Poradna

Moderátoři: Atlantis, Minreth, Vals, Phoenix

Odpovědět
Hory
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 22
Registrován: 11 črc 2014, 11:17

Re: Poradna

Příspěvek od Hory » 04 zář 2017, 17:11

Tak jsem to asi nestihl. Vyhlásil jsem mu válku a tu planetu jsem chtěl dát do svých požadavků (pro jistotu) a to mi nabídka neumožnila, tak jsem dal jen ponížit a když jsem doletěl a bombardoval všemi způsoby, tak nic. Už to možná stihli. Tak jsme to časem zakončili bílým mírem a hold mám rozdělené území.
I tak děkuji za rady :smile:

lukas555
Vojín
Vojín
Příspěvky: 1
Registrován: 15 říj 2017, 10:56

Re: Poradna

Příspěvek od lukas555 » 15 říj 2017, 11:02

Dobrý den

Mám problém s nainstalováním češtiny do hry.
Verzi mám 1.8.2. a postupoval jsem podle návodu a stejně mám hru v polštině :(
Může mi prosím někdo poradit???

Děkuji.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 293
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Poradna

Příspěvek od WhiteHorse » 15 říj 2017, 17:15

Pokud jsi postupoval podle návodu, je vyloučeno, abys to měl v polštině. Návod říká - původní polštinu vymazat. Program tedy nemá tu polštinu kde vzít.

Otázka zní: vymazal jsi původní adresář POLISH?
Zvolil jsi při spuštění launcheru polskou vlaječku?
Zahájil jsi novou hru?

kmarx1k
Vojín
Vojín
Příspěvky: 1
Registrován: 10 úno 2018, 16:16

Re: Poradna

Příspěvek od kmarx1k » 10 úno 2018, 16:20

Dobrý den,

Mám možná trochu "netradiční dotaz". Zkoušel jste někdo češtinu pro Stellaris instalovat na Macbooku s opračním systémem macOS a hrou, koupenou na STEAMu? Nemůžu se dobrat místa, kam s češtinou, aby mi fungovala.

Děkuji za případné rady.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 293
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Poradna

Příspěvek od WhiteHorse » 10 úno 2018, 21:22

Bez ohledu na systém by se (teoreticky) rozmístění souborů nemělo lišit. Pochybuji, že by programátoři - z podstaty líná cháska - dělali kvůli různým systémům dvě zcela odlišné verze.

Takže se podívej do adresáře hry a pohledej tam adresáře, které jsou uvedeny v češtině - resp. v souboru jak instalovat. Tam je to popsáno cela beze zbytku.

velbloud
Vojín
Vojín
Příspěvky: 3
Registrován: 02 bře 2018, 19:21

Re: Poradna

Příspěvek od velbloud » 02 bře 2018, 19:45

Ahoj všem,

prosím o rady na několik mých otázek:
Hraju Stellaris poprvé, chytrým blokováním okolních civilizací se mi podařilo bez boje obsáhnout kolem 3/8 galaxie. Už není co dál mírově dělat a chtěl jsem se proto pustit do válčení. Jenže: ačkoliv mám postavené úplně všechny možné mining stanice ve všech hvězdných systémech, kolonizované všechny vhodné planety, tak zdroje mi stačí stěží na armádu se sílou kolem 40k, navíc je zde i limit Naval capacity, který jde rozšiřovat jen po 4 stavěním Anchorage na Starbase station, jejiž počet je ovšem také omezen. Ač ovládám suveréně nejvíce hvězdných sysétmů, většina ostatních civilizací je v síle armády superior a několik i s výrazně menších říší dokonce v kategorii overwhelming. Netuším jakým způsobem vybudovat výrazně silnější armádu. Na některých streamech na YT jsem viděl borce s armádami kolem 500k i při ovládání třeba jen 1/4 plochy galaxie. Je mimo mé chápání, jak to můžou, vzhledem k výše uvedeným všem možným limitům, dokázat.

