Jajjun.com

Diskusní fórum věnováno historii, hrám od Paradoxu a mnoha dalším zajímavostem.
Právě je 29 kvě 2017, 03:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 09 kvě 2017, 20:18 
Vojín
Vojín

Registrován: 13 dub 2017, 12:24
Příspěvky: 3
Peko píše:
Předevčírem jsem to znova rozehrál a dneska vyšel nový patch 1.6 :frusty:

edit: Tak jsem to ve Steamu přehodil zpět na beta verzi 1.5.1 a hraju vesele dál B)

Je jěště nějaká šance WhiteHorsi, že se chytneš i překladu verze 1.6? :worship:


Ahoj, čeština ti jede po tom přehození na 1.5.1 jako dřív??? Mě se tam teď cpe polština :( Kde se ta verze prosím tě ve Steamu vrací zpět??? Dík


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2017, 00:04 
Rotný
Rotný

Registrován: 13 kvě 2014, 22:01
Příspěvky: 131
Tak vy se přimlouváte. Hm. Jenže to nestačí. Musíte pro to taky něco udělat. Někdo z vás musí "zararovat" celý adresář LOCALISATION - nebudete z něj nic mazat, prostě to zapakujete tak, jak to je a pošlete mi to. A já to pak zmáknu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2017, 02:30 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 pro 2016, 17:07
Příspěvky: 12
Tady je to "zararování" https://ulozto.cz/!MzRWz4eyWqHp/localisation-rar

Zpět do verze 1.5.1 se dostaneš přes Vlastnosti - Betaverze - a po rozkliknutí tam máš seznam asi 6-ti verzí.. Dáš verzi 1.5.1 a musíš znova nakopčit tu češtinu od blahoslaveného budiž koníka :raptor:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2017, 21:46 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 kvě 2017, 11:01
Příspěvky: 8
Tak jsem to vyřešil, díky za "neúmyslnou" nápovědu... :-D downgrade na 1.5.1 a zase vše šlape jak má... :-) Blahořečeni budiž překladatelé... :-P A přidávám se s prosíkem o update češtiny na aktuální verzi. o:) ... Docela mě mrzí, že nemám kam přispět, v angličtině bych si to nezahrál a vážně mě to chytlo... naprosto legendární komplexnost hry! :tssa:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2017, 00:23 
Rotný
Rotný

Registrován: 13 kvě 2014, 22:01
Příspěvky: 131
Peko:
Staženo, dík. Pro jistotu tě požádám ještě o další soubory - vezmi si prosím návod k instalaci a najdi a pošli mi ty další soubory, které se přepisují. Nemyslím, že by se v nich něco měnilo, je to jen rána jistoty...

Pošli mi je mailem, ať nemusíme přes prostředníky...

thewhitehorse (zavinutec) seznam (tečka) cz

Popsali jste tady downgrade na nižší verzi - myslím, že by nebylo od věci, kdybych to hodil do návodu na instalaci češtiny, aby to pak různí nešťastnící nemuseli hledat po internetu. Jestli to je dostatečně srozumitelné tak, jak to popsal Peko, nemusíme se o tom dál bavit. Pokud by tam byly ještě nějaké mezioperace, hoďte to sem a já to do návodu přidám.

Dobrá zpráva na závěr - těch změn není mnoho - 10 normostran nového textu a cca 300 změněných řádků. Brnkačka.

Wyrda - ohledně příspěvku - není to tak prosté, jak by se mohlo zdát. Pokud vše dopadne, časem to bude... Jestli do té doby neumřu na upracování ze Stellaris... :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2017, 12:27 
Vojín
Vojín

Registrován: 11 kvě 2017, 12:21
Příspěvky: 2
Ahoj,

předem díky za češtinu, je skvělá :smile: . Mám jen dotaz, zdali je možnost nějak zamezit překládání názvů ostatních říší do čestiny, případně který soubor to činí. Názvy vzniklých říší je asi jediné, co bych rád zachoval v angličtině. Díky za odpověd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2017, 15:08 
Rotný
Rotný

Registrován: 13 kvě 2014, 22:01
Příspěvky: 131
Mám hrubou představu, ale přesně to říci nelze, protože je to rozházené po více souborech. Celkově platí, že počeštění anglických názvů se nachází v souborech

COMMON / RANDOM_NAMES / BASE / 00_random_names.txt
LOCALISATION_SYNCED/event_names.yml
LOCALISATION_SYNCED/initializers_names.yml
LOCALISATION_SYNCED/random_names.yml

Zkus si to v nich vyhledat. Kromě jmen říší však obsahují i množství jiných jmen. Generálně platí, že ty nejdůležitější soubory, bez kterých to nejde, se nacházejí v adresáři LOCALISATION. To ostatní není nezbytné.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2017, 16:13 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 kvě 2017, 11:01
Příspěvky: 8
Jenom takový malý oznam... Už to neháže chybné názvy říší... od 1.6.0... a to i když jsem dal downgrade kvůli češtině na 1.5.1 :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2017, 17:42 
Vojín
Vojín

