Čeština pro Stellaris

Moderátoři: Atlantis, martas3, Vals, Phoenix

Odpovědět
Veganekk
Svobodník
Svobodník

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Veganekk »

Není zač tak rád upozorním :) a je smutné, že hodně lidí neupozorní bohužel :/
Jinak děkuji za opravu :) :tssa: :tssa:
PetriCZECH
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od PetriCZECH »

Ahoj. Předem díky za práci, kterou děláš. Neznám moc lidí, co by tak pravidelně pracovali na svých překladech s každým update apod. Jak psal Veganekk, taky jsem si toho teď všiml, chtěl jsem rozjet novou hru. Ty lidi bych nezatracoval, ono ne každý s každým patchem začíná novou hru, což v případě Veganekka evidentně bylo. Díky mu za to, aspoň se už pracuje na nápravě. Dáš nám vědět, až na web hodíš revidovanou verzi? Byli bychom ti jistě moc vděční (já např. začínám novou hru až teď, neboť jsem si dokoupil zbytek DLCček až teď):-)
PetriCZECH
Svobodník
Svobodník

Zaznamenal jsem na stránkách změnu. Moc díky za revizi 01 :-)
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Příspěvek od WhiteHorse »

PetriCZECH:
Ty lidi bych nezatracoval, ono ne každý s každým patchem začíná novou hru,
Já je nezatracuji. Jen konstatuji, že je to smutný obraz lenosti hráčů. Mimo jiné u každé češtiny píšu, kdy je nutné po velké aktualizaci začínat novou hru a přesně tohle je jeden z důvodů. A že mají hlásit chyby. A že ne na xichtoknize. A je to marný, je to marný, je to... marný...

Na druhou stranu - jestliže někomu vyhovuje hrát s kryptickými informacemi typu aaa_bbb_ccc, je mu přáno. Je to takové tajuplné, že? :-)

Je ovšem nutné si uvědomit, že existují hráči, kterým chyby kazí radost ze hry a já nemohu opravit chyby, na které mě nikdo neupozorní. Takže děkuji Vagenekkovi!

A kdyby si toho náhodou nikdo nevšiml, tak opravená verze je už na světě. Proto stahujte a opravujte! (No dyť jó, já vím, že už jste si všimli...)
Veganekk
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od Veganekk »

Chci se jeste zeptat jak je mozne kdyz nahradim soubory z "localisation_synced" a "common" tak mi to zmeni build hry z aa5a na nejaky napr a81ab. Je mozne se tomu nejak vyhnout? Kdyz zkopiruji jenom jazyk je to OK ("Localization").
Diky za informaci
PS A diky za opravu jeste jeddnou :)
PetriCZECH
Svobodník
Svobodník

Vyšla verze Wells 2.7.2 ....je to malý update, tak snad se toho tolik nezměnilo...
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Veganekk:
Chci se jeste zeptat jak je mozne kdyz nahradim soubory z "localisation_synced" a "common" tak mi to zmeni build hry z aa5a na nejaky napr a81ab.
To už jsem ti přeci napsal... Tak ještě jednou:
Nevidím dovnitř programu, ale nejspíš to bude tím, že bez přepsání localisation_synced můžeš hrát s ačívmnety a Paradox si to takhle ošéfoval. Přepíšeš localisation_synced, hra to zjistí a změní číslo buildu a to patrně znamená žádné ačívmenty. (bez záruky).
Je mozne se tomu nejak vyhnout?
Ano. Použít jen české soubory z adresáře localisation. Je to ostatně popsáno v souboru "jak instalovat.txt".

PetriCZECH:
Vyšla verze Wells 2.7.2 ....je to malý update, tak snad se toho tolik nezměnilo...
V češtinách je takový malý textový soubor. Jmenuje se "seznam souboru.txt". Zkus do něj nahlédnout a zamysli se nad tím, co si tam přečteš. Pak se zkus podívat na stránky http://jajjun.com/, kde úplně dole je kontakt na jakéhosi WhiteHorse. Napadá tě něco? :-)
Veganekk
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od Veganekk »

Jo napadá mě, že příste budu víc cist :D
To vis lennost radsi aby to nekdo mi rekl nez to nekde dohledavat sam xD
Takze dekuji a sorry za to ze jsem liny :D clovek ktery musi zadat druhe aby za nej udelali jeho praci :D
Diky za vysvetleni :D
PS Diky za preklad opraveny :)
Veganekk
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od Veganekk »

