Jajjun.com

Diskusní fórum věnováno historii, hrám od Paradoxu a mnoha dalším zajímavostem.
Právě je 21 kvě 2018, 00:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 161 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 04 zář 2017, 17:11 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 11 črc 2014, 11:17
Příspěvky: 22
Tak jsem to asi nestihl. Vyhlásil jsem mu válku a tu planetu jsem chtěl dát do svých požadavků (pro jistotu) a to mi nabídka neumožnila, tak jsem dal jen ponížit a když jsem doletěl a bombardoval všemi způsoby, tak nic. Už to možná stihli. Tak jsme to časem zakončili bílým mírem a hold mám rozdělené území.
I tak děkuji za rady :smile:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 15 říj 2017, 11:02 
Vojín
Vojín

Registrován: 15 říj 2017, 10:56
Příspěvky: 1
Dobrý den

Mám problém s nainstalováním češtiny do hry.
Verzi mám 1.8.2. a postupoval jsem podle návodu a stejně mám hru v polštině :(
Může mi prosím někdo poradit???

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 15 říj 2017, 17:15 
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 13 kvě 2014, 21:01
Příspěvky: 293
Pokud jsi postupoval podle návodu, je vyloučeno, abys to měl v polštině. Návod říká - původní polštinu vymazat. Program tedy nemá tu polštinu kde vzít.

Otázka zní: vymazal jsi původní adresář POLISH?
Zvolil jsi při spuštění launcheru polskou vlaječku?
Zahájil jsi novou hru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 16:20 
Vojín
Vojín

Registrován: 10 úno 2018, 16:16
Příspěvky: 1
Dobrý den,

Mám možná trochu "netradiční dotaz". Zkoušel jste někdo češtinu pro Stellaris instalovat na Macbooku s opračním systémem macOS a hrou, koupenou na STEAMu? Nemůžu se dobrat místa, kam s češtinou, aby mi fungovala.

Děkuji za případné rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 10 úno 2018, 21:22 
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 13 kvě 2014, 21:01
Příspěvky: 293
Bez ohledu na systém by se (teoreticky) rozmístění souborů nemělo lišit. Pochybuji, že by programátoři - z podstaty líná cháska - dělali kvůli různým systémům dvě zcela odlišné verze.

Takže se podívej do adresáře hry a pohledej tam adresáře, které jsou uvedeny v češtině - resp. v souboru jak instalovat. Tam je to popsáno cela beze zbytku.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 02 bře 2018, 19:45 
Vojín
Vojín

Registrován: 02 bře 2018, 19:21
Příspěvky: 3
Ahoj všem,

prosím o rady na několik mých otázek:
Hraju Stellaris poprvé, chytrým blokováním okolních civilizací se mi podařilo bez boje obsáhnout kolem 3/8 galaxie. Už není co dál mírově dělat a chtěl jsem se proto pustit do válčení. Jenže: ačkoliv mám postavené úplně všechny možné mining stanice ve všech hvězdných systémech, kolonizované všechny vhodné planety, tak zdroje mi stačí stěží na armádu se sílou kolem 40k, navíc je zde i limit Naval capacity, který jde rozšiřovat jen po 4 stavěním Anchorage na Starbase station, jejiž počet je ovšem také omezen. Ač ovládám suveréně nejvíce hvězdných sysétmů, většina ostatních civilizací je v síle armády superior a několik i s výrazně menších říší dokonce v kategorii overwhelming. Netuším jakým způsobem vybudovat výrazně silnější armádu. Na některých streamech na YT jsem viděl borce s armádami kolem 500k i při ovládání třeba jen 1/4 plochy galaxie. Je mimo mé chápání, jak to můžou, vzhledem k výše uvedeným všem možným limitům, dokázat.

Našel jsem menší civilizaci se slabší armádou, která mě nemá ráda, má jen jeden uzavřený pakt o neútočení, jinak žádnou federaci apod. - prostě ideální na první rozšiřování mojí říše. Chtěl jsem vyhlásit válku, ale mám zešedlé válečné cíle. Proč?

U jedné planety mám, že je okupována "deformed creatures". Zkoušel jsem ji bombardovat - nejde, poslat na ní výsadek - nejde. Hra uvádí, že dokud je planeta okupována, nic neprodukuje. Jak mám vyhnat deformed creatures?

Děkuji moc za odpovědi


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 04 bře 2018, 18:17 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 04 bře 2018, 18:07
Příspěvky: 20
na to se těžko odpovídá, dost záleží na tom za koho hraješ, případně jak máš nastavenou rasu a vládu, ale můžu říct že síla floty 40k je fakt málo, i na malé mapě není problém mít 2-3 flotily se sílou kolem 60-90k po patchy. hlavně je nutné flotilu stále upgradovat a mít vždy jen to nejlepší co ti technologie dovoluje - nový patch dost zvedl náklady na údržbu - je dobré mít rasu co snižuje náklad na údržbu nějakým bonusem a mít co nejvíc starbase kvůli limitu - také když ji máš dobře umístěnou a upgradovanou na pevnost tak je super tam nalákat po prvním úderu protivníka hodně pomůže v boji.
v poslední hře se mi povedlo sejmout i neprobuzenou nadvládu s 3 flotama po 70-90k síle - důležité je pokud jdeš po nadvládě tak to stihnout než se probudí nebo okamžitě jak se probudí, jinak jim roste brutálně rychle síla nahoru a pak to nejde zvládnout.
Zašedlé válečné cíle jsem měl také u té nadvlády, tak jsem jim poslal pár urážek a oni mi válku vyhlásili sami - je to taky způsob - dle mého to je bug - ale ještě není CZ třeba je to nějaká funkce kterou s chabou znalostí EN neumím přeložit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 04 bře 2018, 18:36 
Četař
Četař

