Jajjun.com

Diskusní fórum věnováno historii, hrám od Paradoxu a mnoha dalším zajímavostem.
Právě je úte 07 zář 2010, 05:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nesmysly v HOI 3
PříspěvekNapsal: stř 28 črc 2010, 09:33 
Štábní praporčík
Štábní praporčík

tak Wilhelmshaven aj u mna, asi sa to pri instalacii rozhodne ci to bude Wilhelmshaven alebo Konigsberg aby to nemal kazdy rovnake :mrgreen:

Wenn nur mein Vaterland wenn Deutschland frei

PříspěvekNapsal: stř 28 črc 2010, 09:51 
Rotmistr
Rotmistr

821 píše:
tak Wilhelmshaven aj u mna, asi sa to pri instalacii rozhodne ci to bude Wilhelmshaven alebo Konigsberg aby to nemal kazdy rovnake :mrgreen:

Mě se vyloďujou výhradně v Oslu a Bergenu, tuto hru se vůbec do Königsbergu nepokusili lézt. Ale jednu výhodu to má. Mám přesně lokalizované Britské pozemní vojsko v Evropě. Dvě divize se vyloďují v Oslu, dalších šest v Bergenu a ten zbytek stojí na Normadských ostrovech a snaží se vyloďit v Cherburgu.

PříspěvekNapsal: pát 30 črc 2010, 23:49 
Rotmistr
Rotmistr

Tak mám další takový postřeh. Konečně sem rozjel útok na SSSR. Těsně před začátkem operace se mi podařilo uzavřít spojenectví s Rumunskem. Nemohl sem je ale hned 22.Června povolat do zbraně, o dva dny později už to šlo a na druhé straně Rumunsko-Ruských hranic, nebylo vůbec nic :D :D Rusové to všechno poslali na sever.
Ještě jeden postřeh, podařilo se mi zhruba na Bělorusko-Litevském pomezí prolomit frontu (prakticky na stejném jako ji Hoth prolomil v reálu) a postupuju dál naseverovýchod a na sever od mě místo aby zaútočila čumí nějaká ruská tanková divize a pozoruje jak postupuju na dál, stejně jako jižně od průlomu, jenom s tím rozdílem že se jedná o střeleckou divizi.
Jo a ještě by mě zajímalo co se děje s Ruským letectvem, první dva dny celkem bojovali a asi posledních pět dní o sobě vůbec nedali vědět.

PříspěvekNapsal: sob 31 črc 2010, 15:19 
Major
Major

Johnson:
to všechno jsou věci, které AI dělá pokaždé (hlavně ty vyklizené hranice) a kvůli tomu jsem to vlastně přestal hrát.

"...Dvacet let po pádu komunismu se oprašují nástroje totality a lidem se ještě vbíjí do hlavy, že je to pro jejich dobro. A některé „ovce“ ještě pobekávají, co všechno jsou schopny strpět, aby se mohly cítit bezpečně..." Dušan Streit

PříspěvekNapsal: sob 31 črc 2010, 15:23 
Rotmistr
Rotmistr

jean2005 píše:
Johnson:
to všechno jsou věci, které AI dělá pokaždé (hlavně ty vyklizené hranice) a kvůli tomu jsem to vlastně přestal hrát.

No já gentlemansky postupuju pomalu. Nemám v úmyslu Rusy úplně rozdrtit (i když to bude těžké :D ) to by potom byla nuda. Chci si pořádně zahrát. Taky proto sem se ani nepokoušel vylodit v Anglii.

PříspěvekNapsal: úte 03 srp 2010, 23:29 
Rotmistr
Rotmistr

Opět mi zůstává nad chováním AI rozum stát. Pokračuju za němce, je září 41. Jenom v sedmi kotlích se mi podařilo zničit okolo 110 ruských divizí. No a AI místo toho aby se snažil ty divize nahradit, tak vyrábí protivzdušnou obranu. Má ve výrobě něco kolem deseti divizí a spoustu protivzdušné obrany. Největší paradox je že já letectvo používám dost vyjímečně. Tak se mi zdá že nezničit Rudou Armádu bude nadlidský úkol. :D :D

PříspěvekNapsal: ned 08 srp 2010, 13:30 
Major
Major

Tak to mi hlava nebere. Mám za sebou tři námořní bitvy, ve kterých jsem potopil celé polské loďstvo a půlku finského a přišel jsem o dvě ponorky a dva torpédoborce. Výsledek je ten, že se "Naval combat experience" zvýšila o 0,4.
Potom moje jedna ubohá nejstarší ponorka potopí Finům dvě lodičky z konvoje a ta zkušenost se zvýší o 0,5?!?
Je to sice drobnost, ale když se to sečte s tím zbytkem...

