Arcibiskupstvi v CKI

Vychovej si svojí královskou rodinu a dobyj středověkou Evropu diplomaticií, násilím či vhodnou sňatkovou politikou. Důvěřuj svým vazalům, popřípadě je zkroť nebo rovnou znič.

Moderátoři: Atlantis, Minreth, Vals, Phoenix

Odpovědět
Pomerancak
Desátník
Desátník
Příspěvky: 31
Registrován: 19 říj 2011, 18:36

Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Pomerancak » 10 úno 2012, 22:04

Ahoj,
jak říká titulek zajímalo by mě, jak vytvořit arcbiskupství v CK 1. Nějak jsem ten mechanismus nepochopil.

Jo a nějaký fígl jak získat další dvořany asi není, co? Potřeboval bych rozdat pár knížecích titulů :)

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8920
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re: Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Vals » 10 úno 2012, 22:36

Vytvoříš biskupství a biskupovi poté dáš vévodský titul. Postup totožný jako když chceš vytvořit běžného vévodu.

Buď můžeš cheatovat (spustit si řízeně náhodné eventy dvořany vytvářející) nebo jedině vyženit ženské, pokud máš nezadané chlapy na dvoře (v DV můžeš nicméně ženit pouze svou vlastní dynastii, což to omezuje). Jinak máš smůlu, automaticky se dvořané vytvářejí jenom pokud jejich počet klesne pod 5 (pokud jsi králem).

Pomerancak
Desátník
Desátník
Příspěvky: 31
Registrován: 19 říj 2011, 18:36

Re: Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Pomerancak » 11 úno 2012, 13:04

Díky, říkal jsem si, že ta arcibiskupství tak asi budou fungovat, ale proč se nezeptat .) K tomu bych měl ještě jeden dotaz, podel zvolného církevního zákona bude o nástupci arci/biskupa rozhodovat buď papež nebo já, že ano? Když to budu já, tak po každém úmrtí budu muset ustavit nového arci/biskupa?
A v případě, že můj arci/biskup bude zvolene Svatým otcem s lénnem se můžu rozloučit, co?

Cheatování nebude třeba, zas taková nouze o lidi není, jen jsem si říkal, že by se hodilo pár loajálních dvořanů navíc :)

Ještě jednou díky.

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8920
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re: Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Vals » 11 úno 2012, 14:38

Ne, v jedničce to takto nefunguje. Biskupství je vždycky "elective" tzn. se novým biskupem stane "nejsilnější" člen biskupova dvora. Ty církevní zákony pouze ovllivňují eventy, daně, jednotky, co dostáváš.

Inman
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 254
Registrován: 07 říj 2007, 19:16

Re: Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Inman » 11 úno 2012, 18:55

Pomerancak píše:Ahoj,
jak říká titulek zajímalo by mě, jak vytvořit arcbiskupství v CK 1.
To jsem netusil, ze jde udelat. Asi to bude tim, ze jsem biskupum zadny panstvi nedaval :D

Pomerancak
Desátník
Desátník
Příspěvky: 31
Registrován: 19 říj 2011, 18:36

Re: Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Pomerancak » 12 úno 2012, 14:43

Vals píše:Ne, v jedničce to takto nefunguje. Biskupství je vždycky "elective" tzn. se novým biskupem stane "nejsilnější" člen biskupova dvora. Ty církevní zákony pouze ovllivňují eventy, daně, jednotky, co dostáváš.
Aha, takže jediné z čeho mám mít strach je, že by můj biskup byl zvolen papežem. To bych se s daným územím mohl navždy rozloučit?

Jinak já jsem možnost vytváření církevních lén taky příliš nevyužíval, ale momentálně bojuji s muslimy a než dobytá území předám vazalům snažím se je vždy konvertovat, tak se snažím přijít na zpsůob jak konverzi zrychlit. Předpokládám, že když biskupu dám muslimské území, že ho dokáže zkonvertovat rychleji, než já :)

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8920
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re: Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Vals » 12 úno 2012, 16:11

Pokud bude zvolen papežem, tak ta území připadnou tobě... Papežským územím se stanou pouze tehdy, pokud nemá dotyčný (arci)biskup lenního pána.

Pomerancak
Desátník
Desátník
Příspěvky: 31
Registrován: 19 říj 2011, 18:36

Re: Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Pomerancak » 14 úno 2012, 10:03

Supr, díky moc za info. Jdu těm neznabohům naschvál zřídit biskupství v Sýrii :-O

Pomerancak
Desátník
Desátník
Příspěvky: 31
Registrován: 19 říj 2011, 18:36

Re: Arcibiskupstvi v CKI

Příspěvek od Pomerancak » 15 úno 2012, 20:47

Snad nebude vadit double post...

Ještě mě napadlo, dá se nějak presunout "hlavní" provincie?

Odpovědět

Zpět na „Crusader Kings“