Registrován: 25 pro 2016, 19:11
Příspěvky: 58
velbloud píše:
Ahoj všem,

prosím o rady na několik mých otázek:
Hraju Stellaris poprvé, chytrým blokováním okolních civilizací se mi podařilo bez boje obsáhnout kolem 3/8 galaxie. Už není co dál mírově dělat a chtěl jsem se proto pustit do válčení. Jenže: ačkoliv mám postavené úplně všechny možné mining stanice ve všech hvězdných systémech, kolonizované všechny vhodné planety, tak zdroje mi stačí stěží na armádu se sílou kolem 40k, navíc je zde i limit Naval capacity, který jde rozšiřovat jen po 4 stavěním Anchorage na Starbase station, jejiž počet je ovšem také omezen. Ač ovládám suveréně nejvíce hvězdných sysétmů, většina ostatních civilizací je v síle armády superior a několik i s výrazně menších říší dokonce v kategorii overwhelming. Netuším jakým způsobem vybudovat výrazně silnější armádu. Na některých streamech na YT jsem viděl borce s armádami kolem 500k i při ovládání třeba jen 1/4 plochy galaxie. Je mimo mé chápání, jak to můžou, vzhledem k výše uvedeným všem možným limitům, dokázat.

Našel jsem menší civilizaci se slabší armádou, která mě nemá ráda, má jen jeden uzavřený pakt o neútočení, jinak žádnou federaci apod. - prostě ideální na první rozšiřování mojí říše. Chtěl jsem vyhlásit válku, ale mám zešedlé válečné cíle. Proč?

U jedné planety mám, že je okupována "deformed creatures". Zkoušel jsem ji bombardovat - nejde, poslat na ní výsadek - nejde. Hra uvádí, že dokud je planeta okupována, nic neprodukuje. Jak mám vyhnat deformed creatures?

Děkuji moc za odpovědi


Chlape, rád bych ti pomohl, ale tak nějak nerozumím řeči tvého kmene. Tak v první řadě mluvíš o flotile nebo armádě? Na kapacitu flotily má vliv počet kosmodromů + jejich úroveň. Takže stav a vylepšuj. Na sílu flotily má vliv síla jednotlivých lodí. Ty si můžeš jednotlivé druhy lodí upravovat a osazovat je různými druhy zbraní a ty vylepšovat. Takže záleží kolik zbraní na loď umístíš a s jakou silou. (máš na to volné sloty)

Co se týče údržby flotily v energokreditech, tak tam nestačí jen stanice v rámci soustav, ale musíš stavět hlavně elektrárny na planetách, ty následně vylepšovat (zvyšovat jejich úroveň) a zvyšovat jejich efektivitu. To vše jde pomocí technologie.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 04 bře 2018, 18:51 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 04 bře 2018, 18:07
Příspěvky: 20
já předpokládal že mluví o síle flotily - armádu neřeším - po patchy jakkoliv silnou armádu zničíš z oběžné dráhy a stačí ti jen symbolická armáda k obsazení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 04 bře 2018, 21:32 
Četař
Četař

Registrován: 25 pro 2016, 19:11
Příspěvky: 58
A když jsme v tom, taky položím dotaz:

Nejdou mi achievementy. Je to od doby, co jsem si stáhl z workshopu mod. Jen pár estetických, ale přesto se přestaly achievementy započítávat. Mám je vypnuté, ale stále nic. Jak je mohu smazat? Musím přeinstalovat hru?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 05 bře 2018, 00:40 
Desátník
Desátník

Registrován: 08 pro 2016, 16:07
Příspěvky: 41
Já mám na Stellaris odehrané 310 hodin a nemám ještě ani 1 achív :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 05 bře 2018, 01:06 
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 13 kvě 2014, 21:01
Příspěvky: 293
A já ji od začátku překládám a taky nemám ani jeden... :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 05 bře 2018, 04:55 
Podplukovník
Podplukovník

Registrován: 24 črc 2007, 21:10
Příspěvky: 4468
Bydliště: Frei Stadt Hultschin, hlavní město Rzeczipospolite Prajzke
Moor píše:
A když jsme v tom, taky položím dotaz:

Nejdou mi achievementy. Je to od doby, co jsem si stáhl z workshopu mod. Jen pár estetických, ale přesto se přestaly achievementy započítávat. Mám je vypnuté, ale stále nic. Jak je mohu smazat? Musím přeinstalovat hru?


Na úvodní obrazovce hry, v záložce módů je můžeš odškrtnout. Achievnemty se získávají jen v "Ironman módu", tedy čisté, nemódované hře https://stellaris.paradoxwikis.com/Ironman .

_________________
SOMUA měla dvě verze - model "standart" s poklopem a model "kabrio" bez poklopu.

Dekl je ve skutečnosti Dekl.

šedá eminence na dvoře Obodritského Cara

(Fórové hry, kterých jsem se zúčastnil.)
Admirál de Étranger, Francouzské císařské loďstvo (Trafalgar 1805)
rytíř Johannes von Ausländer, prozatímní regent Sicilského království (Byzanc 1214)
Luigi Mario Forestiero, Il primo ministro del Regno d'Italia (Německo 1866)
Generál von Ausländer st., velitel 51.rezervní divize, hrdina od města Ypres (1915)
Generál von Ausländer ml., velitel 22.tankové divize, hrdina od Krymu (1942)
očekává další nasazení do bitevní vřavy

Hotentotenpotentatentanteatentäter


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 05 bře 2018, 12:08 
Desátník
Desátník

Registrován: 08 pro 2016, 16:07
Příspěvky: 41
A čeština je taky považována asi za mod, bo s ní taky achívy nejedou. Ale o tom jsme se bavili už dřív a vůbec mi to nevadí.. :smile:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 05 bře 2018, 18:18 
Četař
Četař

Registrován: 25 pro 2016, 19:11
Příspěvky: 58
Mě se kdysi s češtinou započítávaly. každopádně je to chůjovina. Další důvod nemít rád Steam.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 06 bře 2018, 19:23 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 09 říj 2017, 14:14
Příspěvky: 10
Ahoj, prosím o pomoc.

Když se pokusím spustit hru, tak mi napíše tuto chybu. Bohužel, soubor settings.txt v adresáři není vytvořen. Někdo nějaký nápad? I jsem přeinstaloval hru.


https://i.nyx.cz/files/00/00/18/17/1817 ... llaris.png


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 06 bře 2018, 20:15 
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 13 kvě 2014, 21:01
Příspěvky: 293
Ty to hraješ na noťasu, že? A on se nedokáže rozhodnout, na čem to má zobrazit. Jinak řečeno nedokáže nastartovat DirectX.

Máš tam hlášku, že chyba při vytváření grafického zařízení, která může být způsobena přítomností více zobrazovacích zařízení, tedy zřejmě grafických karet. Máš zkusit napsat do souboru settings.txt adapter=1.

Ale kde ho najdeš z obrázku nijak nevyplývá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 06 bře 2018, 20:23 
Major
Major
Uživatelský avatar

Registrován: 23 črc 2006, 22:22
Příspěvky: 2322
Bydliště: Je třeba chtít žít a umět umřít
Uploadnul jsem ti ten soubor z aktuální verze 2.0.1 tak to tam zkus připsat. Možná budeš muset přepsat rozlišení apod.

https://www.dropbox.com/s/yaa3y7aeb4cxi ... s.txt?dl=0

Patří to do té složky v dokumentech.

_________________
Burgundské vévodství 1419 (aktualizováno 31.08.14)
EUIV: Janovská republika 1444-1821 [DOHRÁNO] (aktualizováno 17.06.15)
Země Samurajů 1936 (aktualizováno 19.05.13)
Svět zlata a pýchy; svět plný špíny; na jeho hříchy; jen karabiny...
Optimismus lze pro selektivní upravování paměti považovat za neurologickou poruchu. Jediní, kteří svět vidí realisticky, jsou lidé s těžkou depresí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 06 bře 2018, 20:24 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 09 říj 2017, 14:14
Příspěvky: 10
WhiteHorse píše:
Ty to hraješ na noťasu, že? A on se nedokáže rozhodnout, na čem to má zobrazit. Jinak řečeno nedokáže nastartovat DirectX.

Máš tam hlášku, že chyba při vytváření grafického zařízení, která může být způsobena přítomností více zobrazovacích zařízení, tedy zřejmě grafických karet. Máš zkusit napsat do souboru settings.txt adapter=1.

Ale kde ho najdeš z obrázku nijak nevyplývá.


Ano, na NT hraji. Je to podivná hláška, protože můj NT má jenom pouze jednu GK a to NVIDIA1060 :) .. Ten soubor vím kde hledat, ale bohužel, hra mi ho nechce vytvořit. Projel jsem teď různé fora na steamu, ale bohužel žádný "návod" mi nepomohl.

Jinak mohl by si mi poslat ten soubor? Najdeš ho Users\blabla\Documents\Paradox Interactive\Stellaris\


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 06 bře 2018, 20:25 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 09 říj 2017, 14:14
Příspěvky: 10
pan Ahoj píše:
Uploadnul jsem ti ten soubor z aktuální verze 2.0.1 tak to tam zkus připsat. Možná budeš muset přepsat rozlišení apod.

https://www.dropbox.com/s/yaa3y7aeb4cxi ... s.txt?dl=0

Patří to do té složky v dokumentech.


Děkuji, četl si mi myšlenky :D


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 161 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Webhosting Český hosting

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Český překlad – phpBB.cz