Nové patche a DLC

Zde máte možnost diskutovat o Hearts of Iron 4 v Single Playeru. Pokud hledáte informace k módům, multiplayeru či si chcete přečíst některý z reportů pokračujte do vnořených subfór.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
mariňák
Rotný
Rotný

Re: Nové patche a DLC

Příspěvek od mariňák »

godzilak píše: 21 led 2022, 20:36 Nemám poslední DLC, hraju jen BI
Já ho koupil a i s poslední aktualizací Barbarossa, nejdou vlastně žádné mody. Jsem rád za češtinu a nové rozšíření hraji rád, protože se zlepšil velitelský blok, ale ostatní nové věci jsou nedotažené a nedodělané, takže očekávám novou aktualizaci, co odstraní alespoň to nejhorší. Už jsem se svojí chabou anglinou zaznamenal nářky i ostatních hráčů, směrem k Paradoxu.... :?
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

godzilak píše: 21 led 2022, 20:45 Zásadní problém u základní hry je, že nerozvíjí Německo a jejich strom.
Tak tohle je pravda, nejlepší strom Německa měl mod Black Ice v HoI III, ale to už je volání dávných časů. Dneska má mod BI v HoI IV Německo, Anglie a Francouz, to bych řekl, že je špička a hru nesmírně vylepšuje, k tomu si můžeš stahnout mod " BI 50 fabrik" a máš ošetřenu i produkční stránku hry. Jen je problém, že na poslední aktualizaci a DLC to zatím neběhá..... :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

To nevím, já hraju čistou BI s posíleným Ruskem, to se vlastně ani vyhrát nedá s tím jaký je tam bojový systém a zásobování, které vlastně znemožní efektivní vedení boje.
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Ono Rusko je teď ošetřeno i z posledního DLC, hodně mu přidává a máš zde, pokud ti nevadí krvavý Stalin, obrovské možnosti stromu v komoušské ideologii. Omlouvám se za předchozí příspěvek, který vyzněl jinak než jsem chtěl, BI mod samozřejmě vylepšuje nejen stromy a produkční náročnost, ale i ostatní části hry a maká i u dalších hratelných států. Jen mne štve, že mi teď nemaká... :D
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Tak nám oznámili :salute: , že bude zase nové DLC " By Blood Alone" - "Jen krví". Předobjednávka zatím na Steamu není, ale už ho inzerují. Má podle slov tvůrců z Paradoxu hlavně vyšperkovat Itálii a také Etiopii, spolu se Švýcarskem ( Švýcarsko sice nebylo v přímém boji, ale budiž, každý nový národní strom je vítán), dále má přinést podle zveřejněných informací editor lodí a 67 nových letadel. Pro politicky zaměřené hráče, má prý vylepšit uzavírání mírových smluv, což určitě není na škodu pro samotnou hru. Dále nás oblaží veliteli divizí, což ale také prý není klon již použitého v HoI III. Nové DLC sice vždy vítám, ale jen doufám, že konečně malou opravou konečně opraví to minulé..... :D
Bostončan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od Bostončan »

Ak som ich správne pochopil tak chcú konečne zjednodušiť ten systém označovania lietadiel kde hráč bol povinný klikať na jednotlivé letiská na mape alebo letky vyberať zo zoznamu čo zase bolo neprehľadné.

No a hlavne teda je prekonaná komplet mierová konferencia, nevyzerá to zle ale nechajme sa prekvapiť či k lepšiemu..
Obrázek

Bostonská príručka Návod k Hearts of Iron IV
1. "Nemecká Ríša - Jediná na svete" 100%
2. "Francúzsko - Hranica slobody" 100%
3. "Japonsko - Hirohitov sen" 100%
4. "Československo - Prvá republika" Zrušené
5. "Španielsko - Ostrov izolácie" 100%
6. "Veľká Británia - Boj za mier" Zrušené
7. "Som už neaktívny, keby niečo ->" bonrstone@gmail.com
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Bostončan píše: 23 črc 2022, 09:03 Ak som ich správne pochopil tak chcú konečne zjednodušiť ten systém označovania lietadiel kde hráč bol povinný klikať na jednotlivé letiská na mape alebo letky vyberať zo zoznamu čo zase bolo neprehľadné.