Našel jsem menší civilizaci se slabší armádou, která mě nemá ráda, má jen jeden uzavřený pakt o neútočení, jinak žádnou federaci apod. - prostě ideální na první rozšiřování mojí říše. Chtěl jsem vyhlásit válku, ale mám zešedlé válečné cíle. Proč?

U jedné planety mám, že je okupována "deformed creatures". Zkoušel jsem ji bombardovat - nejde, poslat na ní výsadek - nejde. Hra uvádí, že dokud je planeta okupována, nic neprodukuje. Jak mám vyhnat deformed creatures?

Děkuji moc za odpovědi

technomagg
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 20
Registrován: 04 bře 2018, 18:07

Re: Poradna

Příspěvek od technomagg » 04 bře 2018, 18:17

na to se těžko odpovídá, dost záleží na tom za koho hraješ, případně jak máš nastavenou rasu a vládu, ale můžu říct že síla floty 40k je fakt málo, i na malé mapě není problém mít 2-3 flotily se sílou kolem 60-90k po patchy. hlavně je nutné flotilu stále upgradovat a mít vždy jen to nejlepší co ti technologie dovoluje - nový patch dost zvedl náklady na údržbu - je dobré mít rasu co snižuje náklad na údržbu nějakým bonusem a mít co nejvíc starbase kvůli limitu - také když ji máš dobře umístěnou a upgradovanou na pevnost tak je super tam nalákat po prvním úderu protivníka hodně pomůže v boji.
v poslední hře se mi povedlo sejmout i neprobuzenou nadvládu s 3 flotama po 70-90k síle - důležité je pokud jdeš po nadvládě tak to stihnout než se probudí nebo okamžitě jak se probudí, jinak jim roste brutálně rychle síla nahoru a pak to nejde zvládnout.
Zašedlé válečné cíle jsem měl také u té nadvlády, tak jsem jim poslal pár urážek a oni mi válku vyhlásili sami - je to taky způsob - dle mého to je bug - ale ještě není CZ třeba je to nějaká funkce kterou s chabou znalostí EN neumím přeložit.

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 58
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 04 bře 2018, 18:36

velbloud píše:Ahoj všem,

prosím o rady na několik mých otázek:
Hraju Stellaris poprvé, chytrým blokováním okolních civilizací se mi podařilo bez boje obsáhnout kolem 3/8 galaxie. Už není co dál mírově dělat a chtěl jsem se proto pustit do válčení. Jenže: ačkoliv mám postavené úplně všechny možné mining stanice ve všech hvězdných systémech, kolonizované všechny vhodné planety, tak zdroje mi stačí stěží na armádu se sílou kolem 40k, navíc je zde i limit Naval capacity, který jde rozšiřovat jen po 4 stavěním Anchorage na Starbase station, jejiž počet je ovšem také omezen. Ač ovládám suveréně nejvíce hvězdných sysétmů, většina ostatních civilizací je v síle armády superior a několik i s výrazně menších říší dokonce v kategorii overwhelming. Netuším jakým způsobem vybudovat výrazně silnější armádu. Na některých streamech na YT jsem viděl borce s armádami kolem 500k i při ovládání třeba jen 1/4 plochy galaxie. Je mimo mé chápání, jak to můžou, vzhledem k výše uvedeným všem možným limitům, dokázat.

Našel jsem menší civilizaci se slabší armádou, která mě nemá ráda, má jen jeden uzavřený pakt o neútočení, jinak žádnou federaci apod. - prostě ideální na první rozšiřování mojí říše. Chtěl jsem vyhlásit válku, ale mám zešedlé válečné cíle. Proč?

U jedné planety mám, že je okupována "deformed creatures". Zkoušel jsem ji bombardovat - nejde, poslat na ní výsadek - nejde. Hra uvádí, že dokud je planeta okupována, nic neprodukuje. Jak mám vyhnat deformed creatures?

