Poradna

Moderátoři: Atlantis, Minreth, Vals, Phoenix

Odpovědět
Uživatelský avatar
Pavel II
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 22
Registrován: 20 bře 2010, 12:22

Re: Poradna

Příspěvek od Pavel II » 05 dub 2018, 18:12

Tomík píše:Zdravím.

Dokázal by jste mě někdo vysvětlit, jak k tomuto mohlo dojít?
http://tomiket.rajce.idnes.cz/Stellaris_III/

Je to bývalá hraniční pevnost. Při přístavbě iontového děla bylo vše ještě standartní (cca 50 let zpět). Poté jsem jí dlouho nesledoval a po rozšíření hranic, kdy jsem uvažoval nad její přestavbou jsem si všiml tohoto. A vůbec nevím, jak se to k ní dostalo.
mě se stalo totéž když jsem upgradoval obraný platformy

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 70
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 27 čer 2018, 20:22

Zdravím, s jak velkou flotilou bych měl jít na ty vesmírné entity, abych to dal s přehledem?

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 70
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 02 črc 2018, 18:15

Zdravím, mám dva dotazy:

1. Byl jsem ve válce s jedním impériem, sebral jsem mu několik planet a na 5 z nich byly haldy šrotu (viz obrázek). Nemají žádný účinek a blokují zdroje z dlaždic. Nicméně dané impérium je neodstranilo, takže mě zajímá, zda k něčemu jsou, zda se k tomu váže nějaká událost, která se mi nespustila.

http://imgWorld.cz/kOevfvrFhi.png

2. Objevil jsem L-Bránu a dostal úkol L-Kupa. Mám tam splnit: Náhled do L-brány: 0/7 a nevím, jak to splnit. Už vlastním 4 tyhle brány, bránou jsem prošel do té odlehlé hvězdokupy, leč už to tam přede mnou obsadilo jiné impérium. Taky se mi neustále nabízí výzkum Vědomost o L-bráně, ale už jsem vyzkoumal úroveň 15. a stále to k ničemu není, tak mě zajímá, zda se někde stala chyba, nebo co s tím?

WhiteHorse
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 380
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Poradna

Příspěvek od WhiteHorse » 04 črc 2018, 17:44

Halda šrotu - mělo by to jít bez potíží demolovat. Ve hře jsem na to nenarazil, ale z překladu vím, že by to měla být planeta po rozsáhlé jaderné válce, takže tam nezbyl nikdo, kdo by ten šrot odklidil. Může tam být skrytá poměrně rozvinutá civilizace krysáků.

L-brány a L-kupa - vědomosti o L-bránách se získávají z různých událostí a jednu ze sedmi lze koupit od Kurátorů. Musíš ovšem být první, kdo je všechny získá a pak se ti nabídne výzkumná možnost aktivace L-brány. Pokud získá 7 znalostí jako první někdo jiný, otevře L-bránu ten někdo jiný a nemá smysl dál získávat znalosti, protože už ti výzkumná možnost aktivace L-brány nepřijde.

Když už získáš možnost aktivovat L-bránu, tak se do aktivace pusť jedině v případě, že máš alespoň dvě silné flotily. A pořádně silné astrobáze v systémech s L-bránami. Tím myslím vojenskou sílu nejméně 35 000. Budeš je velice potřebovat. A na vstup do L-kupy raději tři kolem 40 000. Dej si pozor, aby ti ve chvíli aktivace někdo nevyhlásil válku.

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 70
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 05 črc 2018, 20:56

Díky za reakci. Ta halda šrotu není na jedné planetě, ale na 5 planetách ve třech soustavách. I ty soustavy jsou plné odpadu či trosek. Jedná se o soustavy a planety, které jsem dobyl z vlastnictví jiného impéria a tak mě zarazilo, že to nevyčistil a zda to nemá nějaký účel.

Co se týče L-brány, tak tam už jsem na úrovni výzkumu 56 a stále nic. Předběhlo mě cizí impérium a asi proto nemám možnost úkol dokončit. Je to blbé, měl by skončit, jakmile ho splní někdo jiný a ne mi strašit v úkolech.

