patch 1.1

Zde máte možnost diskutovat o Hearts of Iron 4 v Single Playeru. Pokud hledáte informace k módům, multiplayeru či si chcete přečíst některý z reportů pokračujte do vnořených subfór.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 672
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

patch 1.1

Příspěvek od Michgod » 03 črc 2016, 19:45

je to nahoda nebo se ai zacla chovat o neco lepe... brani sve pobrezi tj zrejme zacala vyuzivat garrison... a neprateslka ai uz nevysila invaze jak na bezicim pasu vsude mozne ale vypada to temer jako by to delala koordinovane...

ruso
Rotný
Rotný
Příspěvky: 114
Registrován: 06 kvě 2006, 10:34
Bydliště: Poprad

Re: patch 1.1

Příspěvek od ruso » 06 črc 2016, 13:39

Za Talianov som dobil Francuzko a na severne pobrezie dal jednotky ako garison. Velmi to nevydrzalo veru, povedal by som ze ten garison je len na potlacenie revolty na dobytom uzemi. Ked sa tam vylodil nepriatel a pozrel som ulohy, tak uz uzemie, ktore nepatrilo mne nebolo oznacene.

d@rkWolf
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 23 zář 2009, 01:32

Re: patch 1.1

Příspěvek od d@rkWolf » 09 črc 2016, 17:59

no ten garrison funguje spíš na tu protipartizánskou činnost, bohužel se mi často stává, že v případě potřeží postaví jednotky mimo přístavy a když je tam ručně hodím, za chvíli je pošle jinam...samozřejmě nedokáže rozlišit, jakou jednotku máte na co, takže kdy už něco pošle do přístavu, nejspíš to bude místo pěchoty s děly a AA kavalérie s MP...kterou při invazi smáznou jak nic

většinou to skončí tak, že zapnu garrison vyloženě jen s MP kavalérií a do přístavů si hodím zvlášť jednotky nezařazený do armád, aby se nerozhodly samy odejít, zatímco se dívám jinam...samozřejmě podobně mizerně je na tom garrison s tím, pokud už se někdo vylodí, že by se pokusil sám provést s přiřazenýma jednotkama nějakej protiútok, je to úplně mimo

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 672
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: patch 1.1

Příspěvek od Michgod » 10 črc 2016, 19:57

do vnitrozemi davam velkou samostatnou armadu cav+mp

a na pobrezi davam jinou samostatnou armadu pro obranu... pokud vim ze do te oblasti ai rada posila invaze tak si jeste nechavam treti armadu v zaloze a tu uz ridim pres ty bitevni linie...

ale ja spis myslel ai jinych statu... driv kdyz sem hraval za nemce tak treba italove vsechno meli u hranic a u sebe ""doma" nic a ai nepritele se tam furt vylodovala... ted uz vydim jak ma divize i pekne podel pobrezi

Uživatelský avatar
tovlasek
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 398
Registrován: 15 dub 2012, 09:21
Bydliště: Praha

Re: patch 1.1

Příspěvek od tovlasek » 10 črc 2016, 20:56

Tak si potřebuji postěžovat :D Po delší době jsem si řekl, že si rozehraji zase nějakou hru, tak jsem spustil ironmana a hrál jsem za komunistické Portugalsko, všechno bylo v pořádku, no a zdálo se, že Nacionalistické Španělsko za chvilku vyhraje Občanskou válku, tak jsem se rozhodl, že si udělám nárok na Galicii aspoň. Občanská válka stále pokračovala a pomalu se to začalo otáčet, říkám si - ještě štěstí, že jsem to stihnul - a vyhlásil jsem válku Nac. Španělsku. Obsadil jsem Galicii a i něco navíc a na jihu jsem obsadil jejich hlavní město Sevillu. No a pár měsíců na to, co jiného se mohlo stát než, že Občanská válka skončila, Republikáni vyhráli a já měl po srandě. Takže celé to území jsem ztratil. Chápu měl jsem to předpokládat, ale myslím si, že hra by nějak snad měla řešit i tohle, nebo mě aspoň mohli pozvat k mírovému stolu, protože teoreticky jsem součástí té války byl, ačkoliv chápu, že ne. Ale stejně mě to pěkně vytočilo :D
"La mort n'est rien, mais vivre vaincu et sans gloire, c'est mourir tous les jours"-Napoleon Bonaparte.

d@rkWolf
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 23 zář 2009, 01:32