"...Dvacet let po pádu komunismu se oprašují nástroje totality a lidem se ještě vbíjí do hlavy, že je to pro jejich dobro. A některé „ovce“ ještě pobekávají, co všechno jsou schopny strpět, aby se mohly cítit bezpečně..." Dušan Streit

PříspěvekNapsal: pon 09 srp 2010, 16:51 
Štábní praporčík
Štábní praporčík

ber to tak, ze ked cele tvoje lodstvo si spravilo z poliakou cvicne terce moc namahy im to nedalo, zato byt uspesny na tom starom crepe chcelo trochu kumstu od osadky :mrgreen:

PříspěvekNapsal: stř 11 srp 2010, 23:31 
Rotmistr
Rotmistr

ja jsem ted videl vcelku zajimavou hru byla to AI Nemecko vs. AI SSSR
1) zacatek roku 1941, Nemecko utoci na SSSR a uspesne postupuje, po case se pridava i Finsko. Finum a Nemeckym jednotkam tam dodanym pres obsazene Svedsko se dari obsadit Murmansk a Leningrad, dokonce si to AI namirila z Leningradu smerem dolu ke svym postupujicim jednotkam z Polska = vypada to na velke obkliceni Rude armady v Pobalti.Do toho vseho prichazi zakerny utok Japonska na SSSR.
2) save, jdu pracovat
3) load hry -> Nemecka AI se rozhodla jednotky ktere bojuji na vychodni fronte presunout do obsazene Francie a jednotky z Francie poslat na vychodni frontu (asi ve Francii moc zlobili :D ).Takze se tyto jednotky setkavaji nekde u Berlina a mezitim je nechranena jak Francie tak vychodni fronta na ktere to nalezite Ruda armada vyuziva a dere se smerem na zapad, pritom nemilosrdne likviduje nemecke jednotky, ktere nestihly utect.Finove jsou zatlaceni zpet na sva puvodni postaveni.V Asii je to jak na kolotoci, ale prevahu ziskava Ruda armada.
Nemci stabilizuji frontu az u hranic Vychodniho Pruska, ale Ruda armada ma velky vlom na jihu Polska, prakticky stejne postaveni jake mela ve skutecnosti pred zahajenim operace Bagration.
4) save, jdu pracovat
5) load hry -> Nemecka AI se opet rozhodla pro reorganizaci a tak vydava pokyn k presunum, toho ale vyuziva AI SSSR a Ruda armada zahajila operaci Bagration s tim rozdilem ze nejenom ze si dava dostavenicko v okoli Minska ale udelala jeste zaroven druhy kotel az k Danzingu.Nemecka armada je rozdrcena.Finsko je napul obsazene a Mandzusko je nyni pod Sovetskou spravou.

Nemecka AI by zaslouzila nafackovat, zato SSSR AI by zaslouzila jednicku s hvezdickou, jenze problem je v tom ze tohle vse stihli v roce 1941 :?

PříspěvekNapsal: čtv 12 srp 2010, 02:35 
Rotmistr
Rotmistr

Ono to nieje az take prekvapive, vzdy ked save/load, AI kompletne prehodnoti strategiu a podobne. Ked uz situacia vyzera fakt blede, staci znovu nacitat hru a aspon 3 staty sa zrazu rozhodnu zacat nove vojny a utvoria nove aliancie.

PříspěvekNapsal: čtv 12 srp 2010, 06:37 
Major
Major

Hmm, tak to je moc hezké :shock: .
Já to po dlouhé době opět rozehrál (pro tréning zase za Německo) a taky se dějí věci. Přestože jsem se docela snažil špionážně i diplomaticky, je Finsko a hlavně USA u Spojenců už od začátku roku 39. Výsledek je ten, že vesele potápím finské konvoje a trénuju si tím "Naval combat exp." a zároveň už v září 39 drtím v Belgii a Francii Pattona a spol..
Kupodivu je na kontinentu i BEF, takže je moje poněkud nedobudovaná Wehrmacht (stavím mj. i dvě velké a dvě malé letadlovky atd., tak průmysl nestíhá) přečíslená a místo blitzkriegu je to trochu pomalejší postup.
Nicméně to odhadem vypadá tak, že do zimy je Francie moje a invazi pak budu muset odložit na jaro. Stejně budou Graf Zeppelin a Peter Strasser hotové až v prosinci a letadla na tu druhou až někdy v březnu (špatně jsem to odhadl, dlouho jsem na hraní neměl čas a chybí mi tréning).