Hele vyšla nová verze " Wells 2.7.2 (60bf)"
Za jak dlouho bude aktuální překlad :worship: :worship: :worship:
Není to ani tejden a už je nová verze abych řekl mě picne :frusty: :frusty: :frusty: :frusty: A to jsem doufal ze v klidu budu hrat s cestinou na aktulani verzi hry a ted mi to cele zkazilo kdyz vidim ze neni verze 2.7.1 ale 2.7.2
Veganekk
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od Veganekk »

Díky za překlad verze 2.7.2
:worship: :worship: :worship: :salute: :salute:
Moor
Rotný
Rotný

Příspěvek od Moor »

Zdravím :)

vím, že teď budu za kacíře, ale chtěl bych se zeptat, zda by nešlo si "odskočit" od překladu CK3 a vrhnout se na nové Necroidy? Četl jsem, že jsou všechny překlady pozastaveny a že nemáš rád, když se během jednoho překladu vrháš na jiný kvůli kontinuitě překladu. Leč takhle na to budeme čekat strašně dlouho, kdežto pro CK3 by to tak zásadní zdržení nebylo. Necroidi jsou po dlouhé době opravdu zajímavé DLC.
nevimjmeno2
Desátník
Desátník

Příspěvek od nevimjmeno2 »

Taky se za to přikláním. Připadá mi nelogické čekat na překlad nového DLC, než bude za 2-3 měsíce CK III. Navíc díky kvůli tomu updatu nejde hrát Stellaris ani bez DLC. :bye:
Lubis
Praporčík
Praporčík

Příspěvek od Lubis »

Vzdyt jde hrat se starsim patchem.
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

zda by nešlo si "odskočit" od překladu CK3 a vrhnout se na nové Necroidy? Četl jsem, že jsou všechny překlady pozastaveny
Ne, to by nešlo, to jsi četl správně.
takhle na to budeme čekat strašně dlouho
Pravděpodobně ano.
Připadá mi nelogické čekat na překlad nového DLC, než bude za 2-3 měsíce CK III.
Jiným by zase připadalo nelogické čekat, až přeložím něco jiného.

Vyšly patche na Stellaris, HOI4 a Imperatora. Každý by pokládal za správné a logické, kdybych překládal zrovna tu jeho oblíbenou hru. Jenže o tom, co je správné a logické, rozhoduji já. Holt budete muset čekat. Kdyby se jednalo o 5 normostran, samozřejmě bych to bez problému zvládl za půl odpoledne, ale ono se jaksi o pět normostran nejedná.

Pokud se vám nechce čekat, asi si budete muset najít rychlejšího překladatele. Dělám mezi 10 a 20 normostranami denně - DENNĚ - a vy si myslíte, že mě máte právo buzerovat? Myslíte si, že je sranda přeložit 2000 normostran? A k tomu dělat korektury a řídit celý překlad? A mít před sebou patche, každý o 150 normostranách? A co z toho mám? Chcete mě nas... rozzlobit?

Máte dojem, že nemám na práci nic jiného? Tak vám se nechce čekat, jo? Tak to zase připadá nelogické mě.

Kontrolní otázka: Co byste dělali, kdybych umřel?
Moor
Rotný
Rotný

Příspěvek od Moor »

hele to chce klid a nohy v teple :)

Normálně jsem se zeptal, kde vidíš buzerování? :roll: Taky čekám na češtinu pro CKIII a čekání jsem si krátil právě Stellarisem a teď už není ani to :( Hele chápu tě, proto jsem to směřoval jako dotaz a ne žádost. Tak nemusíš být hned tak příkrý a třeba napsat: Hele rád bych, ale nedávám to.

Dal bych se na necromancii :D
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Hele chápu tě, proto jsem to směřoval jako dotaz a ne žádost.
Ne, nechápeš. Protože kdybys chápal, neptal by ses. Ty nedokážeš sám bez nápovědy pochopit, kolik to dá práce?

Ano, jak říkáš, chce to klid... a trpělivě čekat. Jasné?
Moor
Rotný
Rotný

Příspěvek od Moor »

Ehm.. stejně? :shock:
nevimjmeno2
Desátník
Desátník

Příspěvek od nevimjmeno2 »

My jsme to nikdo nemysleli špatně...počkáme :)
Peko
Četař
Četař

Příspěvek od Peko »

Zdar, je tady dlouho mrtvo, tak si dovolím položit všetečnou otázečku, na čem teď :raptor: pracuješ? :worship:
davidjaho
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od davidjaho »

Rychlý pohled do https://jajjun.com/stav-prekladu/ říká, že dělá na Imperatorovi.
Odpovědět

Zpět na „Stellaris“