čeština

Informace o češtině. Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky. Zde je jejich místo. Vše o češtině do Hearts of Iron 4.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
Uživatelský avatar
Josif
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 227
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: čeština

Příspěvek od Josif » 30 čer 2017, 15:04

Nu já mám patch 1.40 Hmm ... Může to být tím ??
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: čeština

Příspěvek od WhiteHorse » 30 čer 2017, 15:14

Nemohu přesně posoudit chybu na dálku, ale pokud chcete hrát česky, generálně platí následující:

Po každém patchi je třeba znovu instalovat češtinu, protože patch obvykle přepíše jednotlivé jazykové verze svými soubory. Pak je nutné znovu instalovat češtinu a začít novou hru. Pokud budete pokračovat po instalaci patche a češtiny v uložené hře, bude to dělat divné věci. Je to ostatně popsáno v souboru jak instalovat.txt Není, ale doplním to tam.

Jestliže někdo hraje verzi 1.4.0 a má češtinu verze 1.4.1, ničemu to nevadí, protože čeština je zpětně komaptibilní. U HOI4 až do verze 1.0

A ještě jedna důležitá věc: hra s češtinou NESMÍ - znovu opakuji NESMÍ obsahovat žádné mody. Čeština kombinovaná s mody funguje buď špatně, nebo vůbec.
Ale mám jednu otázku přeložil jsi taky datadisk death or dishoner ??
Lidi, proč si nepřečtete jak instalovat txt? Na co to tam píšu? Skoro na začátku souboru je psáno:

Obsah překladu:
- základní hra ver. 1.4.1
- DLC Together for Victory
- DLC Death or Dishonor

Uživatelský avatar
Josif
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 227
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: čeština

Příspěvek od Josif » 30 čer 2017, 16:29

Čeština funguje pouze se mi zdá že DLC death or dishonor není přeloženo. :)

Národní focus USA...

Obrázek

Nové technologie..

Obrázek

A chybějící jména pro monarchie..

Obrázek

Snad ty odkazy budou fungovat :D

V té češtině jsem jména pro monarchie opravdu neviděl.. Opravdu jsi to překládal ?? :?: :D :lol: :) Né fakt nevím co s tím :? Někdo má podobný problém ??
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: čeština

Příspěvek od WhiteHorse » 30 čer 2017, 20:07

Josife Vissarionoviči...
nejsem sice doma, takže nemám přístup k úplně všemu, ale origo soubory a překlad mám sebou.

na tvých screenech se vyskytují tyto výrazy (mimo jiné):
USA_fascist_uprising
USA_social_darwinism
USA_the_birth_of_a_nation
etax_doctrine
monarchism
American Theater 1

V přeložených souborech se žádný z těchto výrazů nevyskytuje. Když se zobrazí například USA_fascist_uprising,
znamená to, že do proměnné USA_fascist_uprising se nenačetl očekávaný řetězec a v souboru s překladem je nějaká chyba.

Jenže zmíněné proměnné v souborech nejsou. Víš úplně jistě, že nemáš ve hře nějaký mód?

Uživatelský avatar
Josif
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 227
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: čeština

Příspěvek od Josif » 30 čer 2017, 20:11

100 % bez módů :? :( Pokusím se to znova počeštit.. co s tím je :x
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Uživatelský avatar
davidjaho
Četař
Četař
Příspěvky: 88
Registrován: 31 kvě 2014, 18:05

Re: čeština

Příspěvek od davidjaho » 30 čer 2017, 20:48

Tyhle focusy už jsem viděl. Nezbyly ti tam náhodou někde soubory z modu The Road to 56?

Uživatelský avatar
Josif
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 227
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: čeština

Příspěvek od Josif » 30 čer 2017, 20:54

Začínám si myslet že to může být tím že to není tak úplně originál :) Kdo ví co s tím kdo dělal :? :cry:
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Uživatelský avatar
Josif
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 227
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: čeština

Příspěvek od Josif » 30 čer 2017, 21:04

Tak nová informace.. ty věci z datadisku DorD jsou jen anglicky.. i rusky to tam není :(
Upřímně mě anglicky hrát nevadí ale když už si oznámil tu češtinu. :)
Holt si budu muset počkat na nějakou spolehlivější verzi. :o
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Phan Korbal
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 25 čer 2017, 11:24

Re: čeština

Příspěvek od Phan Korbal » 30 čer 2017, 22:31

Mam tu prve dva screeny za Jugoslaviu s polskym textem.

