Nové patche a DLC
Re: Nové patche a DLC
Pánové zcela s Vámi souhlasím - AI je po posledním DLC ve hře HoIIV docela katastrofa, už jste třeba zkusili válku v Pacifiku, jedno za jakou stranu, zjistíte, že ve hře zcela chybí letectvo a letecké boje o široký Pacific. Jelikož nejčastěji hraji za Německo a neustále zkouším různé postupy, zjistil jsem, že Německo v Paradoxu nejspíš úplně odepsali, AI je na úrovni Řecka a to mu fandím! Ale mohu Vám odpovědět na otázku, proč to Paradox dělá, je to všechno díky partičce tzv. nejlepších hráčů HoI kteří se zdržují na foru Paradoxu, kde mu neustále hází další a další "super nápady" na vylepšení samotné podstaty hry. Tankový a letecký editor ve hře je také jejich nápad, stejně jako snížení úrovně AI po posledním DLC, které silně prosazovali z odkazem na "přilákání dalších nových mladých hráčů" ( citace!). Chce to hodně silný žaludek číst všechny ty nesmysly, ve spojení s hrou HoIIV. Myslím, že nebude dlouho trvat a hrou se budou prohánět zombíci, ufoni a všichni ti diskutéři spolu s Paradoxem budou štěstím se zajíkat! 

No to si robíš srandu, ja sa tam asi registrujem a vysvetlím im pár vecí 

Bostonská príručka Návod k Hearts of Iron IV
1. "Nemecká Ríša - Jediná na svete" 100%
2. "Francúzsko - Hranica slobody" 100%
3. "Japonsko - Hirohitov sen" 100%
4. "Československo - Prvá republika" Zrušené
5. "Španielsko - Ostrov izolácie" 100%
6. "Veľká Británia - Boj za mier" Zrušené
7. "Som už neaktívny, keby niečo ->" bonrstone@gmail.com
Bohužel ne, na forum Paradoxu chodím pro to, abych měl informace o DLC a dalších patchích. Stránky se dají snadno přeložit, ale upozorňuji, že když napíšeš něco co není podle nich ve hře "mainstreamové", nebo hodíš kritiku, sesypou se na tebe jako vosy a už Tě nedají pokoj. Já se svojí chabou angličtinou jsem napsal jen, že editor tanků je ve hře pitomost, protože tanky byly ve své době jasné a každý zásah v editoru už není simulace období druhé světové, ale fantazy a byl jsem okamžitě banován a diskutující byly jak divá zvěř. Dozvěděl jsem se, že hře nerozumím a přesto, že už jsem hrál předchůdce HoIII a HoIIV jsem odehrál nad 1.000hodin, hru jsem nepochopil a kazím její pověst ( jen si to převeď do anglických, vesměs nadávek). Proto už se tam nepokouším diskutovat a jen pročítám přeložené příspěvky a děsím se. Hra nezadržitelně kráčí k pouhé fantazy, viz nový editor neexistujících letadel... Co bude dále zatím nevím, ale poslední DLC srazilo AI hry i samotnou podstatu hry! 

Bohužel Paradox naslouchá úplně špatným hráčům. Místo toho aby sám trochu přemýšlel co by pro hru bylo nejlepší. Pak ta hra nemá vypadat jak kdyby ji měli hrát ještě děti školkou poviné.

