Jajjun.com

Diskusní fórum věnováno historii, hrám od Paradoxu a mnoha dalším zajímavostem.
Právě je 19 říj 2017, 12:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Par rad
PříspěvekNapsal: 27 črc 2006, 21:13 
Ako dobiť silného suseda: Na začiatku hry mu vyhláste vojnu, začina sa z armádov o velkosti 1/2-1/4 stavu o 5 rokov. Čiže nepriateľ nemá dosť vojákov na dobiti hradieb, čiže vam sa vojaci množia, zatial čo jemu v boji zomierajú. Keď je pevnosť pred dobitím, vitiahnite z armádov. Buť nepriateľa oslabite, alebo porazite.
V pripade cisárskeho titulu, dosadzujete na biskupstva svojich pribuzných z cirkevným vzdelaní.
Nežente všetko svoje potomstvo do manželstiev, vinimkov sú dcéry s kvalitnými parametrami ( napr. mne sa podarilo vyšľachtiť synov a dcery z parametrami okolo 9/9/9/9 dokonca sa mi občas podarí aj 13 steward u novorodenca). Neni nič horšie ako keď odvás 5x mesačne žiadajú rozhodnutie na aku školu dieťa poslať. Na jednu generaciu stači uzavrieť 4-5 manželstiev. Nežente deti z významnými rodinami, ale z kvalitnými partnerami.
Dane: idealna vlada je royal, umožnuje nadstavovať dane 0o 25-100 okrem šlachty, ale vďaka sudom a poštam bude bonus 30% takže k rozvratu nedvojde. Ako nahle postavite tieto budovy, okamžite zvište dane, samozrejme skontrolujte si všetky provincie, aby vam popularita a dotičnej vrstve v niektorej provincii neklesala. Priklad: rok 1184 provincia Suffolk (v ľavo hore od Londina) zaklad je mislim 3, ja mam 3,71 vďaka daniam, steward 33, z budovami mam tam zisk 26 mesačne, a vydržujem si armádu 11 000 mužov. Moj predchodca tam mal vďaka neschopnosti 2200 mužov.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku: Par rad
PříspěvekNapsal: 27 črc 2006, 21:51 
Pokial dobijete veľa provincii a váš vladar nema dostatočné schopnosti všetky ovládnuť, no nástupca ten problem nemá, zverte ich starším ženám z nizkov diplomaciov a bez rodiny. Po ich smrti sa Vám provincia vrati. Nizka diplomacia vazala zaručuje jeho loajalitu.
Pokial nalodite armádu na lode, znište vydavky na armádu na 0% viac je mrhanie peňazí. Po vilodení samozrejme žoldy zvišiť, aby sa vám armáda nerozpadla.
Ak bojujete zo silným protivníkom, dobité provincie radšej dajte vazalom, je večšia šanca že sa nepriateľ sustredí na vás a vazala si nevšimne.
Generály z rodiny majú tendenciu si dobité provincie ponechať. Pokial ale date generála inoverca, dobité provincie vam nechá.
Pokial hráte odspodu ( ja obľubujem začinať od najnižšieho šľachtica ) tak funguje finta ako napr dobiť Palermo z 2k vojakmi, zatial čo tam je 8k vojakov. Pošlite armádu 2-3 provincie od Palerma, potom im vyhláste vojnu, ako náhle sa z armádov pohne aby vás dobil, vtrhnite tam. Kím on sa dostane do napr. strednej europi, ma po provincii.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31 črc 2006, 23:35 
V kazde provincii muzu naverbovat jen par vojaku (do 100) zatimco nepritel, kterymu jsem provincii sebral jich tam mel i nekolik tisic. Armada mi pomalicku vymira a nemam nahrady, takhle je to ve vsech provinciich i tech ktere driv odvadely stovky vojaku. Cim to je? A jak urychlit a zvetsit mnozstvi verbovanych vojaku?


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31 črc 2006, 23:58 
18. Plukovník
18. Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 led 2006, 22:58
Příspěvky: 4995
Bydliště: Mníšek pod Brdy(okolí Prahy)
Mno treba budovama.kdyz postavis traning ground nebo small castle tak se objem zvysi.

