tituly odebírám tak, že počkám, až se vzbouří a zakroutím mu krkem. v mírové smlouvě mu seberu všechny tituly a hned je zase rozdám.
revoke title neee, to ti přidá moc zlounských bodů a ostatní vazalové se začnou častěji bouřit.
jo, morálka se sviňa. špatná reputace, malá prestiž, technologie. taky často prohraješ složením armády. pěšáci-vidláci jsou na pytel, lučištníci jsou vlastně jediní, kdo doopravdy v bitvě zabíjí, mít hodně lučištníků znamená pravděpodobnější vítězství. a složení armády je hodně ovlivněno zákony země, právě feudální úmluva nedělá moc dobré armády, ale zase snižuje pravděpodobnost odboje. to je halt sázka do loterie.
wilou píše:
A jak to odebírání titulu vlastně funguje, dal jsem revoke title, chvilku sem čekal, pak mě to hodilo nějákou hlášku, ale nic se nestalo, on byl pořád hrabě a mě se reputace taky nezměnila.
A nastal další problém, zaútočil jsem se svou armádou (kolem 10 000 mužů) na neposlušného vazala, který měl pouhých 400 mužů. Tak rychle jsem morálku klesat snad ještě neviděl, téměř okamžitě jsem prohrál, přitom armády se podle ztrát téměř nedotkly. Zkusil jsem dát žold na max., opět porážka, akorát to trvalo o pár setin dýl a já měl o 100 větší ztráty. Pak se mi ho podařilo utlouct nějákou vazalskou armádou o 2000 mužích. Jak je to možné? Jeho generál o moc lepší nebyl a i kdyby, taková přesila, jen kdyby všichni moji najednou kýchli, tak tím nepřítele musí zabít, také všechny vojenské technologie jsem měl minimálně o 1 stupeň vyšší. Tohle se mě stalo už 2*, poprvé to bylo v jiné hře v boji proti Benátkám, ale tam se jednalo o tisícihlavé armády na obou stranách a pak se mě je něják povedlo porazit, tak jsem to bral jen jako nějákej bug. Krom toho, tam jsem sice měl přesilu značnou, ale ne tak drasticky, jako v tomto případě, a Benátky, to už je přece síla, a ne jak nějákej balkánskej vydlákov kde teprv zjistili jak rozdělávat oheň. Pamatuju, že v EU se podobnej problém objevoval při boji s rebely tak nevím, asi je to nakažlivý.