EU3:Divine Wind Expansion

Europa Universalis III nebo Europa Universalis 3 záleží jen na vás. Jako hráč budete mít opět možnost převzít kontrolu nad jedním z více než 250 světových národů, z něhož se budete snažit během let udělat světovou mocnost, které na světě nebude rovno. Hra začíná v okamžiku, kdy je Konstantinopol dobyta Turky v roce 1453 a pokračuje až do revolucí ve Francii a v Americe. Bude jen na vás jak si poradíte s diplomacií, ekonomikou, vývojem i armádou.

Moderátoři: Atlantis, Vals, Phoenix, Princ Evžen Savojský

Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1064
Registrován: 27 zář 2006, 08:31
Kontaktovat uživatele:

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Cassius Chaerea » 30 pro 2010, 09:32

Už v roce 1408 se mi hra neuvěřitelně dlouho ukladá a načítá, nějaká rada co s tím?

Colombo

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Colombo » 30 pro 2010, 11:52

Ono je tu bug. Když dáš resign a load, zduplikují se ti achievmenty (teda veškerý kód v save, který má co dělat s achievmenty). Pak se velikost savů zdvojnásobuje. Musíš vždycky hru uplně vypnout.

Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1064
Registrován: 27 zář 2006, 08:31
Kontaktovat uživatele:

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Cassius Chaerea » 30 pro 2010, 12:47

Když už je mám xnásobené, dá se save nějak zase úvést do normálu?

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2797
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od 821 » 30 pro 2010, 12:50

asi len manualne premazat pokial na to niekto neurobil daky tool
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1064
Registrován: 27 zář 2006, 08:31
Kontaktovat uživatele:

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Cassius Chaerea » 30 pro 2010, 13:26

Tedy pokaždé, když hru uložím (i autosave) musím hru úplně vypnout?

Colombo

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Colombo » 30 pro 2010, 13:43

ne, jen když se ti něco posere, ty dáš "resign" a loadneš to z nějakého savu, PAK se to duplikuje. Ne při ukládání.

Uživatelský avatar
Terorista
Rotný
Rotný
Příspěvky: 103
Registrován: 07 dub 2007, 16:26

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Terorista » 02 led 2011, 11:25

zdravím, taky už jsem si DW sehnal a vůbec se mi nezobrazuje mapa, máte někdo taky stejný problém?
Budoucnost patří aluminiu
- Jára da Cimrman

Uživatelský avatar
jackb
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 499
Registrován: 06 dub 2007, 10:46
Bydliště: Aberdeen, SCO
Kontaktovat uživatele:

EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od jackb » 03 led 2011, 09:20

Podporuje tvoja grafika vertexshader 3? Ak nie pohladaj na paradoxplaze link na dll-ktoreho u pradoxnych hier vedia do istej miery emulovat... teda hra sa pusti a mala by aj mapa...
Napadama este: daval si to na cisty instal EU3 Complet+H3T? Lebo ak nie urob to ;)
My watch begins

Uživatelský avatar
von Pecka
Rotmistr
Rotmistr
Příspěvky: 163
Registrován: 09 lis 2010, 10:41
Kontaktovat uživatele:

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od von Pecka » 07 led 2011, 14:18

Netušíte někdo, kde se zabije ten event, které vyzívá k předávání nelegálně držených Říšských území císaři? Resp. jak zjistit číslo eventu, když se už odpálí?

Nevím, jestli mě to víc štvalo, když jsem testoval Francii a přicházel o stabilitu nebo císaře a viselo mi na krku spousta území produkujícíh badboy.
Otto von Bismarck und Pecka, kancléř Pruského království

Vím, co mi chceš říct. Miluj bližního svého. A víš, co já Ti na to, Maruško, řeknu? Blbce ze mě nikdo dělat nebude!

Z pohádky Anděl Páně

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8922
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Vals » 07 led 2011, 14:57

Číslo eventu ze hry bohužel zjistit nelze. Event ale takřka jistě leží někde v rámci eventů HRE_něconěco. Vypínání eventu, ale silně nedoporučuji. Dost možná by ti to rozhodilo celou mechaniku HRE. A navíc, nemáš do ní expandovat, když nevíš jak :P. V HRE je to všechno o core provinciích, takže pokud chceš vážně expandovat, tak si pořiď národní ideje zlepšující špionáž a zařizuj si core provincie skrze ni.

