Manpower - Taliansko

Zde máte možnost diskutovat o Hearts of Iron 4 v Single Playeru. Pokud hledáte informace k módům, multiplayeru či si chcete přečíst některý z reportů pokračujte do vnořených subfór.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
ruso
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 06 kvě 2006, 10:34
Bydliště: Poprad

Manpower - Taliansko

Příspěvek od ruso » 06 črc 2016, 20:21

Ako to zvládate s manpower pri hre za Taliansko?

Ak nerátam vojnu v Etiópií, tak bojujem jedine s Juhosláviou a potom pri ťažení vo Francúzku mi padne manpower na nulu. Pritom nebudujem veľa nových divízií, nejakých 10 - 12 divízií. Dosť ešte prichádzam o stíhačov, možno 800ks. Stalo sa mi to pri oboch hrách , ktoré som skúšal. Samozrejme využívam ministrov aj techy na čo najväčší návratový bonus, takisto som k divíziam prideľoval aj nemocnice.

Oyeblikk
Desátník
Desátník
Příspěvky: 32
Registrován: 10 čer 2016, 15:09

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od Oyeblikk » 07 črc 2016, 07:56

Ahoj, z toho čo si napísal by si určite nemal mať problém s manpower. Manpower sa dá najlepšie navýšiť dvoma spôsobmi, stavil by som sa, že ich poznáš a používaš ale pre istotu :

1 - Tam kde meníš ministrov je jeden slot špeciálne určený na mieru mobilizácie manpoweru - tam sa to dá zvyšovať podľa miery odvodov.
2 - Viem že taliansko má špeciálny focus strom ale čo si pamätám tak všetky fašistické štáty si môžu zvýšiť manpower cez práve fašisticko-nacionalistické focusy. Len neviem či to má aj taliansko, pozrel by som to ale hru som na teraz odinštaloval až do kúpenia nového pc, keďže môj notebook robí hru od určitej fázy nehrateľnú. :?

Ešte ma napadá - možno máš umiestnené veľké množstvá jednotiek v púštnych oblastiach afriky kde je vysoká attrition a proste ti do toho neustále ide manpower.

ruso
Rotný
Rotný
Příspěvky: 111
Registrován: 06 kvě 2006, 10:34
Bydliště: Poprad

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od ruso » 07 črc 2016, 10:46

Takže tu zmenu zákonov som si doposiaľ nevšimol, myslel som si , že v štvorke už to nieje, ale teraz o tom práve čítam na wiki. Čo sa týka tej púšte, tak si sa trafil, mám tam určité množstvo jednotiek, ktoré po dobití egyptu tlačia Britov do púšte a je pravda, že mi pri nich neustále svieti ikonka že kapu :) Problém je , že som zatiaľ nikde nevidel nejakú informáciu o počte mrtvích a podobne ( nevidel som to ani po boji ).

Takže ďakujem za rady, skúsim to rozbehnúť ešte raz a uvidíme :)

d@rkWolf
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 23 zář 2009, 01:32

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od d@rkWolf » 09 črc 2016, 18:15

Oyeblikk píše:Ahoj, z toho čo si napísal by si určite nemal mať problém s manpower. Manpower sa dá najlepšie navýšiť dvoma spôsobmi, stavil by som sa, že ich poznáš a používaš ale pre istotu :

1 - Tam kde meníš ministrov je jeden slot špeciálne určený na mieru mobilizácie manpoweru - tam sa to dá zvyšovať podľa miery odvodov.
2 - Viem že taliansko má špeciálny focus strom ale čo si pamätám tak všetky fašistické štáty si môžu zvýšiť manpower cez práve fašisticko-nacionalistické focusy. Len neviem či to má aj taliansko, pozrel by som to ale hru som na teraz odinštaloval až do kúpenia nového pc, keďže môj notebook robí hru od určitej fázy nehrateľnú. :?

Ešte ma napadá - možno máš umiestnené veľké množstvá jednotiek v púštnych oblastiach afriky kde je vysoká attrition a proste ti do toho neustále ide manpower.
To není tvůj notebook, to je problém hry...patch 1.1 to trochu zlepšil, ale kolem 45 už je to o nervy, důvodem je naprosto manikální AI, které produkuje jednotky dál a dál až do skonání světa, pro ilustraci, hrál sem za Nacionalistické Španělsko, šel sem si vyzvednout achievement za obsazení Paříze a pokračoval dál, v roce 50 zbejvá akorát UK, severské země(Němci nejsou schopní provést vylodění v Norsku, jednou se tam dostali a po chvíli je z tama vyhnalo asi 300 USA divizí), Zéland a Amerika, Německo má podle obrazovky při vypnutí přes 1600 divizí!!! , což je naprosto nesmyslný číslo, zvlášť, když tomu připočítám ještě několik miliónů ztrát, který už zvlášť z boje proti SSSR nijak nezjistím, protože HoI4 nějak postrádá většinu statistik(což je dost vo ničem). Moje Španělsko má lehce přes 200, ale je fakt, že sem produkci nových v podstatě zastavil. Japonci mají přes 400, přes 100 má stále UK(jestli na Ostrovech, tak se tam nikdy nikdo nedostane...), USA kolem 1000. Dohromady ve hře může být tak 5000 divizí, tzn. samostatných elementů...

