Nové patche a DLC

Zde máte možnost diskutovat o Hearts of Iron 4 v Single Playeru. Pokud hledáte informace k módům, multiplayeru či si chcete přečíst některý z reportů pokračujte do vnořených subfór.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
mariňák
Rotný
Rotný

Re: Nové patche a DLC

Příspěvek od mariňák »

Jo, tak to je pokrok, Já to zkusím také s translatorem, možná to bude rychlejší. Jen v překladu dost špatně chápu rody, v tom naprosto plavu a proto dělám spoustu chyb... :(
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Je to mnohem rychlejší, ale ten překlad je hodně plus mínus :D
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Aha, už jsem si vzpomněl, proč translator málo používám :D :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Na nějaké určení co to asi je, to bohatě stačí :D Na složitější překlady bych to asi nepoužíval, nicméně bych řekl, že je to dost použitelné.

Nicméně ted jedu BI mod a to je prostě peklo. Zkoušel jsem všechno možné, asi 15x jsem se vracel ke starší pozici, ale nijak se mi nepodařilo udělat aby po tom co zaberu československo a ustanovím slovenský štát jako loutku si madarsko vzalo zakarpatskou rus .... Prostě nevím jak to udělat :D Ale po několika testovacích hrách a asi 100 hodinách plných překladu sem to tak nějak pochopil i zjistil co mám stavět a jaký zaměření jet. Jen mi prostě vadí to Slovensko že je protáhlý až k Rumunsku ... Sice to pro hru nemá význam, ale nějak mi to štve a hlavně mi vadí, že nevím co jsem kde udělal blbě :D Přitom jsem zkoušel snad všechny volby a prostě ty madaři si to území nevezmou...
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Základní BI mod mi na novou verzi hry( Barbarossa) nejde, hádá se to a nemůžu přijít na to, kde dělám chybu. Aktualizovaný mod je z prosince a stejně mi to přestalo jít. Doufám, že mod zaktualizují na poslední aktualizaci hry, zatím to tak vždy udělali, jinak jsem si včera stáhl aktuální češtinu a po delším rozhlížení jsem si řekl, že se potřebuji znova hru naučit, tak jsem poprvé sáhl po britské kolonii Kanadě a zatím mi i přes omezené jednotky baví. Nechápu, proč jsem se jí vyhýbal.... :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Nejde, je třeba použít verzi 1.10.8 , časem to udělají, ale asi je třeba toho vyřešit víc :)
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Jo, to je pravda, na staré verzi hry fungoval a i když ho v prosinci aktualizovali, tak stejně nefunguje. Jinak jsem to včera celý den hrál za Kanadu a musím přiznat, že docela zajímavá hra, fakt nechápu proč jsem se jí vyhýbal. Kanada sice vojensky není příliš silná - málo jednotek, ale dohání to výrobou. Takže jsem si zabojoval v asii a pak v Evropě. Hrál jsem to opět na hulváta, takže ital to musel zabalit. Během hry jsem nevědomky otevřel i "achie" a i když na ně jinak nehraji, tak za mne spokojenost...... :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Já se zatím to BI moc nenaučil, pořád mám problém s výrobou , strašně dlouho trvá než se ten průmysl trochu vzpamatuje a začne něco vyrábět a přitom potřebuju k připojení Rakouska mít 1,1 milionu armádu ... Podle mě, mi něco brzdí v těch zákonech a nařízeních, jenže v tý angličtině přijít na to kde je problém to je peklo :D
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Já vždy začínám se stavbou civilních továren, naženu nějaký progres ve stavbě a pak to jede. Ono "černý Ice" má své slabiny právě ve stavbě, řeší to sice mod, ale Já ho nestahuji, takže nemohu radit. Ono Black Ice je souhrn modů a když neumíš anglinu je to zapeklitý, používám pokus omyl, s Německem jsem v tomto modu začínal asi dvacetkrát, možná by nebylo od věci začít hru s "černým Ice" v nějakým nedisponovaným státě, pochopit své chyby a poučit se ze stromu. Já vím je to opruz, ale jelikož neumím anglicky, tak pro mne logický postup. Možná by nebylo od věci, sepsat všechny tyhle zkušenosti pro ostatní, ale netroufám si, možná je nějaký borec co umí anglicky a zvládá to, takže kdo to víte ozvěte se..... :lol:
