Čeština pro Stellaris

Moderátoři: Atlantis, martas3, Vals, Phoenix

Odpovědět
nevimjmeno2
Desátník
Desátník
Příspěvky: 38
Registrován: 24 úno 2018, 18:32

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od nevimjmeno2 »

LuckyBastard
Vojín
Vojín
Příspěvky: 3
Registrován: 26 říj 2019, 10:53

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od LuckyBastard »

Kdy vyjde čeština pro patch 2.5, díky
Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 118
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx »

Jestli chceš mohu ti nabídnout přidané a nepřeložené řádky z 2.5.0 do četiny 2.4.1 (pouze upravené soubory ostatní máš v češtině 2.4.1)

https://uloz.to/file/8BEwrTwN80d9/local ... ozeno-zip
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Děkuji všem, kteří mi poslali potřebné soubory.

Phenixx:
Dík, ale i s ohledem na další aktualizace potřebuji vždy kompletní anglickou lokalizaci všeho, co překládám. Abych to maximálně zjednodušil, sestavím seznam potřebných souborů, který budu přikládat k češtině a podle kterého mi dobrovolníci budou moci poslat nezbytné soubory.

LuckyBastard: kdy bude aktualizace?

Po vzoru našeho Milovaného Vůdce jsem strávil čtyř dny na "rekondičním pobytu" v nemocnici. Dnes jsem se vrátil a nemám na nic náladu. Když to dobře půjde, do konce týdne bych to mohl mít hotové, není toho moc. 3 normostrany a nějaké ty opravy, jako vždy.
Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 118
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx »

To já vím. Jen jsem hodil LuckyBastard nové řádky do starší češtiny aby mohl zatím hrát i s verzi 2.5.0 v češtině a pouze nový text byl v angličtině.
LuckyBastard
Vojín
Vojín
Příspěvky: 3
Registrován: 26 říj 2019, 10:53

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od LuckyBastard »

Díky kluci :worship:
Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 118
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx »

JInak vyšla verze 2.5.0.

Posílám nějaké naleznuté chybky:

l_polish.yml
bohata vrstva = bohatá vrstva
zkaměnělých = zkamenělých
težší = těžší
kolektivní mysl = 2x mezera
Sežrat svět'ů = ?
\nskává = \nzískává

dip_messages_l_polish.yml
součástní = součástí
Phenixx
Rotný
Rotný
Příspěvky: 118
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx »

ath
Desátník
Desátník
Příspěvky: 33
Registrován: 15 čer 2017, 20:41

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od ath »

Zdravím, jsem to jen já kdo někde dělá chybu, nebo ten nový launcher není v čj? :D
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Asi překopali řetězce, které do něj tahají, jak psal někde výše Phennix. Zkusím se na to podívat.

Můžete stahovat češtinu k verzi 2.5.1
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Tak jsem se odborně podíval na problém s launcherem a výsledek?

Já tam žádnou polštinu nemám. Jenomže já nemám ten Skvělý, Báječný a Úžasný Steam. S nejvyšší pravděpodobností se hra nyní načítá přes nějakou steamovou sračku, která má texty přímo na serverech. To je věc, se kterou asi nic nenadělám, ale mohu se pokusit. Když mi někdo pošle pár screenshotů toho lancheru, zkusím ty řetěze najít. Ale nevidím to moc růžově.

Zvykejte si, milánkové, zvykejte. Bude hůř. Mnohem hůř. Jednoho krásného dne se všechno (i texty) přesune na síť a hry se budou streamovat a hlavně platit, platit, platit a platit. A protože budou na chráněných serverech, už to nepůjde počeštit. Ale ono to stejně bude krásné a chvályhodné, že?

Protože pořád budete mít ten Skvělý, Báječný a Úžasný Steam, že? Na kterém přeci "máte" tolik her, že?

Nemáte tam ani hovno, akorát vám to pořád ještě nedošlo.
Naposledy upravil(a) WhiteHorse dne 06 lis 2019, 22:07, celkem upraveno 1 x.
ath
Desátník
Desátník
Příspěvky: 33
Registrován: 15 čer 2017, 20:41

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od ath »

Jmenuje se to Paradox Launcher, ale nikde jsem ho zatim nenašel, určitě někde ty soubory jsou, podobny laucher používají i total war hry atd.. :D
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Ano, jmenuje se to Paradox launcher a jeho soubor se nachází zde:

pdx_launcher / common / localisation / launcher_l_polish.yml

a také jsem ho částečně přeložil, aby to při spuštění vypadalo česky. Akorát že teď to tak nějak nevypadá, alespoň podle toho, na co si výše kolegové stěžují. Což znamená, že do toho vstoupila nějaká "vylepšená fičůra". Protože to teď celé vypadá úplně jinak, než to vypadalo dřív.