No a hlavne teda je prekonaná komplet mierová konferencia, nevyzerá to zle ale nechajme sa prekvapiť či k lepšiemu..
No ano, udělají zase úpravu, tentokrát letadel a jak mám stále více odehráno, zjišťuji, že to vlastně nepotřebuji, protože to není dotažené do konce. Letectvo, stejně jako námořnictvo, hraje ve hře spíše podřadnou roli ( hlavně u slabších států, u gigantů to neplatí) a proto bych spíše přivítal jejich větší razanci, než jen jednoduší nepřehlednost. Také jsem u tanků nejdřív horoval za možnost editace typu, ale hra mne sama přesvědčila, že je to jen další hloupí nesmysl, jelikož žádný stát ve válce tohle neměl a pak, nesnáším ty grafické paskvily co z editoru lezou a mám oprávnění strach, že u letadel a lodí to lepší nikdy nebude! Mám celkem velké očekávání u nového DLC "Jen krví", ale obávám se, že zase po počátečním nadšení, přijde jako zatím vždy, studená sprcha... :?
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

:? No, tak jsem odehrál první fůru na DLC "Jen krví" a moc nadšený tedy nejsem. Nějaké věci Paradox sice měl snahu asi upravit a zlepšit, ale chybí tomu tah na branku. Letecký editor je snad ještě horší, než tankový. Graficky krok zpět a nic od svého pracně postaveného letectva nečekejte, hází to graficky staré typy a jen do nich ukládáte rádoby moderní vylepšení podle roku výroby, a pak označování letadel k umístění na dané letiště funguje pouze tak, že to co máte vyrobeno můžete umístit. Námořní editor je lepší a dává více možností, u něj bych řekl, že je to posun. To co mne překvapilo u nového DLC je to, že když s tím vyjeli a chtěli jste ho hrát, museli jste snížit dx na 9 a hra byla nestabilní, pokud jste měli nainstalované nějaké mody. S tímto je potíž doposud a mnoho modů to nebere a to i, pouze grafické. Jak jsem se mohl přesvědčit, stejné problémy řeší i na stránkách Paradoxu, kde Paradox chce hlásit chyby - že by se vykašlali na odladění DLC??? Hra za Itálii, jak jsem se mohl přesvědčit, je mnohem lepší a dává více hratelnosti, Švýcary a Etiopany jsem zatím nezkoušel, takže nemohu zatím toto za nic pochválit ( bez češtiny to nezvládnu, Itálie je podle staršího překladu a zbytek si domyslíte). Celkem k DLC bych řekl - klasický Paradox, hodně slibů, málo herní práce :roll: ....
Bostončan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od Bostončan »

Ufff, no tak ja som po dnešku celkom zhnusený. Dostal som sa v kampani znovu do bodu, kedy hra začala padať a nie a nie save rozbehať, čo sa mi s verziou s tými "geniálnými" a "krásnymi" vláčikmi nikdy nestalo. Podotýkam originál kúpenou verziou hry, bez posledných dlc ale uploadovanú na rannú verziu. Navyše to seká. Po roku 1940-41 to tak kurefsky seká, že sa v hre sústredujem už len nato nato ako čo najskôr vyradiť Nemecko a SSSR. A to aj keď hrám za Madagaskar. Já proste bliju velebnosti. Perlička na záver je správa po spadnutí hry, ktorou mám popísať božským stvoriteľom, čo sa pred pádom deje. No neuveríte, ale ani toto sa asi 5x nepodarilo odoslať. :worship: :worship: :worship:

Takže vychladol som, zvážil aké mám možnosti, hodil pre istotu ešte raz pohľadom po prázdnej stodole a vravím si, kašlem už ja na nich. Na toto som starý, proste starý. Hearts of Iron pre mňa napredovala (aj keď už viac menej zbytočne) do datadisku La Resistance a skutočne bola drahokamom medzi hrami. Takže za druhé, okamžite som zakázal uploadovanie, hodil tam 1.10.8 a samozrejme stiahol starú češtinu a týmto prestávam už aj sledovať vývoj hry, nie len sa v nej šprtať atď. Samozrejme hlásim to, že si po La Resistance od nich už nič nekúpim, poctivo dodržujem. Fakt úbohosť, kam to nasilu tlačia. Čo je horšie, dojebujú aj to čo fungovalo a bavilo.

P.S.: Niekedy tu ľudia prispievali a chodili. Ako tak, ale chodili. Dnes je fórum Hearts of Iron IV mŕtve, celé jajjun-fórum dajme tomu štvrť-mŕtve. To svedčí o niečom tiež. O tomto napíšem raz knihu, bude to bestseller a bude sa volať "Paradox nie je cnosť, je to výsada stať sa hlupákom".

