Otazky k EU III

Europa Universalis III nebo Europa Universalis 3 záleží jen na vás. Jako hráč budete mít opět možnost převzít kontrolu nad jedním z více než 250 světových národů, z něhož se budete snažit během let udělat světovou mocnost, které na světě nebude rovno. Hra začíná v okamžiku, kdy je Konstantinopol dobyta Turky v roce 1453 a pokračuje až do revolucí ve Francii a v Americe. Bude jen na vás jak si poradíte s diplomacií, ekonomikou, vývojem i armádou.

Moderátoři: Atlantis, Vals, Phoenix, Princ Evžen Savojský

Odpovědět
Uživatelský avatar
Shorty
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1162
Registrován: 13 srp 2006, 18:27
Bydliště: Moskva
Kontaktovat uživatele:

Otazky k EU III

Příspěvek od Shorty » 15 úno 2007, 11:05

Chtel bych se zeptat jestli :
1.Jak muzu osvobodit zemi
2.proc kdyz hraji za cesko v roce 1492,proc nemuzu najimat mercenaries.
3.Kde muzu zjistit jake technologie zkoumam.

Uživatelský avatar
Ileanos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1544
Registrován: 30 led 2006, 19:40

Příspěvek od Ileanos » 01 bře 2007, 18:45

1) V diplomacii máš položku "create vasal"
2) Tak to nevim, mìlo by to jít :D Máš peníze?
3) Zkoumáš všechny, záleží na tom kolik penìz do nich dáváš.

EkonomCZ
Desátník
Desátník
Příspěvky: 26
Registrován: 28 úno 2007, 16:56

Příspěvek od EkonomCZ » 02 bře 2007, 11:05

No já bych se chtěl zepta, jestli nevíte, co to je personal union (myslím). Občas mi příjde zpráva, že třeba Polsko a Litva uzavřeli Personal Union a Polsku nyní vládne Litva. Tak nevím, v diplomacii nikde žádnou personal union nemám... nevíte co to je?

Jo a nevíte jak navrhnout koupení provincie? Je tam jenom prodat, což mě štve.

Uživatelský avatar
Princ Evžen Savojský
Osobní Strážce Obří Chobotnice
Osobní Strážce Obří Chobotnice
Příspěvky: 3438
Registrován: 10 dub 2006, 07:27
Bydliště: Hundred Acre Wood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Princ Evžen Savojský » 02 bře 2007, 11:26

Personální unie znamená, že jedné zemi umřel král bez následníka a díky královským svazkům jim začne vládnout král země, se kterou mají nejlepší vztahy (ale musí s ním mít královský svazek). Pro zemi, která je tzv. junior member (tzn. země, které vládne cizí král), je to docela nevýhodné, pač myslím na to dost doplácí. Pro druhou zemí je to naopak ... :D .

Provincii koupit nemůžeš, jen prodat, a to taky moc nefunguje, AI ode mě nekoupila ani provincii, které jsem se chtěl zbavit, stát, kterému jsem ji chtěl prodat tam měl core, a moje nabídka zněla 50 dukátů, tak opravdu nevím, proč tam Paradox tu volbu dával, když to pak počítač vždycky odmítne :-(
Jan Havran z Trojvlčí, nejvyšší kapitán Šerých plášťů.
Obrázek

Uživatelský avatar
Ileanos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1544
Registrován: 30 led 2006, 19:40

Příspěvek od Ileanos » 02 bře 2007, 15:48

Mì teda poèítaè jednu provincii, co mì štvala, koupil kdysi :D

Uživatelský avatar
Martas
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 360
Registrován: 08 srp 2006, 19:56
Bydliště: Troubsko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martas » 14 bře 2007, 16:54

EU III teda nehraju a celkove EU sem nokdy nehral, ale kamos se me jenom tak namatkou optal na cestinu a ja se vas ptam, jak je to s cestinou na EU III???
"Vsude jsou Amici. Ti se musi v ty zatraceny Americe snad rozmnozovat jako kralici!"
Prislusnik SS Schulze sturmbahnfuhreru Dodenburgovi, 20.zari 1943

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8922
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Příspěvek od Vals » 14 bře 2007, 16:55

Martas píše:EU III teda nehraju a celkove EU sem nokdy nehral, ale kamos se me jenom tak namatkou optal na cestinu a ja se vas ptam, jak je to s cestinou na EU III???
bude česká verze... ale nevím, zda bude samostatná čeština (asi ne)

