Otazky a odpovede

Zde máte možnost diskutovat o Hearts of Iron 4 v Single Playeru. Pokud hledáte informace k módům, multiplayeru či si chcete přečíst některý z reportů pokračujte do vnořených subfór.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
mariňák
Rotný
Rotný

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od mariňák »

Tak co, dostal jsi je? :? Ono BI i ve zdánlivě hře na vítězství dost mate tělem, aby se najednou nedala dohromady nová koalice s pětisty divizemi :) . Já jsem když jsem to hrál, také táhl na všechny kolem a pak jsem dostal na budku od koalice vedené amíky, kteří divize asi ni nepočítali. Jo a v Africe mne i přes dobitý Egypt, napadli spojenci z boku odkud jsem to vůbec nečekal. Měl jsem použít Rommelův plán na rychlý průnik do boku rusáka z jihu a přesto mne dostali. Black Ice je dobrý mod, ale neodpouští vůbec nic, asi se za nějaký čásek k němu vrátím, ale teď mne spíš rozčiluje :x ten skřet z kremlu a nemohu se vlastně soustředit na žádnou hru.... :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Nedostal, zatím :D Ale mám aktuálně září 1956. Celou severní Afriku už mám v područí a bojuje se u Etiopie ... Na druhé straně bojují moje jednotky v Indii a až se jí podaří ovládnout, tak nastane dlouho očekýávaný boj s Japonskem :D Rozjel jsem masovou výrobu lodí a průmyslu pro stavbu lodí a očekávám, že do dvou až tří let bych mohl začít dominanci výrazně posilovat i na moři.

Aktuální stav ztrát https://prnt.sc/n15tyGeNl9-M

Skřet z Kremlu, točí celej svět. Mám napojení na pár Military skupin a sleduji kanály, kde jsou videa z Ukrajiny. Ty ztráty tam musí být šílený a je jen otázka času, kdy už to nebude moct tajit ani doma ... Nicméně, když vidím současnou Ruskou propagandu, tak myslím, že i Goebbels by se musel stydět, protože ten byl oproti tomuhle pouhý amatér...
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

No, koukal jsem na ty ztráty a musím uznat, že si vedeš skvěle na to, že máš proti sobě celý svět. S tím Nipponem si dej pozor, rádi mne překvapovali nečekaným vyloděním, ale za ně hraji docela rád :D . Ta masová výroba lodí tě hodí trochu do pohody, je dobrý dominovat všem mořím a oceánům :) . Já pořád nemohu najít chut opravdu hrát :( , pořád začínám nové a nové hry, ale nedohrávám je a tak mi to štve. Asi budu muset si dát na několik dní pauzu, abych dostal zase tu správnou slinu a třeba zase nainstaloval Black Ice a zase zkusil to Německo... :D
Kremelskej skřet snad nebude mít štěstí napořád, docela by se šikl klid a mír, ale to už kvůli němu nikdy nebude.... :twisted:
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Už ted mám výrobní kapacity pro lodě větší jak USA, stavím to tedy už několik let a myslím, že během pěti let budu mít převahu ve všem , ted mám v plánu dobít tu Indii a pak tam udělám asi obrannou linii a dokončím rusáka- Na anglii se mi nechce, tam budou velký ztráty při vylodění, mají na ostrovech desítky divizí :D
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Tak co ta Indie? Dobil jsi jí? A co rusák s Nipponem, už ví jak správně mluvit? Nebo se ti to zvrtlo na napadení anglány a spojenci s amíky co mají nepočítaně divizí a lodstva...? :) :wink:
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Nějak se mi ta Indie špatně zásobuje, už je to vcelku daleko :D Dobil jsem jim hlavní město, ale ještě to pod kontrolou nemám. Prakticky všude musím bojovat bez letadel, protože do zony nedokážu nasadit dost aby se to alespon vyrovnalo letadlům spojencům a měl bych velké ztráty ... Jen v Rusku mám vzdušnou nadvládu, asi dneska dodělám ty rusáky a až pak tu Indii, aby se mi uvolnily nějaké lepší jednotky, v tom rusku mám přes 200 divizí co se nemůžou moc hejbat ... :D A ještě je třeba osvobodit Finsko...
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Tak nenapínej a přiznej se, že už jsi dobil Indii a "osvobodil" Finsko. Já to po dlouhé době rozehrál za frantíky a musím přiznat, že už vím, proč jsem to za ně tak dlouho nehrál. Frantíci jsou prostě marný, sice jsem porazil Italy a pokračoval krásně na Balkán, když mne vyhlásili válku španělští komunisti a co víc, spojili své síly s Německem a frantíci byly na ručník. Jejich ekonomika a výkonost je prostě k smíchu, i když mají tanky, tak jich lze vyrobit jen málo a když to necháš na frantíkovských generálech, tak je to konec. No nebudu to dále protahovat, frantíci jsou prostě marný a dostali na budku..... :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