K tomu mají jen UK přes 35 tisíc letadel, dalších přes 30 tisíc mají USA. Lodě se nedají nijak efektivně zjistit, jelikož závěrečná obrazovka ukazuje jen nesmyslný údaj o počtu flotil(tzn. třeba UK má asi 150 flotil, zřejmě po 1x torpédoborci nebo ponorce).

Hra by zřejmě potřebovala dost drasticky zredukovat manpower a pak úplně opravit AI tvořící divize, protože třeba když sem hrál předtím hru za Polsko(neutrální Medzimorze frakce), měl sem ve frakci třeba Jugoslávii, která zvládla kolem roku 43-4 vyrobit přes 100 divizí, z nich většina měla 1-2 brigády pěchoty a semtam engineers... Tzn. divize úplně k ničemu. Když sem to prohlížel, tak původně zřejmě dostaly nějaký klasický 3x3x3, jenže po chvíli si to AI předělalo, zřejmě vlivem nedostatku něčeho a začlo valit tady tyhle zmetky. A samozřejmě nehrozí, že by AI už nepotřebný divize samo zrušilo, nebo zredukovalo na míň silnějších. Díky tomuhle brutálnímu množství všeho(ve srovnání třeba s EU IV, kde se motá sotva pár armád, je to naprosté šílenství doslova).

d@rkWolf
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 23 zář 2009, 01:32

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od d@rkWolf » 09 črc 2016, 18:19

ruso píše:Takže tu zmenu zákonov som si doposiaľ nevšimol, myslel som si , že v štvorke už to nieje, ale teraz o tom práve čítam na wiki. Čo sa týka tej púšte, tak si sa trafil, mám tam určité množstvo jednotiek, ktoré po dobití egyptu tlačia Britov do púšte a je pravda, že mi pri nich neustále svieti ikonka že kapu :) Problém je , že som zatiaľ nikde nevidel nejakú informáciu o počte mrtvích a podobne ( nevidel som to ani po boji ).

Takže ďakujem za rady, skúsim to rozbehnúť ešte raz a uvidíme :)
ztráty najdeš v zobrazení aktivní vyhlášené války-nahoře jak sou hlášky asi první ikonka v řadě, obrázek výbuchu nebo co to je-jsou tam země zapojené do dané vyhlášené války a ztráty, ve chvíli, kdy válka skončí mírovou konferencí, údaje zmizí a už nikde najít nejdou, nebo aspoň jsem je už pak nenašel

Oyeblikk
Desátník
Desátník
Příspěvky: 32
Registrován: 10 čer 2016, 15:09

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od Oyeblikk » 10 črc 2016, 08:40

d@rkWolf píše:To není tvůj notebook, to je problém hry...
Hej dočítal som sa o tom keď už bola u mňa hra vymazaná :) Na druhú stranu aj tak som musel mať v hre nastavenú grafiku na najnižšom stupni aby to šlo prijatelne, predsa len mám 3ročný notebook a síce som s ním stále spokojný ale nie je to zrovna nejaký alienware :-) Grafická karta proste zaostáva. Ale ďakujem za radu, počkám ešte na pár patchov a k hre sa vrátim, pre mňa osobne totiž hra roku 2016 :wink:

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 672
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od Michgod » 10 črc 2016, 19:52

ja to hraju na min detaily na starsim stroji cca 5 let a kdyz se kupoval tak nepatril mezi nejake super herni pc :D ale je to stolni a ne notas a jede to docela v pohode.... co mas za stroj?

nevim jestli se to tu nekde zminovalo ale je dulezite pouzivat v divizich i nemocnice kvuli manpower...

Oyeblikk
Desátník
Desátník
Příspěvky: 32
Registrován: 10 čer 2016, 15:09

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od Oyeblikk » 11 črc 2016, 16:59

Michgod píše:ja to hraju na min detaily na starsim stroji cca 5 let a kdyz se kupoval tak nepatril mezi nejake super herni pc ale je to stolni a ne notas a jede to docela v pohode.... co mas za stroj?
Procesor a ramka sú dostačujúce ale grafika je tam najslabšia, konkrétne ide o GeForce GT 720M. Navyše teraz sú tie 30ky tak nechcem riskovať. Presne pred 3 rokmi mi zhorela grafika na predošlom notebooku pri europa universalis 3 , aj keď to bol už vtedy 7 ročný veterán :ohen:

d@rkWolf
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 23 zář 2009, 01:32

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od d@rkWolf » 11 črc 2016, 17:45

