Par rad

Vychovej si svojí královskou rodinu a dobyj středověkou Evropu diplomaticií, násilím či vhodnou sňatkovou politikou. Důvěřuj svým vazalům, popřípadě je zkroť nebo rovnou znič.

Moderátoři: Atlantis, Minreth, Vals, Phoenix

Truhlik

Par rad

Příspěvek od Truhlik » 27 črc 2006, 20:13

Ako dobiť silného suseda: Na začiatku hry mu vyhláste vojnu, začina sa z armádov o velkosti 1/2-1/4 stavu o 5 rokov. Čiže nepriateľ nemá dosť vojákov na dobiti hradieb, čiže vam sa vojaci množia, zatial čo jemu v boji zomierajú. Keď je pevnosť pred dobitím, vitiahnite z armádov. Buť nepriateľa oslabite, alebo porazite.
V pripade cisárskeho titulu, dosadzujete na biskupstva svojich pribuzných z cirkevným vzdelaní.
Nežente všetko svoje potomstvo do manželstiev, vinimkov sú dcéry s kvalitnými parametrami ( napr. mne sa podarilo vyšľachtiť synov a dcery z parametrami okolo 9/9/9/9 dokonca sa mi občas podarí aj 13 steward u novorodenca). Neni nič horšie ako keď odvás 5x mesačne žiadajú rozhodnutie na aku školu dieťa poslať. Na jednu generaciu stači uzavrieť 4-5 manželstiev. Nežente deti z významnými rodinami, ale z kvalitnými partnerami.
Dane: idealna vlada je royal, umožnuje nadstavovať dane 0o 25-100 okrem šlachty, ale vďaka sudom a poštam bude bonus 30% takže k rozvratu nedvojde. Ako nahle postavite tieto budovy, okamžite zvište dane, samozrejme skontrolujte si všetky provincie, aby vam popularita a dotičnej vrstve v niektorej provincii neklesala. Priklad: rok 1184 provincia Suffolk (v ľavo hore od Londina) zaklad je mislim 3, ja mam 3,71 vďaka daniam, steward 33, z budovami mam tam zisk 26 mesačne, a vydržujem si armádu 11 000 mužov. Moj predchodca tam mal vďaka neschopnosti 2200 mužov.

Truhlik

Par rad

Příspěvek od Truhlik » 27 črc 2006, 20:51

Pokial dobijete veľa provincii a váš vladar nema dostatočné schopnosti všetky ovládnuť, no nástupca ten problem nemá, zverte ich starším ženám z nizkov diplomaciov a bez rodiny. Po ich smrti sa Vám provincia vrati. Nizka diplomacia vazala zaručuje jeho loajalitu.
Pokial nalodite armádu na lode, znište vydavky na armádu na 0% viac je mrhanie peňazí. Po vilodení samozrejme žoldy zvišiť, aby sa vám armáda nerozpadla.
Ak bojujete zo silným protivníkom, dobité provincie radšej dajte vazalom, je večšia šanca že sa nepriateľ sustredí na vás a vazala si nevšimne.
Generály z rodiny majú tendenciu si dobité provincie ponechať. Pokial ale date generála inoverca, dobité provincie vam nechá.
Pokial hráte odspodu ( ja obľubujem začinať od najnižšieho šľachtica ) tak funguje finta ako napr dobiť Palermo z 2k vojakmi, zatial čo tam je 8k vojakov. Pošlite armádu 2-3 provincie od Palerma, potom im vyhláste vojnu, ako náhle sa z armádov pohne aby vás dobil, vtrhnite tam. Kím on sa dostane do napr. strednej europi, ma po provincii.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 31 črc 2006, 22:35

V kazde provincii muzu naverbovat jen par vojaku (do 100) zatimco nepritel, kterymu jsem provincii sebral jich tam mel i nekolik tisic. Armada mi pomalicku vymira a nemam nahrady, takhle je to ve vsech provinciich i tech ktere driv odvadely stovky vojaku. Cim to je? A jak urychlit a zvetsit mnozstvi verbovanych vojaku?

Uživatelský avatar
Phoenix
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 2630
Registrován: 22 led 2006, 21:58
Bydliště: Mníšek pod Brdy(okolí Prahy)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenix » 31 črc 2006, 22:58

Mno treba budovama.kdyz postavis traning ground nebo small castle tak se objem zvysi.
Hetharia: Kníže Pavel z Pavlínova, král Terenie
Omluvte mi můj pravopis, ale jsem spíše matikář :D:D

Uživatelský avatar
Ileanos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1544
Registrován: 30 led 2006, 19:40

Příspěvek od Ileanos » 01 srp 2006, 09:05

Ono když dobiješ novou provincii, tak tam muži zatím za tebe moc nechtìjí bojovat nebo padli ve válce. Pokud jde o provincii s jiným náboženstvím, která se bouøí tak tam je to jasné, tam musíš potlaèit vzpouru a pokud možno ji i konvertovat.