Pak mám další problém. Porazil jsem všechna impéria v galaxii, ovládám úplně všechny soustavy, ale přesto ve hře jedno impérium zůstává. Má 0 planet a 0 populací. Viz obrázek. Nevím, co s tím dál. Nevlastní žádnou soustavu, loď, armádu, prostě nic, na co by se dala zaútočit, takže nevím, jak ho vymazat. Potřebuji zlikvidovat tohle poslední impérium na úspěch Rise of the Machines.

http://imgWorld.cz/mvD87IBCFc.png

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 78
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Poradna

Příspěvek od Phenixx » 06 črc 2018, 08:24

S civilizací co má 0 planet a 0 populací jsem se zatém nesetkal.
Používáš nějaký mod? A když klikneš na tu kamerku u té říše hodí tě někam?

Případně zkus hodit save .
cesta: "\Documenty\Paradox Interactive\save games"

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 70
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 06 črc 2018, 15:29

Mód nepoužívám. (krom češtiny, což není mód)

Tato situace je výsledkem války. Dříve mělo planety, populace i armády. Všechno jsem mu zničil/zabral a v okamžiku, kdy jsem mu sebral i poslední soustavu to mělo zahlásit, že impérium bylo zničeno, jako u mnoho jiných předtím. Nicméně se nestalo. Teď vlastním všechny systémy v galaxii, ale tohle impérium oficiálně i když ne fakticky stále existuje.

http://imgWorld.cz/DwNBdKsKWD.png

Kamerka mě nikam nehodí.

Jak ten save nahraji sem?

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 78
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Poradna

Příspěvek od Phenixx » 07 črc 2018, 13:09

Stejný princip jak dáváš obrázek. Musíš ten soubor někam nahrát (např. ulozto.cz, atd) a sem pak dát odkaz na stažení.

Jinak tenhle ačívmen jsem ještě nedělal.

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 70
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 25 črc 2018, 21:40

Tak se mi povedlo úspěch splnit, ale musel jsem začít novou hru. Takže tamto byl fakt nějaký debilní bug! Štve mě, že v Iron módu nejde ukládat hru, takhle by stačilo si jen nahrát nějakou dřívější pozici místo začínání od začátku.

Nicméně i ve druhé hře mám problém s L-Kupou. Tentokrát se mi podařilo vyzkoumat 7/7 vědomostí o L-kupě, vlastním všechny portály v galaxii, ale stále nemohu projít. Obyčejné jsem opravil a ty, co týkají přímo L-kupy jsou stále červené a nevím, co s tím :(

Jinak spustí se konečná krize, když jsem ještě před jejím začátkem vyhrál hru? Já zda mám čekat.

Schulmi
Četař
Četař
Příspěvky: 95
Registrován: 11 pro 2015, 06:52

Re: Poradna

Příspěvek od Schulmi » 26 pro 2018, 16:42

Zdar, uvažuji o koupi Stellaris ale nějak se nemůžu vyznat v tom, co vyšlo. Chápu dobře, že nějaký Stellaris complete není. Nebo alespoň nějaká verze, co v obsahovala většinu dlc také není. Hlavní dlc jsou Utopia, Apocalypce a Mega Corp. Něco dalšího stojí za řeč?

Phan Korbal
Desátník
Desátník
Příspěvky: 27
Registrován: 25 čer 2017, 11:24

Re: Poradna

Příspěvek od Phan Korbal » 27 pro 2018, 20:12

Urcite su dobre ty story packy hodne sem sa na tych anomaliach zabavil :)

technomagg
Desátník
Desátník
Příspěvky: 25
Registrován: 04 bře 2018, 18:07

Re: Poradna

Příspěvek od technomagg » 30 pro 2018, 14:56

Ahoj,

po delší době jsem pustil stellaris a s novým updatem se vůbec nevyznám ve správě sektorů, sektory se mi při dobývání cizího impéria zakládají sami a vždy mají velikost JEDNÉ soustavy a já je nemůžu nijak rozšířit nebo zrušit, byl by ochoten někdo prosím poradit co s tím ?

Díky

Schulmi
Četař
Četař
Příspěvky: 95
Registrován: 11 pro 2015, 06:52

Re: Poradna

Příspěvek od Schulmi » 30 pro 2018, 16:16

Phan Korbal píše:
27 pro 2018, 20:12
Urcite su dobre ty story packy hodne sem sa na tych anomaliach zabavil :)
A jsou přeložené? Já to pochopil tak, že bílý koník překládá jen hlavní DLC...