PříspěvekNapsal: čtv 12 srp 2010, 09:25 
Štábní praporčík
Štábní praporčík

restore píše:
Ono to nieje az take prekvapive, vzdy ked save/load, AI kompletne prehodnoti strategiu a podobne. Ked uz situacia vyzera fakt blede, staci znovu nacitat hru a aspon 3 staty sa zrazu rozhodnu zacat nove vojny a utvoria nove aliancie.

toto plati aj pre EU3, ono v save asi neni ziadna znamka o tom co sa AI prave snazi spravit

PříspěvekNapsal: ned 22 srp 2010, 17:51 
Major
Major

Tak teď jsem se docela nasmál následující hlášce:
"...performing CAG duty in Caen, damaging ships..."
Fór je v tom, že v Caen není přístav a tudíž asi těžko nějaké lodě :lola: .

PříspěvekNapsal: úte 24 srp 2010, 18:38 
Rotmistr
Rotmistr

jean2005 píše:
Tak teď jsem se docela nasmál následující hlášce:
"...performing CAG duty in Caen, damaging ships..."
Fór je v tom, že v Caen není přístav a tudíž asi těžko nějaké lodě :lola: .

Mozna nejaka lodka na mistnim rybniku :D. Chudaci rybari :D

PříspěvekNapsal: stř 25 srp 2010, 06:56 
Major
Major

Tak jsem si včera po dlouhé době vyzkoušel reakci AI na vylodění v Anglii a je to teda dost bída.
Letectvo:
RAF se sice snažilo, ale po oslabení z Francie jsem ho nenechal vzpamatovat a škody byly zanedbatelné.
Pozemní síly:
Posily se k místu vylodění (klasicky můj oblíbený Plymouth) sice začaly stahovat okamžitě, ale stačilo jim do cesty vylodit jednu hloupou divizi pěchoty a tu nedokázaly obejít a rozbily se o ní. Přitom na samotné dobytí města stačily pouhé dvě divize mariňáků (sestava 3xMAR + ENG) a trvalo to jen asi 3 dny.
Námořnictvo:
asi největší katastrofa vůbec. Možná jsem moc zmlsaný z TRP modu, ale to, co tady RN předvádí je teda ostuda největší. Moje Kriegsmarine (rozdělená na 3 flotily + lodě v opravě) má v tuto dobu asi 3 BC třídy Scharnhorst, asi 8-10 CA, stejně tak CL, hodně málo DD a poslední dvě ponorky (žádné jsem nestavěl, dle mých zkušeností jsou dobré jen k průzkumu).
Mezi 21.11.1939 a 1.12.1939 (žádný sníh, tak proč se nevylodit, že?) se odehrály 3 větší námořní bitvy s menši podporou letectva z obou stran (moje byla určitě silnější) a výsledek:
bitva 1: ztráty moje: nic, UK: 4 CA, 1 CL, 5 DD, 1 TP, 1 CVL (Hermes) skončila na 41%
bitva 2: ztráty moje: nic opět, UK: CV (CVL?) Argus, 2 DD, Hermes kupodivu bojovala taky i s 0% ORG
bitva 3: ztráty moje: 1 CA (Prinz Eugen), UK: 1 BB (Malaya) + 5 TP. 1 BB (Valiant) šla ke dnu asi taky, akorát mám dojem, že ji potopilo letectvo a to se potom neukáže ani ve výsledku bitvy, ani v tabulce potopených lodí (podobně šlo předtím i v téhle bitvě ke dnu asi mnohem víc UK lodí, jen to není nikde vidět)
Co se týče poškozených lodí, mám asi 4 CA někde mezi 15-60%, BC jsou snad všechny nad 90%, CL si nepamatuju, ale něco jako ty CA. Vzhledem k tomu, že mám spoustu dalších lodí těsně před dokončením, na tom Kriegsmarine asi není zrovna nejhůř, ale ta stupidita AI je přímo otřesná. Jsem docela zvědavý na Barbarossu, jak se Rusové předvedou.

