Země Samurajů *AAR* <A jak chutná boršč? #6>

Válka s Američany již skončila a naše armády už jsou z větší části zpátky v Asii vyčkávajíc u hranic s Ruským medvědem na správnou příležitost. Bohužel nám vývoj v Evropě příliš do karet nehrál. Doufali jsme, že se Němci udrží déle - alespoň do doby než my porazíme USA a pak Sověty společně stiskneme z obou stran. Němcům jsme v průběhu války darovali mnoho vynikajících válečných strojů (převážně lodě = zaostalý necky, které by stejně proti Amíkům a komukoliv jinému sloužily jen jako kanonenfutr

)...
[
Poznámka: Zároveň jsem si teď všiml, že okolní státy už nemají zaručenou nezávislost, takže jsem krásně mohl mezitím vymlátit Tibet, Siam a hlavně Afghánistán díky čemuž bych se zase dostal o kus blíž k důležitým sovětským územím. Nebudeme si nic namlouvat - na Sověty se musí rychle a aktivně; pasivní opotřebovací válku si dovolit nemůžeme. Jednak máme málo divizí a pak se podívejte na manpower... ]

Tadáá!! Konečně někdo ty zhýralce naučí slušným mravům! Revoltrisk je kolem 20%... Díky nedostatku manpoweru nemůžeme postavit nové posádky. (Ten malý zbytek manpoweru půjde prostě do války se Sověty). Takže prostě v USA vládneme silou - máme tam tak deset divizí a ty udržují pořádek. A mrkejte na ty zásoby surovin! Díky tomu jsme teď vysmátí na hodně dlouhou dobu...[
Poznámka: Ano, mnohonásobně efektivnější a reálnější je dělat loutky, ale... ale loutky nemají stejnou barvu a co si budeme povídat - barvit svět na jednu barvu je prostě švanda

]

Už jsem to nakousl před chvílí - situace Německa je už opravdu beznadějná.

Situace německých spojenců je snad ještě horší - Bulharsko s Rumunskem zatím statečně vzdorují, ale v Evropě je už rozhodnuto.

Naše pozemní jednotky. Od posledního sčítání armád (viz. screen v předchozí kapitole) uplynulo přibližně jeden a půl roku. Za tu dobu vzrostl počet našich pozemních divizí o třicet tři. Číslo to není nijak extrémní, ale u většiny nových divizí se jedná o motorizované, dokonce jednu mechanizovanou divizi a několik tanků, takže poměrně kvalitní jednotky.

Námořnictvo se rozšířilo hned o 12 plavidel na celkových 67ks. Ano, většina nových lodí jsou transportéry, ale kromě nich se nám podařilo postavit i třeba novou moderní letadlovou loď. Těch máme aktuálně pět (plus ještě jedna ve výstavbě). Sice absolutně nemám tušení co mají ostatní (hlavně tedy Britové a Sověti) přesto myslím, že naše loďstvo je momentálně nejsilnější ve hře i navzdory relativně malému počtu... Staré lodě jsem dával průběžně pryč, protože si je nemůžeme dovolit a ty lodě, které mám jsou povětšinou opravdu jen moderní kousky (a to nejen letadlovky, ale i bitevní lodě či lehký křižníky apod. jediné co zaostává jsou ponorky, které příliš netlačím)...

Tady můžete vidět část našeho námořnictva.

Letectvo je malinké. Přesto jsem poměrně spokojen. Mám dvě letky stíhačů, které v 95% případů stačí, dvě letky taktických/námořních včetně velmi moderních doprovodných stíhačů + třetí letku taktických rozestavěnou a ke spokojenosti mi tak chybí jen jedna letka CAS. Jenže CAS jsem tuhle hru obětoval, protože nejsme Německo, abychom si mohli dovolit zkoumat úplně všechno...

Dva měsíce po vyhlášení války se nám daří. Dostali jsme se až k Aralskému jezeru. Ale ani naše úspěchy v Asii Němcům nepomohly. Bulharsko zmizelo z mapy, stejně tak italské Řecko, Němci znovu kus ztratili a víceméně se drží jen v Norsku a na úplném západu Francie...

Sověty značně přečíslujeme a převyšujeme je i kvalitativně. Dá se říct, že všechny sovětské armády na které narážíme jsou velice rychle zničeny i když to není naším primárním cílem - snažíme se co nejrychleji postupovat na západ do sovětských průmyslových oblastí. Sovětský odpor je aktuálně prostě naprosto minimální, neefektivní prostě patetický...