No Indii jsem si víceméně vyčekal :D Zaujmul jsem pozice a protože jsem nemohl přisunout kvůli zásobování a bojům na východní frontě další jednotky, tak jsem řešil jiné fronty a japonci obsadily zbytek a přiblížili se k mým pozicím sami :D
Rusko po dlouhé době konečně padlo, ale byl to opruz , kdy jsem obsadil prakticky všechna města až k uralu a stejně se nevzdávali, v té střední části ruska není infrastruktura, takže zásobovat nějaký postup byl katastrofa... Nakonec jsem udělal chybu a udělal jsem z nich puppet a i z finska, ale nedošlo mi, že japonci budou moct zaútočit okamžitě na rusko přes mandžusko :D

Ale už jsem tu hru zabalil, byl to strašnej chaos a boje ještě na dvě desetiletí s tím jak pomalu by se bojovalo ve východní části ruska a asii obecně , ono kvůli zásobování nešlo dobít ani celou afriku, jen severní část, ale postup směrem na etiopii byl nemožný. Území bylo Italské a oni infrastrukturu nestaví, takže se to nedalo dostatečně zásobovat....
Mela
Nadrotmistr
Nadrotmistr

Příspěvek od Mela »

godzilak píše: 15 bře 2022, 09:18 Ale už jsem tu hru zabalil, byl to strašnej chaos a boje ještě na dvě desetiletí s tím jak pomalu by se bojovalo ve východní části ruska a asii obecně , ono kvůli zásobování nešlo dobít ani celou afriku, jen severní část, ale postup směrem na etiopii byl nemožný. Území bylo Italské a oni infrastrukturu nestaví, takže se to nedalo dostatečně zásobovat....
Z tohohle popisu je lepší základní verze jak BI. Už můžeš stavět infrastrukturu na území spojence tak nehrozí problémy se zásobováním u spojenců.
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Ano, to je pravda, ale námořní zásobování je pořád vopruz, stačí zablokovat námořní trasy a je veškeré zásobování v háji.... :? Ale Black Ice má něco do sebe, myslím, že když napíšu, že ho zatím žádný jiný mod, či základní hra nepřekonala. Ano je těžký, ale i ve hře si zvyšuje každý laťku náročnosti.... :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Mela píše: 15 bře 2022, 14:42 Z tohohle popisu je lepší základní verze jak BI. Už můžeš stavět infrastrukturu na území spojence tak nehrozí problémy se zásobováním u spojenců.
Základní hra je tak primitivní, že tam není třeba zásobování ani infrastrukturu vůbec řešit :D BI běží pořád na verzi 1.10.8, čeká se na aktualizaci na novější, takže to pak nejspíš půjde i tam....
Išak
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od Išak »

Vážně je základní hra tak primitivní ? Tak to tedy jsem asi zatím vše blbě hrál :D
Takže zkusím teda to zahrát na nejtěžší obtížnost a uvidím....
mariňák
Rotný
Rotný

Příspěvek od mariňák »

Primitivní není, jen náročnost modu Black Ice je spíše už legendární. Hraní v základní hře na hard a vyšší, je spíš o tom, jak moc dovolíš blbnout AI. :D
godzilak
Rotmistr
Rotmistr

Příspěvek od godzilak »

Primitivní je, protože za Německo vůbec nemusíš přemýšlet nad tím co budeš dělat ani co budeš vyrábět nebo stavět, prostě to UI vždycky porazíš a jde o to jen jak rychle a jak moc snadné to bude. Pokud uděláš vše přesně tak jak máš a budeš stavět jen to co máš, tak prostě není problém rusáka ukončit ještě v roce 41, za minimálních ztrát. No a pak je to už vlastně jen brnkačka, rozjedeš lodě na maximum a cca za pět let vlítneš na USA, mezitím ovládneš afriku a když budeš mít náladu tak i UK , ale na tu moc neútočím, spíš jim zničím lodstvo a jen je blokuju :D
Išak
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od Išak »

Nedovedu posoudit já Německo pořádně nehrál...Jinak ty časy výzkumu na té nejtěžší úrovni jsou šílené :D
Išak
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od Išak »

Tak jsem to včera rozjel zatím ještě 1936 a situace se pěkně komplikuje v Maďarsku je Habsburk, v Německu občanská válka ve Španělsku též a v Sovětském svazu proběhla první velká čistka...
Lord3
Vojín
Vojín

Příspěvek od Lord3 »

Ahoj, chlapi! Mám dotaz. Nainstaluju HOI4, spustím a spadne. Kompl v pohodě. Hra originál na Steamu. Hláška tato.

