Nové patche a DLC

Zde máte možnost diskutovat o Hearts of Iron 4 v Single Playeru. Pokud hledáte informace k módům, multiplayeru či si chcete přečíst některý z reportů pokračujte do vnořených subfór.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
Bostončan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Re: Nové patche a DLC

Příspěvek od Bostončan »

No po dnešku musím povedať, že nechápem čo majú všetci proti La Resistance. Veď je to neskutočne veľké oživenie pre HoI a hlavne je to veľmi dobré prešpekulované. Asi som sa poslednýkrát nechal obalamuniť hráčskymi recenziami pred tým, než som si utvoril vlastný názor :pitka:

P.S príručka->3.časť->work‑in‑progress
Obrázek

Bostonská príručka Návod k Hearts of Iron IV
1. "Nemecká Ríša - Jediná na svete" 100%
2. "Francúzsko - Hranica slobody" 100%
3. "Japonsko - Hirohitov sen" 100%
4. "Československo - Prvá republika" Zrušené
5. "Španielsko - Ostrov izolácie" 100%
6. "Veľká Británia - Boj za mier" Zrušené
7. "Som už neaktívny, keby niečo ->" bonrstone@gmail.com
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Tam předpokládám je přidaná ta špionáž a posádky, možná i něco dalšího, ale to se mi těžko odhaduje. Nicméně ta špionáž je sice příjemné zpestření, ale v globálu to jen stojí zdroje a nic zásadního to neudělá. Tam asi záleží za koho hraješ a jak. Ale pokud jedeš historickou hru za Německo, tak to prakticky vůbec nepotřebuješ a jediný k čemu se špioni dají smysluplně využívat je na "vykořenění odporu" , ale to v praxi stejně moc nefunguje a je třeba stejně dost často přepínat státy na krutý útlak, nebo stanné právo, protože ani vojenský guvernér nestačí na to aby nerost odpor třeba v Polsku nebo Francii.

Navíc se mi nepodařilo zjistit jak udělat abych měl víc jak tři, když jich může být až deset :D
Mela
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od Mela »

Pokud převezmeš vedení špionáže pro celou frakci a máš tam dost členů tak jde mít 10 špionů.
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Za spojence asi jo, ale za Německo mám pokaždé jen tři :D NE teda, že by to bylo zásadní, ani deset by mi k ničemu nebylo, když nechci rozvracet vlády a pořádat převraty a na snížení odporu to moc nefunguje :)
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

godzilak píše: 06 led 2022, 02:05 Za spojence asi jo, ale za Německo mám pokaždé jen tři :D NE teda, že by to bylo zásadní, ani deset by mi k ničemu nebylo, když nechci rozvracet vlády a pořádat převraty a na snížení odporu to moc nefunguje :)

Ty tři špioni jsou u každé frakce a státu základ ve hře, ale ani když převezmete špionáž za spojence, tak si moc nepolepšíte. Akorát na Vás dopadne to neblahý vykořenění odporu, což je ale celkem opruz, protože stejně musíte ručně stanovit stanné právo, nebo další nepopulární nástroje. Jediný na co jsou dobří špioni, je krádež výkresů a pak krypto - čtení cizích depeší, ale i to má malý dopad na samotnou hru.... :?
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

