Black ICE pro FTM

Sem směřujte vše týkající se úprav a módů Hearts of Iron 3.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 26 zář 2012, 22:12

saper90 píše:Jen pro uplnost - W7 nejsou upravený XP. Je tam překopaný jádro a hlavně práce s přidělenýma zdrojema - ostatně proto jsou problémy s kompatibilitou typu, že na W7 to jde a na XP ne(a naopak).

To byla jen taková IT vsuvka, můžete pokračovat dámy.


no o tom mluvim ze kdyz upravis softvare tak rozhodit na novy verzi starou je uspesnejsi nez naopak ... kdyby to bylo uplne jinej software tak to na tom nepude bez nakyho kompatibilniho modu coz si nemyslim ze by udelali novy win7 a pridaly kompatibilitu k xp ...

ale tahle debata neresi proc ten mod maj zvlast na xp a zvlast na win7? je tam neco novyho?

Uživatelský avatar
saper90
Podporučík
Podporučík
Příspěvky: 801
Registrován: 05 čer 2009, 16:37
Bydliště: Soul
Kontaktovat uživatele:

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od saper90 » 27 zář 2012, 07:48

Michgod píše: no o tom mluvim ze kdyz upravis softvare tak rozhodit na novy verzi starou je uspesnejsi nez naopak ... kdyby to bylo uplne jinej software tak to na tom nepude bez nakyho kompatibilniho modu coz si nemyslim ze by udelali novy win7 a pridaly kompatibilitu k xp ...

ale tahle debata neresi proc ten mod maj zvlast na xp a zvlast na win7? je tam neco novyho?
Ano je....myslíš, že bych o tom plácal jen tak do větru, kdyby na tom opravdu nic novýho nebylo? W7 má nový přístup po acces levelech, takže to, co je dělaýn přímo na W7 ti zaručeně nebude fungovat bez "přepadu", kterej se aktivuje přávě režimem kompatibility

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 27 zář 2012, 13:30

ja nerikal nic proti tomu co si rikal staci kdyz se podivam a vydim ze sou dva instalatory :roll:

a ptal sem se co tam je takovyho odlisnyho? zajima me hoi a ne win ....


-----

jestli se budem bavit o win tak sem rad ze v sobe dokazes najit takovou viru v neco co si urcite nikdy nevidel (zdrojak nebo boha vyber si :D ) ale zas tohle takovej uplnej offtopic neni... sice bych si paradox a microsoft nedovolil nikdy srovnavat ale v necem by si ruce podat mohli roky pracujou na tom samim a ani pak to neni funkcni novinka :D

Uživatelský avatar
saper90
Podporučík
Podporučík
Příspěvky: 801
Registrován: 05 čer 2009, 16:37
Bydliště: Soul
Kontaktovat uživatele:

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od saper90 » 27 zář 2012, 16:19

Michgod píše:ja nerikal nic proti tomu co si rikal staci kdyz se podivam a vydim ze sou dva instalatory :roll:

a ptal sem se co tam je takovyho odlisnyho? zajima me hoi a ne win ....


-----

jestli se budem bavit o win tak sem rad ze v sobe dokazes najit takovou viru v neco co si urcite nikdy nevidel (zdrojak nebo boha vyber si :D ) ale zas tohle takovej uplnej offtopic neni... sice bych si paradox a microsoft nedovolil nikdy srovnavat ale v necem by si ruce podat mohli roky pracujou na tom samim a ani pak to neni funkcni novinka :D
Budeš se divit, ale viděl. Ne sice W7, ale starší verze ano(samozřejmě jen části jádra) a znám funkční základy a principy nových verzí(vista, 7). Čirou náhodou z těhle věcí mám titul.