Čaute sa, majte sa.
Obrázek

Bostonská príručka Návod k Hearts of Iron IV
1. "Nemecká Ríša - Jediná na svete" 100%
2. "Francúzsko - Hranica slobody" 100%
3. "Japonsko - Hirohitov sen" 100%
4. "Československo - Prvá republika" Zrušené
5. "Španielsko - Ostrov izolácie" 100%
6. "Veľká Británia - Boj za mier" Zrušené
7. "Som už neaktívny, keby niečo ->" bonrstone@gmail.com
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Příspěvek od WhiteHorse »

Paradox se vydal na cestu, ze které není návratu. Je to cesta, kterou už před ním prošli takoví bývalí velikáni herního průmyslu, jako jsou EA games nebo Blizzard. Už to dávno není to progresivní mladé studio jako kdysi, dnes je to nepružný a dýchavičný moloch. Místo aby se zaměřil na kvalitu, přisypává do her další a další blbosti, aby z hráčů vyrazil další ojra a domnívá se, že to hráči budou považovat za zábavné a zajímavé. Já ten strašlivý kvalitativní sešup vidím obrazně řečeno "z první řady", protože na rozdíl od hráčů vím, co je uvnitř, co mám hledat a na co se zaměřit.

Je to patrné zejména na CKIII. V posledním přílepku s názvem Friends and Foes se Paradox chlubí 100 novými eventy. Jeden z těchto eventů (zkráceno):

Ráno vstávám, z okna vidím, že po nádvoří jde můj rival. Beru do ruky plný nočník.

Možné výsledky:
a) Vylévám nočník z okna, trefuji rivala přímo na hlavu.
b) Vylévám nočník z okna, netrefuji rivala.
c) Nočník mi padá z ruky, kloužu po exkrementech a důkladně se jimi umažu.

Někdo v Paradoxu má zjevně fekální úchylku a do každého patche a DLC propašuje značné množství exkrementů.

Z té stovky eventů má jakýs takýs smysl stěží polovina. Ostatní je naprostý balast a odpad. Některé jsou tak blbé, že mě svou stupiditou rozesmály. Možná že i tohle je nějaký vyšší cíl Paradoxu, doposud se od něj očekávala inteligentní zábava, vyžadující alespoň občas trochu přemýšlení. Změna je život. Teď se holt budeme mazat exkrementy a infantilně se tomu smát.

Poslední DLC HOI4 má 400 normostran. Ani radši nechci vědět, co všechno tam zase je. Škoda, že neexistuje nikdo, kdo by Paradoxu vysvětlil, že méně je mnohdy více.

Nezbývá, než se zeptat slovy klasika:

QUO VADIS, PARADOX?
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

WhiteHorse píše: 07 říj 2022, 19:44 Paradox se vydal na cestu, ze které není návratu. Je to cesta, kterou už před ním prošli takoví bývalí velikáni herního průmyslu, jako jsou EA games nebo Blizzard. Už to dávno není to progresivní mladé studio jako kdysi, dnes je to nepružný a dýchavičný moloch. Místo aby se zaměřil na kvalitu, přisypává do her další a další blbosti, aby z hráčů vyrazil další ojra a domnívá se, že to hráči budou považovat za zábavné a zajímavé.
Bostončan píše: 07 říj 2022, 17:30
Takže vychladol som, zvážil aké mám možnosti, hodil pre istotu ešte raz pohľadom po prázdnej stodole a vravím si, kašlem už ja na nich. Na toto som starý, proste starý. Hearts of Iron pre mňa napredovala (aj keď už viac menej zbytočne) do datadisku La Resistance a skutočne bola drahokamom medzi hrami. Takže za druhé, okamžite som zakázal uploadovanie, hodil tam 1.10.8 a samozrejme stiahol starú češtinu a týmto prestávam už aj sledovať vývoj hry, nie len sa v nej šprtať atď. Samozrejme hlásim to, že si po La Resistance od nich už nič nekúpim, poctivo dodržujem. Fakt úbohosť, kam to nasilu tlačia. Čo je horšie, dojebujú aj to čo fungovalo a bavilo.
Tak tahle slova mohu jen potvrdit! Vždy jsem si myslel a byl přesvědčen, že hry od Paradoxu jsou vlastně simulací určitých dějových období. Nejvíc se mi líbila simulace v HoI -druhé světové válce, ale už po vydání DLC Ani krok zpět a Jen krví, jsem pochopil, že simulace období už neplatí. Paradox se vydal opravdu na cestu, ze které už není cesta zpět, s každým vydaným DLC a to nejen k HoI IV, ale i dalším hrám od Paradoxu zjistíte že za svá eura dostáváte mainstreamové sračky co si přeje pár puberťáku co překypují aktivitou na fóru Paradoxu, kde si neustále přejí vylepšování her podle jejich snů. Takže, jak jsem se dočetl v některých hrách od Paradoxu se dočkáme zástupů zombíků - věznice a prý překvapení, strojů co nikdy neexistovaly, ať už tanků, či letadel a lodí v HoI IV, veličin - království africká, co mají údajně dopad na celé dějiny - viz DLC k EU IV a i jak píše výše WhiteHorse fekální a další podivná zábava v CK III. Je zajímavé že Paradox bere přání puberťáků jako dogma, co chtějí všichni hráči jejich her, jen že se jich zapomněli zeptat, kdy ty jejich hry hrají, když jsou nepřetržitě na fóru... Já jsem už zvažoval stejný konec kupování DLC jako kolega výše- Bostončan. Hry si prostě nastavím na to, kde mě to baví a zakážu aktualizace.... Jediný možný řešení! :evil:
CamperSh0t
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od CamperSh0t »

