Čeština pro Stellaris

Moderátoři: Atlantis, martas3, Vals, Phoenix

Odpovědět
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

peko:
Jestli to klapne, zítra vydám Imperátora (tentokrát to byla děsná rasovina, hlavně opravy). Pak přijde na řadu Stellaris. Podle souborů, které mám k dispozici, to má jen 16 normostran, což mi připadá nějak podezřele málo. Nebylo by od věci, kdybys mi poslal potřebné soubory k ověření. Jejich seznam najdeš u češtiny (seznam souboru.txt).

Jestli to má fakt jen 16 normostran, už to mohlo být hotové. Kdyby se někdo obtěžovat mi ty soubory poslat.
Peko
Četař
Četař
Příspěvky: 61
Registrován: 08 pro 2016, 16:07

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Peko »

Máš to tam, jen jsem nikde nenašel soubor localisation_synced / initializers_names_NEW.yml
xixa
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 29 pro 2020, 12:44

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od xixa »

je třeba stále těch souborů pro češtinu? Mám Stellaris 2.8.1.2 (GOG) + všechny DLC

https://github.com/alium/share/raw/master/stellaris.zip

složka localisation obsahuje 57 souborů oproti 55 souborů češtiny (pro verzi 2.7.2)
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Děkuji za soubory. Já už si to porovnám. Mám na to soft.

EDIT: Tak dobrá zpráva. Fakt je toho jen 16 normostran. Někdy mám Paradox opravdu rád... :-)
PetriCZECH
Vojín
Vojín
Příspěvky: 4
Registrován: 25 kvě 2020, 10:47

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od PetriCZECH »

Ahoj. Jak to vypadá s aktuální češtinou do Stellaris? Plánuješ ji teď někdy v blízké době upravit/vydat? Díky.
Schulmi
Rotný
Rotný
Příspěvky: 113
Registrován: 11 pro 2015, 06:52

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Schulmi »

Koníku, tady to chce fakt nervy :mrgreen:
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Koníku, tady to chce fakt nervy :mrgreen:
Tohle je pohoda. Kdybys viděl, co mi občas chodí do mailu... :-D
Moor
Rotný
Rotný
Příspěvky: 103
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Moor »

zdravím, chyba, kdy se místo textu buď objeví technická hláška nebo vůbec nic. Je to hlavně u ediktů a ve federaci

https://ibb.co/my3Vr5L
https://ibb.co/mBFbbTh
https://ibb.co/8KF60X6
https://ibb.co/z4R3366
https://ibb.co/GcKwbRW

pak normální chyby/překlepy:

v prvním obrázku chybí popis účinku. Ve druhém je chyba: zhroucená říše a vldla je po cestě. Má být: vedla je po cestě

https://ibb.co/DQ4jYSf
https://ibb.co/HDb02Jb
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Moor:
děkuji za upozornění. Chybějící texty jsou způsobeny systémovou chybou překladu. Za chvíli vydám opravu.

Chybějící popis účinku - tam má být Kapacita ediktů, ale nevím, proč se ti to nezobrazuje. V textu překladu to je správně, kontroloval jsem to z anglickým originálem (přímo ve hře). Nevidím v tom žádnou logiku. Nechybí tam žádné uvozovky ani jiné důležité atributy.
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

POZOR - KDO SI STÁHL ČEŠTINU REVIZE 01 PŘED 16:00 DNEŠNÍHO DNE (NEDĚLE 17.1.2021) SI MUSÍ STÁHNOUT AKTUALIZOVANOU VERZI !
Tomík
Desátník
Desátník
Příspěvky: 41
Registrován: 07 bře 2018, 15:59

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Tomík »

Ahoj.
Je to na rajčeti.

Formulace
Obrázek

Starší, ale hodila by se jiná formulace.
Obrázek

Je to u národů, jenž nejsou odemčené v důsledku nevlastnění příslušného DLC při vytváření vlastního národa.
Obrázek
JollyFck3r
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 11
Registrován: 09 říj 2017, 14:14

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od JollyFck3r »

menu vpravo. U každého dlc chybí pravděpodobně text

https://uloz.to/file/rogX9sGf4Utq/stell-png
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Stahujte opravenou verzi revize 02. Vydal jsem ji asi před hodinou.

Tomík:
Opravil jsem formulace podle tvého návrhu, ale protože se text skládá ze dvou částí, může se objevit chyba na jiném místě.

"50% šance na $xxxx$" + "získal vlastnost $xxxx$" a každý z těch dvou řetězců je v jném souboru. Uvidíme. U Paradoxu žádná novinka.
Tomík
Desátník
Desátník
Příspěvky: 41
Registrován: 07 bře 2018, 15:59

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Tomík »

Jej, jsem doufal, že je v jednom, Tuším, kde by to eventuálně mohlo udělat neplechu. Ale bohužel to nyní neověřím... Snad zítra.
Tam, kde jsem se bál, že by mohlo dělat neplechu je v pořádku, ;)
Tomík
Desátník
Desátník
Příspěvky: 41
Registrován: 07 bře 2018, 15:59

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Tomík »

Jak ještě něco objevím, tak sem přidám.

Chyba v proměnné (patrně)
Obrázek

22.1
Překlep (2x)
Obrázek

22.1 (2)
Různé překlepy
Obrázek
Obrázek
Obrázek

22.1 (3)
Různé překlepy, formulace
Obrázek
Obrázek
Obrázek

24.1
Různé překlepy a vhodnější formulace
Obrázek
Mám takové tušení, že tohle je zrovna moje práce :-D, je mi to nějaké povědomé..

26.1
Překlepy.
Obrázek

3.2
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) Tomík dne 03 úno 2021, 11:48, celkem upraveno 9 x.
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Tomík:
Jak ještě něco objevím, tak sem přidám.

Chyba v proměnné (patrně)
Obrázek
Proměnná je v pořádku, zkontroloval jsem to s originálem. Tohle se v paradoxích hrách prostě stává. Z neznámých důvodů se nezobrazí obsah proměnné. Nevím, proč to tak je, ale domnívám se, že parser, který to má na starost, má někdy nějaký problém s diakritikou.

Nahradil jsem to českým výrazem. Nebudu na to vydávat extra revizi, opraveno to bude až v připravovaném patchi 2.9
Tomík
Desátník
Desátník
Příspěvky: 41
Registrován: 07 bře 2018, 15:59

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Tomík »

Je mě jasné, že kvůli jedné chybě nebudeš vydávat novou revizi, ;) Proto je tam psáno, že budu chyby doplňovat. Abych to tu nespamoval. ;)
Moor
Rotný
Rotný
Příspěvky: 103
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Moor »

Zdravím, narazil jsem na další dvě chybky:

https://ibb.co/PhQVJqm
https://ibb.co/ccSw4c5

pokaždé anglický text. :)
xixa
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 29 pro 2020, 12:44

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od xixa »

ahoooj, už jste si mysleli, že jste se mě zbavili, co? Néé, jen jsem nehrál.

pár chyb a překlepů, možná nějaké duplicitní (nekontroloval jsem ostatní tentokrát)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 572
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Moor:
Zkus prosím u dalších nalezených chyb v nějakém kreslítku udělat značku, abych to viděl na první pohled.

Xixa:
Jestli pošleš chybu 2x nevadí, já si to zkontroluji a duplicitní hlášení odhodím.

Posílejte, i když zatím nebudu opravovat, případně reagovat. Až vyjde Nemesis, nasypu tam ty opravy en bloc, takže žádné hlášení nezapadne.
Odpovědět

Zpět na „Stellaris“