PříspěvekNapsal: stř 25 srp 2010, 08:39 
Rotmistr
Rotmistr

jean2005 píše:
Tak jsem si včera po dlouhé době vyzkoušel reakci AI na vylodění v Anglii a je to teda dost bída.
Letectvo:
RAF se sice snažilo, ale po oslabení z Francie jsem ho nenechal vzpamatovat a škody byly zanedbatelné.
Pozemní síly:
Posily se k místu vylodění (klasicky můj oblíbený Plymouth) sice začaly stahovat okamžitě, ale stačilo jim do cesty vylodit jednu hloupou divizi pěchoty a tu nedokázaly obejít a rozbily se o ní. Přitom na samotné dobytí města stačily pouhé dvě divize mariňáků (sestava 3xMAR + ENG) a trvalo to jen asi 3 dny.
Námořnictvo:
asi největší katastrofa vůbec. Možná jsem moc zmlsaný z TRP modu, ale to, co tady RN předvádí je teda ostuda největší. Moje Kriegsmarine (rozdělená na 3 flotily + lodě v opravě) má v tuto dobu asi 3 BC třídy Scharnhorst, asi 8-10 CA, stejně tak CL, hodně málo DD a poslední dvě ponorky (žádné jsem nestavěl, dle mých zkušeností jsou dobré jen k průzkumu).
Mezi 21.11.1939 a 1.12.1939 (žádný sníh, tak proč se nevylodit, že?) se odehrály 3 větší námořní bitvy s menši podporou letectva z obou stran (moje byla určitě silnější) a výsledek:
bitva 1: ztráty moje: nic, UK: 4 CA, 1 CL, 5 DD, 1 TP, 1 CVL (Hermes) skončila na 41%
bitva 2: ztráty moje: nic opět, UK: CV (CVL?) Argus, 2 DD, Hermes kupodivu bojovala taky i s 0% ORG
bitva 3: ztráty moje: 1 CA (Prinz Eugen), UK: 1 BB (Malaya) + 5 TP. 1 BB (Valiant) šla ke dnu asi taky, akorát mám dojem, že ji potopilo letectvo a to se potom neukáže ani ve výsledku bitvy, ani v tabulce potopených lodí (podobně šlo předtím i v téhle bitvě ke dnu asi mnohem víc UK lodí, jen to není nikde vidět)
Co se týče poškozených lodí, mám asi 4 CA někde mezi 15-60%, BC jsou snad všechny nad 90%, CL si nepamatuju, ale něco jako ty CA. Vzhledem k tomu, že mám spoustu dalších lodí těsně před dokončením, na tom Kriegsmarine asi není zrovna nejhůř, ale ta stupidita AI je přímo otřesná. Jsem docela zvědavý na Barbarossu, jak se Rusové předvedou.

Pokud hraješ Semper FI, tak už ta Barbarossa bude o něco těžší. Rus už nebrání kde co, ale když hrozí obklíčení, tak celkem pružně ustupuje. V HOI3 1.4 sem asi do září 41 obklíčil 110 ruských divizí (a to sem se tehdy ještě nedostal ke Kyjevu) v Semper FI, to i s Kyjevským kotlem dělá 55 divizí.

PříspěvekNapsal: stř 25 srp 2010, 09:08 
Major
Major

SF bohužel nemám. Rusům nicméně trochu pomáhám už jen tím, kolik IC investuju do námořnictva, takže uvidíme...
Co se těch lodí týče, tak se naopak docela těším na bitvy s USA. Souboj dvou teorií: letadlovky proti rychlým flotilám bitevních, těžkých a lehkých křižníků :D . Zatím mi to funguje, uvidíme dál. Zkusím stejně nějaké letadlovky postavit jen jako protiletadlovou obranu, ale CAGy jsou na to dost mizerné (jako skoro na všechno).

Co mi u lodí naopak docela vadí je spíš to, že nefunguje to, co slibovali: že se velké lodě budou držet na optimální dostřel a screeny je budou chránit, jako v reálu. Zatím to vypadá tak, že se všechno nahrne 1 km od sebe, párkrát to po sobě vystřelí a je buď hned konec (jedna strana komplet potopena), nebo se něco zbylého snaží utéct (většinou úspěšně, nezávisle na rychlosti obou svazů).

PříspěvekNapsal: stř 25 srp 2010, 10:27 
Rotmistr
Rotmistr

jean2005 píše:
SF bohužel nemám. Rusům nicméně trochu pomáhám už jen tím, kolik IC investuju do námořnictva, takže uvidíme...

reknu to takto, bez SF te ta hra nebude toliko bavit.Rusaky zmasis na hranicich atd...VB, se poradne nebrani (byt ta ma problem i v SF, ale tam aspon to letectvo a namornictvo je obranyschopne), namorni bitvy taky nejsou koser.... proste je tam spousta veci ktere se opravily az v SF + i ten uz ma patch 2.0.
Ve vanille bys potreboval vydat tak 20 patchu, nez by ses dostal na uroven SF, vyresilo a vylepsilo se tam oprvadu hodne.Takhle budes jen HOI3 hanit, zatimco SF resi spoustu problemu, byt taky neni vsemocne a ma sve mouchy.(mimochodem treba pri prekladu jsem zjistil ze nektere texty ktere byly ve vanille a byly tam k nicemu, jsou pouzity az v SF)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]