Co si budeme, ty DLC začínají být dost o ničem. Hraju převážně HOI, a poslední dvě DLC mi přijdou zbytečně přeplněné, zatímco třeba u Německa jste schopni mít už v roce 1941 kompletně hotový strom, tak v případě SSSR, nebo teď nově Itálie apod. je to tak přecpaný, že vlastně po roce 43 mám teprve něco málo přes polovinu hotových zaměření. Že přidali nové vlaječky? Jo všiml jsem si toho za ČSR, či u Mongolska apod. Zlepšilo mi to zážitek? Ani ne. Nejvíc mě zamrzelo že do posledního DLC se dostali zase jen 3 státy, to nemohli tam zahrnout i Belgii a Lucembursko, ať to máme z krku? Ne to určitě bude další DLC, aby se penízky sypaly, a už mě to přestává bavit, doteď jsem si vždy hned přeobjednal nové DLC, ale už na to prdím. Tímhle tempem budou tu hru rýžovat dalších deset let. Každým novým DLC se přidává akorát víc bugů, a hra je čím dál tím víc zasekaná. Ono i recenze DLC mluví za vše. Chápu že se snaží vývojáři tu hru občas něčím vylepšit a změnit, a že nelze do základní hry narvat focus tree pro všechny národy, ale tak v jednom DLC by mohli nabídnout změnu pro 5 národů, jako to bylo na začátku, to co teď předvádí je smutné, a fakt to připomíná politiku EA a The sims, kdy vám přidají pár nových mechanik, a chtějí za to stejně, jako za základní hru, fakt hnus. Pamatuji si kdy hry byli zábava, a když vyšel datadisk (né DLC), tak nabízel úplně nový příběh, že by se dal považovat za samostatnou hru. Ale teď jsou důležitější peníze, hlavně aby prasátka mohla chrochtat, když jim do korýtka přijdou další peníze za nic.
MONT10
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od MONT10 »

Úplně souhlasím.....Hearts of Iron 4 patřila k nejoblíbenějším hrám co jsem hrál a ted už jsem ji dost dlouho nezapnul. Všechny ty DLC jsou vlstně o ničem. Přiznejte si kdo třeba používá špionáž. Ta hrá vás vůbec nenutí ji používat. Poslední hry co jsem hrál jsem se na ni ani nepodíval a nijak to nevadilo. Takové DLC je pak úplně o ničem. A co si budeme povídat tak když upraví pár národů za které stejně já hrát nechci tak to DLC je úplně zbytečné. Nového do mechaniky co by fungovalo stejně nedávají a chování Aička je stejně stupidní jako na začátku. Spíš teda ještě horší :-D
CamperSh0t
Svobodník
Svobodník

