Nejde spustit

Ovlivňuj jeden z 200 národů, kontroluj jeho vnější a vnitřní politiku. Zúčastni se náboženských válek, posílej výpravy k podrobení Nového světa, přiveď svoji zem k rozkvětu a globální dominanci. Hraj EU2

Moderátoři: Atlantis, Vals, Phoenix, Princ Evžen Savojský

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Nejde spustit

Příspěvek od jean2005 » 07 kvě 2008, 05:14

Ahoj gentlemani,
včera jsem z nostalgie a kvůli totálnímu znechucení z The guild 2 po dlouhé době zase nainstalil EU2. Fungovalo to v pohodě, hrál jsem asi hodinu-dvě, ale po vypnutí a opětovném zapnutí počítače ani ťuk. Naskočí černá obrazovka a nic, CTRL+ALT+DEL mi ukáže klasicky "program neodpovídá", ale pozor, když dám ukončit, většinou naběhne intro v tom pitomém bik playeru. Ovšem hra je už ukončená, takže po videjku to udělá zase hop do woken, ach jo... Dělá to i s CD (origo) v mechanice i bez něj.
Nevíte někdo, čím to může být?

Uživatelský avatar
Atlantis
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 4611
Registrován: 08 říj 2006, 12:25
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atlantis » 07 kvě 2008, 06:58

Jo, tohle znám. Musíš dát u první černé obrazovky alt+tab, pak Tě to přepne do intra (doufám, že je to tenhle problém), pak, když dáš Esc, tak Tě to z něj zdánlivě vyhodí. Ale dole na panelu bys tu složku měl pořád mít. Stačí na ni kliknout a jsi zpátky. Jen tohle občas mrví grafiku (třeba takový zmrzlý déšť přes obrazovku). Dá se s tím hrát bez problémů, ale občas to štve.

Mám pocit, že je to způsobeno jakoby chybným spouštěcím souborem. Zkus hru zpustit jiným spouštěčem (třeba přímo z příslušného adresáře), a zkoušej. Jeden z nich (když to šlo napoprvé) by problémy dělat neměl.
Oklamat, zmást, překvapit
("Stonewall" Jackson)

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Příspěvek od jean2005 » 07 kvě 2008, 07:06

Tohle právě nefunguje, tuhle fintu s Alt+Tab jsem dřív musel taky občas použít, ale teď to nejde. Zkoušel jsem to pouštět jed dvěma způsoby, přes ikonu z plochy a pak z nabídky start a oboje je nanic. No, stáhnul jsem včera snad všechny dostupné patche, tak uvidíme... Ale nejde mi do hlavy, proč to jednou pustit šlo, uložit i loadnout taky, ani při ukončení hry nebyl žádný error, ale pak už to nejde..
Přitom HoI má taky tenhle Bik player a tam to chodí.

Uživatelský avatar
Atlantis
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 4611
Registrován: 08 říj 2006, 12:25
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atlantis » 07 kvě 2008, 07:18

Divné. Jak říkám, zkus přímo kořenový adresář.
A kdyžtak reinstal dle návodu
Oklamat, zmást, překvapit
("Stonewall" Jackson)

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Příspěvek od jean2005 » 07 kvě 2008, 15:51

Tak ani patch nepomohl, ale nakonec jsem na to asi přišel. Jediný rozdíl proti tomu prvnímu spuštění totiž bylo to, že se mi dole na liště objevilo hlášení, že je možno stáhnout SP3 pro wokna. A když jsem to odklikl a začal stahovat, najednou šla spustit i ta hra. Vypadá to nesmyslně, ale u woken už věřím všemu... A chybu EU2 hodila až při ukončení, doufám, že nebude koruptovanej save.

