EU: Rome

Europa Universalis III nebo Europa Universalis 3 záleží jen na vás. Jako hráč budete mít opět možnost převzít kontrolu nad jedním z více než 250 světových národů, z něhož se budete snažit během let udělat světovou mocnost, které na světě nebude rovno. Hra začíná v okamžiku, kdy je Konstantinopol dobyta Turky v roce 1453 a pokračuje až do revolucí ve Francii a v Americe. Bude jen na vás jak si poradíte s diplomacií, ekonomikou, vývojem i armádou.

Moderátoři: Atlantis, Vals, Phoenix, Princ Evžen Savojský

Uživatelský avatar
Cassius Chaerea
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1064
Registrován: 27 zář 2006, 08:31
Kontaktovat uživatele:

Re: EU: Rome

Příspěvek od Cassius Chaerea » 05 dub 2011, 18:56

Potřebuji (zase) poradit, jak zprovoznit ten mód Epigoni. Když prostě vložím složku Epigoni do složky mod, tak se mi neobjeví v launcheru a když to tam dám na tvrdo (přemažu složky), tak to nefunguje vůbec.

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2763
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: EU: Rome

Příspěvek od 821 » 05 dub 2011, 18:59

klasicky by to malo fungovat ako u inych paradosackych hier /MOD/Epigony Mod a gfx + map natvrdo premazat, ale je mozne ze pod steamom treba este daco ine spravit/zmenit
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

BritainSVK
Desátník
Desátník
Příspěvky: 25
Registrován: 30 led 2011, 19:09

Re: EU: Rome

Příspěvek od BritainSVK » 13 srp 2011, 10:16

Prosim gfx a map premazat ale ktore zlozky toho modu alebo hry???Dakujem.

JarekInderka
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 25 dub 2010, 18:31

Re: EU: Rome

Příspěvek od JarekInderka » 28 lis 2011, 17:55

Zdravím. Rád bych věděl, jestli někdo neví, kde sehnat češtinu, nebo rovnou českou verzi hry EU:rome. Děkuji.

Další věc, jak se dá při postupu o úroven ve vojenských výzkumech zlepšit vojsko a také jak si naklonit senát třeba pro boj?

Můj senát o boji nechce ani slyšet::(

poipop
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 17 kvě 2011, 23:14

Re: EU: Rome

Příspěvek od poipop » 08 bře 2012, 00:52

Zdravím. K předchozímu člověku - EUR se dá sehnat za pár šušňů kdekoli v internetových obchodech. Sám mám hru koupenou na Steamu a s tím ale souvisí můj problém. Manuál. NA EU3 jsem manuál sehnal, možná mne na něj někdo dal odkaz i na tomto foru. Ale český manuál na EUR jsem na internetu nenašel. Byl by někdo ochotný, pokud manuál existuje v elektronické podobě ho nasdílet někde ke stažení? Díky

Uživatelský avatar
Minreth
Podplukovník
Podplukovník
Příspěvky: 3565
Registrován: 03 pro 2009, 17:57

Re: EU: Rome

Příspěvek od Minreth » 08 bře 2012, 16:22

Čeština ani české vydání hry či český manuál neexistuje, pokud je mi známo.
Kronikář hetharijský, byzantský a wylamský, historik Res Publicy
Velkovévoda Friedrich I. Bádenský (Německo 1866)
Martin z Blatavníka (†), velitel Plzeňského landfrýdu, a jeho syn Jošt z Blatavníka, pán Plzně, Tachova a Žebráku (Husitské války)
Lord Eldred Arryn, princ Hory a Údolí, pán Orlího Hnízda, Strážce Východu a Ochránce Údolí (Blackfyreovo povstání)
Dóže Manuel Saggio z Luccy, arcibankéř italský (Itálie 1796)
Aeddan I. Gwyrdd, král velšský, iarla jihoirský a západomercijský (Anglie 960)
Sigismund III. Stříbrovlasý (†), kníže hauenský, a jeho synovec Dietrich I. Obnovitel, král kvilamský a kníže hauenský (Pět knížectví)