No hlavně jestli to máš patchnuté, protože tam v základní verzi byl nějakej problém, že to přetěžovalo grafiku, něco blbýho s vertical sync mám dojem, viděl sem k tomu hned po vydání řadu reportů na plaze. Já to spustil prvně až s 1.0.1 a to už sem nic takovýho nepozoroval. Když si zapnu na sledování GPU-Z, moje GTX 760 se většinu času fláká podtaktovaná na nízké nebo střední frekvenci. A to není žádná high-end grafika. Na druhou stranu pozoruju, že po nějaké době to musím vypnout a znovu zapnout, trochu to pomůže proti zpomalování-no a pak asi nejvíc pomůže proti zpomalování podle mě World Conquest s likvidací všeho ostatního na mapě...protože jedině tak se zamezí té šílené nekonečné produkci od všech AI. Počítačem to nebude, mám 4-jádrovou i5(což je dost putna, protože HoI4 se nezdá, že by nějak zvlášť dokázalo využívat víc jader, většinou to vytěžuje hlavně jedno, na druhou stranu tahle i5ka pošle vytěžované jádro v případě potřeby tuším na 4GHz a to dává na jedno jádro furt docela top výkon) a 24GB ram...

Ještě mě napadá, že u té grafiky může být rozdíl v módu, v jakým se to spouští, já to zapínám v Borderless, jelikož je to rychlejší na alt-tab než při Fullscreenu a navíc si přes to můžu pustit okno s obrazem z TV karty :lol: (nebo cokoliv jinýho okenního, co umí "always on top" režim)

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 672
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od Michgod » 11 črc 2016, 19:20

Oyeblikk píše:
Procesor a ramka sú dostačujúce ale grafika je tam najslabšia, konkrétne ide o GeForce GT 720M. Navyše teraz sú tie 30ky tak nechcem riskovať. Presne pred 3 rokmi mi zhorela grafika na predošlom notebooku pri europa universalis 3 , aj keď to bol už vtedy 7 ročný veterán :ohen:
hm tak to je docela smula na druhem pc mam gtx 460 a podle porovnavani je jen o fous lepsi nez ta tvoje a slape mi to... mozna kdyby ti o to slo tak by si to rozchodil... ale neni kam spechat verim ze ta hra vydrzi na par let a ceka nas spousta dlc :D

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 672
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od Michgod » 11 črc 2016, 19:22

d@rkWolf píše: Ještě mě napadá, že u té grafiky může být rozdíl v módu, v jakým se to spouští, já to zapínám v Borderless, jelikož je to rychlejší na alt-tab než při Fullscreenu a navíc si přes to můžu pustit okno s obrazem z TV karty :lol: (nebo cokoliv jinýho okenního, co umí "always on top" režim)
na alttab je to dobre taky hravam v okne ale na vykon je lepsi fullscreen

Oyeblikk
Desátník
Desátník
Příspěvky: 32
Registrován: 10 čer 2016, 15:09

Re: Manpower - Taliansko

Příspěvek od Oyeblikk » 12 črc 2016, 22:23

d@rkWolf píše:No hlavně jestli to máš patchnuté, protože tam v základní verzi byl nějakej problém, že to přetěžovalo grafiku
Priznám sa že som to ešte s tým patchom neskúšal, tak schválne som zvedavý, dám potom vedieť. Žiaľ, paradox má tento problém často v hrách, že po dlhšom čase sa proste v hre nahromadí toľko informácií a procesov že hra sa stáva nehrateľnou. Ale verím že sa to spraví. Na druhú stranu, zo začiatku mala ako eu tak aj hoi problémy s padaním a tu musím pochváliť že hoi4 mi nespadlo ani raz. Inak 24Giga ram, to mi pripomenulo že moj prvý počítač mal toľko nejako podobne ale nie giga ale mega :-) myslím že som mal dve 16ky,,ale už si nepamätám presne :smile:
Michgod píše:hm tak to je docela smula na druhem pc mam gtx 460 a podle porovnavani je jen o fous lepsi nez ta tvoje a slape mi to... mozna kdyby ti o to slo tak by si to rozchodil... ale neni kam spechat verim ze ta hra vydrzi na par let a ceka nas spousta dlc
Ako zo začiatku mi to ide normálne aj na naj. rýchlosti. Ale neskôr sa to stane nehratelným. Ale ako som písal, neskúsil som to ešte s tým patchom. Ale verím že s každým ďalším to bude ešte o niečo lepšie. Tak už sa teším. Inak to že grafika mi to nebude úplne zvládať som tušil, ešte pred vydaním hry som si to testoval tu :-) http://www.game-debate.com/games/index. ... 0Iron%20IV kde mi zobrazilo procesor aj ramku ako dostatočné aj na doporučené požiadavky ale grafika nebola ani v polke.

Odpovědět

Zpět na „Hearts of Iron 4“