-
- Svobodník
Tak potom už se nedivím že to vypadá, jak to vypadá, aneb když dáš možnost demokraticky rozhodovat, ale rozhodují o tom nekompetentní lidé, což jde vlastně vidět i ve vládě, ale to jsem odbočil. Mě osobně nastavování desingu apod. spíš překáží, málokdy si letadlo či tank sestavím podle svých preferencí, stejně ve výsledku dám aby to automaticky nastavilo tank samo, a pak to postupně dávalo upgrade, když bude k mání. U letadel mě štve i to, že nikdy nemůžu plně použít všechny sloty, protože pak mi to odmítá vytvořit letadlo, že je moc těžké, tak si vytvořím předlohu co se uzná, dám automatický upgrade, a zase to po upgradu napíše, že musím něco odstranit že letadlo je těžké, prostě k jebnutí. Kdyby radši místo takhle s prominutím debilních inovací, udělali k DLC další dvě země navíc, vůbec bych se nezlobil, ale to by pak nemohli vytvářet DLC jak EA s The sims, ze kterých jim jedou peníze. Aby to fakt nedopadlo tak, že tam přidají UFO, nebo zombie.
Jo, tenhle postup v tzv. editorech letadel a tanků používám také, ale neskousnu, když hraji za Německo a dám editoru jasné data na STUG III a vyleze s toho GRILLE, což hra zobrazí i graficky, přitom každý, kdo jen slyšel o druhé světové, STUG III zná a ví, co to bylo za střední stroj. Ale už jsem zjistil, že když to samé vložíš do lehkých, nebo těžkých strojů STUG III se graficky zobrazí. No fakt super, pokud jste fanda tanků a letadel z uvedeného období, prostě jen skřípete zuby a vlastně ani nevíte, co vyrábíte...

Já hru HoI od Paradoxu vždy bral jako simulaci předválečného, válečného a poválečného období WWII, kdy o hře a výhře rozhoduje Vaše osobní priorita a postup hrou. Hmmm spletl jsem se, hra má být pro pobavení milionů hráčů a pouze vydělávat Paradoxu velký prachy.... Podle toho tak vypadá a bude vypadat, už se děsím těch zombíků a ufounů....

Mě ale nepříde,že by hru hrála masa hráčů. Tyhle jejich DLc spíš řadu hráčů odrazuje. By mě zajímalo kolik to ještě vůbec hraje hráčů. Protože hodnocenení DLC není nijak závratné.
-
- Svobodník
Je to prostě nesmyslné, také mě štve když mi u lehkého tanku dají grafiku Tigeru, úplný výsměch. Co se týče DLC, tak jak píše Mont, extra hodnocení to nemá, aspoň ty poslední (Ač mě osobně se no step back líbil, asi protože se mi strašně líbí Rudá armáda, a vše s ní spjaté), hlavně ty DLC se zaměřují poslední dobou na mega zbytečné země, Švýcarsko a Etiopie? Proč proboha? Švýcarsko jediné co dělalo, bylo že si nahrabalo peníze tím, že si u nich schovávali majetky bohatí Evropané, jinak do války vůbec nezasáhlo, a Etiopie? To je prťavá bezvýznamná země, osobně bych radši viděl něco nového třeba pro Finsko. Jestli to půjde takhle dál, tak nevím jestli u té hry nějak vydržím, a to tam mám nahráno kolem 1 100 hodin.
Já rád hraju i za samotné něměcko a tomu už dlouho taky nic nepřidali. Ten jejich strom je strašně jednoduchej. Pokud se člověk chce tržet historie tak nemá moc co dávat. Měli by se zaměřit na velké mocnosti alespon jednou 

-
- Svobodník
Já bych uvítal, kdyby v případě že nedám historicky zaměřené AI, aby i Amerika jela něco jiného než demokraty, snad jen jednou za celou dobu hraní se mi stalo, že šla AI Amerika za fašisty 

Fakt mě štve ta hra jak to postupuje.....ted je to pro mě téměř nehratelné proti AI a na multák nemám čas 

CamperSh0t píše: ↑23 říj 2022, 19:46 Já bych uvítal, kdyby v případě že nedám historicky zaměřené AI, aby i Amerika jela něco jiného než demokraty, snad jen jednou za celou dobu hraní se mi stalo, že šla AI Amerika za fašisty![]()
Já jsem také příznivec hře za mocnosti a to hlavně za Německo a Nippon. O víkendu jsem hrál opět za Německo a AI je katastrofická, prostě nedovolí Německu vyhrát, myslel jsem, že je to nastavením hry na history, ale není tomu tak. Dokázal jsem zvítězit za Německo vlastně pokaždé a teď mne vypráská koalice vedená makarony, bez USA a spojenců. Tažení na Moskvu úplně ztrácí smysl, když jsou rusáci vlastně neporazitelní a neustále jim přibývají obrovské divize a to i začátkem třicátého devátého, kdy jsme měli být spojenci a jít na Polský hochy, jenže na to ani nedošlo.... Poslední DLC je výsměch nastavení history a vlastně celé hře, Etiopie a Švýcaři to nevytrhnou a vlastně ani nevím, proč ve hře je jim dáván takový prostor, když jejich přínos byl velice statický. Také jsem čekal spíše Finy a Skandinávii. Italští fašisté a jejich nový strom a možnosti v politice to nezvrátí... Já si zase říkám, jestli by nebylo lepší oprášit mod Black Ice a trápit se s anglinou, než s blbou hrou...!