poipop
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 17 kvě 2011, 23:14

Re: EU: Rome

Příspěvek od poipop » 08 bře 2012, 17:34

Právě, že jsem na internetu našel dost odkazů: http://www.xzone.cz/nahledgame.php3?idg=2284
http://www.cenega.cz/hra.php?id_game=458&id_platform=1

z toho mne plyne, že někdo, kdo hru od Cenegy koupil by měl mít i český návod. Dokonce jsem psal i na Cenegu a tam mne potvrdili, že český návod existuje, ale nemám na něj nárok, jakožto zákazník steamu. Což jsem tak nějak předpokládal, ale přesto jsem to zkusil.

JarekInderka
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 25 dub 2010, 18:31

Příspěvek od JarekInderka » 08 pro 2012, 19:23

Prosím, mohli by jste mi poradit jak zabránit občanské válce a taky jak přesvědčit senát, aby mi dovolil vyhlásit válku? Děkuji.:)

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8919
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re:

Příspěvek od Vals » 08 pro 2012, 23:19

JarekInderka píše:Prosím, mohli by jste mi poradit jak zabránit občanské válce a taky jak přesvědčit senát, aby mi dovolil vyhlásit válku? Děkuji.:)
Lidi musejí mít práci, jinak se přidají k populistům a jakmile je populistů moc, tak vypukne občanská válka. Prací myslím titul, uděluje se už nevím přesně jak tam, kde vidíš seznam mužských osob v říši.

Pro vyhlášení války musí mít určité strany převahu v Senátu, toho docílíš spoustou způsobů. Když se podíváš na stránku se Senátem, tak když najedeš na jednotlivé "strany", tak uvidíš, co je může posílit.

JarekInderka
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 25 dub 2010, 18:31

Re: EU: Rome

Příspěvek od JarekInderka » 05 úno 2013, 08:35

Díky a ještě otázka. Kde se dají najímat generálové? Jde o to, že počítač má pořád devítkové generály a já bud mám trojkové, nebo čtyřkové, nebo nejlépe žádné. Mám 12 armád a žádného generála.

Josef81
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 294
Registrován: 24 říj 2011, 16:24

Re: EU: Rome

Příspěvek od Josef81 » 04 říj 2013, 13:39

martas3F píše:Čeština ani české vydání hry či český manuál neexistuje, pokud je mi známo.
Tak to je omyl,já mám EU3 i EUR v krabicovém vydání doma a v češtině... :D

Josef81
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 294
Registrován: 24 říj 2011, 16:24

Re: EU: Rome

Příspěvek od Josef81 » 09 říj 2013, 10:23

Lidi mám problémen...Chtěl jsem si zas po pár letech na svůj rok starý kompl s OS Windows7 nainstalovat tuto skvělou hru a ejhle ono to nejde.CD se sice rozjede,počítač se mně po kliknutí na instalaci ještě optá zda chci povolit aby tento program provedl změny v mém počítači,ale pak už se nic neděje.Instalace se nerozjede.Nevíte někdo v čem by mohl být problém?Cd je v pořádku,nepoškrábané ani jinak nepoškozené.Takže problém je buď v exáckém souboru,což nevím proč a jaký nebo prostě si už hra nerozumí s novým OS.Nebo je to nějak jinak?poradí mi někdo,kde je zakopaný pes a jak by se to případně dalo vyřešit?Dík moc za pomoc.

Uživatelský avatar
Lubis
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 08 čer 2008, 14:44

Re: EU: Rome

Příspěvek od Lubis » 09 říj 2013, 11:39

Zkus ji spustit jako správce, nebo v režimu kompatibility.


Odesláno z mé XPERIA NEO. now Free

Josef81
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 294
Registrován: 24 říj 2011, 16:24

Re: EU: Rome

Příspěvek od Josef81 » 10 říj 2013, 10:02

Lubis píše:Zkus ji spustit jako správce, nebo v režimu kompatibility.


Odesláno z mé XPERIA NEO. now Free
Tak dík za radu,ale nic nepomohlo.Škoda...