_________________
Hetharia: Kníže Pavel z Pavlínova, král Terenie
Omluvte mi můj pravopis, ale jsem spíše matikář :D:D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 01 srp 2006, 10:05 
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 30 led 2006, 20:40
Příspěvky: 2545
Ono když dobiješ novou provincii, tak tam muži zatím za tebe moc nechtìjí bojovat nebo padli ve válce. Pokud jde o provincii s jiným náboženstvím, která se bouøí tak tam je to jasné, tam musíš potlaèit vzpouru a pokud možno ji i konvertovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 srp 2006, 16:28 
Už som videl aj 2 vojaky v provincii (-:, može to biť tím že maš v provincii revoltu sedliakov či šlachty (horší pripad), maš nizky stewadship, maš zle nadstavené dane, maš viac provincii ako ti umožňuje vlasnosť intrigue. Ine ma nenapada.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 zář 2006, 21:26 
Pokial hrate za kraľa a mate kopu provincii, tak vam moja rada asi nepomože.

Ako dobiť z malej provincie večšieho suseda po par rokoch hry. Dajte vedu na začiatku hry na dobijanie hradov (siege leader či tak dako), počitač večinov skuma postupne od lukostrelcov. Keď ju mate, možete pokojne vyhlásiť vojnu večšiemu susedovy(pokial ma super 4x viac vojakov, tak to nepojde(-:). Potom ustupte s armádov do neutralnej provincie susediacej zo superom. Keď sa začne super pohnýňať aby vam dobiť hrad urobte to iste (nebojujte snim) vďaka znalosti dobijania hradov, z polovičnov armadov dobijete jemu hrat skvor ako on vám.
Pokial nechcete čakať tak mu vyhlaste na začiatku hry vojnu, armadu nechajte doma a doplňujte si ju, zatial čo nepriateľ sa oslabuje dobijanim hradu, pred padom hradu ho buť porazte alebo aspoň vyznamne oslabite.

Ako sa stať kraľom, keď nevlasnite uzemie z ktoreho sa da narokovať kráľovský titul:
V hre je niekoľko kraľovstiev ktoré maju len 1-3 provincie (Venice, Navarra, ale aj Pisa, ak sa nebojite hnevu cisara). Narokujte si ich titul, potom ich dobite a ponuknite mier vymenov za sporný titul.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 28 zář 2006, 22:21 
18. Plukovník
18. Plukovník
Uživatelský avatar

Registrován: 22 led 2006, 22:58
Příspěvky: 4995
Bydliště: Mníšek pod Brdy(okolí Prahy)
jde nejak vojensky potůlacit vzpoura(myslim rebelie) nebo cekat an event??

_________________
Hetharia: Kníže Pavel z Pavlínova, král Terenie
Omluvte mi můj pravopis, ale jsem spíše matikář :D:D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 29 zář 2006, 07:52 
Žial musiš čakať, ale ak znižiš dane vidlakom na zvišenie moralky, sice prideš o prachy, ale armada sa nezniži.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 říj 2006, 22:47 
Nepodarilo sa mi kupiť Victoriu(na zapadlom Slovensku to je problem), tak som si stiahol iso subor z Torrent. Lenže keď som to napalin na disk a spustil, nenašlo nejaké dáta. Tak som si našiel Victoriu inde na Torrente, a zasa ten problem. Pokial ma niekto s tým skusenosti, prosim o radu.


Nahoru
  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 led 2007, 01:40 
Rotmistr
Rotmistr

Registrován: 31 pro 2006, 12:20
Příspěvky: 194
Ileanos píše:
Ono když dobiješ novou provincii, tak tam muži zatím za tebe moc nechtějí bojovat nebo padli ve válce. Pokud jde o provincii s jiným náboženstvím, která se bouří tak tam je to jasné, tam musíš potlačit vzpouru a pokud možno ji i konvertovat.


ako konvertujem?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2007, 10:20 
Desátník
Desátník

Registrován: 25 dub 2007, 18:28
Příspěvky: 34
Porpsoil by som o radu :) mam taku nejaku cudnu verziu ck(teda je v poriadku len jej instalacia je cudna) no a ked si chcem nainstalovat patch tak mi proste hru nenajde kedze ju nemam oficialne nainstalovanu-no a hrat nieco od paradoxu bez patchu je samovrazda to iste vsetci uznate...viete mi teda nieco poradit?
rady ako kup originalku si nechajte :)
dik

_________________
"Jesť čelověk, jesť problema, nět čelověk, nět problemy.
(je člověk, je problém, není člověk, není problém)"
STALIN


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2007, 10:57 
Poručík
Poručík
Uživatelský avatar

Registrován: 11 dub 2006, 16:10
Příspěvky: 1194
Lekhan píše:
Porpsoil by som o radu :) mam taku nejaku cudnu verziu ck(teda je v poriadku len jej instalacia je cudna) no a ked si chcem nainstalovat patch tak mi proste hru nenajde kedze ju nemam oficialne nainstalovanu-no a hrat nieco od paradoxu bez patchu je samovrazda to iste vsetci uznate...viete mi teda nieco poradit?
rady ako kup originalku si nechajte :)
dik

kup si originálku :lol:
patch, co já vím, si zjiš'tuje instalaci podle klíče v registru, snad by stačilo ho tam vytvořit
tpuju na "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Paradox Entertainment\Crusader Kings"
klíč "path" příp. "version"?

