Poradna

Moderátoři: Atlantis, Minreth, Vals, Phoenix

Odpovědět
JollyFck3r
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 10
Registrován: 09 říj 2017, 14:14

Re: Poradna

Příspěvek od JollyFck3r » 07 bře 2018, 08:22

Tak po x hodinách pokusů pomohla jediná věc. Přeinstalace Windows :) ..

velbloud
Vojín
Vojín
Příspěvky: 3
Registrován: 02 bře 2018, 19:21

Re: Poradna

Příspěvek od velbloud » 09 bře 2018, 01:06

technomagg píše:já předpokládal že mluví o síle flotily - armádu neřeším - po patchy jakkoliv silnou armádu zničíš z oběžné dráhy a stačí ti jen symbolická armáda k obsazení.
Sorry, nějak jsem popletl terminologii - je to přesně tak, myslím flotilu, nikoliv armádní výsadek.

Díky moc za rady, všechno co píšete, ale tak nějak mám udělané. Ve všech hvězdných soustavách, které ovládám - a je jich zhruba 2/5 celé galaxie - mám všude těžební stanice, všechny planety kolonizované a na všech samozřejmě kompletně upgradované těžební stanice a elektrárny. Obdobně těžím i na starbase v mlhovinách a energokredity na starbase, kde to jde - systémy s kolonizovanými planetami. S postupujícím výzkumem samozřejmě též provádím upgrade flotil, osazení lodí si navrhuji sám. A jak jsem psal, toto obrovské území generuje minerály a energii na flotilu pouze o síle kolem 40k. Proto stále nechápu, jak je možné ukrmit flotilu o řád větší, což je často vidět na videích na YT. A ono to jít musí - pokud hra necheatuje - počítačoví soupeří mají flotily většinou (výrazně) silnější i při ovládání mnohem menšího území. Zapomněl jsem na nějaký další způsob, jak získat energii/minerály?

Obdobně narážím i na limit flotily - ten, jde zvýšit výzkumem (jenže jak vypadá výzkum ve Stellaris všichni víme - neexistencí klasického stromu technologií nemohu cíleně jít po technologiích, které zvyšují limit flotily) a též rozšířením základny (starbase) - modulem +4 - jenže i počet základen je omezen, takže ani tudy cesta příliš nevede.

Zkoušel jsem prokliklat veškeré dostupné civilizace a úplně u všech mám zešedlé válečné cíle (po stisku tl. Declare war), takže vyhlásit válku nemůžu vůbec nikomu. Je to bug nebo pro vyhlášení války musí být splněné nějaké podmínky?

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Poradna

Příspěvek od Josif » 09 bře 2018, 08:14

velbloud píše: Zkoušel jsem prokliklat veškeré dostupné civilizace a úplně u všech mám zešedlé válečné cíle (po stisku tl. Declare war), takže vyhlásit válku nemůžu vůbec nikomu. Je to bug nebo pro vyhlášení války musí být splněné nějaké podmínky?
Pokud chceš někomu vyhlásit válku tak musíš mít nějaký důvod. Například vyhlásíš nárok na planetu tvého souseda. Pak budeš moct vyhlásit válku. Pokud hraješ za nějakou genocidní civilizaci tak postačí aby jsi měl společnou hranici.
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

yoda
Vojín
Vojín
Příspěvky: 4
Registrován: 06 čer 2012, 08:38

Re: Poradna

Příspěvek od yoda » 11 bře 2018, 08:26

Ahoj dlouho jsem teď nehral a s novýma dlc jsem si chtěl zkusit zas zahrát, ale nějak mi nejde rozšiřit uzemi.....
Dřiv se to rozšořovalo automaticky jak v civce, ale ted to nic neděla.....

Obrázek

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Poradna

Příspěvek od Josif » 11 bře 2018, 08:59

Říše se ti automaticky rozšiřovat nebude. Musíš postavit základnu uprostřed systému který chceš ovladat.
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

yoda
Vojín
Vojín
Příspěvky: 4
Registrován: 06 čer 2012, 08:38

Re: Poradna

Příspěvek od yoda » 11 bře 2018, 09:56

A kde to postavim? ja mužu postavit jen obraný plošiny a astrobase.....