Uživatelský avatar
saper90
Podporučík
Podporučík
Příspěvky: 801
Registrován: 05 čer 2009, 16:37
Bydliště: Soul
Kontaktovat uživatele:

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od saper90 » 27 zář 2012, 16:22

Co se týče rozdílnosti hoi pro XP a V/7, z hlavy ti to neřeknu, neviděl jsem tu XP verzi. Pokud po tom budeš extra toužit, podívám se na to

Uživatelský avatar
restore
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 235
Registrován: 12 kvě 2009, 23:31
Bydliště: BA
Kontaktovat uživatele:

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od restore » 27 zář 2012, 16:45

No mna by to celkom zaujimalo, ako to moze mat 2 verzie podla winu. keby vytvarali podporu 8 jadier a podobne nemoznosti, tak hej, ale pokial viem, mod iba meni textaky, pridava nove subory pripadne zmeni povodne subory v danom programovacom jazyku. Nenapada ma jedina oblast, ktora by mohla teoreticky mat cokolvek s kompatibilitou.
The End Justifies The Means

Jeseter_na_suchu
Desátník
Desátník
Příspěvky: 28
Registrován: 22 úno 2012, 10:15

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Jeseter_na_suchu » 27 zář 2012, 17:12

Bude taky nová verze s příchodem Finest Hour? To bude zase čekání.... :-) (jestli jo)

Mimochodem nez vyjde ten patch10 tak hraju AS 4.11
http://auguststorm.com/forums/viewforum ... 98d56fa6b8

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 27 zář 2012, 20:25

jo slysel sem ze microsoft dela naky certifikaty... stoji to nemalej peniz a davaj to kazdymu :D ...


jestlis studoval starsi verze tak vis jak se od sebe odlisovali nebo spis neodlisovali... win 7 si nevidel ale jak po tom studiu muzes predpoklad ze je to uplne novej system... nerikam ze win 7 nedal praci... ze tam neni mnoho novinek... ze neni lepsi ale spis bych rek ze jen opravili chybky doplnili chybejici casti a ne ze ze nakej tym programatoru od rana do vecera tvorili novej system.. a proto si troufam tvrdit to co sem tvrdil

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 27 zář 2012, 20:26

saper90 píše:Co se týče rozdílnosti hoi pro XP a V/7, z hlavy ti to neřeknu, neviděl jsem tu XP verzi. Pokud po tom budeš extra toužit, podívám se na to

ja bych rad uz jen ze zvedavosti...

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 27 zář 2012, 20:27

restore píše:No mna by to celkom zaujimalo, ako to moze mat 2 verzie podla winu. keby vytvarali podporu 8 jadier a podobne nemoznosti, tak hej, ale pokial viem, mod iba meni textaky, pridava nove subory pripadne zmeni povodne subory v danom programovacom jazyku. Nenapada ma jedina oblast, ktora by mohla teoreticky mat cokolvek s kompatibilitou.

prave...

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 27 zář 2012, 20:27

Jeseter_na_suchu píše:Bude taky nová verze s příchodem Finest Hour? To bude zase čekání.... :-) (jestli jo)

Mimochodem nez vyjde ten patch10 tak hraju AS 4.11
http://auguststorm.com/forums/viewforum ... 98d56fa6b8

jasne ja furt cekam na ice pro ftm.. :D

Uživatelský avatar
saper90
Podporučík
Podporučík
Příspěvky: 801
Registrován: 05 čer 2009, 16:37
Bydliště: Soul
Kontaktovat uživatele:

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od saper90 » 27 zář 2012, 20:46

Michgod píše:jo slysel sem ze microsoft dela naky certifikaty... stoji to nemalej peniz a davaj to kazdymu :D ...


jestlis studoval starsi verze tak vis jak se od sebe odlisovali nebo spis neodlisovali... win 7 si nevidel ale jak po tom studiu muzes predpoklad ze je to uplne novej system... nerikam ze win 7 nedal praci... ze tam neni mnoho novinek... ze neni lepsi ale spis bych rek ze jen opravili chybky doplnili chybejici casti a ne ze ze nakej tym programatoru od rana do vecera tvorili novej system.. a proto si troufam tvrdit to co sem tvrdil

Za prvé, nejsem nějakej vocas, co si zaplatí 10 klacků a od mrkvounů dostane lejstro zatavený v plastu. Myslel jsem VŠ titul.

Za druhé. Starší verze se od sebe lišily minimálně, ale počínaje Vistou je to uplně neco jinýho. To, že ty to na HoI nebo hládání min nepoznáš neznamená, že to tak neni. Například práce s pamětí je uplně jiná - Vista dokáže virtualizovat minimálně dvojnásobek operační paměti(až 4-násobek), o čemž XP a starší měly jen vlhký sny. Neviděl jsem kód W7, ale vim jak pracují a jak nakládají s přidělenýma kapacitama. Pro laika je tam na první pohled novinek tak 7-8%(ano, ono božské aero, jiná adresářová strukrura, jiné sdílení atd atd), ale uvnitř je toho mnohem víc a s XP to má společný jen název MSW.