Uživatelský avatar
Pavel II
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 22
Registrován: 20 bře 2010, 12:22

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Pavel II » 07 led 2011, 20:45

náhodou když si císař tak je to skvělí
dostáváš provincie a můžeš si z nich udelat sví vazali kteří ti budou paltit a bojovat za tebe
já když hrál za čechy sem si takhle ovládl skoro celou HRE během 150 let :) , a navíc ti vazalové pak pro men dobyli celou francii aniž bych se já sám musel pustit do bojů :tssa:

Uživatelský avatar
von Pecka
Rotmistr
Rotmistr
Příspěvky: 163
Registrován: 09 lis 2010, 10:41
Kontaktovat uživatele:

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od von Pecka » 07 led 2011, 22:40

V otázce expanze do Říše není problém - prostě buď to musím uvolňovat jako vazaly nebo vyčleňovat z Říše. Je to sice otravné, ale dá se to. Irituje mě, jak se k tomu staví AI, že císař rychle získává spoustu provincií. Připadá mi to nehistorické, nevyvážené a kazí mi to dojem ze hry (vlastně zvažuju, že se vrátím k původnímu HTTT).

Prohledával jsem soubor events\HolyRomanEmpire.txt a tam jsem to nenašel, proto se ptám. Kdybyste na to někdo někde narazili, tak mi prosím dejte vědět.

Jinak jak pořizuješ core přes špionáž?
Otto von Bismarck und Pecka, kancléř Pruského království

Vím, co mi chceš říct. Miluj bližního svého. A víš, co já Ti na to, Maruško, řeknu? Blbce ze mě nikdo dělat nebude!

Z pohádky Anděl Páně

Uživatelský avatar
Pavel II
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 22
Registrován: 20 bře 2010, 12:22

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Pavel II » 07 led 2011, 23:06

to máš pravdu, taky mi to takhle přijde až moc jednoduchý

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8922
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Vals » 08 led 2011, 09:45

V tom novém datadisku to je tedy pravděpoboně ošéfované neeventově kódem hry, takže needitovatelné. A na tohle nadává hodně lidí, nejste v tom sami.

Uživatelský avatar
von Pecka
Rotmistr
Rotmistr
Příspěvky: 163
Registrován: 09 lis 2010, 10:41
Kontaktovat uživatele:

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od von Pecka » 08 led 2011, 11:45

Vals: nevíš, jak je na tom příprava patchů?
Otto von Bismarck und Pecka, kancléř Pruského království

Vím, co mi chceš říct. Miluj bližního svého. A víš, co já Ti na to, Maruško, řeknu? Blbce ze mě nikdo dělat nebude!

Z pohádky Anděl Páně

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8922
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Vals » 08 led 2011, 12:01

Nevím, určitě se dělají, ale je otázkou nakolik to vylepší.

Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1064
Registrován: 27 zář 2006, 08:31
Kontaktovat uživatele:

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Cassius Chaerea » 20 bře 2011, 00:59

Magistrate. Mám jenom já problém s kritickým nedostatkem magistratu, když řídíte velkou zemi?

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8922
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Vals » 20 bře 2011, 09:48

Vyber si lepší státní zřízení, v nemodované verzi se podle něj počet úředníků odvíjí.

Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1064
Registrován: 27 zář 2006, 08:31
Kontaktovat uživatele:

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Cassius Chaerea » 20 bře 2011, 09:59

No to sice ano, ale mě přišlo, že to je jako z bláta do louže. Respektive zvýšení není takové, jako člověk s pořádným státem a ekonomikou potřebuje. Když mám opravdu hodně provincí, tak bych spotřeboval i 20 magistratů ročně. Prostě zemičky, které mají 1-10 provincií si hravě s magistraty vystačí, při výstavbě provinčního vybavení a dalších věcech, které magistraty využívá, ale velké státy (30 a více provincií) i když mají prachy na výstavbu jsou citelně limitovaný nedostatkem magistratů a to nemluvím o tom, když máte velkou koloniální říši, pak se sotva zmůžete na to, aby nové kolonie měli aspoň základní opevnění.

Prostě narozdíl od HTTT, když šlo si postupně zvyšovat magistráty a ti nebyli potřební na výstavbu, tak tady jsem opravdu mimo státního zřízení nepřišel na to, jak si jejich počty zvýšit a přitom jejich úloha je tu naprosto strategická.


A ještě jedna věc. Když si přivlástním provincii jiného státu, tak ta nemá automaticky žádné budovy (mimo opevnění a manufaktur) ačkoli před tím jistě některé budovy měla. Je to schválně, nebo jde o bug?

Uživatelský avatar
Lubis
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 456
Registrován: 08 čer 2008, 14:44

Re: EU3:Divine Wind Expansion

Příspěvek od Lubis » 23 bře 2011, 21:22

Tusite nekdo jak funguji valky s hordama, nebo chanatama, provincii z nich nevymlatim, maximalne tribut a pritom Janov vesele obira Ylatou hordu o provincie.

Odpovědět

Zpět na „Europa Universalis III“