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2007, 12:25 
Svobodník
Svobodník
Uživatelský avatar

Registrován: 12 dub 2007, 13:06
Příspěvky: 7
Polská verze Mrozne Wieki, co??

:)))) taky ju mám:)


stačilo upravit instalační soubor patche.. řekl bych ti přesnej postup, ale to bys musel mít EU3 (možná i jinou hru od paradoxu). Pak stačí přejmenovat instalační soubor hry a patche na *.rar.Vlezeš dovnitř a najdeš soubor s příponou *.ikn (myslím, zkus hledat něco podobnýho). Potom tento soubor nahradíš z instalace EU3. Pak si to bude v podstatě myslet, že instaluje nový program, ne jen patch a normálně se nainstaluje..

_________________
Obrázek
Deuteronomium 7,2:
Hospodin, tvůj Bůh, ti je předá, abys je pobil. Vyhubíš je jako klaté, neuzavřeš s nimi smlouvu a nesmiluješ se nad nimi..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2007, 09:42 
Desátník
Desátník

Registrován: 25 dub 2007, 18:28
Příspěvky: 34
DIk za snahu a rady aj ked to je na mna nejak zlozite :oops: to je pravdepodobnejsie ze si skor kupim tu originalku nez by som mal toto zvladnut...

Inak da sa nejak obist to,ked hrate za napr.len vojvodstvo a podari sa vam ziskat trebars kralovsky titul tak aby sa po loade hry nezmenia farba uzemia,znaky atd na ten vacsi titul cize v tomto pripade kralovsky a aby to zostalo na tom povodnom s ktorim zacinam hru?

_________________
"Jesť čelověk, jesť problema, nět čelověk, nět problemy.
(je člověk, je problém, není člověk, není problém)"
STALIN


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 pro 2007, 19:22 
Poručík
Poručík

Registrován: 23 dub 2006, 21:55
Příspěvky: 1247
PLS potřebuju helfnout, už se asi 2 tydny pokoušim začit s CK ale jeste sem se nedostal ani přes začatek :D . Takže nejdřiv potřebuju vědet co mam všecko dat do hry než začnu.................. zatim mi akorat Vals radil přes ICQ at si tam hodim patch 1.06, ale ten sem nak nenašel.....takže 1. ktery pach tam mam hodit? 2. Nejake mody nebo neco mam jeste stahnout? trebas na hledani manzelek apod... 3. sou nejake ceske lokalizace?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 20 pro 2007, 22:03 
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 dub 2007, 11:46
Příspěvky: 866
Bydliště: Aberdeen, SCO
hod dv datadisk a nepotrebuje utilitu na manzelky... to by malo byt asi vsetko... anglina tam nieje daka tazka aby to potrebovalo cesku lokalizaciu :wink:

_________________
My watch begins


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 led 2008, 18:07 
Poručík
Poručík

Registrován: 23 dub 2006, 21:55
Příspěvky: 1247
Dobre takže mam zakladní CK s patchem 1.05, ted by me zajimalo kde sehnat deus vult a taky jestl ise ty prelozene vlastnosti od Scara dají vlozit primo do hry


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 04 led 2008, 19:18 
Podporučík
Podporučík
Uživatelský avatar

Registrován: 06 dub 2007, 11:46
Příspěvky: 866
Bydliště: Aberdeen, SCO
ten datadisk ma daku smiesne malu velkost pozhanaj na "internetovych obchodoch" to "kupis" za par minut :wink:

_________________
My watch begins


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Par rad
PříspěvekNapsal: 30 říj 2008, 23:09 
Poručík
Poručík

Registrován: 23 dub 2006, 21:55
Příspěvky: 1247
Ve scénáři 1187 je Richard lví srdce ( duke of Aquitaine) svobodný. Ženština vládnoucí jako duke of Brittany taky...........PROČ JE SPOLU NEMŮŽU SEZDAT A SPOJIT TYTO DVA ÚTVARY? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ( klidne se na to mrknete, je to hned na začatk uscenaře a proste me to zaboha nejde)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Webhosting Český hosting

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Český překlad – phpBB.cz