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Právě v BI civilní továrny skoro stavět nemůžeš. Protože by jsi pak už nedohnal tu ztrátu ve vojenské výrobě, ono toho času než začne válka moc není :)
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Předně se Ti omlouvám za pondělní výpadek, ale nemohl jsem ani napsat. Já to řeším tak, že prokládám civilní s vojenskými a na rozjezd vždy postavím tři, nebo pět civilek. Mod Black Ice sice stavbu továren snižuje, ale jiný mod ji zvyšuje a už jsem to dřív zkoušel a makalo to, je to totiž další rozšíření Black Ice, škoda, že si nepamatuji jméno, ale podívám se do oblíbených, jestli si vzpomenu. Modů Black Ice mám v oblíbených, staženu asi deset, a to nepočítám další mody, takže zkouším všechno možné.... :D Jinak máš opět pravdu, hra než vypukne válka, není dlouhá a nic moc se nestačí vynalézt a postavit, ale už jsem zkoušel mod na zrychlení stavby, takže je možné, že je mod i na urychlení výzkumu. Modeleři jsou koumáci a mají nepřeberně nápadů, škoda že to neumím.... :D :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Nevím, já hraju jen black ice mod, protože je komplexní a vyvážený. Je to prostě příšerně těžký i na normální obtížnost a to hlavně proto, že je omezená výroba a také proto že je z velké části eliminovaný efekt rychlého postupu. Jednotky mají podstatně menší organizaci a na všechno jsou různé penalizace. Navíc zásobování je peklo, oproti základní hře, kde to prakticky vůbec není třeba řešit, tak v BI je problém už i uzásobovat jednotky útočící na Francii :D
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Jo, máš pravdu, Black Ice mod je sám o sobě velmi těžký a nedovoluje snadný průchod hrou. :? Už jsem zkoušel i BI mod, co penalizuje úplně vše, nedal se vlastně hrát, ale pokud znáš mody BI, tak víš, že některé jejich mody obtížnost snižují, ale to jsem vyzkoušel, takže je třeba hlídat nabídku modů a hře dát šanci. S tím zásobováním máš pravdu, také se mne za Německo stalo, že jsem měl problém zásobovat jednotky na pochodu do Francie a pak hlavně do Ruska. :( Ale na druhou stranu, když odehraješ ve hře víc jak pětset hodin, tak nějakou výzvu hledáš stále. Hrát pořád na ironmena se zvyšující se obtížností, chce se hrát po několika stovkách hodin, ale skočit na mody je zajímavější... :)
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Ještě jsem se zapomněl zeptat, jak jsi spokojen s tankovým editorem z nového DLC. Mne vlastně hluboce zklamal, potom co ho mám v češtině, tak jsem zklamán. Grafika u tohoto editoru vzala za své a lezou z toho strašný paskvily, nebo jen podvozky. Nejen, že to má málo použitelných slotů na vybavení, ještě to sežere značnou část vojenských bodů, což není příliš optimální.... :cry:
MONT10
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od MONT10 »

Bohužel některé DLC jsou úplně o ničem. Přiznejte se kdo ještě vůbec používá špiony. Je to věc která se vůbec nepovedla. A tady jak píšeš ten návrch tanků je nic moc. Celé to DLC je takové divné. Vůbec mě nebaví naklikávat kde chci stavět železnice. A už vůbec když je více zasobovacích dep rozklikávat kde mají zásoby vozit koně a kde nákladáky.....Jako kdyby to nešlo někde nastavit centrálně.
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Tak s tímhle naprosto souhlasím, nové DLC je vlastně opravdu o ničem, rozšiřuje rusáka, poláka a pobaltí a zavádí nesmyslné tankové editory a dost nevyvážené zásobování. Tankový editor je naprosto o ničem, nepochopil jsem, proč chce skládat tank, když v návrhu grafiky je úplně jiný tank, rozklikávat depa mne vůbec nebaví a stavět neustále železnice nic nepřináší a jen to zdržuje od samotné hry. Už i špiony mne nebavilo používat, je to o ničem a když použiješ krypto tak to vůbec nic neřeší. Měli by se inspirovat, myslím Paradox, spíše mody, kdy je pár vychytávek co opravdu hru obohacují..... :D
MONT10
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od MONT10 »

Kdybych neměl DLC tak ani nepoznám rozdíl.....něco hezkého prezentují a pak jeto úplně nedodělané. Ty zásoby nejsou špatná věc ale je to úplně špatně řešeno. Ted jsem hrál za něměcko a zjistil jsem,že nepotřebuju ani letadla ani zásobování a i přesto jsem Francie a polsko přejel už v roce 39.
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

To samé si říkám Já, poslední DLC a aktualizace spíše hru zaplevelily, Já naposled hrál poprvé za Kanadu a zjistil jsem, že vlastně nepotřebuji zásobování a ani tankový editor a to jsem válčil v tichomoří a evropě, zásobování je totiž jen dělané na vlaky, lodní zásobování je automatické a nejde ovlivnit. Souhlasím, je to špatně řešeno, hodně věcí je podle mne kopírována z modů, ale nedotaženě a bez rozmyslu. Teď jsem týden nemohl hrát, takže se už těším na dnešní večer, kdy zase začnu, přemýšlím nad oblíbeným Německem, doporučeným Rumunskem, nebo zase nasadit Československo, potom co z něj udělalo poslední DLC s aktualizací.... :)
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

mariňák píše: 19 led 2022, 16:21 Ještě jsem se zapomněl zeptat, jak jsi spokojen s tankovým editorem z nového DLC. Mne vlastně hluboce zklamal, potom co ho mám v češtině, tak jsem zklamán. Grafika u tohoto editoru vzala za své a lezou z toho strašný paskvily, nebo jen podvozky. Nejen, že to má málo použitelných slotů na vybavení, ještě to sežere značnou část vojenských bodů, což není příliš optimální.... :cry:
Nemám poslední DLC, hraju jen BI :)
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

mariňák píše: 21 led 2022, 16:21 To samé si říkám Já, poslední DLC a aktualizace spíše hru zaplevelily, Já naposled hrál poprvé za Kanadu a zjistil jsem, že vlastně nepotřebuji zásobování a ani tankový editor a to jsem válčil v tichomoří a evropě, zásobování je totiž jen dělané na vlaky, lodní zásobování je automatické a nejde ovlivnit. Souhlasím, je to špatně řešeno, hodně věcí je podle mne kopírována z modů, ale nedotaženě a bez rozmyslu. Teď jsem týden nemohl hrát, takže se už těším na dnešní večer, kdy zase začnu, přemýšlím nad oblíbeným Německem, doporučeným Rumunskem, nebo zase nasadit Československo, potom co z něj udělalo poslední DLC s aktualizací.... :)
Zásadní problém u základní hry je, že nerozvíjí Německo a jejich strom. Další věc jsou výzkumné sloty, kdy třeba za Rumunsko můžeš mít čtyři a vlastně nemusíš řešit lodě a letadla, takže máš všechno dřív jak u Německa , navíc jsou všechny jednotky stejně silné, takže uděláš za Rumunsko střední tank a bude na úrovni pantera , to samé platí třeba pro mechanizované jednotky, které jsou vlastně poměrně levné a mají brutální obranu. Za to Rumunsko si to musíš několikrát zkusit jak to udělat správně, ale jak se dostaneš na nějakých 40-50 vojenských továren už jen chrlíš jednu mechanizovanou divizi za druhou a sem tam tankovou. Nejlepší je nechat se řezat UI mezi sebou a počkat do roku 1942 a pak vlastně Rusáka smažeš sám, protože budeš mít tak třicet motorizovaných, mechanizovaných a tankových divizí + něco pěchoty, takže tam jen vlítneš a proběhneš to až do moskvy :)
Odpovědět

Zpět na „Hearts of Iron 4“