No čo sa mi stalo.

Začal som hrať teda odznova, tesne pred vznikom monarchie som zrušil všetky výskumy (teda 1, ktorý sa nestihol doskúmať). Lenže monarchia nevznikla, lebo Maďarsko odmietlo ponuku a musel som ho vojensky obsadiť. A žiadny event na vytvorenie Podunajskej monarchie už nenabehol. Ale kašlal som na to. Tak som si zbrojil, niečo dával do stavby tovární a niečo do AA obrany. Pri evente Mníchovská dohoda som si zvolil alianciu s Nemcami. Nemecko vyhlásillo vojnu Poľsku, ja som si obsadil celé južné Poľsko. Po anexii Poľska sa k nám pridalo Rumunsko. Nemecko vyhlásilo vojnu Dánsku a Nórsku. Dánsko síce obsadilo, ale Nórsko už nestihlo - ZSSR nám vyhlásilo vojnu. Pridalo sa k nám ešte Taliansko a Bulharsko (aj Juhoslávia, ale tá po prevrate odišla preč). Takže na východe uákopová vojna, línia sa skoro vôbec nehýbala, no v Taliansku bolo dusno.

Francúzi ovládali už celé severné a stredné Taliansko. Tak som spravil menšiu ofenzívu, vytlačil Frantíkov zo severného Talianska a obklúčil ich v strednom Taliansku (Cassino a okolie). Potom z nepochopiteľného dôvodu odišli nemecké jednotky z jednej provincie oproti Maginotovej línii, no a samozrejme Francúzi hurááá do Nemecka ... No keby len to. Obsadili moje Rakúsko a fakticky odrezali mnoho mojich, nemeckých a talianskych (svine, skoro vôbec nebojovali) divízií. Tak som sa prebil až do Rakúska, kde som Francúzov zabával s narýchlo pozliepanými jednotkami odobratými z východnej fronty. Nakoniec sa mi podarilo v Mníchove obklúčiť asi 20 francúzskych divízií a zničiť ich (Nemci zatiaľ zacelili dieru v línii a dokonca nachvílu kontrolovali Metz). Pozriem na Taliansko a čo nevidím - celé Taliansko pod kontrolou Frantíkov a na Sicílii vznikla sovietska

loutka Taliansko (aj Somálsko a Lýbia boli sovietske loutky).

Nemcom sa nejak zázračne potom podarilo vyjednať mier so Sovietmi do mája 1942. Keďže Nemcom sa moc nechcelo hýbať, postupne som vyhlásil vojnu Holandsku a Belgicku - do dvoch mesiacov potom padlo aj Francúzsko a Nórsko. Po anexii Francúzska a vzniku Vichystického Francúzska som obsadil Trento, ktoré ostalo francúzske a Juhoslávia sa vrhla na sovietske Taliansko a momentálne ho napoly obsadila. Nemecko ešte stihlo vyhlásiť vojnu Republikánskemu Španielsku (áno, republikáni vymlátili nacionalistov). A tu som zatiaľ skončil. Môžem povedať, že to je dosť crazy hra (ešte som zabudol, že ZSSR len nedávno obsadilo a anektovalo Mongolsko a Tannu Tuva).