Uživatelský avatar
William (Wildcat) Blake
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 505
Registrován: 11 dub 2006, 15:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde spustit

Příspěvek od William (Wildcat) Blake » 07 kvě 2008, 16:17

jean2005 píše:Ahoj gentlemani, včera jsem z nostalgie a kvůli totálnímu znechucení z The guild 2
po Guild 2 je člověk nadšenej z Paradoxích her, který padaj jen občas
:lol:
Obrázek

Uživatelský avatar
Misoel
Rotný
Rotný
Příspěvky: 121
Registrován: 05 říj 2007, 07:43
Bydliště: Opava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Misoel » 07 kvě 2008, 19:10

no ale třeba The guild 2 piráti mi nepadla ani jednou 8)

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Příspěvek od jean2005 » 08 kvě 2008, 06:58

Já mám obyč Guild 2, co teď vyšla ve Score a padá mi to tak každých 15 minut. Absolutně nehratelné.
Hry od Paradoxu mi v podstatě nepadají vůbec, maximálně to hodí chybu při ukončení hry.

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Příspěvek od jean2005 » 10 kvě 2008, 11:19

Ovšem v paradoxích hrách a EU2 obzvláště mě dokážou znechutit zase jíný detaily, než zrovna padání a nestabilita.
Třeba když mých třicet bitevních korábů s nejlepším velitelem a politikou nastavenou v námořnictví naplno prohrává pravidelně bitvy s jedním (!!!) pirátem, nebo když mých 15 000 vojáků s jezdectvem a dělostřelectvem zdrhne před 200 rebely...
Ti rebelové jsou občas obzvláště vypečení, stává se mi často, že když na ně na střídačku posílám dvě armády, každou 3x silnější, trvá to tak rok a asi 6-10 prohraných bitev, než je konečně udolám. Asi jsou to samí Jánošíci. :-)
V poslední hře zase vždycky když postavím manufakturu, přijde po dvou letech požár, furt dokola...
Docela taky nechápu, jak mám stíhat výzkum atd., když v podstatě celou dobu musím mít všechny prostředky narvaný do stability. Jde o to, že zvýšení stability o jedna trvá za některé národy atd. třeba dva roky, ale za ty dva roky přijde několik opravdu "náhodných" eventů, které sníží stabilitu klidně o šest a jdou furt dokola. Třeba Rusko je v tomhle přímo příšerný, protože mimo mizernou stabilitu má každýho půl roku "vlnu tmářství" a to je se stabilitou -3 fakt blbý kombo.

LordBoris
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 237
Registrován: 24 led 2008, 18:15
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordBoris » 10 kvě 2008, 11:50

mě trvá zvýšení stability u Španělů, když do toho nic nedávám, asi 200let :D ale takhle to mám skoro v každé hře za velký národ, za Turky, Persii, Rusko... jen u té Anglie to nějak držím v přijatelných mezích :) už si toho ani moc nevšímám.Když má člověk roční příjem kolem 1000, v pokladně další 4000 a rebelie nikde moc nevypukají tak už to stejně ani nemá smysl :) ...
Rebelové jsou strašní hajzlíci, to souhlasím :? jinak, to se mi zdá nebo když zvýším žold své armádě, tak se zvýší morálka i rebelů :? ?
s tím požárem se mi to děje také docela často...
co mě teď naštvalo: za Anglii jsem poslal 2 misionáře a do obou provincíí přišlo v půlce konvertování že se mění na protestantskou :x

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Příspěvek od jean2005 » 10 kvě 2008, 12:00

To s tím misionářem se mi stalo taky :-).
No a nevím, jak je to s morálkou rebelů, ale když zvýším žold u svých vojáků, prohrávají víc a ještě mnohem výraznější je to u těch pirátů. Asi když svým námořníkům nezaplatím pořádně, klesne jim morálka a místo boje jdou s pirátama chlastat. A protože jich je 10-30x víc (menší přesilu vůbec nemá význam posílat do boje), nakonec je uchlastají. Jinak si to vysvětlit neumím.

Jo a ještě malý dotaz, měl jsem za Anglii už někdy v roce 1500 válku s Portugalskem a kupodivu jsem jim to na moři docela nandal a hnal jsem jejich flotilu až do Portugalska. Několikrát se mi přitom stalo, že jsem jim "ukradl mapy", ale žádné objevy mi to nedalo, byl jsem z toho docela znechucenej, stalo se to ještě někomu?

