Čeština pro Stellaris

Moderátoři: Atlantis, martas3, Vals, Phoenix

Odpovědět
WhiteHorse
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 416
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 09 úno 2019, 15:50

Phenixx:
Díky, staženo. Není toho moc, takže udělám obě verze. Kdyby si Paradox usmyslel betu zahodit a předělat, jako už to jednou udělal, nebude to moc práce. Změny jsou minimální. Zítra to bude.

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 90
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 09 bře 2019, 16:46

Jinak vyšla nová verze.
https://uloz.to/!413XUAeIZYlP/stellaris-2-2-5b05d3-2-2-6b1018-zip

Co jsem koukal tak se spíše jedná o opravy textů
------------
Dála posílám nalezené překlepy co jsem našel při hraní (2.2.5 beta):
events_2_l_polish.yml
průszkumných = průzkumných
zvýšila vše šance = zvýšila vaše šance

megacorp_l_polish.yml
Znčka = Značka

l_polish.yml
§Y$casus_belli_cb_humiliation$§!vůči = §Y$casus_belli_cb_humiliation$§! vůči

WhiteHorse
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 416
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 12 bře 2019, 18:42

Dík. Staženo, upraveno a zveřejněno. Jen na opravu chyb, které js poslal, jsem zapomněl, tak příště...

Stahujte: http://jajjun.com/

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 90
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 06 dub 2019, 18:13

Vyšla nová verze 2.2.7. Verze přidává pouze 2 řádky textu do megacorp_l_polish.yml a hlavně opravuje správné zobrazování etik na obrazovce výběru říše při tvorbě nové hry.

Přidává tyto řádky:
job_crisis_purge_plural:0 "$job_purge_plural$"
job_crisis_purge_desc:0 "$job_purge_desc$"

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 90
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 29 kvě 2019, 19:27

Tak nám 4.6.2019 vyjde další datatadisk Stellaris: Ancient Relics Story Pack a zároveň nová verze 2.3.0

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 90
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 04 čer 2019, 19:51

Posílám původní soubory z verze 2.3.0

https://uloz.to/!57Fw7FAsskd9/stellaris-2-3-0-zip

WhiteHorse
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 416
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 04 čer 2019, 23:58

Dík, staženo.

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 90
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 14 čer 2019, 22:06

Jinak vyšla verze 2.3.1 a upravila a přidala nějaké texty. Soubory jsem hodim až dokončíš Imperator: Rome je možné, že zas něco opraví a vydají verzi :D

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 79
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Moor » 16 čer 2019, 11:32

Zdravím, měl bych takový návrh či podnět k zamyšlení. Na stránce věnované stavu překladů píšeš, že na Stellaris se vrhneš, až dopřeložíš imperátora. Vzhledem k tomu, že imperátor má cca 800 stránek a stellaris "jen" 130, tak nebylo by lepší udělat nejdříve stellaris? Pro fanoušky imperátora to bude zpoždění pouze 1/8 času, co pro fanoušky Stellaris.

Tomík
Desátník
Desátník
Příspěvky: 26
Registrován: 07 bře 2018, 15:59

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Tomík » 17 čer 2019, 23:04

To nejní možné, neboť potřebuješ mít v paměti předchozí již přeložené řádky, aby jsi to dostal do kontextu a věděl co překládat a jak.
Například když máš na řádce 50 corrupt interface C.A.R.E s větou, že vědomě a úmyslně vyhubil populaci. tak jej považuješ a překládáš jako zločince. Na 440 řádce se dozvíš, je v tom chudák nevinně, protože tvůrci vytvořili kovpožírající virus, který jej napadl a začal požírat...Takže už nemá status zločince ale je poškozený.
Je třeba si pamatovat, co jsi kdy, kde a jak přeložil, aby byl výsledek konzistentní.

WhiteHorse
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 416
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 18 čer 2019, 20:23

... Pro fanoušky imperátora to bude zpoždění pouze 1/8 času, co pro fanoušky Stellaris...
1) Tak to samozřejmě není pravda, protože na překladu Imperátora jsem začal dělat 26.4. a DLC ke Stellaris vyšlo 5.6. - tedy o 40 dnů později. V té době už byla značná část Imperátora přeložena, takže porovnávat 800 versus 126 je poněkud mimo mísu.

2) Když se podíváš na stránku Stav překladů, zjistíš, že do konce překladu Imperátora chybí asi 75 normostran, takže porovnání 800 versus 126 je opět poněkud mimo mísu.