Cizinec
Podplukovník
Podplukovník
Příspěvky: 3431
Registrován: 24 črc 2007, 21:10
Bydliště: Frei Stadt Hultschin, hlavní město Rzeczipospolite Prajzke

Re: Poradna

Příspěvek od Cizinec » 11 bře 2018, 09:58

Vezmeš stavební loď, pak pravý klik na prozkoumanou soustavu, která nikomu nepatří; je to poslední volba v menu, které se ti objeví.
SOMUA měla dvě verze - model "standart" s poklopem a model "kabrio" bez poklopu.

Dekl je ve skutečnosti Dekl.

šedá eminence na dvoře Obodritského Cara

(Fórové hry, kterých jsem se zúčastnil.)
Admirál de Étranger, Francouzské císařské loďstvo (Trafalgar 1805)
rytíř Johannes von Ausländer, prozatímní regent Sicilského království (Byzanc 1214)
Luigi Mario Forestiero, Il primo ministro del Regno d'Italia (Německo 1866)
Generál von Ausländer st., velitel 51.rezervní divize, hrdina od města Ypres (1915)
Generál von Ausländer ml., velitel 22.tankové divize, hrdina od Krymu (1942)
očekává další nasazení do bitevní vřavy

Hotentotenpotentatentanteatentäter

yoda
Vojín
Vojín
Příspěvky: 4
Registrován: 06 čer 2012, 08:38

Re: Poradna

Příspěvek od yoda » 11 bře 2018, 10:12

Oka takže si to shrneme... to co mi tu radite jsou ty astrobase kterou tam jak je videt na obrazku mam uplně nahoře... mužu postavit max 3.
Ale proč se mi ty uzemi nespojují?? nebo je normálná že mam pro 3 hodinách hrani 3 kroužky a muj protihrač to velký v vlevo???
Chapete mě co chci???? V dřivější verzy se mi ty uzemi po nějaký době samy spojily....
Nebo mi tu važně tvrdite že musim v každým systemu udělat astrobasi který mužu udělat jen 3?????

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Poradna

Příspěvek od Josif » 11 bře 2018, 11:06

Ne ... astro base je vylepšená základna.. tobě postačí postavit obyč základnu. ( pak ji můžeš vylepšit a máš z toho tu astro base.. ) Každý systém který chceš ovládat musí mít základnu..
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Poradna

Příspěvek od Josif » 11 bře 2018, 11:22

Obrázek
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

technomagg
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 23
Registrován: 04 bře 2018, 18:07

Re: Poradna

Příspěvek od technomagg » 12 bře 2018, 18:12

Taky mám problém, rozehrál jsem vcelku exelentně hru za eliminátory - ale mám problém že nemůžu vyhlásit válku - nemám tam žádné válečné požadavky, přitom mám dost síly že bych se dokázal převalit přes celou galaxii. Už jsem urážkami vyprovokoval i stagnující nadvládu k vyhlášení války proti mne, porazil jsem jim flotilu ale nemohl jsem jim zabrat žádná území - takže nulový zisk - nevíte jak to má fungovat ? - ty války mne fakt hodně serou ve stellaris od začátku - nechápu že prostě nemohu vést absolutní vyhlazovací válku bez omezení.
Není na to třeba nějaký mód se kterým bych nebyl nijak omezen ?

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Poradna

Příspěvek od Josif » 12 bře 2018, 19:43

technomagg píše:nechápu že prostě nemohu vést absolutní vyhlazovací válku bez omezení.
Stačí aby jsi " sousedil " s nepřítelem pak vyhlásíš totální válku a pokud jsi dost silný můžeš tak obsadit celou říši naráz.. funguje tady válečné vyčerpání takže pokud si nedáš pozor tak budeš muset uzavřít mír.. ale to částečně mění beta patch..
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

technomagg
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 23
Registrován: 04 bře 2018, 18:07

