Pocit ze hry ?
Moderátoři: Atlantis, martas3, Vals, Phoenix
Re: Pocit ze hry ?
Bohužel ještě ne. Ale asi se na to trošku vrhnu jen co bude čas 

-
- Štábní praporčík
Recenze jsou pochvalné a předělané GUI také vypadá dobře. Horší je, že to koštuje 438 normostran.
Podle počtu normostran na překlad to snad bude stát za to
Na to se vyplatí počkat než se ti to povede přeložit

Tak jsem chvilku hrál a nevím co si o tom myslet
Podle mě se toho moc nezměnilo. Stále dokola potvrzování obchodních cest a snaha aby byla každá postava loajální
Což je děsná otrava. A navíc nemá člověk ani moc možností jak je přesvětčit. A to ani nemluvím o stavbě budov. Pořádně není vysvětleno co potřebuju a hlavně proč bych to měl stavět. A co mě ted uplně vytáčí je nemožnost stavět jednotky. To je fakt boží bojovat jen s milicemi.
Nazávěr bych řekl,že je ta hra stále nedodělána. Jediné co bych ted pochválil je výzkum. Ten mi ted příjde mnohem lepší.

Nazávěr bych řekl,že je ta hra stále nedodělána. Jediné co bych ted pochválil je výzkum. Ten mi ted příjde mnohem lepší.
-
- Štábní praporčík
Jen v krátkosti:
Když jsem získal celou Itálii, měl jsem tři legie. Dvě opravdu veliké (kolem 40000 mužů) a jednu asi s 8000, protože celý její region nebyl můj a každá legie patří k jednomu regionu, který ji živí. Legie mohly mít i více vojáků, ale těžko bych to zaplatil.
Myslím, že tak to je v pořádku. Velmoci jsou schopny postavit armádu v počtu milionů mužů. Dokáže totéž San Marino?
To můžeš automatizovat, takže potvrzovat budeš muset jen když ti dodávky vypadnou kvůli válce nebo jiné významné události.Stále dokola potvrzování obchodních cest
Jen do jisté míry (málo možností). Stačí dobře rozdělovat funkce, aby významné rodiny byly spokojeny. Když mám například neloajálního velitele legie, což je velmi nebezpečné a nelze ho v té době vyměnit, dám mu úplatek, državu, vyšší plat nebo všechno najednou, aby se stal loajálním, pak ho okamžitě vykopnu a dosadím tam někoho, kdo je loajálnější.snaha aby byla každá postava loajálníCož je děsná otrava. A navíc nemá člověk ani moc možností jak je přesvětčit.
U každé budovy je nápověda, co budova zlepšuje. Stavíš především trhy a daňové úřady, protože nesou peníze. Knihovny nesou vyšší výkon výzkumníků. Jiné budovy zvyšují štěstí některého druhu populace atd. Je to tam.Pořádně není vysvětleno co potřebuju a hlavně proč bych to měl stavět.
Záleží na tom, za koho hraješ. Pokud za nějaký kmen, tak se nedá moc očekávat, že budeš mít legie. Pokud za Řím, musíš objevit správnou technologii (jsou popsány celkem dobře) a zavést správný zákon. Pak můžeš stavět legie a doplňovat vojáky. Je to však limitované výkonností jednotlivých regionů.A co mě ted uplně vytáčí je nemožnost stavět jednotky. To je fakt boží bojovat jen s milicemi.
Když jsem získal celou Itálii, měl jsem tři legie. Dvě opravdu veliké (kolem 40000 mužů) a jednu asi s 8000, protože celý její region nebyl můj a každá legie patří k jednomu regionu, který ji živí. Legie mohly mít i více vojáků, ale těžko bych to zaplatil.
Myslím, že tak to je v pořádku. Velmoci jsou schopny postavit armádu v počtu milionů mužů. Dokáže totéž San Marino?

Múže mi někdo poradit jak mám postavit slévarnu ? Na to potřenuji výzkum nebo co ?
Dle mého soudu je z toho skvělá hra. Hraju za Boiohemum- už podruhé, ta první hra byla pro mě taková výuková a i když se nevyvíjela úplně špatně, vzdal jsem to.
Teď jsem si vychutnal válku s Etrusky- těm patří polovina Itálie a napadli mé spojence o državy pod Alpami. válka trvala hezkých pár let a díky mým nárokům jsem nakonec získal při vyjednávání Noricum- to je taky super, podle získaných bodů ve válce můžete navrhnout, komu co připadne. Získal bych víc, ale boj už vyčerpal všechny strany, najal jsem nakonec 3 žoldnéřské kompanie, celkem mě ta sranda stála tak 800 zlatých denárů, nasadil jsem do boje asi 60 000 mužů a přežila asi čtvrtina. A to ve válce stoupá válečné vyčerpání, lidi ani vojáky už to prostě nebaví, může se Vám bouřit i generalita. Vlastně jsem válku vyhrál díky plné pokladně a dobré náladě obyvatelstva u mě a mých spojenců.
Za mě doporučuju si to zahrát
Teď jsem si vychutnal válku s Etrusky- těm patří polovina Itálie a napadli mé spojence o državy pod Alpami. válka trvala hezkých pár let a díky mým nárokům jsem nakonec získal při vyjednávání Noricum- to je taky super, podle získaných bodů ve válce můžete navrhnout, komu co připadne. Získal bych víc, ale boj už vyčerpal všechny strany, najal jsem nakonec 3 žoldnéřské kompanie, celkem mě ta sranda stála tak 800 zlatých denárů, nasadil jsem do boje asi 60 000 mužů a přežila asi čtvrtina. A to ve válce stoupá válečné vyčerpání, lidi ani vojáky už to prostě nebaví, může se Vám bouřit i generalita. Vlastně jsem válku vyhrál díky plné pokladně a dobré náladě obyvatelstva u mě a mých spojenců.
Za mě doporučuju si to zahrát

