Jajjun.com

Diskusní fórum věnováno historii, hrám od Paradoxu a mnoha dalším zajímavostem.
Právě je 23 říj 2017, 02:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 10 úno 2012, 23:04 
Desátník
Desátník

Registrován: 19 říj 2011, 19:36
Příspěvky: 31
Ahoj,
jak říká titulek zajímalo by mě, jak vytvořit arcbiskupství v CK 1. Nějak jsem ten mechanismus nepochopil.

Jo a nějaký fígl jak získat další dvořany asi není, co? Potřeboval bych rozdat pár knížecích titulů :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 10 úno 2012, 23:36 
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Uživatelský avatar

Registrován: 21 led 2006, 22:42
Příspěvky: 15498
Bydliště: Nixon's back!
Vytvoříš biskupství a biskupovi poté dáš vévodský titul. Postup totožný jako když chceš vytvořit běžného vévodu.

Buď můžeš cheatovat (spustit si řízeně náhodné eventy dvořany vytvářející) nebo jedině vyženit ženské, pokud máš nezadané chlapy na dvoře (v DV můžeš nicméně ženit pouze svou vlastní dynastii, což to omezuje). Jinak máš smůlu, automaticky se dvořané vytvářejí jenom pokud jejich počet klesne pod 5 (pokud jsi králem).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 11 úno 2012, 14:04 
Desátník
Desátník

Registrován: 19 říj 2011, 19:36
Příspěvky: 31
Díky, říkal jsem si, že ta arcibiskupství tak asi budou fungovat, ale proč se nezeptat .) K tomu bych měl ještě jeden dotaz, podel zvolného církevního zákona bude o nástupci arci/biskupa rozhodovat buď papež nebo já, že ano? Když to budu já, tak po každém úmrtí budu muset ustavit nového arci/biskupa?
A v případě, že můj arci/biskup bude zvolene Svatým otcem s lénnem se můžu rozloučit, co?

Cheatování nebude třeba, zas taková nouze o lidi není, jen jsem si říkal, že by se hodilo pár loajálních dvořanů navíc :)

Ještě jednou díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 11 úno 2012, 15:38 
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Uživatelský avatar

Registrován: 21 led 2006, 22:42
Příspěvky: 15498
Bydliště: Nixon's back!
Ne, v jedničce to takto nefunguje. Biskupství je vždycky "elective" tzn. se novým biskupem stane "nejsilnější" člen biskupova dvora. Ty církevní zákony pouze ovllivňují eventy, daně, jednotky, co dostáváš.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 11 úno 2012, 19:55 
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 07 říj 2007, 20:16
Příspěvky: 255
Pomerancak píše:
Ahoj,
jak říká titulek zajímalo by mě, jak vytvořit arcbiskupství v CK 1.

To jsem netusil, ze jde udelat. Asi to bude tim, ze jsem biskupum zadny panstvi nedaval :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 12 úno 2012, 15:43 
Desátník
Desátník

Registrován: 19 říj 2011, 19:36
Příspěvky: 31
Vals píše:
Ne, v jedničce to takto nefunguje. Biskupství je vždycky "elective" tzn. se novým biskupem stane "nejsilnější" člen biskupova dvora. Ty církevní zákony pouze ovllivňují eventy, daně, jednotky, co dostáváš.


Aha, takže jediné z čeho mám mít strach je, že by můj biskup byl zvolen papežem. To bych se s daným územím mohl navždy rozloučit?

Jinak já jsem možnost vytváření církevních lén taky příliš nevyužíval, ale momentálně bojuji s muslimy a než dobytá území předám vazalům snažím se je vždy konvertovat, tak se snažím přijít na zpsůob jak konverzi zrychlit. Předpokládám, že když biskupu dám muslimské území, že ho dokáže zkonvertovat rychleji, než já :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 12 úno 2012, 17:11 
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Uživatelský avatar

Registrován: 21 led 2006, 22:42
Příspěvky: 15498
Bydliště: Nixon's back!
Pokud bude zvolen papežem, tak ta území připadnou tobě... Papežským územím se stanou pouze tehdy, pokud nemá dotyčný (arci)biskup lenního pána.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 14 úno 2012, 11:03 
Desátník
Desátník

Registrován: 19 říj 2011, 19:36
Příspěvky: 31
Supr, díky moc za info. Jdu těm neznabohům naschvál zřídit biskupství v Sýrii :-O


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Arcibiskupstvi v CKI
PříspěvekNapsal: 15 úno 2012, 21:47 
Desátník
Desátník

Registrován: 19 říj 2011, 19:36
Příspěvky: 31
Snad nebude vadit double post...

Ještě mě napadlo, dá se nějak presunout "hlavní" provincie?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Webhosting Český hosting

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Český překlad – phpBB.cz