Re: Poradna

Příspěvek od technomagg » 13 bře 2018, 14:29

jo včera jsem rozehrál novou hru a taky jsem na to už přišel, byla to moje chyba - já vždy při expanzi zastavím v nějakém uzlu který se dobře brání a tudíž mezi mnou a nepřítelem byl třeba jeden nebo dva skoky, včera jsem přišel na to že musím "nalepit" hranice na budoucího nepřítele - někde dokonce ve dvou nebo 3 systémech než mi to povolí vyhlazovací válku. přijde mi to trošku jako blbost ale co se dá dělat. Jinak to válečné vyčerpání je pěkná blbost, nepříteli chybí poslední systém a vyhlásí se bílý mír a já nemužu dalších 10 let ho dorazit, přitom už nemá naprosto žádnou šanci mi vzdorovat.

technomagg
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 23
Registrován: 04 bře 2018, 18:07

Re: Poradna

Příspěvek od technomagg » 14 bře 2018, 18:31

nevíte někdo jaký kód se má zadat ve steamu aby šla nainstalovat ta beta ?
2.0.1 je poměrně slušně zabugovaná, v 2.0.2 je toho hodně vyřešené ale steam mi nechce dovolit update na beta verze

Uživatelský avatar
pan Ahoj
Major
Major
Příspěvky: 2151
Registrován: 23 črc 2006, 22:22
Bydliště: Je třeba chtít žít a umět umřít

Re: Poradna

Příspěvek od pan Ahoj » 14 bře 2018, 19:13

Co znamená, že ti Steam nechce povolit update na beta verzi?

Nevím, jak u Paradoxu, ale u ostatních her potřebuješ ten beta kód, jen k zobrazení dané bety v tom rollovacím menu. Neslouží k aktivnímu potvrzení či podobně. Jakmile betu v tom menu vidíš, tak už se nic nepotvrzuje. Teď jsem to vyzkoušel - prostě jsem vybral betu 2.0.2 z toho menu a hotovo. Žádný kód, potvrzování apod. nebylo třeba.

Obecně - pokud vybereš jinou verzi tvojí hry a Steam nezačne stahovat a nic nedělá, tak vypni Steam -> znovu zapni, pak by se to stahování zapnout mělo.

Případně mě napadá, že možná Stellaris vyžaduje propojení Paradox účtu pro beta verzi, ale to se mi moc nezdá...
Burgundské vévodství 1419 (aktualizováno 31.08.14)
EUIV: Janovská republika 1444-1821 [DOHRÁNO] (aktualizováno 17.06.15)
Země Samurajů 1936 (aktualizováno 19.05.13)
Svět zlata a pýchy; svět plný špíny; na jeho hříchy; jen karabiny...
Optimismus lze pro selektivní upravování paměti považovat za neurologickou poruchu. Jediní, kteří svět vidí realisticky, jsou lidé s těžkou depresí.

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 70
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 14 bře 2018, 22:23

velbloud píše: Sorry, nějak jsem popletl terminologii - je to přesně tak, myslím flotilu, nikoliv armádní výsadek.

Díky moc za rady, všechno co píšete, ale tak nějak mám udělané. Ve všech hvězdných soustavách, které ovládám - a je jich zhruba 2/5 celé galaxie - mám všude těžební stanice, všechny planety kolonizované a na všech samozřejmě kompletně upgradované těžební stanice a elektrárny. Obdobně těžím i na starbase v mlhovinách a energokredity na starbase, kde to jde - systémy s kolonizovanými planetami. S postupujícím výzkumem samozřejmě též provádím upgrade flotil, osazení lodí si navrhuji sám. A jak jsem psal, toto obrovské území generuje minerály a energii na flotilu pouze o síle kolem 40k. Proto stále nechápu, jak je možné ukrmit flotilu o řád větší, což je často vidět na videích na YT. A ono to jít musí - pokud hra necheatuje - počítačoví soupeří mají flotily většinou (výrazně) silnější i při ovládání mnohem menšího území. Zapomněl jsem na nějaký další způsob, jak získat energii/minerály?

Obdobně narážím i na limit flotily - ten, jde zvýšit výzkumem (jenže jak vypadá výzkum ve Stellaris všichni víme - neexistencí klasického stromu technologií nemohu cíleně jít po technologiích, které zvyšují limit flotily) a též rozšířením základny (starbase) - modulem +4 - jenže i počet základen je omezen, takže ani tudy cesta příliš nevede.

Zkoušel jsem prokliklat veškeré dostupné civilizace a úplně u všech mám zešedlé válečné cíle (po stisku tl. Declare war), takže vyhlásit válku nemůžu vůbec nikomu. Je to bug nebo pro vyhlášení války musí být splněné nějaké podmínky?
S novým datadiskem nebo patchem (teď si nejsem jistý, co přineslo tak výrazné změny) jsem na tom stejně, jako ty. Radil jsem ti v dobré víře podle mých zkušeností ještě před datadiskem s roboty. Teď jsem se ke hře vrátil a jsem z toho úplně na prášky. Taky nechápu, jak může říše s 1/3 rozlohou, co mám já, vybudovat 2 X silnější flotilu. Já jsem na doraz s údržbou i kapacitou, každé volné pole je zastavěno elektrárnou. Navíc hraji za roboty, takže i dlaždice s jídlem mohu využít na výrobu energokreditů. Když se podívám na planety nepřátel v senzorovém dosahu, tak nevidím, že by měl vše zastavěno elektrárnami. Další věc, která mě zaráží a možná s tím souvisí je, že všechny říše mají vyšší či ohromnou technologickou úroveň. Po nějaké době hraní bych chápal, že se holt specializovali na výzkum více, než já. Ale tohle je od začátku. (mám nastaveno žádné říše s pokročilým začátkem) Tak si říkám, zda nezačínají AI říše s nějakou výhodou? Dříve jsem takové problémy neměl a to jsem několikrát ovládl galaxii. Poslední věc, která mě séře je ohromná agresivita AI. I když ji mám nastavenou na nejnižší úroveň, tak na mě nestále všichni útočí. Když porazím první říši, dvě další vytvoří spojenectví a zaútočí na mě. když porazím i je, zaútočí na mě federace, když zdolám i ji, tak se probudí zhroucená říše nebo přijde koncová krize, které čelím sám. To mi připomíná dračák mého mládí: Jéé ty jsi porazil toho draka? Tak to v další místnosti budou dva. Cože? ty jsi porazil i ty dva? Tak to jich v další bude 10! Muhahaha!!!! Navíc ty války jsou jedna za druhou, jak v té písničce Prostituce od Marka Ztraceného: "Sotva jeden skončí, druhej začne znova." Ona i vyhraná válka není nic příjemného, dost rozhodí ekonomiku.

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Poradna

Příspěvek od Josif » 14 bře 2018, 22:41

Asi si málo investoval do výzkumu + i velikost říše ti výzkum prodlužuje. Útočí na tebe protože tě vnímají jako snadnou kořist. Zkus sem vložit screena uvidíme v čem je problém.
A nebo se zkus pomocí čitu převtělit do nepřátelské říše a uvidíš sám jak jim to funguje.
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Uživatelský avatar
Imperius
Četař
Četař
Příspěvky: 87
Registrován: 24 zář 2013, 11:59
Bydliště: SVK

Re: Poradna

Příspěvek od Imperius » 15 bře 2018, 09:34

i obtiaznost zvysuje kapacitu flotily AI

ath
Desátník
Desátník
Příspěvky: 26
Registrován: 15 čer 2017, 20:41

Re: Poradna

Příspěvek od ath » 15 bře 2018, 14:16

http://imgWorld.cz/s3/hzmcUPT1tH.png

Chtěl bych mít vaše problémy :D Jiná cesta ven nevede :D 100let stagnace než sem byl schopný dobít říši ktera byla od systému Hotram směrem doleva :D
A v systému Impan je Zahadná pevnost :D

technomagg
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 23
Registrován: 04 bře 2018, 18:07

Re: Poradna

Příspěvek od technomagg » 15 bře 2018, 15:09

tohle je hold zmršená hra - měl jsi smůlu už s mapou, jak nemůžeš co nejrychleji expandovat přijde stagnace a ostatní říště najednou budou větší - ta loď co ti brání v další cestě tě sice chrání před ostatními říšemi ale jak se nějaká AI odhodlá ji sejmout tak si tě dá k svačině a ani se nezapotí - bohužel nemáš šanci to je na restart.
Nevýhoda hyperdrive - osobně mě nejvíce sere tahle změna - v motorech FTL - a také to že lodě teď nemůžou skočit odkukoliv do dalšího systému ale přelétají systémy - šíleně do zdržuje hru.

Odpovědět

Zpět na „Stellaris“