Registrován: 11 kvě 2017, 12:21
Příspěvky: 2
Fajne, díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2017, 18:35 
Vojín
Vojín

Registrován: 12 kvě 2017, 11:59
Příspěvky: 3
Dobrý den, vyšel Beta patch 1.6.1 https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/adams-hotfix-1-6-1-opt-in-beta-released-checksum-b38e.1020919/
Bude potřeba znovu poslat soubory?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2017, 21:02 
Rotný
Rotný

Registrován: 13 kvě 2014, 22:01
Příspěvky: 131
Rozhodně ano. Když už dělám na verzi 1.6.0, tak ji dokončím, hned k ní přilepím 1.6.1 a vydám to jako aktuální 1.6.1.

Jeden nikdy neví, kolik změn tam bude.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2017, 11:12 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 08 kvě 2017, 11:01
Příspěvky: 8
Pěkný den všem, chtěl bych se zeptat ohledně datadisků... zvažuji jejich zakoupení, protože tu hru vážně žeru... jak se pak bude chovat tahle čeština?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 15 kvě 2017, 14:27 
Rotný
Rotný

Registrován: 13 kvě 2014, 22:01
Příspěvky: 131
Bude se chovat slušně. I když samotná DLC součástí updatů nejsou, texty součástí jsou a jsou tedy přeloženy.

Jen pro jistotu upozorňuji, že čeština NENÍ kompatibilní s žádnými módy. Kdo chce hrát módy, nebude hrát česky. Kdo chce hrát česky, nebude hrát módy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2017, 11:33 
Vojín
Vojín

Registrován: 09 kvě 2017, 18:23
Příspěvky: 2
Dnes vyšla 1.6.1 poslal jsem ti češtinu i se soubory jak jsi chtěl. Snad je to v pořádku. :smile:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2017, 17:06 
Vojín
Vojín

Registrován: 12 kvě 2017, 11:59
Příspěvky: 3
Zrovna jsem to chtěl poslat, ale koukám že už to udělal někdo jiný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2017, 18:01 
Rotný
Rotný

Registrován: 13 kvě 2014, 22:01
Příspěvky: 131
Hotovo. Můžete stahovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 16 kvě 2017, 22:38 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 06 pro 2016, 22:24
Příspěvky: 8
Ahoj,
díky moc za novou verzi :)
Sem budu psát všechny překlepy,co objevím (jedná se o přepis polské verze):
vhodní por život - vhodní pro život
růatu - růstu
Colonizační - Kolonizační
poovina - polovina
Empire Leader Capacity - nepřeloženo
From Factions - nepřeloženo
Fleeting - nepřeloženo (u vlastností druhu)
melze - nelze
stup - vstup
pečící - pečující
věčí - věří
vnašich - v našich
tělesnéschránky - tělesné schránky
energgetický - energetický
nademe - najdeme
zpstat - zůstat


Naposledy upravil MicroZ dne 18 kvě 2017, 22:17, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2017, 20:16 
Rotný
Rotný

Registrován: 13 kvě 2014, 22:01
Příspěvky: 131
Většinu jsem opravil, ale "stup" a "pečící" jsem nenašel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2017, 00:28 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 06 pro 2016, 22:24
Příspěvky: 8
"stup" je větě: stup do federace rozhněvá (NAZEV FRAKCE). --- snad to takhle půjde najít
"pečící" je moje chyba, správně slovo na opravu je "pečíjí" - pečují
Taky jsem narazil na větu: "Pokud vedeme obranou válku proti jiné říši, rychlost stavby lodi se znižuje o 33%." Vzhledem k tomu, že se jedná o tradici, předpokládám, že se jedná o překlep a má tam být slovo zvyšuje. :smile:

Pak tady mám pár dalších překlepů a nepřeložených slov (další co najdu budu házet sem) :smile: :
jnýn - jiným
shopni - schopni
Z soupeřs - Ze soupeření (případně "z rivality")
Crystal Sonar - nepřeloženo
opinion - nepřeloženo
basic - nepřeloženo
nástrojrm - nástrojem
jvšechny - všechny
torpéda c velice - torpéda s velice


Naposledy upravil MicroZ dne 21 kvě 2017, 19:46, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Čeština pro Stellaris
PříspěvekNapsal: 21 kvě 2017, 14:19 
Vojín
Vojín

Registrován: 21 kvě 2017, 13:06
Příspěvky: 3
Ahoj vespolek,

Zjistil jsem, že mi achievementy fungují jenom bez nainstalované češtiny, hra se s ní zřejmě považuje za modovanou. Máte všichni stejný problém, nebo vám fungují achievementy i s češtinou?

Fórum jsem proběhl, tak snad se to už někde výslovně neřešilo.

Jinak mnohé díky za prakticky bezchybnatou češtinu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

Webhosting Český hosting

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Český překlad – phpBB.cz