Josef81
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 294
Registrován: 24 říj 2011, 16:24

Re: EU: Rome

Příspěvek od Josef81 » 11 říj 2013, 09:52

Josef81 píše:Lidi mám problémen...Chtěl jsem si zas po pár letech na svůj rok starý kompl s OS Windows7 nainstalovat tuto skvělou hru a ejhle ono to nejde.CD se sice rozjede,počítač se mně po kliknutí na instalaci ještě optá zda chci povolit aby tento program provedl změny v mém počítači,ale pak už se nic neděje.Instalace se nerozjede.Nevíte někdo v čem by mohl být problém?Cd je v pořádku,nepoškrábané ani jinak nepoškozené.Takže problém je buď v exáckém souboru,což nevím proč a jaký nebo prostě si už hra nerozumí s novým OS.Nebo je to nějak jinak?poradí mi někdo,kde je zakopaný pes a jak by se to případně dalo vyřešit?Dík moc za pomoc.
Myslíte,že by na to mohl mýt vliv třeba můj nový monitor,nový kompl,nebo HDMI propojení PC s monitorem,když je to tak stará hra...?Já vím,že jsou to asi nesmysly,ale to víte,tonoucí se i stébla chytá...Rád bych si tu hru zase zahrál.Dík za odpověď!
Naposledy upravil(a) Josef81 dne 25 říj 2013, 18:55, celkem upraveno 1 x.

JarekInderka
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 25 dub 2010, 18:31

Re: EU: Rome

Příspěvek od JarekInderka » 24 říj 2013, 21:12

Informace o vyvolání ladění JIT najdete na konci této zprávy,
nikoli v tomto dialogovém okně.

************** Text výjimky **************
System.ComponentModel.Win32Exception: Spuštění této aplikace se nezdařilo, protože konfigurace aplikace není správná. Tyto potíže lze pravděpodobně vyřešit opakovanou instalací aplikace
v System.Diagnostics.Process.StartWithShellExecuteEx(ProcessStartInfo startInfo)
v System.Diagnostics.Process.Start()
v launcher.Form1.button1_Click(Object sender, EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Button.OnClick(EventArgs e)
v System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)
v System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
v System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
v System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)
v System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)
v System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
v System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
v System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Načtená sestavení **************
mscorlib
Verze sestavení: 2.0.0.0
Verze Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
Základ kódu: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
launcher
Verze sestavení: 1.0.0.0
Verze Win32: 1.0.0.0
Základ kódu: file:///e:/Hry/Europa%20Universalis%20-%20Rome/Rome.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Verze sestavení: 2.0.0.0
Verze Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
Základ kódu: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Verze sestavení: 2.0.0.0
Verze Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
Základ kódu: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Verze sestavení: 2.0.0.0
Verze Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
Základ kódu: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
mscorlib.resources
Verze sestavení: 2.0.0.0
Verze Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
Základ kódu: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Verze sestavení: 2.0.0.0
Verze Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
Základ kódu: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
Verze sestavení: 2.0.0.0
Verze Win32: 2.0.50727.3053 (netfxsp.050727-3000)
Základ kódu: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Windows.Forms.resources
Verze sestavení: 2.0.0.0
Verze Win32: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
Základ kódu: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms.resources/2.0.0.0_cs_b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.resources.dll
----------------------------------------

************** Ladění JIT **************
Aby bylo povoleno ladění JIT, musí konfigurační soubor
pro tuto aplikaci nebo počítač (machine.config) mít
v oddílu system.windows.forms nastavenou hodnotu njitDebugging.
Aplikace rovněž musí být kompilována s povoleným
laděním.

Příklad:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

Je-li ladění JIT povoleno, budou všechny neošetřené výjimky
odeslány ladicímu programu JIT, který je registrován v počítači,
a nebudou zpracovány tímto dialogovým oknem.



Neví někdo co s tím?

Praetorian
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 244
Registrován: 23 črc 2009, 10:41

Re: EU: Rome

Příspěvek od Praetorian » 18 úno 2014, 00:04

Existuje nějaká uživatelská předělávka, která přidává do hry kampaň za Spartaka a rebely? 8)

Odpovědět

Zpět na „Europa Universalis III“