Truhlik

Příspěvek od Truhlik » 04 srp 2006, 15:28

Už som videl aj 2 vojaky v provincii (-:, može to biť tím že maš v provincii revoltu sedliakov či šlachty (horší pripad), maš nizky stewadship, maš zle nadstavené dane, maš viac provincii ako ti umožňuje vlasnosť intrigue. Ine ma nenapada.

Truhlik

Příspěvek od Truhlik » 28 zář 2006, 20:26

Pokial hrate za kraľa a mate kopu provincii, tak vam moja rada asi nepomože.

Ako dobiť z malej provincie večšieho suseda po par rokoch hry. Dajte vedu na začiatku hry na dobijanie hradov (siege leader či tak dako), počitač večinov skuma postupne od lukostrelcov. Keď ju mate, možete pokojne vyhlásiť vojnu večšiemu susedovy(pokial ma super 4x viac vojakov, tak to nepojde(-:). Potom ustupte s armádov do neutralnej provincie susediacej zo superom. Keď sa začne super pohnýňať aby vam dobiť hrad urobte to iste (nebojujte snim) vďaka znalosti dobijania hradov, z polovičnov armadov dobijete jemu hrat skvor ako on vám.
Pokial nechcete čakať tak mu vyhlaste na začiatku hry vojnu, armadu nechajte doma a doplňujte si ju, zatial čo nepriateľ sa oslabuje dobijanim hradu, pred padom hradu ho buť porazte alebo aspoň vyznamne oslabite.

Ako sa stať kraľom, keď nevlasnite uzemie z ktoreho sa da narokovať kráľovský titul:
V hre je niekoľko kraľovstiev ktoré maju len 1-3 provincie (Venice, Navarra, ale aj Pisa, ak sa nebojite hnevu cisara). Narokujte si ich titul, potom ich dobite a ponuknite mier vymenov za sporný titul.

Uživatelský avatar
Phoenix
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 2630
Registrován: 22 led 2006, 21:58
Bydliště: Mníšek pod Brdy(okolí Prahy)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenix » 28 zář 2006, 21:21

jde nejak vojensky potůlacit vzpoura(myslim rebelie) nebo cekat an event??
Hetharia: Kníže Pavel z Pavlínova, král Terenie
Omluvte mi můj pravopis, ale jsem spíše matikář :D:D

truhlik

Příspěvek od truhlik » 29 zář 2006, 06:52

Žial musiš čakať, ale ak znižiš dane vidlakom na zvišenie moralky, sice prideš o prachy, ale armada sa nezniži.

Truhlik

Příspěvek od Truhlik » 06 říj 2006, 21:47

Nepodarilo sa mi kupiť Victoriu(na zapadlom Slovensku to je problem), tak som si stiahol iso subor z Torrent. Lenže keď som to napalin na disk a spustil, nenašlo nejaké dáta. Tak som si našiel Victoriu inde na Torrente, a zasa ten problem. Pokial ma niekto s tým skusenosti, prosim o radu.

Voloda IV.
Rotmistr
Rotmistr
Příspěvky: 196
Registrován: 31 pro 2006, 11:20

Příspěvek od Voloda IV. » 04 led 2007, 00:40

Ileanos píše:Ono když dobiješ novou provincii, tak tam muži zatím za tebe moc nechtějí bojovat nebo padli ve válce. Pokud jde o provincii s jiným náboženstvím, která se bouří tak tam je to jasné, tam musíš potlačit vzpouru a pokud možno ji i konvertovat.
ako konvertujem?

Lekhan
Desátník
Desátník
Příspěvky: 25
Registrován: 25 dub 2007, 17:28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lekhan » 04 kvě 2007, 09:20

Porpsoil by som o radu :) mam taku nejaku cudnu verziu ck(teda je v poriadku len jej instalacia je cudna) no a ked si chcem nainstalovat patch tak mi proste hru nenajde kedze ju nemam oficialne nainstalovanu-no a hrat nieco od paradoxu bez patchu je samovrazda to iste vsetci uznate...viete mi teda nieco poradit?
rady ako kup originalku si nechajte :)
dik
"Jesť čelověk, jesť problema, nět čelověk, nět problemy.
(je člověk, je problém, není člověk, není problém)"
STALIN

Uživatelský avatar
William (Wildcat) Blake
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 505
Registrován: 11 dub 2006, 15:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od William (Wildcat) Blake » 04 kvě 2007, 09:57

