Stránka 1 z 1

vylodění

Napsal: 26 zář 2016, 19:18
od icetiger
ahoj, jsem tu nový, ale mám problém. Chci se vylodit v Anglii, mám 28 lodí v transportu a prostě lodě se vrací do domovského přístavu plně naložené, prostě nechtějí vylodit na pláži jednotky. Poradíte co s tím?

Re: vylodění

Napsal: 27 zář 2016, 06:58
od Royal
Nevím, jak je to jinde (HOI 2,3,4). Jestli máš vážně na mysli hru ve staré dobré HOI (1), zkusím se rozpomenout. Myslím, že je to asi tak : Konvoj transportních lodí (s naloděnými jednotkami) se musí přemístit na nejbližší vodní plochu sousedící s (vyloďovací) pláží (pláž je označena malým žlutým obloučkem na pobřeží). Poté kliknutím na jednotky naloděné na transportních lodích a následným kliknutím odeslat vybrané jednotky na cílovou provincii s pláží. V Anglii býval (v HOI1) nejvýhodnějším a nejoblíbenějším místem k vylodění Edinburg. Vylodění chvíli ovšem trvá, zvlášť pokud je pláž (přístav) bráněn obránci nebo pokud dokonce v přístavu kotví nepřátelské námořní síly (ty obvykle zasáhnou proti vyloďovacím plavidlům). Stejně tak příliš velký počet jednotek určený k vylodění (například 28 jednotek určených k vylodění je stěží uvěřitelné číslo) není nebo nemusí být ke prospěchu věci. Tankové, motorizované a mechanizované jednotky se (tuším) vyloďují pomaleji a bez následného přísunu PHM do obsazeného přístavu jsou v podstatě odsouzeny k nehybnostim. Bez přísunu zásob zase všechny jednotky bez rozdílu typu ztrácejí organizovanost.

Re: vylodění

Napsal: 27 zář 2016, 18:19
od icetiger
já vím, jak se vyloďuje, ale transport přijede k pláži a zase odjede pryč plně naložen :cry: jsem se rozhodl dobýt Anglii paragány a pak tam poslat transport a snad to dám :D

Re: vylodění

Napsal: 27 zář 2016, 19:40
od Royal
Když víš, jak se vyloďuje, tak se transport za žádných okolností nemůže vracet zpět plný, leda by jsi mu takový rozkaz sám vydal. To je nějaké podivné. Možná by prolomilo ledy, kdyby jsi sem hodil obrázek z té hry.

Re: vylodění

Napsal: 28 zář 2016, 18:36
od icetiger
uvažuju, zda to není tím, že mám HQ v sestavě divizí, ale vyřešili to para a už to jde lehce :D

Re: vylodění

Napsal: 07 říj 2016, 21:49
od Juergen Koenig
Divná to věc. Já teď zažil bug, kdy Německo získávalo nové jednotky tak, že si vzalo jako expediční sílu třeba španělskou domobranu a nacpalo do transportní lodě. Jaké to překvapení, když se pak na Islandu objevila španělská milice pod německou vlajkou.
Jinak je ještě výborný bug na stejné bázi s transportními letadly. V nějaké ze starších verzí jsem takto nechtěně udělal z Rumunska světovou velmoc, poněvadž do jejich transportních letadel šli mí parašutisté. Nejenže 1. Fallschirmjägerdivision po výsadku patřila Rumunsku, ale stejně tak i Wales. Německé říši nezbylo než dodat zásobování, posily a dobýt Anglii. Takhle si vůdce operaci Seelöwe asi nepředstavoval ani v těch nejhorších snech :tssa: