Mód Československo

Sem směřujte vše týkající se úprav a módů Hearts of Iron 4

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
nitram
Svobodník
Svobodník

Mód Československo

Příspěvek od nitram »

Ahoj lidi,

jsem fanda her od Paradoxu, druhé světové války a zajímám se o historii. Pustil jsem se do vývoje módu pro HoI IV o Československu.
Obrázek s focusy (ty jsou asi na hře nejzajímavější) jsem nahrál na:
http://www.jpeg.cz/images/2016/07/10/tqQUO.png

Budu rád za vaše připomínky a návrhy na vylepšení, případně i za nějaké dobrovolníky pro pomoc s vývojem.

Díky :-)
Naposledy upravil(a) nitram dne 18 črc 2016, 14:10, celkem upraveno 1 x.
nitram
Svobodník
Svobodník

Re: Mód Československo

Příspěvek od nitram »

Opět vás zdravím,

vývoj dospěl do další fáze, proto jsme pro vás připravil Alfa verzi mého módu k otestování.
Link ke stažení: https://uloz.to/!goDUFfVCz/ceskoslovensko-zip
Screen: http://www.jpeg.cz/images/2016/07/10/tqQUO.png

Díky za dosavadní připomínky. Budu se těšit na další návrhy a nápady ke zlepšení.
Hezký den,
Nitram
Mils
Vojín
Vojín

Příspěvek od Mils »

Cau,
tak sem dnes celou noc hral tvuj mod. Testoval sem politicky odklon Malá Dohoda. Dle mne neni mozny to dotahnout do konce. Problem nastane pri zabrani/pridani madarska abych pokracoval pridanim rakouska. Politicky se mne madarsko nepodarilo pribrat, bo je trebo 80% ohrozeni ve svete (nevim jak to presne nazvat). V tom pripade uz je rakousko davno pod moci Nemecka. Kdyz si vezmu madarsko silou tak se behem boje vzdy prida k nemecku a po kapitulaci musim znicit jeste nemce abych zabral madarsko. Pokud jsou demokrati nelze na ne zautocit.

Snad sem to tak nejak popsal a ma to hlavu patu.
jinak dik za mod udelal radost......
MATA
Rotný
Rotný

Příspěvek od MATA »

Vypadá to pěkně. Budeš to dávat na stránky workshopu? a eventy a podobně jsou v češtině nebo v angličtině?
Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll

Příspěvek od Michgod »

zajimave rozhodne to vyzkousim ale az nejakou dalsi verzi zatim mi staci ke stesti vannila...

kazdopadne jsem si vsiml male chybky mas tam uvedeno sparťanská vychova... spravne je to spartánská výchova... rozdil je v tom ze ta tvoje verze by mohla urazet slavisty a banikovce... kdezto ta druha moje varianta by nabadala k tomu ze se jedna o vychovu lidi ke skromnosti a pracovitosti...

edit1 nemas jeste rozepsane jednotlive focusy co delaji? pouze podle nazvu nevim co bych ti konstruktivne zkritizoval...
nitram
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od nitram »

Zdravím vás,

děkuji za náměty a upozornění na chyby:
1) Spartánská výchova opravena, objeví se v nové verzi módu
2) Na žádné jiné stránky jsem to zatím nedával, mód je v češtině (national focus) + přeloženo i něco málo kolem z hlavní hry
3) O problému s Podunajskou federací a válkou s Maďarskem vím, Německo se vždy přidá, pokud je v Maďarsku vládnoucí strana fašismus. Jediné, co mě napadá, je upravit vládnoucí stranu v Maďarsku na neutrality, např. jako je v Polsku (přidám do nové verze módu)
4) Rozepsání focusu:
- Průmysl podobný jako v původní univerzální verzi
- Armáda první větev opět podobná jako v původní univerzální verzi
- Opevnění hranic ... obrana a útok na vlastním území +10%, rychlost výstavby opevnění + 30%
- Pevnosti I, II a III přidá opevnění na hranice s daným státem (těžké opevnění - 7, lehké 2-5)
- Mobilní válka přidává zkušenost, brannou povinnost +2%, útok tanků +10%, doba výcviku -10%, obnovení morálky +10%, organizace +5%
- Motorizace pěchoty a ostatní dává pouze bonusy na výzkum
- Letectvo podobné jako v původní univerzální verzi
- Větve Totalita v politice podobná jako v původní univerzální verzi
- Malá dohoda založí frakci "Malá dohoda" s vedoucím ČSR a dalšími členy Jugoslávií a Rumunskem
- Spojenectví s Francií přidá Francii do Malé dohody (pokud ovšem už není v nějaké frakci)
- Podunajská federace přidá válečný cíl proti Maďarsku (loutka) - podmínky: Maďarsko není v Ose, velikost armády je min. 250 tis. mužů v poli
- Připojení Rakouska (pokud je Maďarsko v Malé dohodě)
- Dohoda s Polskem (pokud předá ČSR Polsku Těšínsko, přidá se Polsko do Malé dohody)
- Ostrov demokracie přidá politickou sílu a dá bonus +0,1 podpory demokracie
- Krize v pohraničí přidá +10% národní jednoty a národní duch mobilizace (+10% obrana vlastního území, branná povinnost +1%, morálka divize +20%, organizace +5%), podmínky: je nejméně květen 1938, Německo vlastní Rakousko
- Připojení ke spojencům (pokud je členem i Francie a ČSR je ve válce s Německem)

Budu rád za každý další pozitivní i negativní názor, konstruktivní kritiku, námět na zlepšení apod.
Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll

Příspěvek od Michgod »

ja si ted nejsem uplne jistej z jakeho je to roku... mozna to mohlo byt az po druhe svetove valce... mam pocit ze to bylo prave z planu pred druhou svetovou... mozna se mylim... ale nebyl nahodou v jednom z planu ze se strategicky prumysl (tj nektere vybrane tovarny) z cech presune na slovensko? tak mozna bych nejaky focus udelal takovy... sice nevim jestli bude nejaky rozdil kdyz se z cech presunou treba 3 tovarny na slovensko... ale mozna by se v tom focusu dalo treba ubrat 3 tovarny v cechach a pridat 5 tovaren na slovensku...

edit nevim jestli ceskoslovensko by melo byt vudcem male dohody... to je jedno ale myslim ze sovetskej svaz sliboval nejakou pomoc pri agresy nemecka a podminoval ji zapojenim francie... tak mozna vytvorit nejakej event kterej bude podminenej agresi nemecka a zapojenim francie... nevim jak se vytvareji eventy ale mozna by tam mohl mit sovetskej svaz mit moznost se rozhodnout jestli do toho pujde nebo ne... a pri splneni vsech podminek by ceskoslovensko dostalo od sovetskeho zvazu dodavku letadel... ono by to asi nebylo uplne presne ale kdyz jsou ty letadla v teto hre tak dulezita tak by to ceskoslovensku mohlo pomoci...

potom taky se asi uplne nepredpokladalo ze by jsme se ubranili podel hranic... a planovalo se postupne stahovat... nevim jestli tam chteli budovat nejaka opevneni ale vim ze nektere oblasti chteli zatopit tak by se to dalo nasimulovat vytvorenim opevneni za rekou... jak tak koukam na mapu tak tam zadne reky nejsou... ale tim spis by to mozna chtelo vytvorit nejakou sikovnou linii opevneni kam by se divize mohli stahnout... osobne bych volil linii mezi polskem a madarskem... a potom by i mel smysl ten focus s presunem tovaren z cech na slovensko...
nitram
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od nitram »