MONT10 píše: 17 říj 2022, 14:46 Úplně souhlasím.....Hearts of Iron 4 patřila k nejoblíbenějším hrám co jsem hrál a ted už jsem ji dost dlouho nezapnul. Všechny ty DLC jsou vlstně o ničem. Přiznejte si kdo třeba používá špionáž. Ta hrá vás vůbec nenutí ji používat. Poslední hry co jsem hrál jsem se na ni ani nepodíval a nijak to nevadilo. Takové DLC je pak úplně o ničem. A co si budeme povídat tak když upraví pár národů za které stejně já hrát nechci tak to DLC je úplně zbytečné. Nového do mechaniky co by fungovalo stejně nedávají a chování Aička je stejně stupidní jako na začátku. Spíš teda ještě horší :-D
Hlavně ta nová úprava letadel, AI si s tím neví moc rady, sice si vytvoří nějaké letadlo, ale hráč který si umí navrhnout kvalitní letadlo, tak pak každou leteckou bitvu vyhraje, i s početní nevýhodou.
MONT10
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od MONT10 »

To je právě ta hloupost. Nápad sice dobrej ale špatně údělanej. A navíc jak píšeš, Aičko to stejně neumí používat jako většinu věcí co Paradox vytvoří. Pak se ta hrá stává čím dál horší. A obávám se ,že už to lepší nebude.
CamperSh0t
Svobodník
Svobodník

A přijde mi, že když AI hraje za Německo, tak ho oslabili, předtím jsem měl vždy problém Německo porazit, a každou válku co vedlo rychle vyhrálo, teď už to Německému AI moc dobře nejde, dokonce když vznikla občanská válka, tak AI trvalo pomalu 1 a půl herního roku, než ji vyhrál, předtím to měl do 5 měsíců zmáknuté.
MONT10
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od MONT10 »

Taky pravda.....není nci horšího než když Německo není schopné vyhrát. Pak to občas zamrzí když chci za SSSR pořádnou válkua německo se do ní ani nedostane protože prohrálo už na začátku s Francie. A nebo jen tak tak zvládá válku a jen tak vyhlásí další aby to měl horší a prohrál.....fakt suprová AI na rok 2023 :-D A o všech těch vybavení se nebudu ani bavit. Stejně je AIčko nedokáže používat a věčně něco nemá. A nák jsem pořádně nenašel nikdy mód co by je trošku naučilo bojovat. Přitom je to ta největší věc co tu hru sráží. Být pořádné Aičko co dokáže bojovat a vyrábět co je potřeba tak bych ledacos odpoustil....ale takhle fuj a hnus
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Příspěvek od WhiteHorse »

Nevím, zda to bude rada vhodná přímo pro stěžovatele na tupou AI v HOI4 (a ona je fakt blbá jak malovaný sáně), ale jestli chcete něco echt náročného, zkuste buď WiTE2 (Gary Grigsby War in the East 2), nebo o něco snadnější Decisive Campaigns: Ardennes Offensive.

Chce to samozřejmě delší studium a důkladné pročtení a pochopení manuálu, ale je zaručeno, že AI rozhodně není blbá. K WitE2 je český manuál na našich stránkách a k DC Ardennes... no, je taky manuál... :-)
schnaubix
Vojín
Vojín

Příspěvek od schnaubix »

Ahoj, mě zase vadí když vyhlásíte válku kdejaké banánové republice v pokročilé době války, stačí rok
41 . Tak získáte x tisíc pěchotního vybavení. Zkrátka víc než má třeba československo v roce 36.

Ai stojí za prd celkově. Většina států bezhlavě útočí dokud jim nedojde manpower nebo equipment. Taková jugoslávie nebo Rumunsko.

Jinak poslední DLC bez češtiny, nemá pro mě cenu.
CamperSh0t
Svobodník
Svobodník

Ono celkově AI ve strategických hrách je špatně balancované, buď je natolik tupé, že i s mnohonásobně větší přesilou, a neomezenými zdroji prohraje jako nic, anebo ho naopak udělají mega op, že dokáže i s méně zdroji než máte vy, postavit silnou armádu a ještě jí má pořádně vylepšenou (To se mi stává ve hře Sins of solar empire, jakmile dáte AI o bod vyšší obtížnost, než je normální, tak vy nemáte ani pořádnou armádu, a oni už staví titána). Chápu že balanc AI je těžké, ale neříkejte mi, že je to až tak těžké, že je problém udělat rovinu mezi hloupým a slabým AI vs AI které je přehnaně silné, i když by správně být nemělo se zdroji co má.
Odpovědět

Zpět na „Hearts of Iron 4“