Otazky a odpovede

Zde máte možnost diskutovat o Hearts of Iron 4 v Single Playeru. Pokud hledáte informace k módům, multiplayeru či si chcete přečíst některý z reportů pokračujte do vnořených subfór.

Moderátoři: Vals, gameart

Odpovědět
Hal
Desátník
Desátník
Příspěvky: 45
Registrován: 14 čer 2017, 20:13

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Hal » 23 dub 2018, 08:44

AI s invazema svindluje. Rozdil mezi hlidkovat a hledat a znicit je jen to ze hlidkovani maji lode vetsi odstupy, aby bylo pokryto cele uzemi daneho sektoru, u hledat a znicit se vytvori jen jednu skupina. Ponorky jsou vetsinou ztrata casu. Pokud chces lovit konvoje tak staci mala skupina 1 az 2 lehke krizniky a 5 az 6 torpedoborcu, pripadne i nejaky tezky pokud hrozi stret s nejakou nepratelskou exkortou. Hlavni je ziskat leteckou prevahu. Pokud nemas namorni bombardery staci vyuzit CAS.

Kdyz sem hral za Cinu tak jsem s pomoci letadel dost pocuchal japonske lodstvo.

Martin÷cz×
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 9
Registrován: 31 bře 2018, 15:10

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Martin÷cz× » 20 kvě 2018, 09:35

Ahoj nevíte jaké rozšíření(DLC) na hru potřebuji, aby se mi u velitelů nabídla možnost Detaily(vlastnosti nebo zkušenosti-obrany-útoku apod.)
Jako je to na obrázku:
Obrázek
Díky za odpovědi

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Josif » 20 kvě 2018, 11:06

Waking the tiger ?? Je to tam i napsané. :)
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 37
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Cracky » 20 kvě 2018, 17:47

hrajeme ted s kamaradem MP. Já Reich, on Japonsko. Aktuálně bojujem proti Spojencům. Dobyli jsme před válkou se spojenci Sověty a rozdělili si podle Uralu :D. Já ještě dobyl i Itálii než mi UK vyhlásilo válku. Mám problém, že mam 0 menpower. V poli mam asi přes 2miliony vojáků, milion a půl mi jich padlo v Rusku. A jsem na 0. Mám Volksturm, dal jsem dokonce aj odvody na 20% ale absolutně se to nikam nehne. Před válkou jsem měl stále 180k s 2,5, pak to zvýšli na 5% pohlo se to asi o 10k nahoru a pak dal během války 20% a nikam se to nehlo. Příjde mi to divné, protože jsem kolikrát za Reich měl v poli běžne kolem 2 miliony vojáku a v zásobě pořád kolem 5-7 milionu menpower. Měsíční příjem je 2k vojáků, ale stejně nic :D bug ?

Jinak je lepší uzemí zabírat nebo dělat Loutky popř. Reichkomisariáty ? Zjistil jsem teĎ, že vlastně zabrané uzemí i když je po válce z něj nemohu brát menpower, že je tka -98% lokální menpower.

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Josif » 20 kvě 2018, 18:43

Hmm s tím manpowerem to máš nějak divný. :) Kolik lidí ti slouží v letectvu/námořnictvu ? Myslím že Himmler zvyšuje neněmecký manpower o 2.5 %. Je možné že ti naskočil nějaký negativní event na obvody.
Za italy ( na Uralu byl vytvořen Mussoliniho val. :D ) sem na začatku hry vytvořil loutkovou Libyi a Etiopii. Ale udělal sem to hlavně proto aby postavili pár továren a já je pak mohl později anektovat. Většinou se to ale imo nevyplatí protože chvíli trvá než vybudují armádu. Vyjímka je možná Čína za Japonsko ale za to sem ještě nehrál.
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 37
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Cracky » 20 kvě 2018, 19:39

taky nějak 200k. Skočil mi 1x event za celou dobu, že borci nechcou k dovodu, ale vyřešil jsem to tou politickou silou, že byl proslov :D bylo to během války s Josefem, ale Menpower nerostl ani po válce vůbec. Himmlera mám. Možná je problém, že jezdím Německo stylem že hned napadnu Polsko a pak s kavalerií prubnu co nejdřív Rusko (ale pak nemozu splnit focusy na Danzig a Okolo Mažinota :( )

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Josif » 20 kvě 2018, 19:45

S tím stylem by problém být neměl. ( ale proč napadáš Polsko hned na začátku hry ?? ) No pokud by si mohl poslat screenshot.. Takhle z hlavy mě vůbec nic nenapadá. :)
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Hal
Desátník
Desátník
Příspěvky: 45
Registrován: 14 čer 2017, 20:13

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Hal » 21 kvě 2018, 08:44

Nemas ekonomiku na Total Mobilization ? Tohle totiz si vezme 3 % z manpoweru.

Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 37
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Cracky » 21 kvě 2018, 20:55

https://ibb.co/msnLfo

Ten 20% Odvody jsem dal až teď. Předtím jsem Měl Extensive, ale nic to nezměnilo, jsem furt na 0 :D a to je mi u Němců prostě divné, že můj men power je tak nízký.

