Jajjun.com

Diskusní fórum věnováno historii, hrám od Paradoxu a mnoha dalším zajímavostem.
Právě je 24 lis 2017, 13:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2017, 02:17 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 kvě 2017, 11:01
Příspěvky: 17
Mám dost palčivý dotaz... zhruba po 10 hodinách hraní se vyvinula situace, kdy poslední neprobuzená neaktivní nadvláda má hranice v těsné blízkosti s mými. Žel Bohu po vysilující válce de facto celé galaxie ji nikdo a možná ani všichni dohromady v tuto chvíli nedokážeme konkurovat. Mezi našimi říšemi je planeta typu Gaia, kterou oni berou jako svou posvátnou planetu. Problém nastal v momentě, kdy ji můj národ začal bez dovolení obsazovat a tím na sebe přivolávat hněv a tím i válku s onou neaktivní nadvládou. Ať nastavím cokoli, pokaždé, co vydělám na kolonizaci ji začnu automaticky obsazovat. Když zruším obsazování, ihned se loď na místě otočí zpět a pokračuje. Každou chvíli musím klikat na stáhnutí se (když mě varují, někdy to nestihnou nebo si nevšimnu - například během bitvy) aby mě nezničili. Dost mi to znechucuje hru, protože během 15 minut musím třeba i 2x načítat autosave... Mám teď čtyři potencionální možnosti, buď mi poradíte nějaký fígl, abych ji přestal obsazovat (zakázané to mám samozřejmě), nebo opustím mé momentálně nejlepší světy a tím si zkurvím hru a vlastně i šance na výhru, také to můžu rovnou vzdát a nebo jestli existuje možnost prohrábnout někde nějak nějaký soubor a tu planetu prostě smazat. :-D
PS: Zajímavé je, že jiné planety automaticky nekolonizují, ti mí pitomci...
Předem moc děkuji za každý postřeh.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2017, 12:08 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 12 kvě 2017, 11:59
Příspěvky: 22
To je Bug, který by měl být opraven v patchi 1.6. . tady o tom píší https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/how-to-stop-colonizing-a-planet.938793/ . Nebo můžeš zkusit nainstalovat patch 1.6, ale nevím jestli na už rozehranou hru bude mít vliv.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2017, 13:18 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 kvě 2017, 11:01
Příspěvky: 17
Díky za odpověď, tak hold nová hra a snad se to nebude opakovat. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 28 čer 2017, 15:55 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 11 črc 2014, 12:17
Příspěvky: 22
Omlouvám se za dotaz, ale už se mi válka protahuje a nevím jak už dál. Je to moje vlastně první hra v této hře.
Můj dotaz je: Z jiné galaxie přišla Pretorynská metla a už jsem si na ní dost vylámal zuby. Jsem pomalu jediný, kdo s ní bojuje, i když jsou na druhé straně galaxie. Místo toho, aby se ostatní státy semkli a začali společně bojovat, tak mezi sebou i válčí. Už jsem je vyčistil na jednu planetu, ale tam jsem dostal výprask a celou flotilu stavím od znova, ale oni se zase o dost zvětšili. Chtěl bych vědět jak na ně. Jediné lodě které obstáli jsou bitevní. Těch mám teď 59 + pár lodí jiných tříd. Je to správný postup? Jaké lodě používat a jaké vybavení. Mám likvidovat lodě, nebo jim jít tvrdě po planetách (teď mají 2)?
V zoufalé snaze obrátit vývoj války jsem zrušil federaci a založil novou s probuzenou nadvládou. Nic se ale nezměnilo :-) Oni do války nezasahují. Vím, že hodně informací je na wiki, ale angličtina není moje hobby a překladač to přeloží otřesně.
Díky za pomoc a typy :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 29 čer 2017, 07:26 
Desátník
Desátník
Uživatelský avatar

Registrován: 24 zář 2013, 12:59
Příspěvky: 46
Bydliště: SVK
Co maju za zbrane a obranu na lodiach?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 29 čer 2017, 07:50 
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 21:16
Příspěvky: 129
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
S těma příšerkama sem se ještě nesetkal, ale co vím tak jsou hodně opancéřovaný ,takže by to chtělo bitevní lodě s velkým dostřelem a bonusem proti pancéřování.
A zkus jim obsadit ty planety. :wink:

_________________
Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Bla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 25 črc 2017, 23:10 
Desátník
Desátník

Registrován: 25 pro 2016, 20:11
Příspěvky: 38
Po dlouhé době zdravím a mám dotaz :) Nedávno jsem se ke hře vrátil, zakoupil datadisky, stáhnul češtinu a pustil se do hry. Leč koukám, že se mi nezapočítávají úspěchy do steamu. Mám zapnutý Iron mód a vypnuté všechny modifikace. Nemůže to být češtinou? Splnil jsem třeba Mad genius nebo Patron a ono nic. Dříve se mi úspěchy započítávaly.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 01:10 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 pro 2016, 17:07
Příspěvky: 21
jojo, je to češtinou.. Já nemám ani jeden achív.. :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 14:50 
Desátník
Desátník

Registrován: 25 pro 2016, 20:11
Příspěvky: 38
Peko píše:
jojo, je to češtinou.. Já nemám ani jeden achív.. :mrgreen:


Tak to je na dvě věci! Dříve jsem ale dostával, i když jsem měl češtinu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 19:42 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 pro 2016, 17:07
Příspěvky: 21
no nvm, já češtinu používám plus mínus od doby co vyšla (loni v prosinci?) a achivy nejely nikdy..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 20:22 
Desátník
Desátník

Registrován: 25 pro 2016, 20:11
Příspěvky: 38
Zkusím přepnout na AJ, snad to poběží.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 21:01 
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Registrován: 13 kvě 2014, 22:01
Příspěvky: 220
Podle hlášení uživatelů to skutečně způsobuje čeština. Já tedy (když už na to mám čas) hraji spíše pro zábavu a ačívmenty mě nezajímají, nicméně každému dle jeho gusta...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 27 črc 2017, 22:24 
Desátník
Desátník

Registrován: 25 pro 2016, 20:11
Příspěvky: 38
Tak přepnout na AJ nepomáhá. Nejspíš je nutné češtinu úplně smazat :(

WhiteHorse: Každý hraje pro zábavu a zábava je právě překonávání překážek, což nám dává pocit úspěchu. Tedy ečívmenty jsou jen další rozměr a součást hry. U některých her si vytvářím i vlastní cíle, kterých musím dosáhnout, aby mi to hru zpestřilo. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 05 srp 2017, 19:50 
Desátník
Desátník

Registrován: 25 pro 2016, 20:11
Příspěvky: 38
Tak se mi nějak utrhla ze řetězu zhroucená říše. Jednak zabírá skoro půlku galaxie a hlavně má flotilu o síle 1 280 000!!! Já mám sotva 500 000. Co s tím? Vím, že jsem ji měl zlikvidovat dříve, ale byla na druhé straně galaxie a nemohl jsem na ní kvůli jiným říším, co byly mezi námi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 05 srp 2017, 20:54 
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 21:16
Příspěvky: 129
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Tak to si asi skončil :D Možná bys mohl existovat pokud se jí podřídíš...

_________________
Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Bla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 29 srp 2017, 16:06 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 11 črc 2014, 12:17
Příspěvky: 22
Mám další dotaz, s kterým mi doufám pomůžete.
Mám rozehranou jinou hru, než jsem se ptal minule. Postavil jsem si kolonizační loď a chtěl a už poslal kolonizovat jednu planetu. V tom ale jí akorát začala kolonizovat sousední země (jinou než tu co jsem chtěl já - v systému jsou 2). Bohužel je pro strategicky velice důležitá. Můj dotaz je, zda tomu ještě můžu nějak zabránit - zda jde jeho nedokončená kolonie nějak diplomaticky či vojensky zničit. Obsadit jí nechci, protože nechci jejich rasu v mé říši.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 29 srp 2017, 19:42 
Rotný
Rotný

Registrován: 30 říj 2011, 16:59
Příspěvky: 120
Hory píše:
Mám další dotaz, s kterým mi doufám pomůžete.
Mám rozehranou jinou hru, než jsem se ptal minule. Postavil jsem si kolonizační loď a chtěl a už poslal kolonizovat jednu planetu. V tom ale jí akorát začala kolonizovat sousední země (jinou než tu co jsem chtěl já - v systému jsou 2). Bohužel je pro strategicky velice důležitá. Můj dotaz je, zda tomu ještě můžu nějak zabránit - zda jde jeho nedokončená kolonie nějak diplomaticky či vojensky zničit. Obsadit jí nechci, protože nechci jejich rasu v mé říši.


Ne, jak sis určitě všiml, hned po začátku kolonizace se už dané území zabarví barvou oné říše. Byli prostě rychlejší. Tvou jedinou šancí je válka, teoreticky by mělo být možné ji přes diplomacii koupit, ale pokud vím, tak obchodování s planetami tam sice je, ale prakticky neexistuje, protože žádná říše nikdy nesouhlasí s podmínkami.

Je to ale na prd, nedávno se mi to stalo taky - pětadvacítková planeta na strategické křižovatce hyperprostorových cest, moje kolonizační loď byla asi o dva systémy vedle, jsem myslel, že rozkoušu klávesnici. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 29 srp 2017, 20:29 
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 21:16
Příspěvky: 129
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Pokud se ta planeta stále kolonizuje tak bys jí mohl zničit vybombardováním.. Myslím že to tak fungovalo..

_________________
Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Bla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 30 srp 2017, 12:16 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 11 črc 2014, 12:17
Příspěvky: 22
Díky za odpovědi.
Doufal jsem v diplomatické řešení. Už se mi 2x stalo že mi sousední země poslala diplomatickou notu, že s kolonizací nesouhlasí.
A u toho bombardování musím mít nastaveno úplné bombardování, nebo stačí částečné?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Poradna
PříspěvekNapsal: 30 srp 2017, 15:46 
Rotný
Rotný
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 21:16
Příspěvky: 129
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Pokud je ta planeta ve fázi kolonizace tak by stačilo ji chvíli bombardovat.. je jedno jaké bombardováni použiješ.. Zkus to a uvidíš jestli to bude fungovat. ( už sem to dlouho nehrál takže si tím nejsem jistý.. )
A diplomaticky to nepude.. bohužel.

_________________
Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Bla


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 83 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Webhosting Český hosting

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Český překlad – phpBB.cz