Díky za podmětné náměty. Pár poznámek k nim:
- Nejprve se omlouvám za chybu, na kterou jsem včera při testování přišel a opravil - bude v příští verzi mého módu (přestože je Rakousko součástí Malé dohody, Německo provede Anšlus).
- Přesun továren na Slovensko je dobrý nápad. Přemýšlím, že bych vytvořil úplně novou větev národního zaměření, kterou bych věnoval agresi Německa, přesunul bych tam jako první focus Krize v pohraničí, jako další bych mohl dát Přesun průmyslu na východ (podmíněno ztrátou určitého množství území na západě) a potom Budování opevnění (příčky) na hranicích Moravy+Slezska a Slovenska. Nebo to přidám do větve Ostrov demokracie.
- ČSR určitě bylo nejaktivnějším členem Malé dohody, tzn. i vůdcem. Je ale pravda, že ve chvíli, kdy přistoupí Francie, by se měla stát vůdcem logicky ona. Stejně jsem ale nějak nezaznamenal rozdíl mezi vůdcem a členem frakce. Jaké má vůdce výhody?
- Zapojení SSSR jsem taky zvažoval, nějak zakomponovat smlouvu se SSSR z roku 1935, ale připojení SSSR do Malé dohody se mi zdálo trochu silná káva :-) Nicméně nějaká výpomoc s dodávkou letadel a případně dobrovolníci (kteří se mi ve čtyřce moc líbí) by byla adekvátní. Zatím ale nevím, jak to do hry zakomponovat, s problematikou eventů nejsem moc obeznámen.
- Určitě, je pravda, že ve strategických plánech čs. armády bylo postupné stahování na Slovensko. Nějaké příčky (opevnění) už jsem vytvořil v západní a jižní oblasti Čech (nezasahují do Sudet), jsou v rámci focusu Pevnosti I - Německo, další bych mohl přidat na západní hranici Moravy, např. v rámci focucu viz první body (spolu se stavbou příčky na západní hranici Slovenska)
- Líbí se mi nápad s řekami, zkusím přidat Vltavu a případně Moravu s Odrou. Podobně jako s eventy ale zatím nevím, jak na to.
- Otázka do diskuse je, jakou úroveň opevnění dát na příčky (navrhuji 2) i hlavní část opevnění (mám 2 - 7 podle úseku).
- Ještě jedna otázka na závěr. Trochu mi ve čtvrtém díle chybí, když kapituluji, že nemohu vést boj ze zahraničí (pokud jsem člen např. Spojenců) nebo osvobození státu, člena mé frakce, z okupace nepřátelského státu, jako ve trojce nebo když např. vytvořím ze státu loutkou (agresí), že loutkový stát přijde o všechny jednotky. Snad se to zlepší nějakým datadiskem, to bych pak přidal větev se zahraničním odbojem.
Archom
Rotný
Rotný

Příspěvek od Archom »

Chtělo by to update na vyšší verzi
Císař Marek II "Meč, který nosil Triglav" Moravský
Setník štítonošů knížectví Baatorského a jeden ze dvou přeživších bitvy u Krnova

Óóóóó Tvůj Bože !!!!! - Bender Ohýbač Rodriguez
nitram
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od nitram »

Připravil jsem pro vás update na novou verzi svého módu, předchozí verzi jsem z uložto smazal. Novinky jsou:
- přidány řeky Vltava, Morava a prodlouženy Labe a Odra
- přidána nová větev v National focus, která se věnuje válce s Německem (krize v pohraničí, mobilizace, přesun průmyslu na Slovensko s stavba příček - opevnění)
- přidán jeden tankový velitel
- opravena chyba, kdy focus Podunajská federace vždy vyvolal válku s Německem
- přeloženo pár textů

Odkaz:
https://uloz.to/!HrN2tbhX8/csr-zip

Screeny z mého módu:
http://www.jpeg.cz/images/2016/07/20/vKmpY.jpg
http://www.jpeg.cz/images/2016/07/20/gvQUf.jpg
Romansa
Desátník
Desátník

Příspěvek od Romansa »

A nešel by vymyslet ješte nějaký focus třeba na industrializaci a zlepseni infrastruktury Podkarpatské Rusi , jestly tam něco takového je tak se předem omlouvám :)
Archom
Rotný
Rotný

Příspěvek od Archom »

Tak nějak ten mód ne a ne nainstalovat.. Hra ho prostě nevidí.
Císař Marek II "Meč, který nosil Triglav" Moravský
Setník štítonošů knížectví Baatorského a jeden ze dvou přeživších bitvy u Krnova

Óóóóó Tvůj Bože !!!!! - Bender Ohýbač Rodriguez
MATA
Rotný
Rotný

Příspěvek od MATA »

prosimtě do čeho to mám vložit?
nitram
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od nitram »

Po dlouhé době jsem se opět pustil do módu Československo k HOI IV. Novinky jsou:
- upraveno pro hru verze 1.3.2
- funguje s češtinou z místních stránek (http://hoi.jajjun.com/) při výběru jazyka Polština
- upraveny politické větve (viz obr. dole)
- přidána možnost sdílení technologií s členy frakcí dle zaměření
- přidáno zaměření industrializace Podkarpatské Rusi

Soubory rozbalte do: C:\Users\"vaše uživatelské jméno"\Documents\Paradox Interactive\Hearts of Iron IV\mod

Pokud budete mít nějaké návrhy na vylepšení, najdete nějakou chybu nebo mi budete chtít sdělit zpětnou vazbu, napište sem :-)

Odkaz https://uloz.to/!oQ6XCJ775RRI/csr-v2-zip

Screen: http://www.jpeg.cz/images/2017/03/12/dUiBa.png
Odpovědět

Zpět na „Módy a Editace Hearts of Iron 4“