No právě, kdyby šlo třeba infiltrovat hnutí odporu v Polsku a Francii a nebo chytat a zasahovat proti partyzánům na okupovaných částech sovětského svazu, nebo dělat podobné věci. Hlavně když už to tam přidali, tak by ten obor mohl být komplexnější a těch špionů třeba 5-10 jako základ. Plus taky by bylo fajn, kdyby šlo z těch chycených špehů dostat nějaké info, pokaždé jen odklikneš "známe metody jak ho rozmluvit" a víc už nic ..
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Tak tohle si říkám také, rozvědka by měla mít přece možnosti hlavně proti partyzánům, ale není tomu tak. Počet špionů by měl mít možnosti podle ekonomiky daného státu, nebo paktu, pak by to mělo nějaký smysl, aby se dali používat jako samostatná jednotka, třeba na potlačení odporu a nebo k rozbití nepřátelských válečných plánů, ale ne, můžeš sice infiltrovat, ale není to vlastně k ničemu. Chycený špeh ti opravdu nic vlastně neřekne a jeho chycení postrádá smysl, stejně jako všechny ostatní krypto metody, kdy máš mít možnost číst nepřátelské depeše, ale místo toho dostáváš jen nepodstatné informace pořád do kola. U amíků se mi stalo, že depeše od japončíků co jsem pracně rozluštil, nebyly vůbec k věci pacifického bojiště a řešily tažení japů do evropy. Někdy si říkám, že špionáž je ve hře přidaná jen proto, aby odčerpávala pouze ekonomické zdroje v rámci obtížnosti. Idea je od tvůrců dobrá, jen to provedení je zase horší... :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Jo no, ale co kdy paradox udělal dobře napoprvé :D Bohužel spoustu věcí nejsou schopni opravit ani po letech a několika rozšířeních ....

Špionáž bude mít asi větší smysl za státy mimo osu, kdy by se mělo nechat podporovat hnutí odporu a podobně, ale třeba za USA je to úplně jedno, protože jak přepnete na válku, tak máte tak obrovské kapacity, že brzo přejedete kohokoli na jakoukoli obtížnost, je to jen otázka času , za Brity to taky člověk nepotřebuje, protože má odrazový můstek v africe a itálie se porazí sama no a za francii nevidím reálně že by UI dokázal hráče porazit :D Takže reálně to má smysl jen za Rusáky, jenže když za ně bude hrát člověk, tak UI za němce ho taky nedokáže porazit ani kdyby se na hlavu postavila...

Vlastně hlavní problém proč spousta věcí nemá moc smysl ve hře dělat je špatná UI. Obzvlášť pokud jste v roli obránce a UI musí útočit.
Bostončan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od Bostončan »

No podľa mňa tu treba trošku zmeniť uhol pohľadu, pretože načo sú bábky, keď môžem krajinu proste dobyť? Načo sú špehovia, kradnutia plánov, rozvracania krajín keď môžem proste každú krajinu dobyť? Áno rozhodne súhlasím, že za také Nemecko netreba fakt nič. Lenže s takým pohľadom na hru a neužívaním si a teda aj nevyužívaním ostatných aspektov a možností v hre by u mňa malo HoI tak možno 50 hodín.
Obrázek

godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Problém je hlavně se základní hrou, mody a zejména BI je hodně vychytaný a věřím, že tam třeba i ta špionáž má smysl. Ve trojce byl třeba ten mod neuvěřitelně těžký (hard) a historicky velmi přesný a zábavný. Například UI za británii od roku 1943 vlastně posílala nepřetržitě bombardovací nálety na mojí výrobu, těžbu a infrastrukturu a navíc byl problém s palivem a surovinami, takže někdy od roku 1945 byl už problém cokoliv vyrábět, protože docházelo úplně všechno a i když jsem měl třeba i 600IC, tak v provozu byla většinou tak polovina a ta sotva stíhala dodávat zásoby a posily :D