Uživatelský avatar
saper90
Podporučík
Podporučík
Příspěvky: 801
Registrován: 05 čer 2009, 16:37
Bydliště: Soul
Kontaktovat uživatele:

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od saper90 » 27 zář 2012, 21:12

Jo a málem bych zapomněl odpovědět - v téhle verzi je rozdíl jen v množství decisionů a eventů. XP neumí přečíst některé tagy používané v názvech a obsahu souborů, tak autoři místo opravy soubory odstranili uplně...

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 27 zář 2012, 21:31

saper90 píše:
Za prvé, nejsem nějakej vocas, co si zaplatí 10 klacků a od mrkvounů dostane lejstro zatavený v plastu. Myslel jsem VŠ titul.

Za druhé. Starší verze se od sebe lišily minimálně, ale počínaje Vistou je to uplně neco jinýho. To, že ty to na HoI nebo hládání min nepoznáš neznamená, že to tak neni. Například práce s pamětí je uplně jiná - Vista dokáže virtualizovat minimálně dvojnásobek operační paměti(až 4-násobek), o čemž XP a starší měly jen vlhký sny. Neviděl jsem kód W7, ale vim jak pracují a jak nakládají s přidělenýma kapacitama. Pro laika je tam na první pohled novinek tak 7-8%(ano, ono božské aero, jiná adresářová strukrura, jiné sdílení atd atd), ale uvnitř je toho mnohem víc a s XP to má společný jen název MSW.

to byl vtip....

co myslis tim virtualizovanim pameti? virtual memory?

ano novinek... kdyz se podivas na novej dil serialu zeptas se co noveho... kdyz se podivas na jinej serial zeptas se o cem to je...

novinek je ve win 7 spousta

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 27 zář 2012, 21:33

saper90 píše:Jo a málem bych zapomněl odpovědět - v téhle verzi je rozdíl jen v množství decisionů a eventů. XP neumí přečíst některé tagy používané v názvech a obsahu souborů, tak autoři místo opravy soubory odstranili uplně...
zajimavy

ale nepochybuju ze obracene win 7 problemi s xp verzi nema...

Uživatelský avatar
saper90
Podporučík
Podporučík
Příspěvky: 801
Registrován: 05 čer 2009, 16:37
Bydliště: Soul
Kontaktovat uživatele:

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od saper90 » 27 zář 2012, 22:10

Michgod píše:
zajimavy

ale nepochybuju ze obracene win 7 problemi s xp verzi nema...
Samozřejmě, že nemá. Každý nový operační systém je stavěn jako zpětně kompatibilní., ať už jde o unix-based nebo o dílka od MS

annonymuss
Desátník
Desátník
Příspěvky: 48
Registrován: 06 úno 2010, 11:33

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od annonymuss » 28 zář 2012, 06:11

zdravim ... potreboval by som poradit nahodil som si ten 10path a pocas hry ked dam save tak ma vyhodi do win a napise chybu program prestal pracovat ?

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 671
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od Michgod » 28 zář 2012, 15:03

jj ale on neni zpetne kompabilni proto ze by k tomu win 7 pripojili jinej druhej system win xp... ale co se tyce zrovna toho ms tak zrovna ten tam byl pripojenej k tomu :p

Uživatelský avatar
restore
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 235
Registrován: 12 kvě 2009, 23:31
Bydliště: BA
Kontaktovat uživatele:

Re: Black ICE pro FTM

Příspěvek od restore » 16 říj 2012, 11:22

Musim povedat, ze mam rad extra straty v bojoch (prakticky verdun v kazdej provincii), ale teraz si vsimam, ze je skoro nemozne vdaka tomu spravit pooriadne obklucenie. Aspon 50% jednotiek sa rozpane este pred koncom a su premiestnene mimo obklucenia k 6* HQ....
The End Justifies The Means

Odpovědět

Zpět na „Módy a Editace Hearts of Iron 3“