-
- Svobodník
Tak musím paradoxu opět zatleskat, protože tohle už nevymyslíš. To že se mi stane, že anektuji nějaký stát, a během války s jiným, mi týpek sebere trochu území, které začnu dobývat zpět, a najednou to území připadne státu který jsem anektoval, je opravdu geniální tah. Nebo to když za Němce anektuji celou Jugoslávii, pak válčím s Italama, a najednou moje jednotky bojující v Jugoslávii, skončí obklíčeni nepřítelem, protože půlka Jugoslávie záhadně připadne Chorvatsku co se rozhodne bojovat na straně Itálie je opravdu geniální, tomu se říká skvělá novinka, že vám anektované území najednou zmizí z vaší správy, a získá ho původní vlastník s tím, že buď bez vyhlášení války či nějaké informace, zjistíte že vám dobývá vaše území, popřípadě vyhlásí očividně neutralitu, a tím vás nutí přijít o území, dokud opět nevyhlásíte protivníkovi válku. Gratuluji ti Paradoxi, opravdu tleskám nad logikou, co jsi do této hry přinesl. Teď se suprově vedou války, když lusknutím prstu se zabrané a anektované území přidá na stranu protivníka, zablokuje tak vaše jednotky a ty eliminuje.
-
- Rotný
Musím len súhlasiť, to čo predvádza hra po posledných 2-3 updatoch je katastrofa. Ja nehrám DLC, ostávam pri základnej verzii hlavne kvôli dostupnosti češtiny (zatiaľ) ale posledné "vylepšenia" mi hru totálne znechutili. Najnovšiu verziu mierovej konferencie sa mi bez češtiny nepodarilo pochopiť vôbec, zbytočne komplikovaná a neprehľadná, málokedy získam územia ktoré chcem a ktoré som predtým s velkým úsilím dobíjal. Letecké skupiny na lietadlových lodiach katastrofa, predtým som nastavil kolko akých lietadiel chcem na lodi mať a bolo vybavené, teraz treba vyrábať húfy letiek po 10 strojov... prehľad leteckých jednotiek štátu je potom nekonečný. A zlatý klinec programu je móda občianskych vojen, ja hrávam hlavne nemca a kým sa od r.36 dostanem k poriadnej vojne tak polovica európy prejde prevratmi, s oslabeným polskom a ZSSR ma už ani nebaví bojovať...Mám túto hru rád a strávil som pri nej hodne času ale jej vývoj ma smeruje k tomu že čoraz častejšie vypnem rozohranú hru a znechutený odídem od pc pretože už na tie šialenstvá čo hra robí nemám nervy... 