Uživatelský avatar
Phoenix
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 2630
Registrován: 22 led 2006, 21:58
Bydliště: Mníšek pod Brdy(okolí Prahy)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenix » 10 kvě 2008, 12:00

jj tohle se mi stalo při hře za švédy asi po 30 letech byli furt katolické, tak sem tam poslal zástupce mé církve a během 2 let všichni eventem moje náboženství :D:D
Hetharia: Kníže Pavel z Pavlínova, král Terenie
Omluvte mi můj pravopis, ale jsem spíše matikář :D:D

LordBoris
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 237
Registrován: 24 led 2008, 18:15
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordBoris » 10 kvě 2008, 13:06

jean2005 píše:Jo a ještě malý dotaz, měl jsem za Anglii už někdy v roce 1500 válku s Portugalskem a kupodivu jsem jim to na moři docela nandal a hnal jsem jejich flotilu až do Portugalska. Několikrát se mi přitom stalo, že jsem jim "ukradl mapy", ale žádné objevy mi to nedalo, byl jsem z toho docela znechucenej, stalo se to ještě někomu?
tady u toho to stejně jako u vyměnování objevů absolutně nechápu. Prostě něco to dá, něco ne.... Dodnes nevím jak to funguje :?

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Příspěvek od jean2005 » 10 kvě 2008, 13:41

Jo, taky to nechápu. Chtělo by to něco jako systém obchodu z HoI, prostě vyměňovat znalosti a "mapy" za jiné s tím, že by se dalo nějak vybrat.

Další "drobnost", na kterou jsem si vzpoměl: Skotsko má už asi 80 let jen jednu provincii a vesele si tam drží armádu o síle 60 000 mužů. To je skoro tolik, kolik můžu mít momentálně já za Anglii i s mým obrovským územím, zdroji atd. Jak je himbajs můžou vůbec uživit?? Je to trochu podobný tomu, když se v provincii, která má 1000 obyvatel najednou vzbouří 10 000 rebelů, ale oni ti Skotáci k tomu ještě stíhají vymýšlet technologie stejně rychle jako já :-(. Nemluvím už o tom, že když s nima zkusím bojovat, samozřejmě si ani neškrtnu, prostě vůbec není šance, leda tak atomovka by možná zabrala.

LordBoris
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 237
Registrován: 24 led 2008, 18:15
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordBoris » 10 kvě 2008, 16:43

jo, to se mi děje hlavně u německých státečků. Komp prostě cheatuje :? takovejch 60k stojí podle mě měsíčně aspoň 10 peněz...
A co jsem si všiml dalších cheatů -
někdy AI pošle třeba 5 kolonistů za sebou do 1 místa...
má všechna náboženství plně tolerovaná (tzn. u každého náboženství mají -4 revolt risk) - to je obrovská výhoda, protože Turek bude mít třeba Sunitské, Šítské, Protestantské,Reformované, Katolické a Ortodoxní provincie, ale vše bude bez naboženského revoltu...

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Příspěvek od jean2005 » 10 kvě 2008, 16:59

Což o ty peníze, ale zdá se mi tak trochu historicky a logicky nesmyslné, aby provincie, kde je 22k obyvatel živila 60k vojáků. Mám ale pocit, že u lodí nějakou údržbu platit musí, protože jsem viděl jak jim jejich pět lodí v přístavu najednou zmizelo a na moři přitom byla taková ta animace s potápějící se kocábkou.
O těch kolonistech vím, mimochodem se mi to povedlo zrovna před chvilkou náhodou taky, postup: nepovedlo se rozšíření kolonie, poslal jsem dalšího kolonistu a hned potom zaútočili domorodci a poškodili kolonii (zbylo tam btw 14 lidí). Tak jsem tam poslal armádu a po "vyřešení domorodé otázky" poslal dalšího kolonistu. Jenže asi za týden najednou bác, kolonie byla úspěšně rozšířena a další osadník na cestě...
Ale to náboženství jsem nevěděl, nicméně comp stejně nestíhá, konečně jsem dostal prvního conquistadora (asi v roce 1570) a tolik objevitelů, že už mám moře prakticky celé objevené a mimo pozemních (rychle doháním) všechny technologie nejlepší. Navíc stupid AI za Španělsko nedobyla Aztéky, Maye ani Inky, natož cokoli v Severní Americe, takže bude ještě trocha blitzkriegu.