Děkuji moc za odpovědi
Chlape, rád bych ti pomohl, ale tak nějak nerozumím řeči tvého kmene. Tak v první řadě mluvíš o flotile nebo armádě? Na kapacitu flotily má vliv počet kosmodromů + jejich úroveň. Takže stav a vylepšuj. Na sílu flotily má vliv síla jednotlivých lodí. Ty si můžeš jednotlivé druhy lodí upravovat a osazovat je různými druhy zbraní a ty vylepšovat. Takže záleží kolik zbraní na loď umístíš a s jakou silou. (máš na to volné sloty)

Co se týče údržby flotily v energokreditech, tak tam nestačí jen stanice v rámci soustav, ale musíš stavět hlavně elektrárny na planetách, ty následně vylepšovat (zvyšovat jejich úroveň) a zvyšovat jejich efektivitu. To vše jde pomocí technologie.

technomagg
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 20
Registrován: 04 bře 2018, 18:07

Re: Poradna

Příspěvek od technomagg » 04 bře 2018, 18:51

já předpokládal že mluví o síle flotily - armádu neřeším - po patchy jakkoliv silnou armádu zničíš z oběžné dráhy a stačí ti jen symbolická armáda k obsazení.

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 58
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 04 bře 2018, 21:32

A když jsme v tom, taky položím dotaz:

Nejdou mi achievementy. Je to od doby, co jsem si stáhl z workshopu mod. Jen pár estetických, ale přesto se přestaly achievementy započítávat. Mám je vypnuté, ale stále nic. Jak je mohu smazat? Musím přeinstalovat hru?

Peko
Desátník
Desátník
Příspěvky: 41
Registrován: 08 pro 2016, 16:07

Re: Poradna

Příspěvek od Peko » 05 bře 2018, 00:40

Já mám na Stellaris odehrané 310 hodin a nemám ještě ani 1 achív :mrgreen:

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 293
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Poradna

Příspěvek od WhiteHorse » 05 bře 2018, 01:06

A já ji od začátku překládám a taky nemám ani jeden... :-)

Cizinec
Podplukovník
Podplukovník
Příspěvky: 4468
Registrován: 24 črc 2007, 21:10
Bydliště: Frei Stadt Hultschin, hlavní město Rzeczipospolite Prajzke

Re: Poradna

Příspěvek od Cizinec » 05 bře 2018, 04:55

Moor píše:A když jsme v tom, taky položím dotaz:

Nejdou mi achievementy. Je to od doby, co jsem si stáhl z workshopu mod. Jen pár estetických, ale přesto se přestaly achievementy započítávat. Mám je vypnuté, ale stále nic. Jak je mohu smazat? Musím přeinstalovat hru?
Na úvodní obrazovce hry, v záložce módů je můžeš odškrtnout. Achievnemty se získávají jen v "Ironman módu", tedy čisté, nemódované hře https://stellaris.paradoxwikis.com/Ironman .
SOMUA měla dvě verze - model "standart" s poklopem a model "kabrio" bez poklopu.

Dekl je ve skutečnosti Dekl.

šedá eminence na dvoře Obodritského Cara

(Fórové hry, kterých jsem se zúčastnil.)
Admirál de Étranger, Francouzské císařské loďstvo (Trafalgar 1805)
rytíř Johannes von Ausländer, prozatímní regent Sicilského království (Byzanc 1214)
Luigi Mario Forestiero, Il primo ministro del Regno d'Italia (Německo 1866)
Generál von Ausländer st., velitel 51.rezervní divize, hrdina od města Ypres (1915)
Generál von Ausländer ml., velitel 22.tankové divize, hrdina od Krymu (1942)
očekává další nasazení do bitevní vřavy

Hotentotenpotentatentanteatentäter

Peko
Desátník
Desátník
Příspěvky: 41
Registrován: 08 pro 2016, 16:07

Re: Poradna

Příspěvek od Peko » 05 bře 2018, 12:08

A čeština je taky považována asi za mod, bo s ní taky achívy nejedou. Ale o tom jsme se bavili už dřív a vůbec mi to nevadí.. :smile:

Moor
Četař
Četař
Příspěvky: 58
Registrován: 25 pro 2016, 19:11

Re: Poradna

Příspěvek od Moor » 05 bře 2018, 18:18

Mě se kdysi s češtinou započítávaly. každopádně je to chůjovina. Další důvod nemít rád Steam.

