CHYBY V PŘEKLADU

Informace o češtině. Pokud máte nějaké dotazy nebo připomínky. Zde je jejich místo. Vše o češtině do Hearts of Iron 4.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
Rady2001
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 7
Registrován: 20 pro 2020, 18:20

CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od Rady2001 »

Zdravím, mám koupenou hoi4 a jedno DLC death of dishonor. také jsem si importoval český jazyk. Všechno beží jak má, ovšem při JUGOSLAVII mi jejich focus tree cirka půlka vůbec nepřeložila. neukazuje se mi popis a samotný název je nějaký divný. přikládám screenshoty. Děkuji za Váš čas
https://ctrlv.cz/HNYa
https://ctrlv.cz/hAuT

jo a ještě jsem si všiml, že oblast v bulharsku se přeložila špatně.
https://ctrlv.cz/jLZS


Děkuji všem za případné vyřešení, Rady
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od WhiteHorse »

Jakou verzi češtiny jsi nainstaloval? Protože poslední vydaná verze češtiny je 1.9.1, ale pokud máš nejnovější verzi hry 1.10.3, bude ti tam samozřejmě leccos chybět. Na češtině k téhle verzi jsem ještě ani nezačal pracovat.

Pročti si návod k instalaci češtiny, udělej podle něj downgrade na verzi 1.9.1 a mělo by to celý problém vyřešit.

Je nutné se vždy přesvědčit, na jakou verzi hry instaluješ češtinu. Proto ty verze čísluji stejně, jako hry.
Rady2001
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 7
Registrován: 20 pro 2020, 18:20

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od Rady2001 »

máš pravdu, mám verzi 1.10.3., kdy tedy můžu cirka očekávat update češtiny?
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od WhiteHorse »

Teď na to zatím nemám čas. 23.12. vydám češtinu pro CKIII a pak se uvidí. Ale už teď můžeš pro překlad něco udělat. Najdi v rootu hry adresář "localisation", celý ho zapakuj (rar nebo zip, to je jedno) a pošli mi ho na mail thewhitehorse (zavináč) seznam.cz

Neuškodí, když z toho vymažeš všechny soubory braz_por, french a spanih. Bude to menší.
Rady2001
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 7
Registrován: 20 pro 2020, 18:20

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od Rady2001 »

hledal jsem to, ale neumim to dat do winraru. (pouzivam bohuzel momentalne macbook).
Jinak koukám ze CKIII jit vysel, tak se chci zeptat, zda-li se pracuje na HOI4? dekuji za odpoved, rady
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od WhiteHorse »

CKIII vyšel a dělám na jeho opravách. Souběžně s ním dělám patch 1.5 pro Imperátora a ve frontě je Stellaris. To jsou hry, ke kterým mám texty. K HOI4 texty nemám a nemám ani tu hru samotnou. Nějak ji nemám rád a nemám chuť ji ani instalovat. Takže až od někoho dostanu texty, podle velikosti posoudím, co bude nejrychlejší a pak se uvidí.

Jisté je, že na HOI4 také dojde. Jen není jisté kdy.
Rady2001
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 7
Registrován: 20 pro 2020, 18:20

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od Rady2001 »

Ahoj, poslal jsem ti to tam. :)
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od WhiteHorse »

Rady2001:
Dík, staženo. Má to 361 normostran. To mi Paradox neudělal radost. Rychlý odhad - polovina února. Když to dobře půjde.
Rady2001
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 7
Registrován: 20 pro 2020, 18:20

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od Rady2001 »

Ahoj, jak to zatim vypada?
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od WhiteHorse »

Zatím nijak. Dneska jsem dokončil a vydal krátký patch na Stellaris a postupně začnu dělat na HOI4, ale nepočítej s tím, že to poženu jak nadmutou kozu. Od minulého srpna dělám denně kolem 15 normostran a už toho začínám mít dost. Možná to leckomu přijde divné, ale i já mám právo si odpočinout a týden až dva prostě vynechat.

Postup překladů můžeš sledovat na této stránce:https://jajjun.com/stav-prekladu/. Obvykle ji alespoň jednou týdně updatuji.
Rady2001
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 7
Registrován: 20 pro 2020, 18:20

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od Rady2001 »

Tomu dobře rozumím, hlavně si odpočiň. Budu sledovat stav prekladu. Díky :tssa:
WhiteHorse
Nadpraporčík
Nadpraporčík
Příspěvky: 562
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od WhiteHorse »

Jasně, odpočinu. V týdnu na tom začnu dělat, ale ono se jedná o 4 velké soubory, ty menší mají přes 40 normostran, takže bude trvat, než se tam něco objeví. Bude tam dost dlouho viset nula, tak se tím nenech zmást... :-)
Rady2001
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 7
Registrován: 20 pro 2020, 18:20

Re: CHYBY V PŘEKLADU

Příspěvek od Rady2001 »

paráda, už se těším! :smile: :smile: :smile:
Odpovědět

Zpět na „Čeština pro Hearts of Iron 4“