Ankety

Moderátoři: Dekl, Vals, Jan III.

Odpovědět

Přejete si, aby byly ve hře frakční finance viditelné, či neviditelné?

Chci soukromí. Nechci veřejné finance.
3
50%
Nemám co skrývat. Chci veřejné finance, jako dosud.
0
Žádná hlasování
Je mi to jedno.
2
33%
Jiné.
1
17%

Celkem hlasů: 6

Jan III.
Kapitán
Kapitán

Ankety

Příspěvek od Jan III. »

Jak jsem slíbil martasovi, předkládám k veřejnému hlasování otázku vazalského systému.

Táži se vás, má být ve hře zaveden vazalský systém (Blackfyre, Hetharia 4), nebo nikoliv?

Předem upozorňuji, že i v případě zamítnutí systém zachovám minimálně pro účely RP. Vazalský desátek zvažuji stále stejný, 20%.
konzul Decimus "Semotus" Purpurový
První Rádce Telendir Lingwenský
Edmund Granddale, král Východní Anglie
Jan Tarmun z Jezerního Vědrokrvu, zvaný Jantar z jezera, Malleus maleficarum, paladin Světla Svatého, vůdce Hornozemské aliance
Vrchní Hejtman Táborského Svazu Jan Oldřich z Černovic(†)
Jan Tarmun I. z Jezerních Vědrokrv, velmistr Řádu Dlátenického, biskup Taulunský a právoplatný král Terenie
Parwaein I. Tamnicir, kníže Větrodolský, první rádce Svojška I., krále Kalwenského(†)
Lothar I., Markus I. Ansa, král Slaromský
Polní podmaršálek Johann Peter de Beaulieu, vrchní velitel rakouských vojsk v Itálii 1796
Kde je vůle, je i způsob!
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál

Re: Ankety

Příspěvek od Vals »

Já jsem pro - je to sice hrozný opruz, ale dává to nějakou možnost seberealizace i v rámci vnitřní politiky. Ale předpokládám Jane, že v takovém případě bude vazalský systém bude fungovat jinak, než že arbitrárně se najednou některý z vazalů rozhodne vzbouřit. Tedy bude možné s vazaly nějak pracovat, být o nich informován, apod.
Jan III.
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Jan III. »

Vals píše:Já jsem pro - je to sice hrozný opruz, ale dává to nějakou možnost seberealizace i v rámci vnitřní politiky. Ale předpokládám Jane, že v takovém případě bude vazalský systém bude fungovat jinak, než že arbitrárně se najednou některý z vazalů rozhodne vzbouřit. Tedy bude možné s vazaly nějak pracovat, být o nich informován, apod.
Tak počítám, že kdo se dosud nevzbouřil, tak zůstane věrný. Alespoň tak dlouho, dokud k tomu nebude mít podstatný důvod (např. nedodržení politického slibu, kombinované s nepřátelskou armádou v sousedství :) ). Pokud to bude dávat smysl, tak vás na klesající loajalitu nějakého vazala upozorním. :smile:
Jan Tarmun z Jezerního Vědrokrvu, zvaný Jantar z jezera, Malleus maleficarum, paladin Světla Svatého, vůdce Hornozemské aliance
Jan Tarmun I. z Jezerních Vědrokrv, velmistr Řádu Dlátenického, biskup Taulunský a právoplatný král Terenie
Parwaein I. Tamnicir, kníže Větrodolský, první rádce Svojška I., krále Kalwenského(†)
Polní podmaršálek Johann Peter de Beaulieu, vrchní velitel rakouských vojsk v Itálii 1796
martas3
Podplukovník
Podplukovník

Příspěvek od martas3 »

Já jsem proti - je rozšířený typ pevností, je možné stavět (dokonce se to u ruin očekává, ale ceny by se ještě asi měly nějak optimalizovat - Malcolme?), mohou se tvořit stezky... vazalský systém je dle mého vhodnější pro hry zaměřené primárně na válku, neboť hráči zkrouhne příjem, ale zachová vojsko - spíš se půjde mlátit.
Kronikář hetharijský, byzantský a wylamský, historik Res Publicy
Velkovévoda Friedrich I. Bádenský (Německo 1866)
Martin z Blatavníka (†), velitel Plzeňského landfrýdu, a jeho syn Jošt z Blatavníka, pán Plzně, Tachova a Žebráku (Husitské války)
Lord Eldred Arryn, princ Hory a Údolí, pán Orlího Hnízda, Strážce Východu a Ochránce Údolí (Blackfyreovo povstání)
Dóže Manuel Saggio z Luccy, arcibankéř italský (Itálie 1796)
Aeddan I. Gwyrdd, král velšský, iarla jihoirský a západomercijský (Anglie 960)
Sigismund III. Stříbrovlasý (†), kníže hauenský, a jeho synovec Dietrich I. Obnovitel, král kvilamský a kníže hauenský (Pět knížectví)
Jan III.
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Jan III. »

Ať už je tou poslední osobou, která dosud nehlasovala kdokoliv, prosím rozsekněte to. Ať to nemusím dělat já. :D
Jan III.
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Jan III. »

Teda, lidi, musím říct, že jste mi neudělali radost... Zrovna vazalský systém je podle mne dobrá věc. :?
Každopádně i když budete dostávat z každé državy 100% zisku, počítejte s tím, že menší panstvo bude ve hře nadále zachováno. Můžete s ním jednat, provádět sňatkovou politiku a v nejhorším případě se vám může i vzbouřit, podobně jako v H3: Sjednocení Kalwenu, kdy se podvakráte vzbouřila polovina Zeleného Hvozdu. Prostě počítejte s tím, že ne každému se vaše počínání musí zcela zamlouvat. B)

Každopádně je tu další anketa, takže znovu prosím o vaše názory.
Golemnewton
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od Golemnewton »

Já jsem určitě pro neveřejné, přijdou mi zajímavější a realističtější. Zase s tím ale je opruz pro PH na kontrolu. Budou-li schváleny, mohlo by to být i s nějakým hmotným postihem za chyby hráčů při výpočtech, ať si fakt dáváme pozor. :)
Ulrich Skálovec, purkmistr svobodného města Riedum
Odpovědět

Zpět na „5 knížectví“