JollyFck3r
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 10
Registrován: 09 říj 2017, 14:14

Re: Poradna

Příspěvek od JollyFck3r » 06 bře 2018, 19:23

Ahoj, prosím o pomoc.

Když se pokusím spustit hru, tak mi napíše tuto chybu. Bohužel, soubor settings.txt v adresáři není vytvořen. Někdo nějaký nápad? I jsem přeinstaloval hru.


https://i.nyx.cz/files/00/00/18/17/1817 ... llaris.png

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 293
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Poradna

Příspěvek od WhiteHorse » 06 bře 2018, 20:15

Ty to hraješ na noťasu, že? A on se nedokáže rozhodnout, na čem to má zobrazit. Jinak řečeno nedokáže nastartovat DirectX.

Máš tam hlášku, že chyba při vytváření grafického zařízení, která může být způsobena přítomností více zobrazovacích zařízení, tedy zřejmě grafických karet. Máš zkusit napsat do souboru settings.txt adapter=1.

Ale kde ho najdeš z obrázku nijak nevyplývá.

Uživatelský avatar
pan Ahoj
Major
Major
Příspěvky: 2322
Registrován: 23 črc 2006, 22:22
Bydliště: Je třeba chtít žít a umět umřít

Re: Poradna

Příspěvek od pan Ahoj » 06 bře 2018, 20:23

Uploadnul jsem ti ten soubor z aktuální verze 2.0.1 tak to tam zkus připsat. Možná budeš muset přepsat rozlišení apod.

https://www.dropbox.com/s/yaa3y7aeb4cxi ... s.txt?dl=0

Patří to do té složky v dokumentech.
Burgundské vévodství 1419 (aktualizováno 31.08.14)
EUIV: Janovská republika 1444-1821 [DOHRÁNO] (aktualizováno 17.06.15)
Země Samurajů 1936 (aktualizováno 19.05.13)
Svět zlata a pýchy; svět plný špíny; na jeho hříchy; jen karabiny...
Optimismus lze pro selektivní upravování paměti považovat za neurologickou poruchu. Jediní, kteří svět vidí realisticky, jsou lidé s těžkou depresí.

JollyFck3r
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 10
Registrován: 09 říj 2017, 14:14

Re: Poradna

Příspěvek od JollyFck3r » 06 bře 2018, 20:24

WhiteHorse píše:Ty to hraješ na noťasu, že? A on se nedokáže rozhodnout, na čem to má zobrazit. Jinak řečeno nedokáže nastartovat DirectX.

Máš tam hlášku, že chyba při vytváření grafického zařízení, která může být způsobena přítomností více zobrazovacích zařízení, tedy zřejmě grafických karet. Máš zkusit napsat do souboru settings.txt adapter=1.

Ale kde ho najdeš z obrázku nijak nevyplývá.
Ano, na NT hraji. Je to podivná hláška, protože můj NT má jenom pouze jednu GK a to NVIDIA1060 :) .. Ten soubor vím kde hledat, ale bohužel, hra mi ho nechce vytvořit. Projel jsem teď různé fora na steamu, ale bohužel žádný "návod" mi nepomohl.

Jinak mohl by si mi poslat ten soubor? Najdeš ho Users\blabla\Documents\Paradox Interactive\Stellaris\

JollyFck3r
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 10
Registrován: 09 říj 2017, 14:14

Re: Poradna

Příspěvek od JollyFck3r » 06 bře 2018, 20:25

pan Ahoj píše:Uploadnul jsem ti ten soubor z aktuální verze 2.0.1 tak to tam zkus připsat. Možná budeš muset přepsat rozlišení apod.

https://www.dropbox.com/s/yaa3y7aeb4cxi ... s.txt?dl=0

Patří to do té složky v dokumentech.
Děkuji, četl si mi myšlenky :D

Odpovědět

Zpět na „Stellaris“