Modifikace na ČSR

Sem směřujte vše týkající se úprav a módů Hearts of Iron 4

Moderátoři: Vals, gameart

Radek Plašil
Svobodník
Svobodník

Re: Modifikace na ČSR

Příspěvek od Radek Plašil »

Zdravím všechny,

Včera večer vyšla ta slibovaná nová verze CZKE 0.9.9 . :D

Zde je odkaz ke stažení:
http://jajjun.com/hearts-of-iron-iv-mod-czke099/

V popisku máte i seznam změn, které v nové verzi jsou a je tam také uvedeno, že mám v plánu velký update na verzi 1.0.0 . Již včera večer, pár minut po zveřejnění verze 0.9.9 jsem na verzi 1.0.0 začal usilovně pracovat a rychlost tvorby je zatím velmi vysoká. :wink: :D

Kdybyste měli někdo nějaký tip či nápad na nějakou novinku či úpravu v módu, klidně napište do tématu. Budu rád za vaše nápady a připomínky. :D

Taktéž, kdybyste objevili nějaké chyby (něco chybějícího, nebo chyby v textech - lokalizaci) tak mi také prosím napište. :smile:
-----------------------------------------------------------
Radek Plašil - Freskot
Vývojář módu CZKE - Czechoslovakia Expanded mod
nitram
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od nitram »

Ahoj,
v úvodu bych chtěl za tuhle modifikaci moc poděkovat. Je super :-) Před rokem jsem taky dělal modifikaci na ČSR, které je tu koukám stále ke stažení, ale už je dost zastaralá.
Moc se mi líbí využití okna rozhodnutí (např. na výstavbu opevnění, autonomii apod.)

Par tipů, co mě napadlo na vylepšení:
- zaměření, která nemají v události na výběr více možností, bych rovnou vypsal, jaké má výhody (např. +75 politické síly)
- jako v původní hře bych zachoval národní ideu Škodovky (např. pro výkon továren +10% a třeba i k vývoji zbraní +5%)
- export bych rozdělil do více zaměření (např. jako v původní hře, ty se mi celkem líbily)
- sdílení technologií mezi státy Malé dohody (možná od začátku, ale spíš až ve společné frakci)
- zaznamenal jsem asi jen jedno nebo dvě zaměření, které by přidávaly procenta verbovatelné populace, někam bych to ještě dal (možná k formování SOS)
- upravil bych mobilizaci podobně, jako jsem měl v mojí modifikaci (2% verbovatelné populace + obrana (možná i útok) v jádrové oblasti + zvýšení organizace a zotavení divizí)
- ještě bych přidal rozhodnutí o stavbě příček (opevnění), v případě prolomení hlavní linie opevnění. Byly by např. v několika stupních od Čech (Plzeň, Praha), přes Moravu až na Slovensko
- přidal bych i rozhodnutí o výstavbě pevností na hranice s Maďarskem
- doporučuji přidat Vltavu, která je paradoxně na českém území delší než Labe a v původní hře není (lze použít mapu i z mojí modifikace), dále i Moravu
- Bratislavě a Brnu bych dal více než jeden vítězný bod
- poslední věc mě napadlo přesun části průmyslu na východ na Slovensko při evakuaci (podobně jako má SSSR)

To je zatím vše, co mě napadlo. Doufám, že to nevyznělo v negativním duchu, protože tvoji modifikaci hodnotím hodně pozitivně.

