čeština pro HOI3

Informace o češtině. Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky. Zde je jejich místo. Vše o češtině do Hearts of Iron 3.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
Ivinho
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 07 zář 2010, 11:34

čeština pro HOI3

Příspěvek od Ivinho » 07 zář 2010, 11:53

Ahoj, od rána vlastním originál HoI 3 a po instalaci jsem chtěl samozřejmě tuto hru vylepšit češtinou. Po prvním puštění ještě bez češtiny hra běží superně, stáhl jsem si a nainstaloval patch 1.3 a poté i češtinu. Po spuštění hry mi hra v polovině načítání spadne a objeví se hláška: "Problém způsobil, že program přestal správně fungovat. Systém Windows program ukončí a oznámí vám, zda je k dispozici řešení". Hru jsem odinstaloval a znovu nainstaloval, nainstaloval tentokrát češtinou rovnou. Hra se mi načte do hlavního menu, čeština funguje velmi dobře. Poté co si vyberu národ a dám začátek hry, mi hra v polovině načítání spadne a objeví se opět ta Windows hláška. . .
Vlastním notebook lenovoG560 s Windows 7 Home Premium 64-bit, RAM 4GB, procesor Intel i3 330M 2.13GHz, NVIDIA GeForce 310M.

Jinak, demo mi běželo perfektně. Možná bych se měl spokojit s anglickou verzí, ale AJ není dvakrát moje hobby, a ikdyž jsem dokonce z AJ i úspěšně maturoval, dal bych mnohem radši přednost češtině.

Za případné rady a tipy budu velmi vděčný, jsem jen obyčejný vojín :)

gameart
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 12 zář 2008, 23:55

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od gameart » 07 zář 2010, 12:17

Hoj ahoj :)
takze predne na HOI3 je posledni patch mam takovy pocit 1.4 a pro nej byla delana cestina naposled.Dale je nutne aby sis nespletl cestinu na datadisk Semper Fi s cestinou na original HOI3, jsou rozdilne a nekompatibilni.
zkus tuhle cestinu http://www.edisk.cz/stahni/05164/hoi3cz ... 1.1MB.html
cestina ver.0.93 na origos HOI3 je plne funkcni a jsou tam prelozeny prakticky veskere texty, ALE cestina nebyla finalne zkorekturovana a ani uz nikdy nebude vzhledem k datadisku Semper Fi.
jinak cestina se instaluje az naposled, nejdriv hra -> posledni patch -> cestina

Ivinho
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 07 zář 2010, 11:34

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od Ivinho » 07 zář 2010, 12:25

češtinu 0.93 kterou píšeš ty jsem celou dobu zkoušel instalovat. A právě mi nefungovala na originálu HoI3. . .

gameart
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 12 zář 2008, 23:55

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od gameart » 07 zář 2010, 13:05

Ivinho píše:češtinu 0.93 kterou píšeš ty jsem celou dobu zkoušel instalovat. A právě mi nefungovala na originálu HoI3. . .
zeptam se takhle, hra ti bezela v poradku bez cestiny? (musis zkusit nekolikrat)
pises zes instaloval patch 1.3, ale co si pamatuju tak posledni byl 1.4, nemohl by byt problem tady?

Ivinho
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 07 zář 2010, 11:34

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od Ivinho » 07 zář 2010, 14:45

ted jsem hru znova nainstaloval, pustil jsem ji bez nainstalované češtiny i bez patchů. Běžela dobře, žádné problémy. Nainstaloval jsem češtinu 0.93, hra se mi sekla myslím při načítání "adabtace historie". . .
Jinak předtím jsem nainstaloval patch 1.4 a hra mi spadla při načítání, ani do menu jsem se nedostal. . .

gameart
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 12 zář 2008, 23:55

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od gameart » 07 zář 2010, 15:49

cestina byla delana pro hru s patchem 1.4, ikdyz zpetna kompatibilita by mela byt i s predchozimi patchi, popr. s original hrou, ale...
bohuzel to zatuhavani pri nacitani adaptace historie byl driv bezny jev a nebylo to zpusobene cestinou (i ja jsem s tim mel obrovske problemy) u mne se toto zatuhavani opravilo az s patchem 1.4, jini si stezovali ze jim to zatuhuje porad.(bavime se tu o hre bez nainstalovane cestiny)...
cestina se vydala a bohuzel si nikdo nestezoval primo na tenhle problem ze by mu cestina zpusobila.Nyni kdyz je jiz pomerne dluho venku datadisk Semper Fi, ktery prinesl spoustu vylepseni (i co se tyka stability) se jiz nema smysl zabyvat problemy ktere prinasi original HOI3, potazmo cestinou na nej.
Pokud ti hra pada kdyz nainstalujes patch 1.4 (bez cestiny) tak je nekde velky problem, pokud se ale problemy objevuji az po nainstalovani cestiny, musim ti doporucit ji neinstalovat :(

Ivinho
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 07 zář 2010, 11:34

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od Ivinho » 07 zář 2010, 15:58

Popřípadně hrát hru v angličtině . . .

gameart
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 12 zář 2008, 23:55

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od gameart » 07 zář 2010, 18:03

Ivinho píše:Popřípadně hrát hru v angličtině . . .
ano, jak jsem rekl, neinstalovat cestinu pokud zpusobuje problemy

Ivinho
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 07 zář 2010, 11:34

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od Ivinho » 08 zář 2010, 09:27

a co čeština pro Semper Fi?

gameart
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 12 zář 2008, 23:55

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od gameart » 08 zář 2010, 17:21

Ivinho píše:a co čeština pro Semper Fi?
ta ti na origos nepojede.V nejlepsim pripade se dostanes do menu a dal ne, nejde to protoze datadisk ma uplne jine zobrazeni mapy, takze jsem musel vytvorit nove pismo, proste vsechno znova, byt to tak nevypada, tak jsou tam rozsahle zmeny.

Ivinho
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 07 zář 2010, 11:34

Re: Problémy s češtinou

Příspěvek od Ivinho » 08 zář 2010, 18:54

Semper Fi jsem stáhl a nainstaloval, akorát nějaký ruský nebo co, takže něco mám v azbuce. . . :lola:
jinak další patche mi na tuhle ruskou verzi SF nejdou takže taky :lola:

Odpovědět

Zpět na „Čeština pro Hearts of Iron 3“