S vylepšenou fičůrou holt budete mít launcher polsky.
nevimjmeno2
Desátník
Desátník
Příspěvky: 38
Registrován: 24 úno 2018, 18:32

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od nevimjmeno2 »

Obrázek

1.) Tady posílám screen "pizděc durak O kurwa" lancheru, ale asi to nepomůže.

2.) Tak černě to asi dopadne, ale zase ne tak rychle protože zatím moc mega rychlý internet co by k tomu byl potřeba. Už Total War hry jsou pomalé co se všechno sype z HDD na RAMku a nevím co ještě a teď si řekni ty GB nekonečně sypak z nějakého serveru.

Jinak hry co máme na Steamu tam do zrušení Steamu budou bezplatně, ale pokud se něco bude někdy v roce 2050 sosat ze serveru, tak to tak budeš muset dělat taky. Na druhou stranu ne všichni vývojáři a vydatelé jsou zm*di takže to nebude všude a bude alternativa Steamu.
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Děkuji. Je to asi tak, jak jsem předpokládal. Ty řetězce jsem nenašel, takže se zjevně jedná o nějakou báječnou steamovskou fičůru.
luger
Vojín
Vojín
Příspěvky: 3
Registrován: 12 lis 2019, 10:52

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od luger »

Znamená to konec tvého snažení překládat Stellaris?
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Znamená to konec tvého snažení překládat Stellaris?
Ne, to rozhodně ne. Znamená to jen to, že prostě bude launcher v polštině, protože se k jeho řetězcům nedostanu. Ale může se stát, že nějaká moudrá hlava přijde na to, že by vlastně mohly být někde na serveru všechny řetězce, protože posílat řetězce po síti není na výpočetní výkon nijak náročně a Steam svým "zákazníkům" moc rád dělá pakárnu. A to by skutečně znamenalo konce překladů.
Tale
Vojín
Vojín
Příspěvky: 1
Registrován: 19 lis 2019, 13:15

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Tale »

Zdravím Pán White Horse,

pri novom "DLC" sme sme my piráti stratili možnosť vstúpiť do lunchera. Je nejaká možnosť nastaviť jazyk inak ? ... alebo celkovo nainštalovať češtinu a aktivovať ju iným spôsobom ?

Vopred ďakujem za odpoveď
S pozdravom
Čiastočný obdivovateľ "Tale"
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse »

Přepnutí jazyka je jednoduché:

jdi do adresáře

USERS / JMENO UZIVATELE / DOCUMENTS / PARADOX INTERACTIVE / STELLARIS

a najdi v něm soubor settings.txt. Otevři ho a v položce language změň l_english na l_polish.
POZOR na uvozovky - musíš je zachovat! Jestliže tam tuto položku nenajdeš, dopiš ji na první
nebo druhý řádek ve tvaru:

language="l_polish"

Musíš ji zapsat přesně tak, jak je zde uvedena. Doporučuji metodu CTRL+C, CTRL+V.

Možná to jde i jinak, ale tohle je cesta nejmenšího odporu.
CorenSK
Vojín
Vojín
Příspěvky: 4
Registrován: 01 led 2020, 20:42

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od CorenSK »

Ahoj
Rad by som sa spýtal "Bolo by obtiažne upraviť aktuálnu češtinu tak aby prepisovala namiesto poľskej anglickú verziu hry ? Aby som objasnil dôvod tak keď si pridám módy do hry tak tie ktoré autor módu preložil do poľštiny sa mi samozrejme spustia v poľštine a to mi docela vadí, rad by som mal proste hru v takom stave že tam budem mat tvoj preklad základnej hry + anglicky časti ktoré pridávajú rôzne módy, bez poľštiny, na to ale potrebujem prepísať anglickú časť textov.
Dnes som to totiž skúšal a vyzerá to že to funguje len proste to mam česko, anglicko, polské podľa možnosti módov.
Ďakujem za odpoveď a prajem krásny nový rok :)
Odpovědět

Zpět na „Stellaris“