S pozdravem,
Nitram

PS: Kdybys chtěl s něčím pomoci, tak rád poradím, pomohu, otestuji apod. Jsem fanda her od Paradoxu a nadšený amatérský vojenský historik :-)
Radek Plašil
Svobodník
Svobodník

Ahoj Nitrame,

Díky, že se Ti můj mód líbí. :D Tvé nápady se i zčásti kryjí s těmi mými. Jsem moc rád, že mi nabízíš svou pomoc. :tssa:

Jestli chceš, tak mi napiš do soukromé zprávy svůj E-Mail, aby naše komunikace o módu byla rychlejší. :wink: :D
Radek Plašil - Freskot
MATA
Rotný
Rotný

Příspěvek od MATA »

Ahoj jak to vypada uz se nemuzu dockat? A chci se optat zda planujes s pokracovanim technologii a klidne i national focusu do 50. 60. let a klidne dal?
Radek Plašil
Svobodník
Svobodník

Ahoj MATA,

Vypadá to zatím dobře. Co se týče technologického stromu, tak ten zatím nehodlám rozšiřovat, avšak možná budou doplněny obrázky čs. materiálem, aby co nejvíce zmizelo těch černých siluet. Plánuji veliké rozšíření, protože hra půjde z verze 0.9.9 na 1.0.0 . Máte se na co těšit. :wink:

Datum vydání bude nejpozději 31. října, pokud se nevyskytnou komplikace, ale s velkou pravděpodobností žádné nebudou. :)
Radek Plašil - Freskot
MATA
Rotný
Rotný

Příspěvek od MATA »

Super uz aby to bylo. Co zacatek hry? Me prijde 1936 nebo 1935 moc pozde. Do budoucna by i mohlo byt fajn zacit treba v 1918 a budovat republiku
Radek Plašil
Svobodník
Svobodník

Co se týče začátku hry, tak kdybych to chtěl udělat od roku 1918, tak to bych musel vytvořit content pro roky 1918-1936 pro celý svět, což by zabralo MNOHEM více času, než to zabírá teď. A už by se to nemuselo jmenovat Czechoslovakia Expanded, ale World Expanded. :lol:
Radek Plašil - Freskot
MATA
Rotný
Rotný

Příspěvek od MATA »

Určitě bych začátek posunul minimálně na rok 1935 nebo nejlépe 1934. Protože 1936 je pro Československo dost šibeniční termín vše stihnout. Mě osobně to kazí celkem dojem z hraní
davidjaho
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od davidjaho »

MATA píše: 28 zář 2018, 10:43 Určitě bych začátek posunul minimálně na rok 1935 nebo nejlépe 1934. Protože 1936 je pro Československo dost šibeniční termín vše stihnout. Mě osobně to kazí celkem dojem z hraní
Na druhou stranu je to tak realistické. Ono se dlouhou dobu nic nedělo a když ano, tak mnozí si nebezpečí stále nepřipouštěli.

Tak to jsou dobré zprávy, že vývoj neustal. Nemohli bychom se dočkat malého nástinu, co bude nové verze obsahovat? :D
Radek Plašil
Svobodník
Svobodník

Co se týče nástinu nové verze, tak ten bude. Můžete si ho přečíst, až v sobotu vyjde jako součást týdenního reportu na mé FB stránce o módu:

https://www.facebook.com/czechoslovakia.expanded/

P.S. Datum vydání zatím vidím do 31. října. :wink: :D
Radek Plašil - Freskot
Radek Plašil
Svobodník
Svobodník

Dnes vyšel týdenní report na mé FB stránce o módu a s ním i menší odhalení nového obsahu. :D K nahlédnutí je na FB stránkách uvedených v mém příspěvku z 1.10. :smile:
Radek Plašil - Freskot
davidjaho
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od davidjaho »

Takže monarchie? To se vcelku divím. Přeci jen dvakrát do stějné řeky nevstoupíš. :D
Už se nemůžu dočkat až otestuji novou verzi. Klobouk dolů za pokračující vývoj.
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Příspěvek od WhiteHorse »

Právě vyšel nový mod!

