Ahoj lidi,
Na HOI3 mám nahráno několik tisíc hodin, ale už cca měsíc zkouším čtyřku. Nějak jsem myslím i tu hru pochopil a ve spoustě věcí je to lepší jak třetí díl (hlavně zásobování

). Ale absolutně se mi nedaří jet podle nějakého historického scénáře.
Polsko ještě jde (pokud rychle zaberu gdansk, jinak tam anglie s francií jsou schoný naposílat 50 divizí a už se nikam nehnu), dánsko a Norsko se taky dají celkem v klidu, ale západ je prakticky nedobytný. Už jsem těch her hrál minimálně deset a pokaždý stejný, je úplně jedno kolik mám divizí a jak silných, ale projít nikam stejně nejde.
Jediný co se dá, tak dobít Lucembursko, pokud stihnu tu jednu jednotku zničit, než tam Francouz nažene 10 divizí. Než stihnu kdekoliv trochu postoupit tak je v Belgii i Holandsku na každým políčku 5-15 divizí (francie má cca 150 a Anglie okolo 100 v Evropě + Bel/Hol dohromady 40-50). Zkoušel jsem to všude možně, ale probojovat se přes to nedá a i když po dvou měsících a ztrátě 100K mužů a nespočet vybavení probojuju přes jedno políčko, je zase na dalším úplně to samý. Obejít mažinotku taky nejde, protože Francouz ihned přisune posily a má všude 10+ divizí. Nějakej "sek srpem" co šlo ve trojce o tom si tu člověk může nechat jen zdát...
Ted se mi teda povedlo Francii dobít, ale jen díky tomu že jsem jen držel hranici a 60 divizí jsem poslal přes Itala. Jenže to celé území připadne Itálii a to ho nechce vydat. Navíc těch cca 100 Britskejch divizí se usídlí v Belgii a Holandsku a ty jsou stejně nedobytný
Další věc je že Ital má v africe třeba jen 2-5 divizí a další tam nepošle, takže o ní během chvilky přijde ....
V trojce byla většina věcí ošetřena událostma (třeba vichistická Francie, nebo vyslání africa corps, vyhlášení války polsku automaticky, atd... alespon v blackice to bylo dělaný hodně historicky), tady nic takovýho pořádně není a když už tak hodně omezeně. Bud teda něco dělám špatně, nebo je ta hra špatná, těžko říct kde je problém. Ale štve mě že nejsem schopnej nikam postoupit. Nejhorší na tom je že by mi nepomohlo ani kdybych měl víc divizí, protože když mají spojenci na každým políčku 10 jednotek, tak to prostě nejde promlátit, nehledě na to že ty bitvy trvají pak strašně dlouho.
Může mi někdo prozradit to kouzlo, jak to projít a dobýt ?