Lekhan píše:Porpsoil by som o radu :) mam taku nejaku cudnu verziu ck(teda je v poriadku len jej instalacia je cudna) no a ked si chcem nainstalovat patch tak mi proste hru nenajde kedze ju nemam oficialne nainstalovanu-no a hrat nieco od paradoxu bez patchu je samovrazda to iste vsetci uznate...viete mi teda nieco poradit?
rady ako kup originalku si nechajte :)
dik
kup si originálku :lol:
patch, co já vím, si zjiš'tuje instalaci podle klíče v registru, snad by stačilo ho tam vytvořit
tpuju na "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Paradox Entertainment\Crusader Kings"
klíč "path" příp. "version"?
Obrázek

Uživatelský avatar
pkubicek
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 7
Registrován: 12 dub 2007, 12:06
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pkubicek » 04 kvě 2007, 11:25

Polská verze Mrozne Wieki, co??

:)))) taky ju mám:)


stačilo upravit instalační soubor patche.. řekl bych ti přesnej postup, ale to bys musel mít EU3 (možná i jinou hru od paradoxu). Pak stačí přejmenovat instalační soubor hry a patche na *.rar.Vlezeš dovnitř a najdeš soubor s příponou *.ikn (myslím, zkus hledat něco podobnýho). Potom tento soubor nahradíš z instalace EU3. Pak si to bude v podstatě myslet, že instaluje nový program, ne jen patch a normálně se nainstaluje..
Obrázek
Deuteronomium 7,2:
Hospodin, tvůj Bůh, ti je předá, abys je pobil. Vyhubíš je jako klaté, neuzavřeš s nimi smlouvu a nesmiluješ se nad nimi..

Lekhan
Desátník
Desátník
Příspěvky: 25
Registrován: 25 dub 2007, 17:28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lekhan » 06 kvě 2007, 08:42

DIk za snahu a rady aj ked to je na mna nejak zlozite :oops: to je pravdepodobnejsie ze si skor kupim tu originalku nez by som mal toto zvladnut...

Inak da sa nejak obist to,ked hrate za napr.len vojvodstvo a podari sa vam ziskat trebars kralovsky titul tak aby sa po loade hry nezmenia farba uzemia,znaky atd na ten vacsi titul cize v tomto pripade kralovsky a aby to zostalo na tom povodnom s ktorim zacinam hru?
"Jesť čelověk, jesť problema, nět čelověk, nět problemy.
(je člověk, je problém, není člověk, není problém)"
STALIN

Moo
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 23 dub 2006, 20:55

Příspěvek od Moo » 20 pro 2007, 18:22

PLS potřebuju helfnout, už se asi 2 tydny pokoušim začit s CK ale jeste sem se nedostal ani přes začatek :D . Takže nejdřiv potřebuju vědet co mam všecko dat do hry než začnu.................. zatim mi akorat Vals radil přes ICQ at si tam hodim patch 1.06, ale ten sem nak nenašel.....takže 1. ktery pach tam mam hodit? 2. Nejake mody nebo neco mam jeste stahnout? trebas na hledani manzelek apod... 3. sou nejake ceske lokalizace?

Uživatelský avatar
jackb
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 499
Registrován: 06 dub 2007, 10:46
Bydliště: Aberdeen, SCO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jackb » 20 pro 2007, 21:03

hod dv datadisk a nepotrebuje utilitu na manzelky... to by malo byt asi vsetko... anglina tam nieje daka tazka aby to potrebovalo cesku lokalizaciu :wink:
My watch begins

Moo
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 23 dub 2006, 20:55

Příspěvek od Moo » 04 led 2008, 17:07

Dobre takže mam zakladní CK s patchem 1.05, ted by me zajimalo kde sehnat deus vult a taky jestl ise ty prelozene vlastnosti od Scara dají vlozit primo do hry

Uživatelský avatar
jackb
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 499
Registrován: 06 dub 2007, 10:46
Bydliště: Aberdeen, SCO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jackb » 04 led 2008, 18:18

ten datadisk ma daku smiesne malu velkost pozhanaj na "internetovych obchodoch" to "kupis" za par minut :wink:
My watch begins

Moo
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 23 dub 2006, 20:55

Re: Par rad

Příspěvek od Moo » 30 říj 2008, 22:09

Ve scénáři 1187 je Richard lví srdce ( duke of Aquitaine) svobodný. Ženština vládnoucí jako duke of Brittany taky...........PROČ JE SPOLU NEMŮŽU SEZDAT A SPOJIT TYTO DVA ÚTVARY? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ( klidne se na to mrknete, je to hned na začatk uscenaře a proste me to zaboha nejde)

Odpovědět

Zpět na „Crusader Kings“