Nastavení Black Ice :
Rumunsko - normal
Rusko - normal ( aby měli němci alespoň nějakou šanci, na hard vždycky vyhraje Rusko, tak takhle by to mohlo být alespon delší dobu zajímavé)
Německo - hard
Spojenci - hard
Japonsko - hard
Čína - very hard ( těm to nepomůže, stejně prohrajou, ale vydrží o něco déle )
Zkusil jsem ze začátku jet taktiku špionáže v několika hlavních zemích s cílem získat důležité technologie. I když jsem to postupně začal výrazně omezovat, protože přínos technologií nebyl tak velký jak jsem očekával, tak se to po čase ukázalo jako chyba a promarnil jsem spoustu bodů "zbytečně". No co se dá dělat, příště už takovou chybu neudělám

Stav Rumunské armády není úplně povzbuzující. Je sice docela početná, ale většině divizí chybí protitankové zbraně, MP je málo a prakticky žádné doktríny a výzkumy nejsou hotové. Naštěstí je spousta času to napravit

Další zásadní problém spočíval v tom že Rumunsko má obrovskou neutralitu, nedají se přijmout důležité zákony a tím pádem ze začátku (prakticky do konce roku 1939) jsou absolutně nedostačující průmyslové kapacity, které nedovolují stavbu žádných vojenských jednotek.

Řecko se stalo okupovanou zemí což je tak trochu problém a dá se očekávat v budoucnu nějaký pokus Anglie o vylodění, proto tam musí zůstat část našich sil ....
Buď jak buď 28. Prosince 1940 vyhlašuje Rumunsko válku Turecku ....
Maďarská armáda je početně silnější, ale naše jednotky vybavené novými zbraněmi a ošlehané mnoha bitvami se jich rozhodně nezaleknou....

Tím že jsem anektoval Turecko jsem si zavřel dveře při útoku na sovětský svaz ( pokud Němci nevyhrají, tak to bude výhoda) a otevřel se možnosti že na mě vlítnou spojenci...
Každopádně to vypadá na hodně zajímavou hru. Německo bojuje celkem Statečně s Rusem i za pomoci Italů a Finů a situace je značně nejasná a proměnlivá. Těžko říct jestli se jim nakonec podaří je dobýt nebo ne, ale mám obavu že německo dojede na MP

Hru musím i přes celkový neúspěch hodnotit velmi kladně. Nejspíš jsem nikdy nehrál takovouhle zábavnou hru, plnou zvratů ....
Buď jak buď rozjíždím za Rumunsko další hru, tentokrát to chci udělat trochu jinak, maličko blíže reálu ...