Stahujte zde: http://jajjun.com/modifikace-do-hoi4-czke-1-0-0/
ce4aser
Desátník
Desátník

Příspěvek od ce4aser »

Vyskusam, vypada to zaujimavo :) len mi nejde do hlavy preco sa musel subor rozdelit na 4 casti ked vami zakupena domena bezi pod normalnym webhostingom (thinline.cz pod ktoru spada aj dcerska stranka cesky-hosting.cz). Stranka sice vyuziva redakcny system WordPress do ktoreho bolo vlozeny redakcny system fora phpbb a upload moze byt limitovany v nastaveniach php.ini kde vy nemate pristup ku rekonfiguracii a limituje vam velkost uploadnuteho subora. Toto sa da vyriesit niekolkymi sposobmi. Jednym z nich je napriklad cez jQuery rozdelit subor na casti, ktore budu postupne cez Ajax posielane na server, aby sa na strane servera (php) tieto subory zlozili nazad do jedneho. Druhym sposobom je len FTP upload suboru, v ktorom nie ste limitovani (teda ste velkostou ftp ulozneho priestoru :D) a moze to byt pod jednym partom.
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Příspěvek od WhiteHorse »

len mi nejde do hlavy preco sa musel subor rozdelit na 4 casti
Protože jsem zvolil cestu nejmenšího odporu. Ve Wordpressu (u našich stránek) je limit asi 35 MB. U sebe na lokále jsem si to upravil, ale tady to nemůžu řešit, protože k tomu nemám přístup. Asi by pomohlo nacpat to tam přes FTP klienta, ale to zase musím mít ten přístup. Jako třeba heslo a tak... Ale uchopím problém, předám ho výše a uvidíme.

Ajax, jQuery, FTP... když ono to furt chce ten přístup... A já jsem jen prostý selský synek a takovéhle věci se mi nedají svěřit.

Ostatně kdyby to záleželo na mně, já bych všecky tydlecty ajaxy, jekvery a internety zakázal...
Bostončan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od Bostončan »

Je tento mod už vo svojej finalnej verzii alebo vývoj ešte pokračuje?
Obrázek

Bostonská príručka Návod k Hearts of Iron IV
1. "Nemecká Ríša - Jediná na svete" 100%
2. "Francúzsko - Hranica slobody" 100%
3. "Japonsko - Hirohitov sen" 100%
4. "Československo - Prvá republika" Zrušené
5. "Španielsko - Ostrov izolácie" 100%
6. "Veľká Británia - Boj za mier" Zrušené
7. "Som už neaktívny, keby niečo ->" bonrstone@gmail.com
Radek Plašil
Svobodník
Svobodník

Ahoj Bostončane. Vývoj má momentálně pauzu, ale plánuji ho opět rozběhnout, až přijde dostatek nápadů na novou verzi. :wink: :D

Zatím přemýšlím nad Protektorátem, tzn. místo likvidace ČSR 15. 3. 1939 se ustanoví Protektorát Čechy a Morava, za který se bude hráč snažit přežít. :D
Radek Plašil - Freskot
Bostončan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od Bostončan »

Okey, tak s reportom počkám ešte aspoň jeden update :salute: Zatiaľ to vyzerá lákavo!
Obrázek

Bostonská príručka Návod k Hearts of Iron IV
1. "Nemecká Ríša - Jediná na svete" 100%
2. "Francúzsko - Hranica slobody" 100%
3. "Japonsko - Hirohitov sen" 100%
4. "Československo - Prvá republika" Zrušené
5. "Španielsko - Ostrov izolácie" 100%
6. "Veľká Británia - Boj za mier" Zrušené
7. "Som už neaktívny, keby niečo ->" bonrstone@gmail.com
dinssCZ
Vojín
Vojín

Příspěvek od dinssCZ »

Zdravím, hrajete někdo s modem na nejnovější verzi?
Cernun
Vojín
Vojín

Příspěvek od Cernun »

Zdravím má taktéž někdo jako já problém stáhnout poslední 2 soubory módu z odkazu?
O hranice se nejedná, o hranice se střílí. T.G.M
Odpovědět

Zpět na „Módy a Editace Hearts of Iron 4“