EkonomCZ
Desátník
Desátník
Příspěvky: 26
Registrován: 28 úno 2007, 16:56

Příspěvek od EkonomCZ » 16 bře 2007, 14:24

No, tak nevím co je špatně, ale asi si žádný mod a ani postupnou hru nezahraji:

Nejde mi EU3 spustit souborem EU3.exe ale jenom EU3game.exe. A jestli to dobře chápu, tak mod se dá spustit jen přes to EU3.exe

Háže mi to tuto trapnou hlášku: Správná inicializace aplikace (0xc0000135) se nezdařila. Klepnutím na tlačítko OK můžete aplikaci ukončit....

Mám nainstalovaný patch. Eu3game.exe se normálně dostanu do hry, můžu normálně hrát....

Radetzky
Vojín
Vojín
Příspěvky: 1
Registrován: 18 bře 2007, 22:00

Příspěvek od Radetzky » 18 bře 2007, 22:06

Měl bych jednu asi trapně lamáckou otázku, ale jak přesně přepravím pozemní armádu přes moře nebo oceán? Postavil jsem v přístavu různý druhy lodí a pak jsem označil pozemní jednotku a klikal na přístav i na lodě ale nic, žádného zvláštního tlačítka pro nalodění jsem si nevšiml. Předem díky za radu. :)

Uživatelský avatar
Phoenix
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 2630
Registrován: 22 led 2006, 21:58
Bydliště: Mníšek pod Brdy(okolí Prahy)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenix » 18 bře 2007, 22:30

na prelodeni ti staci jen jedne druh lodí a to ta uplne dole(ma vzavorce transport) a neni to jako v eu2 kde jedna lod prepravila 1000 lidí ale jedna lod prepraci 1 regiment!!!!!!!!!!!!§ takze jestli chces treba prelodit 5 regimentu musis mit 5 lodi
Hetharia: Kníže Pavel z Pavlínova, král Terenie
Omluvte mi můj pravopis, ale jsem spíše matikář :D:D

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8922
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Příspěvek od Vals » 19 bře 2007, 16:28

Phoenix píše:na prelodeni ti staci jen jedne druh lodí a to ta uplne dole(ma vzavorce transport) a neni to jako v eu2 kde jedna lod prepravila 1000 lidí ale jedna lod prepraci 1 regiment!!!!!!!!!!!!§ takze jestli chces treba prelodit 5 regimentu musis mit 5 lodi

jj v EU2 hloupě jedna loď převezla 1000 lidí! taková hovadina, ještě že to v EU3 opravili na to, že jedna loď převeze jen jeden regiment, což je daleko realističtější, líp se s tím hraje.... (škoda že ten regiment má v Eu3 1000 mužů :D :D :D )

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8922
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Příspěvek od Vals » 19 bře 2007, 17:41

P.S. tuhle diskuzi zasměřuju do námořnictví - pokračování tam.

Lekhan
Desátník
Desátník
Příspěvky: 25
Registrován: 25 dub 2007, 17:28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lekhan » 25 dub 2007, 17:47

Zdravim
Europu hravam uz od prveho dielu cez druhy no a teraz prisiel treti.Snazil som sa
najst nejaku kvalitnu recenziu v ktorej by som sa dozvedel co prinasa hra nove okrem zmeny grafiky ale nenasiel som.Tak by som vas niekoho chcel poprosit(co ste to uz skusili)aby ste sem strucne pisli co mi hra moze ponuknut nove oproti dvojke...
Tiez ak mate niekto zaujme zahrat si dvojku po nete tak mi napiste na icq alebo sem-dohodnem sa :)
"Jesť čelověk, jesť problema, nět čelověk, nět problemy.
(je člověk, je problém, není člověk, není problém)"
STALIN

Uživatelský avatar
Vítek II.
Rotný
Rotný
Příspěvky: 132
Registrován: 13 led 2007, 14:33
Bydliště: Plzeň :-((
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vítek II. » 03 čer 2007, 17:37

Můžete mi poradit, jak se zbavit té pitomé inflace? Povedlo se mi dostat se na krásných 18% (za 80 let hry), zatímco druhý stát v pořádí má procent pouhých 9. :) Navíc 18 mají vyspělé Čechy a těch 9 vazalské Valašsko. :roll:

Za prvé to určitě brání větší prosperitě země a hlavně to vůbec nevypadá hezky. :D

Mám EU teprve krátce a nemůžu na to za boha (za všechny bohy :) ) přijít. Takové věci se mi v HoI nedějí (naštěstí), a tak s nimi nemám žádné zkušenosti (bohužel) :)

Pomožte někdo prosím. :)

Uživatelský avatar
hadour
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Příspěvky: 733
Registrován: 17 črc 2006, 13:37
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hadour » 03 čer 2007, 17:41

Vítek II. píše:Můžete mi poradit, jak se zbavit té pitomé inflace? Povedlo se mi dostat se na krásných 18% (za 80 let hry), zatímco druhý stát v pořádí má procent pouhých 9. :) Navíc 18 mají vyspělé Čechy a těch 9 vazalské Valašsko. :roll:

Za prvé to určitě brání větší prosperitě země a hlavně to vůbec nevypadá hezky. :D

Mám EU teprve krátce a nemůžu na to za boha (za všechny bohy :) ) přijít. Takové věci se mi v HoI nedějí (naštěstí), a tak s nimi nemám žádné zkušenosti (bohužel) :)

Pomožte někdo prosím. :)
Az budes mit potrebnou technologii, tak muzes stavet tax acsessory (nebo tak nejak :wink: ). Do te doby nesmis holt tolik prevadet do pokladny nebo si vzit jako Ideu national bank. Ja tedy alespon o nicem jinam nevim.

Uživatelský avatar
Vítek II.
Rotný
Rotný
Příspěvky: 132
Registrován: 13 led 2007, 14:33
Bydliště: Plzeň :-((
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vítek II. » 03 čer 2007, 17:54

Oou. Tak to možná bude chtít změnu ideje :( Každopádně díky za radu. I když mě moc nepotěšila, chtělo by to něco radikálnějšího. :) Třeba event typu "V zemi klesla o 20% inflace, všichni se radují." :D :D

Uživatelský avatar
hadour
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Příspěvky: 733
Registrován: 17 črc 2006, 13:37
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hadour » 03 čer 2007, 18:08

Vítek II. píše:Oou. Tak to možná bude chtít změnu ideje :( Každopádně díky za radu. I když mě moc nepotěšila, chtělo by to něco radikálnějšího. :) Třeba event typu "V zemi klesla o 20% inflace, všichni se radují." :D :D
Takovej by se pravda hodil. Ja jsem u sve prvni hry za ceske kralovstvi vubec nevedel, ze nejaka inflace existuje, a zjistil jsem to, az kdyz jsem ji mel asi na 30 procentech :). V dalsich pokusech jsem si uz daval pozor, a nepustil jsem ji pres 10. Podle me ale bez national banky a tax budov na nule udrzet nejde, protoze clovek musi docela casto hasit nejruznejsi konflikty.

Uživatelský avatar
Vítek II.
Rotný
Rotný
Příspěvky: 132
Registrován: 13 led 2007, 14:33
Bydliště: Plzeň :-((
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vítek II. » 03 čer 2007, 18:33

No právě, tohle byla taky má první hra a samozřejmě jsem nevěděl, že cím víc nacpu do treasury, tím víc roste inflace :roll:

Měli by to trošku víc objasnit např. v tutorialu. Nebo třeba přidat nový typ advisora, který by nic nevylepšoval, jenom by říkal: "Pozor na inflaci, pozor na inflaci!!!" "Jsi snad blbej, sniž tu inflaci!!!" "Páni co je to za panovníka, když neví, jak snížit inflaci?!?!" "Nervi tolik do treasury nebo ti stoupne inflace, idiote!!!" :D :D :D

Moo
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 23 dub 2006, 20:55

Příspěvek od Moo » 20 črc 2007, 19:35

Jak mužu za indiány objevovat nové území? Jako nebeskému císaři mi bylo šamany předurčeno stát se vládcem kontinentu v Evropě známého jako severní amerika, ale hrdiný creekský národ nemá žádné objevitele :( a potom co zničil všechny své konkurenty( Shavané a cherokee) a obnažil jejich ženy už nemůže dál postupovat kvůli nedostatku map :cry:


Obrázek

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8922
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Příspěvek od Vals » 20 črc 2007, 21:04

musíš mít doktrínu "the quest for the new world" pak už můžeš najímat objevitele

Odpovědět

Zpět na „Europa Universalis III“