Re: patch 1.1

Příspěvek od d@rkWolf » 10 črc 2016, 22:03

tovlasek píše:Tak si potřebuji postěžovat :D Po delší době jsem si řekl, že si rozehraji zase nějakou hru, tak jsem spustil ironmana a hrál jsem za komunistické Portugalsko, všechno bylo v pořádku, no a zdálo se, že Nacionalistické Španělsko za chvilku vyhraje Občanskou válku, tak jsem se rozhodl, že si udělám nárok na Galicii aspoň. Občanská válka stále pokračovala a pomalu se to začalo otáčet, říkám si - ještě štěstí, že jsem to stihnul - a vyhlásil jsem válku Nac. Španělsku. Obsadil jsem Galicii a i něco navíc a na jihu jsem obsadil jejich hlavní město Sevillu. No a pár měsíců na to, co jiného se mohlo stát než, že Občanská válka skončila, Republikáni vyhráli a já měl po srandě. Takže celé to území jsem ztratil. Chápu měl jsem to předpokládat, ale myslím si, že hra by nějak snad měla řešit i tohle, nebo mě aspoň mohli pozvat k mírovému stolu, protože teoreticky jsem součástí té války byl, ačkoliv chápu, že ne. Ale stejně mě to pěkně vytočilo :D
Jo, tohle je běžná situace, v podstatě nemá smysl tohle ani zkoušet, vždycky to takhle dopadne. Vůbec to tyhle situace nereflektuje. V podstatě to vůbec nepředpokládá, že bys něco takovýho mohl chtít udělat.

Uživatelský avatar
tovlasek
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 398
Registrován: 15 dub 2012, 09:21
Bydliště: Praha

Re: patch 1.1

Příspěvek od tovlasek » 10 črc 2016, 22:07

d@rkWolf píše:Jo, tohle je běžná situace, v podstatě nemá smysl tohle ani zkoušet, vždycky to takhle dopadne. Vůbec to tyhle situace nereflektuje. V podstatě to vůbec nepředpokládá, že bys něco takovýho mohl chtít udělat.
Nojo já vím a vyčítám si to sobě, protože mi to mělo být jasné, ale tak člověka to otráví no :D
"La mort n'est rien, mais vivre vaincu et sans gloire, c'est mourir tous les jours"-Napoleon Bonaparte.

MONT10
Rotný
Rotný
Příspěvky: 147
Registrován: 13 říj 2011, 10:06

Re: patch 1.1

Příspěvek od MONT10 » 22 srp 2016, 15:21

Jak vůbec stáhnu tenhle nový patch1.1 ? On se stáhne sám nebo to musím někde ručně ?

d@rkWolf
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 23 zář 2009, 01:32

Re: patch 1.1

Příspěvek od d@rkWolf » 31 srp 2016, 22:14

MONT10 píše:Jak vůbec stáhnu tenhle nový patch1.1 ? On se stáhne sám nebo to musím někde ručně ?
Pokud to máš ve Steamu, stáhne se ti automaticky.

Uživatelský avatar
Marmont
Major
Major
Příspěvky: 2373
Registrován: 18 led 2008, 22:37
Bydliště: Znojmo
Kontaktovat uživatele:

Re: patch 1.1

Příspěvek od Marmont » 07 zář 2016, 14:54

Zdravím,
mě na čtyřce strašně vysírá to nikdy nekončící a beztrestné vysílání expedičních jednotek. Jako fakt mě vytočí, když za Francii mám naději obklíčit ve Slovinsku nějakejch 20 německejch divizí a z celýho průseru je vyseká japonskej expediční spor v úplně nesmyslně velké síle (snad 15-20 nebo kolik)... Nějaký zkušenosti s tímhle patchem..? Dokud tenhle kiks v AI nebude odstraněnej, tak tu hru znova nepustím... :D

d@rkWolf
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 23 zář 2009, 01:32

Re: patch 1.1

Příspěvek od d@rkWolf » 10 zář 2016, 19:15

Marmont píše:Zdravím,
mě na čtyřce strašně vysírá to nikdy nekončící a beztrestné vysílání expedičních jednotek. Jako fakt mě vytočí, když za Francii mám naději obklíčit ve Slovinsku nějakejch 20 německejch divizí a z celýho průseru je vyseká japonskej expediční spor v úplně nesmyslně velké síle (snad 15-20 nebo kolik)... Nějaký zkušenosti s tímhle patchem..? Dokud tenhle kiks v AI nebude odstraněnej, tak tu hru znova nepustím... :D
Mám značný podezření, že tuhle debilitu budou odstraňovat dost těžko, vzhledem k systému, jakým to funguje, to nejsou jen expediční síly, stačí, aby bylo AI ve válce a v klidu posílá po celým světě jednotky, většinou naprosto pošahaně...takže jestli už bylo Japonsko v Ose, tak ty jednotky nebyly expediční sbor, ale spíš si jen tak připluly z Japonska...AI je to naprosto ukradený, že je to naprostá absurdita, aby se Japonský divize přepravovaly do Evropy. Já teď zkoušel něco prasit za Angličany a desítky Japonských divizí sem potkával úplně všude, útočily na mě když sem bránil Maginotovu linii, hromady jich pobíhaly po Africe a blízkým Východě...a to nebyl expediční sbor, to jen prostě Japonec vzal jednotky a z nedostatku jiné logické činnosti je poslal do spojeneckých(Italských) přístavů na pobřeží Afriky nebo Evropy. Později už jsem potápěl i Japonský konvoje s jednotkama, když to posílali do Evropy přes celej svět až zrkz kanál La Manche až do severoněmeckých přístavů