Jinak Polsko napadám hedn z důvodu, že je Sovět furt slabučky a jsem schopný ho s OP kavalerií dobýt do roku a půl klidně :D a pak mám fabriky a vpohodě přípravu na spojence

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Josif » 21 kvě 2018, 21:31

No oni sověti jsou slaboučký celou dobu. ☺ IMO je to zbytečné. ☺ Po pádu SSSR není moc míst k dobývání a hra mě pak přestává bavit. Jednou sem hned zkraje za Německo obsadil Polsko a pak sem pomocí Focus tree obsadil Rakousko, ČSR, Jugoslávii a řecko (vazal) a pak teprve v roce 41 sem zautočil na SSSR.

Ten manpower. Zkus se podívat na potřebné zásobování divizí. Myslím tím kolik je potřeba zbraní, děl, manpoweru. Je možné že se ti doplnují divize a tak nemáš nikoho v záloze.
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 37
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Cracky » 22 kvě 2018, 15:28

jj divize se doplňují, ale furt mi nehraje to, že moje armáda má jen 1,8M lidí. Když odečtu ten 1,5M co padlo v Rusku tak je to 3,3M a to mi furt příjde málo na Reich :D

MONT10
Rotný
Rotný
Příspěvky: 147
Registrován: 13 říj 2011, 10:06

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od MONT10 » 22 kvě 2018, 17:34

Je pravda,že jsem měl podobné starosti. Kůli tomu jsem přestal vyrábět další jednotky. Pak už jsem tvořil jen tankové divize abych nepotřeboval tolik lidí na jednu divizi.

Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 37
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Cracky » 22 kvě 2018, 19:07

Já ani nic nevyrábím. To co mám je konečný počet a jsem na 0 :D nemám co vyrábět už

MONT10
Rotný
Rotný
Příspěvky: 147
Registrován: 13 říj 2011, 10:06

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od MONT10 » 22 kvě 2018, 22:38

Tak já jsem toho moc neměl a je pravda,že SSSR jsem obsadil jen tankovýma jednotkama. Ty ostatní jen zajištovali frontu. Ale na USA už jsem se nedostal protože došli lidi a to se nedalo nic dělat.

Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 37
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Cracky » 23 kvě 2018, 16:32

ale nerozumím tomu. Hrál sjem Reich mockrát a nikdy jsem se nedostal na 0 menpoweru. Vždy jsem dobyl Rusko a pak i USA a v záloze bylo vždy min. 3M Menpoweru a to jsem víc jak 15% odvody neměl :D

Martin÷cz×
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 9
Registrován: 31 bře 2018, 15:10

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Martin÷cz× » 09 čer 2018, 11:51

Ahoj, nezkoušel jste někdo změnit výzkumnou dobu eventru(Národního zaměření)? Například místo 70 dní aby jste to zkoumali 30 dní? U němců se mi zdají některé eventy být strašně dlouhý, tak by mě zajímalo jestli jste někdo náhodou nenašel lokalizaci souboru kde by se dala časová doba eventu změnit. Tak jako například je to u modu československa. Díky za odpovědi

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Josif » 09 čer 2018, 13:57

D:\Hearts of Iron IV Waking the Tiger\common\national_focus

focus = {
id = GER_four_year_plan
icon = GFX_goal_generic_construction
x = 6
y = 0
cost = 10 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ( 1 = 7 dnů )
ai_will_do = {
factor = 12
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 37
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Cracky » 11 črc 2018, 11:52

Nenapíše mi někdo návod, jak použivat Skupinu armád offenzive line ? :D Chci si trošku udělat historii a udělat do SSSR Skupiny armád sever, střed, jih ale mám strach (což se 100% stane), že se někde ta linie přeruší. Nevím proč se to děje, děje se mi to i když používám čistě pouze armádní linie, že se mi někde kousek přeruší a než si toho všimnu tak mi tam vletí AI :D.

Dál se chci zeptat, mod Expert AI. Co konkrétně to vylepšuje? AI bude furt dělat retardované divize random předpokládám nebo dělat "yolo" vylodění, že e mi vylodí 1 divize u Štětína a nakráčí si až do Berlína, kde posléze mi naskočí "Berlín Padl" :D

Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 37
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Cracky » 23 črc 2018, 13:54

Průplavy jako je ten v Instanbulu do Černého moře, když "Zaberu" tak přes něj nemohou jezdit lodě nebo musí být zabraný jakože musím dobýt celé Turecko ? Aktuálně jsem žil v tom, že mi stačí ho zabrat pouze armádou. Za SSSR jsem se tam vylodil a zabral evropskou část turecka, instanbul a ještě kousek před ním, pak se přidali ke spojencům a Britové posílali skrz průplav vesele lodě :D

Hal
Desátník
Desátník
Příspěvky: 45
Registrován: 14 čer 2017, 20:13

Re: Otazky a odpovede

Příspěvek od Hal » 23 črc 2018, 16:57

Musis mit obsazene oba brehy. Pokud obsadis oba brehy, projet mohou pak jen ponorky.

Odpovědět

Zpět na „Hearts of Iron 4“