Ale základní hra není vůbec vyvážená a je hrozně lehká, takže tyhle věci fakt nemají smysl za německo řešit. Já třeba ted za německo v roce 1942 nemám ani problém s ropou :D Normálně nakupuji ropu z turecka a ze sýrie a mám vlastně pořád plné zásobníky a všech ostatních surovin je taky dost, protože wolfram který by mne jinak brzdil ve výrobě můžu nakupovat v portugalsku a všeho ostatního je vlastně z vlastní produkce tolik, že to ani nejde zdělat :D
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Tak s tímhle naprosto souhlasím, je z podivem, že hra nezablokuje zásobování při vyšší obtížnosti. To je dost velké fo-pa hry. Ale Jak píšete s mody je to zábavnější, Já stahuji mody dost pravidelně a některé jsou herní špic. BI je skoro jako základ samotné hry, ve trojce jsem vlastně bez něj skoro nehrál. Jak jsem si měl možnost osahat jako slepec poslední DLC a aktualizaci, protože nevládnu anglinou, zjistil jsem, že některé vylepšení hry, je přímo odvislé od tohoto modu. Jsem docela rád že ho zaregistrovali i v Paradoxu a snad příští DLC, či aktualizace vylepší hru i pro ostatní země. Mám již odehráno pár hodinek hry, ale říkám si že Paradoxové by mohli přitlačit i u jiných zemí, hrát za Rusko mne nebaví a nejraději točím Německo, Japonsko a USA. Ostatní země hraji spíše zda dokáži ze zoufalce vybičovat hegemona.... :)
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

No já se budu muset zase přemluvit, abych vzal slovník a zakousnul se do BI, ta základní hra je prostě i po letech nedodělaná, nevyvážená a na jakoukoli obtížnost snadná. Ale snadná je jen díky špatné UI, která nesmyslně nacpe všechny jednotky na hranici a neumí reagovat na proražení linie a nechá se snadno objet a vmanévrovat do pastí. Pozdě nebo vůbec stahuje obklíčené jednotky a ze začátku skoro nebojuje.
Hlavně já projedu třeba 30 polí za frontu a za mnou skoro nic, až někde daleko je pěchota a UI se stejně nepokusí ani ten průlom uzavřít :D
Ve finále to prostě celý uhrajete s jednou motorizovanou armádou a s pár divizemi tanků.... na zbytku fronty stačí když bude pár pěších armád... Nejhorší je že jsem i zkusil rusáka nechat , nic jsem mu neokličoval, ale zatlačil jsem ho cca 25-30 polí a tam jsem zaparkoval, první větší protiofenzivu stejně udělal až na jaře 1942 a to samozřejmě frontální, takže bez šance, no a ten trik s proražením a obkličováním funguje i za téhle situace a i když má rusák přes 500 divizí :D
Bostončan
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od Bostončan »

:lola:

Tak ma ešte napadá otázka či to niekto skúšal aj v MP, dá sa s tým blitzkrieg obkľúčením odrbať aj človek?

Ja sa naopak snažim hrať už za krajini bez mobilnej doktríny, vtedy je to fakt UI s lobotómiou. Keď mám pechotnú armádu, stalo sa mi už viac krát, že ui stihlo niečo z obkľúčenia zachrániť a aj letectvo vtedy dosť využijem.
Obrázek

mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Já hraní za státy co nemají tanky už zkoušel a výsledek je vždy stejný, zabetonovaná fronta ve stylu první světový a přetlačujete se o políčko počtem divizí. Dost nuda, lepší je mechanizace i za cenu snížení počtu divizí a jednoduše prorážet linii a sevřít protivníky do kleští, prostě klasika. Já vím, že bych "neměl" zasahovat do vedení boje generály, ale štve mne, že se fronta zabetonuje, možná je to tím, že spíše ve hře hledám logiku což UI neposkytuje.... :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

MP jsem nezkoušel , to by bylo asi dost složitý na koordinaci hry. Pokud by hra běžela vlastně pořád nějakou rychlostí, třeba 2 tak nemusíš stíhat reagovat , nehledě na to, že u toho asi taky nebudeš 12 hodin v kuse. Nevím, ale vůbec si to neumím představit, jak by se to dalo hrát proti člověku.