Michgod
Poloslepý troll
Poloslepý troll
Příspěvky: 672
Registrován: 07 pro 2009, 15:45

Re: patch 1.1

Příspěvek od Michgod » 10 zář 2016, 22:44

pokud vysle spojenecka zem nejake divize muze jich poslat kolik chce respektive kolik si muze dovolit... ve vysledku pokud nekdo hraje za hlavni narod musi si dat pozor prave na ty spojenecky divize protoze spotrebovavaji zasoby produkovane v tech provinciich kde se nachazeji... tj kdyz treba japonci poslou do evropy vojaky nemusi posilat zasoby z japonska... ale berou si ty zasoby treba z dobytych uzemi...

jeste se mi nestao ze by valku rozhodli expedicni sily... ty vetsinou beru jako podruzny... snazim se hlidat ty spojenecky a jeste se mi nestalo ze by spojenecky divize byli silenjsi nez ty nemecky treba... pokud na malem uzemi oblicis xx divizi a spojenecka ai nepritele tam vysle dalsich 20 divizi tak to znamena ze to konkretni uzemi musi uzivit 40 divizi a to nahrava spis tobe...

v teto hre mam pocit ze je vsechno mozne a proto je tak zabavna... v jedne hre se klidne muze stat ze 20 japonskych divizi pomuze nemecku k vitezstvi nad francouzi.... kor kdyz by nad nima meli vyhrat i bey japosnkych divizi...

d@rkWolf
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 305
Registrován: 23 zář 2009, 01:32

Re: patch 1.1

Příspěvek od d@rkWolf » 11 zář 2016, 22:21

Michgod píše:pokud vysle spojenecka zem nejake divize muze jich poslat kolik chce respektive kolik si muze dovolit... ve vysledku pokud nekdo hraje za hlavni narod musi si dat pozor prave na ty spojenecky divize protoze spotrebovavaji zasoby produkovane v tech provinciich kde se nachazeji... tj kdyz treba japonci poslou do evropy vojaky nemusi posilat zasoby z japonska... ale berou si ty zasoby treba z dobytych uzemi...

jeste se mi nestao ze by valku rozhodli expedicni sily... ty vetsinou beru jako podruzny... snazim se hlidat ty spojenecky a jeste se mi nestalo ze by spojenecky divize byli silenjsi nez ty nemecky treba... pokud na malem uzemi oblicis xx divizi a spojenecka ai nepritele tam vysle dalsich 20 divizi tak to znamena ze to konkretni uzemi musi uzivit 40 divizi a to nahrava spis tobe...

v teto hre mam pocit ze je vsechno mozne a proto je tak zabavna... v jedne hre se klidne muze stat ze 20 japonskych divizi pomuze nemecku k vitezstvi nad francouzi.... kor kdyz by nad nima meli vyhrat i bey japosnkych divizi...
No to mě se zas tyhle "všecko je možné" akce moc nelíbí. Očividné nesmysly by zvlášť AI umožňovat neměla. Jinak co se týče těch spojeneckých divizí-tak sou za trest obecně. V podstatě ať hraju za koholiv, pokud chcu odepsat co největší možný ztráty, jistotou je mít spojence... Aneb s 3mi divizemi mariňáků jumpneš na Borneo, obsadíš jedničkovej přístav a za týden dva se ti tam přepraví 20-50 divizí tvých "spojenců"-a všichni se přestanou pohybovat a začnou umírat na brutální attrition. Ty transporty jednotek kolem světa jsou typický příklad. A je to způsobený tím, že nějaký švédský chuj evidentně vypustil z implementace omezení max. možné vzdálenosti k transportu(hádám-a klidně bych se vsadil, že z důvodu toho, že to AI zcela typicky pro Paradox, nepobíralo...). Protože zatímco vlastní flotila tak daleko operovat nemůže, nákladní lodě odvezou vojáky kamkoliv, stačí aby tam byl přístav.

Odpovědět

Zpět na „Hearts of Iron 4“