Imperium Bohemica et Rusia et Arabiae Sacrum
Paráda, takže to přece jen někdo hraje
Já jedu pěkně pomaloučku, mám teď letopočet tak 570 od založení Říma a z Bójské země jsem vytvořil po poslední válce něco jako trochu širší Československo
Pořád ale v míru vydělávám sotva 15 peněz za měsíc a to jsem ještě nepostavil legie
Mám pár měst, všude daňové úřady, trhy, začínám stavět slévárny. Všude po zemi postavené cesty a pořád vydělávám málo.

Pořád ale v míru vydělávám sotva 15 peněz za měsíc a to jsem ještě nepostavil legie

Já jsem hrál Řím, ale po pár letech se to zvrhlo v naprostou dominanci a dobývání celého světa. Pak jsem začal za Massalii. To, co jsem vidíš na obrázku je asi pátá hra. Vždycky mě spolkl Řím nebo Kartágo. Až na popáté mi to vyšlo. Když už Římané klepali na brány Marseille, vypuklo vcelku vyrovnané povstání v Římě, vyhlásil jsem povstalcům válku a připravil je o Sicílii a okolí Neapole. Poté jsem se obrátil na Peloponés a pobřeží Malé Asie, kde jsem postupně likvidoval množství menších států. Heléňané mi zvedli vojenskou sílu (jejich asimilace byla rychlá). Poté následovaly boje proti barbarům v Hispanii, Galii a Germánii. Od vylodění v Británii už jsem byl naprostým hegemonem světa, co do skóre, ale vojensky by mne Řím rozdrtil. Takže jsem se konfliktům vyhýbal. Nakonec se mi podařilo odemknout římské tradice a vrhl jsem se i do bojů s ostatními, nebarbarskými mocnostmi. Konec hry bylo už jen zase zoufalé dobývání jako za Řím. Ale ten začátek a prostřední část hry mě neskutečně bavila.
Z počátku byl velký problém lidský potenciál, byť jsem vládnul obrovské populaci, většinou to byli barbaři a tak jsem dlouho spoléhal na žoldáky.
Ještě taková vsuvka, během celé hry nesplnil jedinou misi
Z počátku byl velký problém lidský potenciál, byť jsem vládnul obrovské populaci, většinou to byli barbaři a tak jsem dlouho spoléhal na žoldáky.
Ještě taková vsuvka, během celé hry nesplnil jedinou misi

To je fakt, Řím má strašnou armádu. Už by mě dávno zlikvidoval. Uplatil jsem ho a už jsme víc jak sto let spojenci. Blížím se k přelomu letopočtu a Řím se kočkuje s Makedonci. taky hodně pěkná zemička. Arvernové obsadili skoro celou Galii, Kartáginci jsou taky rozlezlí po Středomoří. Snažím se fungovat jako vyvažovací element, aby žádný z těch států nezískal velkou moc. válčím jen občas, spíš rozvíjím zemi- mám tam už snad 15 měst, hlavní město je metropole, silnici skoro všude, armáda teď asi 40 000 mužů-taky hodně vsázím na žoldáky.
Nesnažím se ovládnout svět- chtěl bych obsadit Evropu severně od Alp a až ta hra skončí, přesunout ji na CKIII. Kdybych teď ovládl svět, už by pak nebylo co hrát
Nesnažím se ovládnout svět- chtěl bych obsadit Evropu severně od Alp a až ta hra skončí, přesunout ji na CKIII. Kdybych teď ovládl svět, už by pak nebylo co hrát

Jo, je to ve výzkumu. Některé stavby to vyžadují- třeba i opevňovací práce a velké divadlo- ve výzkumu se dívej na rámečky u jednotlivých výzkumů- ty co otevírají stavby jsou zvýrazněné.
Tento obrázek může být vizuálně zmenšen. Zobrazit v původní velikosti
Hlásím splnění (asi) nejtěžší mise ve hře. Řím na kolenou a západní heléní se hlásí o své místo pod sluncem.