Tak třeba v číně jsou tanky na prd :D Samej kopec, řeka, lesy, džungle... ale je fakt že s pěchotníma jednotkama se obkličuje mnohem hůř, ale taky to jde i když těžko obklíčím 100 divizí jako Rusákům :D Ale proti číně to ani moc potřeba není, ty smažeš za Japonce jak nic. Stačí je nátáhnout k hranicím mandžuska a pak se vylodit ideálně na několika místech.... Než tam stáhne UI jednotky, tak jsi už několik polí ve vnitrozemí a pak je už jen tlačíš před sebou ...

Smutný je že ani není třeba stavět těžký tanky, ono by se dalo obejít i bez těch středních a Rusáka přejet jen s panzer II a mobilní pěchotou :D Ale to je prostě podle mě tím, že UI nemá žádný "program" nebo reakci na blitzkrieg a snaží se chránit všechno za každou cenu, přitom kdyby začala celá fronta systematicky ustupovat a uzavírala průlomy, tak mi rychlý jednotky nepomůžou, protože mi je někde uzavřou, nebo bych musel postupovat pomaleji, aby stíhala i pěchota, takže bych asi dělal nějaký menší průlomy, ale nedokázal bych obklíčit nějaké větší množství jednotek a spíš bych je tlačil před sebou ... a kdyby to zhustil až někde před moskvou, tak je dost reálný že už tím pak neprolezu, protože je tam terén na prd a tanky nebudou efektivní .... sice bych ho zatlačil asi jako němci v reálu , možná o kus dál, ale byl by pak problém vyloženě vyhrát ....
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

mariňák píše: 09 led 2022, 19:37 Já hraní za státy co nemají tanky už zkoušel a výsledek je vždy stejný, zabetonovaná fronta ve stylu první světový a přetlačujete se o políčko počtem divizí. Dost nuda, lepší je mechanizace i za cenu snížení počtu divizí a jednoduše prorážet linii a sevřít protivníky do kleští, prostě klasika. Já vím, že bych "neměl" zasahovat do vedení boje generály, ale štve mne, že se fronta zabetonuje, možná je to tím, že spíše ve hře hledám logiku což UI neposkytuje.... :D
Bohužel ta hra je dělaná na to, že budete používat bitevní plány a boj bude probíhat tak nějak čitelně .... Ale to není žádná zábava, rád si každou jednotkou šoupu sám :D A podle mě s tím nikdo nepočítal, nebo to ani možná neví, že to tak někdo hraje :D
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

To je fakt, tvůrci hry vůbec nepočítali s tím, že někdo bude jednotky po mapě postrkovat sám. Správně jste napsal, že v číně je to až markantní, čínan vždy čeká co udělá nippon a až pak reaguje. :D Je to celkem paráda mlátit čínany, aniž bych musel nippon výrazně posilovat. Zde stačí jen motorizované divize a čína padne jak zralé jablko, stejně jako ostatní státy asie.... :P
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

No tak jsem zase po delší době nainstaloval BI mod ... ale myslím, že to bude pro mne nehratelné ... je tam strašně moc věcí a byl by asi trochu problém to pochopit i v češtině, natož v angličtině :D Nehledě na to, že mi to zabírá hrozně moc času, protože než něco přeložím abych věděl alespon orientačně co to je, zabere to kopec času :D
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Tak to jsme na tom úplně stejně, hraji to v politice také pokusem-omyl, Mod snad dobře chápu ve výrobě a výzkumu, ale na ostatní jsem opravdu dřevák, také to překládáte podle slovníku? Já ano, sedím u toho s pauznutou hrou a marně si lámu hlavu, co to ve stromu znamená a jaké to bude mít dopady. Když jsem se svěřil lékaři, řekl mi, že je to nejlepší co můžu dělat, tak nevím. Být za hlupáka co neumí jazyk, mi jako bájo nepříde..... :D :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

No já to zase ručně přepisuji do translatoru , ale i tak je to děsný opruz a trvá to dlouho , navíc ne vždy se podaří všechno správně přeložit , takže spousta věcí má nejspíš jiný význam :)
Odpovědět

Zpět na „Hearts of Iron 4“