Také trochu přidám, po dlouhé době jsem si zahrál za albion a zformoval spojence, ale jaké bylo překvapení, když ve hře vystoupil nečekaný hegemon. Tím hegemonem bylo maličké Švýcarsko, které s děsivou rychlostí porazilo makarony a pak se vrhlo na spojenecké frantíky, kterým spojenci (Já) vyrazili na pomoc. Hmm, ale pomoc to byla zbytečná, protože frantíci hodili do toho vidle a spojenci s výpraskem od Švýcarských asi 10 divizí, utekli. A když jsem zase začal budovat nové armády a vybavení, bleskoví Švýcaři se vrhli na Španěli a zcela Španělsko ovládli, že jsem to nestíhal ani pozorovat. Jako šéf spojenců jsem začal dokonce uvažovat o spojení s Německem, ale Švýcaři mne předběhli a společně se vrhli na Balkán, který nedostal šanci vůbec žádnou. Po pádu balkánských států, se Švýcaři vrhli na samotné spojenecké Německo a to už jsem nevydržel a hru zhnuseně vypnul. Co si Paradox od neporazitelného Švýcarska ( a to stále s asi 10 divizemi) sliboval to teda nevím a nechápu, ale vím, že poslední DLC "Jen Krví" a obslužné dosud vydané patche jsou totální sračka(!!!)
( prosím bez urážky, je to vyjádření dosavadních zkušeností!). Hru jsem hodil do stavu minulého, aby se dala hrát a novinky od Paradoxu ve hře HoIIV, paradoxně nechávám vyhnít.... 

Paradox se chová jako EA prostě děla DLC jen pro prachy a vůbec nefunguje návaznost. Např. když zformujete Rome Pact jako Maďarsko, Italie stejně odejde protože jejich Focus Tree s tím vůbec nepočítá.
Zásobování železnicí je sice pěkné, ale pokud hrajete za nějaký malý stát tak jste v hají protože nemáte dostatek volných civilních továren pro stavbu jak železnice tak továren.
Zásobování železnicí je sice pěkné, ale pokud hrajete za nějaký malý stát tak jste v hají protože nemáte dostatek volných civilních továren pro stavbu jak železnice tak továren.
-
- Svobodník
Lidi prosím vás jak se rozděluje letectvo ?
po tom posledním DLC fakt nevím dřív když jsem chtěl jen 40 letadel tak to šlo teď ne.
Díky

Díky
-
- Svobodník
Tak nám Paradox udělal další ''úžasnou'' novinku. Pokud jste hráli hru jako já třeba za Japonsko, a přidali se do Osy, aby jste mohli dobýt Nizozemí kvůli zdrojům, a pak z té frakce odešli, už to nejde. To samé za komunistickou Čínu, kde jsem hledal pomoc od SSSR ohledně rychlého dobytí Číny, teď vám žádost do frakce AI nepřijme, protože se chce distancovat od vytváření napětí údajně, takže kvůli tomu dostanete -60 bodů, ohledně přijetí do frakce, no není to geniální? Hlavně když ta země už dávno napětí vytvořila, ale vás nevezme do frakce, protože se od vytváření napětí distancuje 

Tak nevím, Paradox vydal sice nový patch1.12.12, který sice měl odstranit chyby v grafickém znázornění vyráběných strojů - jak tanků, tak letadel, ale není tomu tak, pořád to hází i vyložené blbosti! Není možné aby PIII bylo kolové obrněné auto, nebo jak jsem zachytil v USA, tak M10 je také kolové auto. Řekl bych, že paradox do hry vnesl svými experimenty s "nehráči" na jejich fóru jen další zmatek a vyložené pitomosti a to se ani nezminuji o letadlech. Přijetí koncepce tvorby neexistujících strojů z uvedeného období v návrhových editorech je podle mne opravdová a doslovná sračka( s prominutím) a mám velkou obavu, že když opouštěli koncept postupu ve výrobě tanků a letadel podle původní herní nabídky (naposledy ve verzi 1.10.8), kterou bohužel také nedotáhli do konce, tak nové editory skončí úplně stejně, opět nedotažené do konce... A to jsem už na fóru paradoxu zaregistroval slova paradoxů o herním postupu na verzi HoI V ??? Nevím co vlastně paradox s touhle hrou chystá, jestli se úplně překlopí na fantazy a budeme bojovat s elfy, zombíky a nekromany, nebo se vrátí zpět k původnímu konceptu hry, tuhle hru mám ze všech svých her nejraději a mám u ní odehráno nejvíce hodin, ale paradox jde vlastně proti mému hernímu zážitku.... Jsem jedinný komu to vadí?
Jestli chystají HoI V tak je konec s touhle hrou. Asi už je tak rozbitá že bude lepší začít od nuly.