3) Viz co napsal kolega o příspěvek výše. A já musím kvůli kontinuitě překladu držet v hlavě 4 hry o celkové velikosti přibližně 6 500 normostran.

4) O prioritách překladu rozhoduji já. Pokud bych přistoupil na tvůj výklad, musel bych zrovna tak dát prostor i příznivcům ostatních her, kteří by přišli s podobnou teorií. Výsledkem by bylo, že by se překladu nedočkal nikdo, protože každý by chtěl, aby ta jeho oblíbená hra dostala přednost a já bych po přeložení jednoho řádku do jedné hry přeskakoval na překlad řádku jiné hry.

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 90
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 19 čer 2019, 18:24

Jinak souhlasím s WhiteHorse, to by se mohly ohlásit hráči Crusader Kings 2, že na datadisk Holy Fury čekají ještě déle.

Jedna možnost by byla udělat češtinu z verze 2.2.7 a zkopírovat jen anglický text z poslední verze 2.3.2 bez překladu, ale i tohle má své úskalí. Najdou se tací, kteří si budou stěžovat, že není vše přeložené. :D

Tomík
Desátník
Desátník
Příspěvky: 26
Registrován: 07 bře 2018, 15:59

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Tomík » 19 čer 2019, 22:14

Kdyby :-D ale on je text vývojáři upravovaný i v jiných souborech, takže by nebylo nic neobvyklého, že by jim vyskočila při nějaké události prázdná tabulka s prázdnými možnostmi :-). To by se muselo vyhledat co se kde změnilo, kde co přidalo a hledej 2 nové řádky mezi 4000 v jednom souboru.

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 79
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Moor » 22 čer 2019, 12:08

Raději nou cement, nechci naštvat překladatele, aby to úplně neodpískal :D

WhiteHorse
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 416
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 22 čer 2019, 14:52

Raději nou cement, nechci naštvat překladatele, aby to úplně neodpískal
Není třeba bát se Mikuláše v létě. :-)

Lámat chleba se bude až na podzim, ale pokud bude situace příznivá, budu se snažit udržet všechno, co půjde.

Pokud se někdo slušně zeptá, je třeba mu odpovědět. Většina lidí vůbec nemá představu, jak se překlady dělají a kolik je to práce. Proto si tady vždycky vyliju srdce a doufám, že tazatel pochopí, že to opravdu není žádná sranda. A mám pocit, že většina lidí už to začíná chápat.

Lingvisti by z tebe měli radost. No cement je hezký novoanglický výraz... :-)

WhiteHorse
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 416
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od WhiteHorse » 30 čer 2019, 11:35

Stahujte revizi 01.

http://jajjun.com/

89Michael89
Vojín
Vojín
Příspěvky: 2
Registrován: 05 črc 2019, 22:37

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od 89Michael89 » 05 črc 2019, 22:47

Ahoj, chtěl bych vás poprosit o informaci, jestli jste někdo měl problém s instalací češtiny podle návodu při koupi hry přes Steam ? Nemůžu nikde dohledat požadované složky k přepisu :( Ve složce se hrou stellaris nikde nevidím například pdx_online_assets, localisation atd. Jediné co ze souborů češtiny vidím i ve složce se hrou je pdx_launcher. Jsem v tomto amatér. Děkuji.

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 90
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phenixx » 06 črc 2019, 10:30

Já tam ty složky mam. Většinou cesta je "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Stellaris\"
Jedině co mě napadá jestli jsi měl hru už alespoň jednou spuštěnou. Někdy se mi stalo, že se aktualizace hry promítla až po spuštění a vypnutí hry.

Pro češtinu je hlavní složka "localisation"

Další složky
"common" a "localisation_synced" - jen překlad pro názvy systému, lodí, flotil atd. Pro hraní s achievementy se stejně nesmí přepisovat
"pdx_launcher" a "pdx_online_assets" - jen upravují první menu a místo polské vlajky dává českou

89Michael89
Vojín
Vojín
Příspěvky: 2
Registrován: 05 črc 2019, 22:37

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od 89Michael89 » 06 črc 2019, 21:33

Díky moc, už mi to funguje :-)

Phan Korbal
Desátník
Desátník
Příspěvky: 30
Registrován: 25 čer 2017, 11:24

Re: Čeština pro Stellaris

Příspěvek od Phan Korbal » 14 črc 2019, 07:12

Vysel novy patch 2.2.3. Aky subor sem mam hodit?

Odpovědět

Zpět na „Stellaris“