Peko
Četař
Četař
Příspěvky: 52
Registrován: 08 pro 2016, 16:07

Re: Poradna

Příspěvek od Peko » 30 pro 2018, 17:08

Jo, prelozene je komplet vse

Jinak, nezda se vam, ze hra je cimdalvice zpomalena? Hraju vetsinou stredni galaxii (600 hvezd) a z pocatku je hra velmi svizna pri maximalni rychlosti casu.. cca 1 mesic za 10s, ale pozdeji, jak je odhalena cela galaxie, trva 1 mesic pres 30s a hra se stale zpomaluje.
Vzdycky to dojde do stejne faze, hra uz je tak zpomalena, ze me to prestane bavit a zacinam odznova :mrgreen:
Trochu to vyresi nastavit nejmensi galaxii, 200 hvezd.. ale to me moc nebavi, vygeneruje se malo udalosti (obchodnici, vesmirna monstra, atd.)

Neni na to nejaky fix, mod nebo neco?

Schulmi
Četař
Četař
Příspěvky: 95
Registrován: 11 pro 2015, 06:52

Re: Poradna

Příspěvek od Schulmi » 30 pro 2018, 17:28

To je problém všech paradoxích her. Jak roste velikost save, tak klesá rychlost. S tím nic neuděláš.

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 78
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Poradna

Příspěvek od Phenixx » 01 led 2019, 16:53

Mam dotaz na obchodní trasy v poslední verzi 2.2.2.
Nechá se nějak změnit trasa nebo automaticky hledá tu nejkratší. Potřeboval bych obchodní trasu změnit aby šla delší trasou (o 3 systémy) a né nejkratší přes území nepřítele z té mam pak 0.

Peko
Četař
Četař
Příspěvky: 52
Registrován: 08 pro 2016, 16:07

Re: Poradna

Příspěvek od Peko » 01 led 2019, 17:42

Taky jsem nad tim koumal a nic neprisel, tak to asi nende.. to same ty sektory, taky jsem neprisel na to, jestli se daji upravit.. ted to vetsinou vychazi, co planeta, to novy sektor

Phenixx
Četař
Četař
Příspěvky: 78
Registrován: 07 říj 2017, 15:45

Re: Poradna

Příspěvek od Phenixx » 01 led 2019, 18:03

Jo ty sectory jsem taky nepřišel na princip, někdy to udělá nový sector někdy hodí planetu do stávajícího.

technomagg
Desátník
Desátník
Příspěvky: 25
Registrován: 04 bře 2018, 18:07

Re: Poradna

Příspěvek od technomagg » 01 led 2019, 20:49

ty sektory mne vážně štvou - klesá přehlednost úměrně s velikostí impéria, rád hraji na 1000 systémů a to je pak peklo, předtím ty sektory byly super - založil jsem sektor určil co se v něm má zhruba dít přidělil guvernéra a děj se vůle má, teď je to úplně na prd.
jinak co se rychlsti hry týká - chce to pořádnej procesor - dělo se mi to ve velkém taky a vše přestalo jak jsem přesedlal ze staré core-I5 750 na nové 8 jádrové AMD Ryzen 2700X - od té doby efekt zpomalování nesleduji vůbec ani u největších map.

Každopádně pokud ty sektory nevyřeší tak na to prdím a udělám downgrade - za mne tu hru úplně rozebrali ze skvěle funkční na sotva funkční, snad to opraví takhle se mi to fakt nelíbí.

WhiteHorse
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 380
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Poradna

Příspěvek od WhiteHorse » 01 led 2019, 20:59

Sektory se vytvářejí automaticky a určuje si je hra. Nelze je nijak ovlivnit, což by samo o sobě ještě nebylo tak zlé. Horší je, že do hry dali administrativní kapacitu, která pro větší říši absolutně nepostačuje a jejíž překročení prudce zvyšuje náklady na vůdce, prodlužuje výzkum a další věci.

Kromě toho mě děsně vytočilo, když jsem vybudoval slušně velkou a dobře bráněnou říši a najednou hra prohlásila, že vzpoura strojů a kde se vzali, tu se vzali roboti a sebrali mi nejlépe bráněné systémy. Měl jsem 11 astrobází ve stavu citadela, vybavených maximálním množstvím obranných plošin a ti elektroničtí smradi mi je prostě šlohli. A to prosím nikdy nehraju za roboty a podobnou verbež v říši vůbec nepřipouštím! Prostě jednu vteřinu mám 11 citadel a druhou vteřinu je nemám. A samozřejmě robotické flotily mají dvojnásobnou sílu mých flotil.

Řekl bych, že v dalších updatech to po kritice hráčů Paradox poněkud upraví.

Odpovědět

Zpět na „Stellaris“