Tento obrázek může být vizuálně zmenšen. Zobrazit v původní velikosti
Obrázek
dejvi10
Vojín
Vojín

Příspěvek od dejvi10 »

Ahoj,
mám dotaz ohledně útoku...
Hraji za Německo a po dobití Polska, kde jsem neměl větší problém jsem se přesunul k západní hranici (Francie, Belgie). A tady nastal problém. I když pošlu do jednoho místa boje 90 divizí proti 9, pořád prohrávám :-/ Je úplně jedno, o jaké jednotky se jedná a ani poslání ze dvou směrů nikam nevede. Vůbec nevím, jak tu obranu prolomit... Díky za tipy 🙂
CamperSh0t
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od CamperSh0t »

dejvi10 píše: 28 lis 2022, 21:55 Ahoj,
mám dotaz ohledně útoku...
Hraji za Německo a po dobití Polska, kde jsem neměl větší problém jsem se přesunul k západní hranici (Francie, Belgie). A tady nastal problém. I když pošlu do jednoho místa boje 90 divizí proti 9, pořád prohrávám :-/ Je úplně jedno, o jaké jednotky se jedná a ani poslání ze dvou směrů nikam nevede. Vůbec nevím, jak tu obranu prolomit... Díky za tipy 🙂
Maginotovu linii je takřka nemožné prorazit, právě proto taky byla z historického hlediska vytvořena, aby se přes tu oblast nedostali nepřátelé :D Každopádně možností jak porazit Francii je několik, ovšem vždy je potřeba Maginotovu linii obejít, první možností je to udělat historicky, dobýt Nizozemí, Belgii a Lucembursko, a poté se vrhnout na Francii, tam kde nemá tu linii, už hranice obvykle dlouho neudrží, a fronta půjde hezky vpřed. Druhá možnost je, být ve frakci s Itálii, pozvat jí do války, a vzít útok přes ní, akorát to bude složitější na dobývání, než jít přes Belgii a spol. kord pokud Francie udělá focus, kde si postaví obranné postavení, na Italských hranicích. Teď už zbývají jen dvě možnosti, buď provést mnoho výsadků, a tím rozptýlit jednotky nepřítele (Anebo se štěstím, pokud má furt rozvrácenou vládu, stačí dobýt Paříž, a Francie kapituluje). A druhá možnost, kterou využívám taky rád, je námořní invaze. Ponorky vyčistí moře od nepřátelského námořnictva, a když se vylodíš na nějakém přístavu, tak tam stačí mít kolem cca 10 divizí, které rychle dobijí dost velkou oblast (Kolikrát se mi stalo, že mi stačilo 16 divizí, abych se dostal až k Paříži a Francie kapitulovala.). To jsou asi nejlepší možnosti, jako jsou tací co nejspíš přes Magitonovu linii dostali, ale na to je třeba hromada zkušeností, a i tak tě to bude stát zbytečně moc ztrát.
dejvi10
Vojín
Vojín

Příspěvek od dejvi10 »

Moc děkuji za vyčerpávající odpověď!!
Já se asi zatím spokojím s pozemním útokem, vzduch a vodu zatím moc neovládám...
Bohužel asi někde dělám chybu i tak ☹️
Poslal bych foto, ale neprisel jsem na to, jak jí vložit.
Pokud nechám u Belgie volnou provincii, okamžitě tam prorazí, na ten průraz já zaútočím v podstatě ze 4 stran a stejně je neporazím. A to jsou na mém území, obsazeném pár minut. Teď aktuálně průraz 11divizí Belgie a útok na ně 34 mých divizí. Tanky, pěchota, motorizované jednotky. Skóre bitvy začíná na 36 a klesá 😱 nyní prohráváte. Si říkám, že to snad ani není možný...
Odpovědět

Zpět na „Hearts of Iron 4“