Obrázek
Czy Bulharsko nalezy do swego ...

Obrázek
Faszysci, którzy ostatnimi cyasy ...

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: čeština

Příspěvek od WhiteHorse » 30 čer 2017, 23:34

Josif:
Tak s tím ti asi nepomůžu. Tvoje verze chce něco, co v překladu není a na to neznám pomoc.

Phan Korbal:
Tyhle řetězce jsou v češině už od verze 1.1 a neměnil jsem je, takže není důvod, aby se zobrazovaly polsky, když jsou česky. Jediné co mě napadá... Když jsi soubory kopíroval, jen jsi je přepsal a nebo i zálohoval? A pokud zálohoval, tak kam? Protože jestli zůstaly v adresáři hry, tak si je hra dokáže najít. Sice to vypadá jako pitomost, ale je to tak. Pokud jsem zálohu nechal v adresáři hry, měl jsem to česko-polsky. Když jsem ji dal úplně jinam, bylo to OK. Alespoň ve Stellaris. HOI4 nehraju a nezkoušel jsem to, ale je to stejný engine.

Phan Korbal
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 25 čer 2017, 11:24

Re: čeština

Příspěvek od Phan Korbal » 01 črc 2017, 06:05

Nic sem nezalohoval, proste sem to tam skopel a frcal. Nezapomnel si nejaky subor pridat do cestiny? Ak ne tak skusim preinstalovat hru a znovu nahrat cestinu.

MONT10
Rotný
Rotný
Příspěvky: 146
Registrován: 13 říj 2011, 10:06

Re: čeština

Příspěvek od MONT10 » 01 črc 2017, 08:18

Josif:
Podle toho co jsi poslal za obrázky jsem si stoprocentně jist,že tam máš mod. Protože tohle co tam posíláš není základní vanila. Protože výzkum v základní verzi hry nemá vůbec tenhle strom výzkumu.

Uživatelský avatar
Josif
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Příspěvky: 227
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: čeština

Příspěvek od Josif » 01 črc 2017, 10:11

Ano bude to tím. Ale mody jako takové se tam nezobrazují.. kdybys s tím teď nepřišel tak bych o tom ani nevěděl. :) Já myslel že ten tech a nový focus tree pro USA, SOV... je součástí toho DLC. Ale samozřejmě že ne :) na všem chtěj vidělat šmejdi. :tdsa:
Ok Aj mi nevadí. :smile:
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: čeština

Příspěvek od WhiteHorse » 01 črc 2017, 15:31

Phan Korbal:
Začal jsi po instalaci češtiny novou hru? To už je jediné co mě napadá.

To co jsi poslal, je v souboru events_l_polish.yml (original events_l_english.yml) a je to tam už od verze 1.1
"[Root.GetLeader] mluví proti [From.GetName]" - řádek 2081
a hned pod ním je na řádku 2082 to, co se ti zobrazuje polsky. K polskému zobrazní není žádný důvod. Můžeš se na to podívat sám a porovnat to s anglickým originálem.

Totéž platí pro "Fašisti požadují referendum" - řádek 1788 ve stejném souboru.
Na dalším řádku (1789) je k titulku popis a opět není důvod, aby se zobrazoval polsky.

Nevidím žádný rozumný důvod pro zobrazení jednoho řádku ze stejného souboru česky a druhého z identického souboru polsky.

Jako poslední zoufalý pokus před reinstalem zkus přesunout celý obsah adresáře LOCALISATION někam úplně do pryč a zkopíruj tam jen češtinu. A ještě poznámka - k báječným, skvělým a neopakovatelným výhodám Steamu patří i to, že se soubory s lokalizací občas vyskytují na různých pozoruhodných místech. Zkus se tedy podívat, jestli se ti v kompu nevyskytuje originální polština v nějakém adresáři USER, nebo podobném. Prostě zadej kompu, ať ti vyhledá všechny existující soubory *.yml a uvidíš. A jestli tam bude, okamžitě ji zastřel.

Snad ti to pomůže.

