jak jsem uz rikal tak bych bral to shrnuti, ale zalezi na tobe Marmonte.
(\ /)
(O.o)
(> <)
(O.o)
(> <)
Jasně, shrnutí a hodnocení bychom rádi
Mne by především zajímalo financování pána z Pernštejna v první části hry. Několik měsíců za sebou jsem totiž považoval za jisté, že je na mizině a musí propouštět armádu a ono nic, naopak ještě přiverbovával další a další oddíly.

Mne by především zajímalo financování pána z Pernštejna v první části hry. Několik měsíců za sebou jsem totiž považoval za jisté, že je na mizině a musí propouštět armádu a ono nic, naopak ještě přiverbovával další a další oddíly.
Pujcky mnoho mnoho pujcek a silene dane. 

(\ /)
(O.o)
(> <)
(O.o)
(> <)
Většinou 50 % daň, Hned ze začátku sem dostal 500 kpg od Ferdinanda, s toho sem ale polovinu poslal Slezské šlechtě jako úplatek. V prosinci přišlo 300 kpg od Rožmberka, ale polovinu sem zase poslal jako úplatek Jihlavě. V Březnu sem ještě stihl poslat 300 kpg Rožmberkovi. V dubnu sem ještě dal 100 kpg na obnovu Brna. V květnu sem vybral 60 % daň a dostal 750 kpg od Ferdinanda. No a v červenci sem dostal 200 kpg od Rožmberka a 50 kpg sem odebral zajatým vojákům, to už sem fakt mlel s posledního.