jean2005 píše:
Tak jsem si včera po dlouhé době vyzkoušel reakci AI na vylodění v Anglii a je to teda dost bída.
Letectvo:
RAF se sice snažilo, ale po oslabení z Francie jsem ho nenechal vzpamatovat a škody byly zanedbatelné.
Pozemní síly:
Posily se k místu vylodění (klasicky můj oblíbený Plymouth) sice začaly stahovat okamžitě, ale stačilo jim do cesty vylodit jednu hloupou divizi pěchoty a tu nedokázaly obejít a rozbily se o ní. Přitom na samotné dobytí města stačily pouhé dvě divize mariňáků (sestava 3xMAR + ENG) a trvalo to jen asi 3 dny.
Námořnictvo:
asi největší katastrofa vůbec. Možná jsem moc zmlsaný z TRP modu, ale to, co tady RN předvádí je teda ostuda největší. Moje Kriegsmarine (rozdělená na 3 flotily + lodě v opravě) má v tuto dobu asi 3 BC třídy Scharnhorst, asi 8-10 CA, stejně tak CL, hodně málo DD a poslední dvě ponorky (žádné jsem nestavěl, dle mých zkušeností jsou dobré jen k průzkumu).
Mezi 21.11.1939 a 1.12.1939 (žádný sníh, tak proč se nevylodit, že?) se odehrály 3 větší námořní bitvy s menši podporou letectva z obou stran (moje byla určitě silnější) a výsledek:
bitva 1: ztráty moje: nic, UK: 4 CA, 1 CL, 5 DD, 1 TP, 1 CVL (Hermes) skončila na 41%
bitva 2: ztráty moje: nic opět, UK: CV (CVL?) Argus, 2 DD, Hermes kupodivu bojovala taky i s 0% ORG
bitva 3: ztráty moje: 1 CA (Prinz Eugen), UK: 1 BB (Malaya) + 5 TP. 1 BB (Valiant) šla ke dnu asi taky, akorát mám dojem, že ji potopilo letectvo a to se potom neukáže ani ve výsledku bitvy, ani v tabulce potopených lodí (podobně šlo předtím i v téhle bitvě ke dnu asi mnohem víc UK lodí, jen to není nikde vidět)
Co se týče poškozených lodí, mám asi 4 CA někde mezi 15-60%, BC jsou snad všechny nad 90%, CL si nepamatuju, ale něco jako ty CA. Vzhledem k tomu, že mám spoustu dalších lodí těsně před dokončením, na tom Kriegsmarine asi není zrovna nejhůř, ale ta stupidita AI je přímo otřesná. Jsem docela zvědavý na Barbarossu, jak se Rusové předvedou.
Pokud hraješ Semper FI, tak už ta Barbarossa bude o něco těžší. Rus už nebrání kde co, ale když hrozí obklíčení, tak celkem pružně ustupuje. V HOI3 1.4 sem asi do září 41 obklíčil 110 ruských divizí (a to sem se tehdy ještě nedostal ke Kyjevu) v Semper FI, to i s Kyjevským kotlem dělá 55 divizí.