Uživatelský avatar
Atlantis
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 4611
Registrován: 08 říj 2006, 12:25
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atlantis » 10 kvě 2008, 19:50

Zajímavé u těch pirátů. Hrajete normal nebo mymap? Protože tam nemám problémy likvidovat piráty třeba i v poměru 1:5. A rebelové se taky celkem dají.
Jo, u kolonie, pokud se nezdaří kolonizace a okamžitě se vyšle další osadník, tak i po poškození se dá ještě rozšířit. Jako tam, kde mají domorodci extrémní nesnášenlivost (Nový Zéland apod.) je jednodušší je vymlátit nebo, pokud poškodí kolonii nějak rozumě (třeba na 100 ob.) tak to nechat být. Pak tam člověk nemusí držet žádnou armádu a kolonie roste sice o 3% pomaleji, ale bez nebezpečí útoku.

A ano, počítač co se týká náboženství, cheatuje. Protože u pagan, pokud jste jakákoliv jiná víra, tak máte revoltrisk +1 ať děláte, co děláte. A počítač suveréně -4. Drzoun. Ale beru to jako AI bonus.

Jináč ten výzkum u AI...sousedské bonusy docela umějí...
A ukradené mapy...ono to obvykle nezpřístupní vše. Takhle jsem je porazil také několikrát...ale postupně mi to odkrylo třeba cestu kolem Afriky. Ono Ti to dá třeba jen znalost 2-3 provincií.
Oklamat, zmást, překvapit
("Stonewall" Jackson)

LordBoris
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 237
Registrován: 24 led 2008, 18:15
Bydliště: Litvínov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordBoris » 10 kvě 2008, 20:18

ono jak kdy, někdy si ty piráty dám v pohodě a někdy prohraju i v 10násobné přesile... to samé u rebelů, někdy je porazím v menšině, někdy nestačí třeba 4násobná přesila :? :)

Uživatelský avatar
jean2005
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1719
Registrován: 25 črc 2007, 10:04
Bydliště: poblíž vísky Pardubic...

Příspěvek od jean2005 » 10 kvě 2008, 20:20

Hraju normal. Taky dám občas piráty 3:3, ale docela často mě dostanou i když mám přesilu 5-10:1.
Co se domorodců týče, já je skoro vždycky likviduju, protože v té verzi (asi 1.08, prostě poslední patch) co hraju jsou úplně nanic. Nechávám jen ty s agresivitou 0, protože i když mají jen 1, strašně snižujou procenta na založení kolonie a pak jí navíc často zničí. V téhle verzi je taky na město potřeba 10 kolonistů, proti původním sedmi, nebo teda devět s domorodcema. Jen občas, jako třeba když nechci při útoku riskovat svého jediného dobyvatele a zrovna potřebuju založit strategicky důležitou kolonii (tohle bylo Sacramento na západním pobřeží), zakládám kolonii i s domorodcema. Ale pak tam stejně pošlu armádu, aneb istota je gul'omet...
Sousedské bonusy znám, ale když má většina tech na levelu 12-15, jen Francouzi mají asi 17 a Skoti mají 16?? A přitom živí armádu o velikosti 250% ostatní populace?? To musí teda být ku***skej sousedskej bonus.
Mapy: já je dostal asi třikrát po sobě a celkem mi to dalo snad jen Perskej záliv a ještě ne celej. A to trochu tuším, co znají Portugalci hned od začátku. (hraju skoro vždy scénář "Doba objevování"")

Uživatelský avatar
Atlantis
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 4611
Registrován: 08 říj 2006, 12:25
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atlantis » 10 kvě 2008, 21:53

Přejdi na mymap...je to zábavnější. A poslední patch je 1.09...ale eng.
Oklamat, zmást, překvapit
("Stonewall" Jackson)

Odpovědět

Zpět na „Europa Universalis II“