Phan Korbal
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 25 čer 2017, 11:24

Re: čeština

Příspěvek od Phan Korbal » 04 črc 2017, 16:53

Nazdar, sem se vratil ze sluzebky a skusam ruzne veci. Vymazal sem celu zlozku user/document/paradox games/hearts of iron IV ... Nepomohlo. Skontroloval sem tu zlozku event a vsetko je tam vporiadku ale proste dal sem zas novu hru, jugoslavia a sympatizanti text zas polstina. Skusam vymazat celu localizaciu a ked nepomoze ani to proste odinstalujem to a nahram znovu.... Drzte palce

EDIT: Nepomohel ani uninstal, dokonca sem skusil nahrat hru na C: namisto D: ... Furt ty iste udalosti mam v polstine. Je to az diovne ze z 10 udalosti mam jenom 2-3 v polstine.... Nechapu to idem to hrat v anglictine :(

Aspon sem este nasel nejake preklepy tak
Obrázek
Pridat noou perut... - novou
Obrázek
X - Odvybrat ... - Odebrat/ zrusit tazko povidat proste zrusis okno....
Obrázek
Preruseni nepr. bobmbardovani... - bombardovani
Preruseni nasich bobmbardovani... - bombardovani

Rascer
Vojín
Vojín
Příspěvky: 2
Registrován: 05 črc 2017, 11:28

Re: čeština

Příspěvek od Rascer » 05 črc 2017, 11:33

nazdar, som tu novy a chcel by som si troska zahrat HoI a pre lepši prehlad s češtinou ... môžte mi poradiť ako ju nainštalujem ... diky moc

Phan Korbal
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 14
Registrován: 25 čer 2017, 11:24

Re: čeština

Příspěvek od Phan Korbal » 05 črc 2017, 11:57

Stahni cestinu a ked rozbalis subore mas tam textak "jak instalovat". Postupuj podle navodu je hodne podrobne napisany.

EDIT:
Obrázek
Bepečný Bospor... - Bezpečný
Obrázek
MODIFIER_GUARANTEE_COST
Obrázek
Invest in the IAR... - Investovaní do IAR

Rascer
Vojín
Vojín
Příspěvky: 2
Registrován: 05 črc 2017, 11:28

Re: čeština

Příspěvek od Rascer » 05 črc 2017, 14:47

Phan Korbal píše:Stahni cestinu a ked rozbalis subore mas tam textak "jak instalovat". Postupuj podle navodu je hodne podrobne napisany.

EDIT:
Obrázek
Bepečný Bospor... - Bezpečný
Obrázek
MODIFIER_GUARANTEE_COST
Obrázek
Invest in the IAR... - Investovaní do IAR
Diky moc ... idem na to ... ;)

Heakler
Vojín
Vojín
Příspěvky: 1
Registrován: 10 črc 2017, 02:15

Re: čeština

Příspěvek od Heakler » 10 črc 2017, 02:21

Dobrý den, prosím vás.. Nejdříve jsem měl HoI4 ve verzi 1.4.0 a stáhl jsem do ní češtinu do 1.1.0. Když jsem spustil hru, písmo bylo komplet v malým, to samé menu a interface. Vůbec to nejde hrát a číst, ale s češtinou bych rád hrál. Tak jsem updatnul hru na 1.4.1 a stáhl češtinu pro 1.4.1, ale je to pořád.. Mohl by někdo poradit, co s tím je? V Angličtině to bylo ještě v pohodě..
https://ctrlv.cz/oasZ

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: čeština

Příspěvek od WhiteHorse » 10 črc 2017, 20:14

Nejdříve jsem měl HoI4 ve verzi 1.4.0 a stáhl jsem do ní češtinu do 1.1.0.
Zajímavý experiment. Není mi zcela jasné, co mělo být jeho výsledkem... :-)

Všimni si, že čeština sestává výhradně z textů a neobsahuje nic, co by nějak modifilovalo rozlišení, velikost písma nebo jakékoliv jiné parametry programu.

Na tvém místě bych se podíval nejprve na nastavené rozlišení (v nastavení hry) a zkusil s tím trochu laborovat, protože to by mohl být první zádrhel.

Druhá možnost - reinstall.

Všeobecně doporučuji používat pro hru češtinu s odpovídajícím číslem verze.

Odpovědět

Zpět na „Čeština pro Hearts of Iron 4“