Jajjun.com

Diskusní fórum věnováno historii, hrám od Paradoxu a mnoha dalším zajímavostem.
Právě je 23 dub 2018, 20:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 261 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 29 bře 2018, 09:25 
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Příspěvky: 208
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Nevíte někdo jak změnit schopnosti generálů ?? Zvedne se mi tlak když vidím tohle: Obrázek a tohle: Obrázek

_________________
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 10:57 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 31 bře 2018, 15:10
Příspěvky: 6
Ahojte měl bych otázku je nějaký postup, že Polsko vytvoří frakci a nedostal se tak ke spojencům?(Otevřel by se mi způsob jak získat Litvu Lotyšsko Estonsko bez toho aby mě otravovali Spojenci) Nebo to čistě závisí na "štěstí" co si hra popř. UI vybere? Zkoušel jsem hledat na netu nějaké podmínky jestli jsou ale neumím moc anglicky a překladač stránek nepracuje zrovna korektně :D Jestli stím má někdo zkušenost nebo se nato taky někdo díval. Díky za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 14:04 
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Příspěvky: 208
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Stačí si hned na začátku vytvořit nárok na Polsko. Dokud nemá Polsko záruku nezávislosti od Francie/Británie tak si v pohodě. Pak je taky velká šance pokud si vybereš nehistorické zaměření AI že si Polsko vytvoří alianci s pobaltskými republikami a spojenci se do něčeho takového míchat nebudou..

_________________
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 18:00 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 31 bře 2018, 15:10
Příspěvky: 6
Díky jenže právě hraju za němce a tam Nárok na polsko má focus jen SSSR když hodím většinou že chci požadovat polské území (gdaňsk) tak už se dotoho serou spojenci. Právě toho chci docílit aby si polsko založilo alianci. A stalo se ti že by jsi měl problém s odvody na verzi 1.5? Zdálo se mi to jako že politickou sílu mě to sežere ale že by populace se navýšila vůbec a to ani když jsem získal území francie


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 02 dub 2018, 18:33 
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Příspěvky: 208
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Obrázek

Stojí to nějaký politický body ale získáš tím záminku k válce.

Obvody. Zvolením přísnějších obvodů zvýšíš maximální počet branců. Nějaký čas to trvá. ( na rozdíl od předchozích verzí )

Obrázek

_________________
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.


Naposledy upravil Josif dne 07 dub 2018, 07:59, celkově upraveno 2

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 03 dub 2018, 19:18 
Rotný
Rotný

Registrován: 13 říj 2011, 10:06
Příspěvky: 144
Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví v jakém souboru hry je adresář kde jsou sepsány názvy jednotek když je zadám do výroby. Chtěl bych si ty jednotky trošku jinak popsat a nebaví mě to dělat pokaždé jen přímo ve hře :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 04 dub 2018, 17:41 
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Registrován: 13 kvě 2014, 21:01
Příspěvky: 285
Jestli jsem tě správně pochopil, bude to nejspíš v adresáři

COMMON \ UNITS \ NAMES_DIVISION

Nejsem si jistý, zda to stojí za tu námahu. Rozhodně tě čeká skvělá zábava na dlouhé zimní večery. Pokud se chceš v tomhle šťourat, měl bys dobře vědět, co děláš. A zálohovat, zálohovat, zálohovat, jak kdysi řekl jistý V.I.L. :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 06 dub 2018, 18:17 
Desátník
Desátník

Registrován: 12 čer 2015, 12:33
Příspěvky: 27
K čemu je dobrý ten Field Marschal ? jakože armády si sjednotím k němu, ale Front Line a jiné plány si přidávám sám k armádě, protože mi příjde že plánovat Front Line za něj je úplně na 2 věci, protože se mi stalo že kolikrát udělali mezi Front Line mezeru, nevšiml jsem si toho a prošel mi tama nepřítel. Popř. nějáký tip, trik jak to používat za něj ? :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 06 dub 2018, 20:13 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 31 bře 2018, 15:10
Příspěvky: 6
Ahoj díky Josif za odpověď. Nechceš udělat nějaký let's play? Hru za Německo? :D (chtěl bych vidět tvůj styl hraní) Překvapuje mě, že v roce 1943 máš pod kontrolou polovinu světa :D včetně italie :D Jako fakt smekám :D nejdál jsem se za ten rok dostal do Velké Británie :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 06 dub 2018, 21:43 
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Příspěvky: 208
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Cracky: FM dává polovinu svých bonusů všem podřízeným armádám. Snad po třetí co sem kvůli němu byl obklíčen v Rusku:

Obrázek

Dost mě to štvalo ale nebyl problém se z toho nakonec vykroutit.. i když u Moskvy sem v to ani nedoufal.. Člověk chvilku nedává pozor zaparkuje své panzery v Moskvě a Stalingradu :o a pak najednou.. kritický nedostatek zásob. Kouknu na mapu zásobování všechno zelený až na malou červenou tečku u Moskvy kouknu dolů ke Stalingradu a na nechráněný Stalingrad se řítí sovětské pancéřové divize. :?

Martin÷cz×:
No já sem ani něco takového neplánoval. :) Chtěl sem to hrát historicky bohužel jsem zapomněl zapnout historic AI.. a pak to jelo. :) Nicméně lets play neplánuji a upřímně mě ta hra zklamala. Člověk si chtěl honit ego nad mapou.. ale.. něco tomu chybělo bylo to asi příliš jednoduchý. :? Nu pokud budeš potřebovat s něčím poradit ozvi se.
Tady je obrázek co lidi v předchozích verzích dokázali. ( V nynější verzi by asi neměli dost manpower )

Obrázek

_________________
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 07 dub 2018, 10:24 
Desátník
Desátník

Registrován: 12 čer 2015, 12:33
Příspěvky: 27
A FM jde použít asi jen na 1 frontu s jednou zemí (frakcí) že. Včera jsem hrál za Nazi ČSR :D a měl jsem pod FM 2 generály. Z toho jsem s jedním udělal Front Line u Rumunska (měl jsem dobyté Maďarsko) a druhou jsem chtěl použít na Polsko. Vzhledem k tomu, že spolu nebyli ve frakci jsem nemohl "natáhnout" Frontline najednou, ale na 2x a armády prostě takto nešli / nejdou ? rozdělit. FM nemůže takto "koordinovat" 2 směry útoku ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 07 dub 2018, 10:47 
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Příspěvky: 208
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Teď sem to zkoušel. Pokud chceš mít FM na dvě fronty tak by jsi nejdřív měl udělat plán generála a pak ho přiřadit k FM.
Obrázek

_________________
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 12 dub 2018, 19:18 
Desátník
Desátník

Registrován: 12 čer 2015, 12:33
Příspěvky: 27
Jde nějak předejít těm stávkám ? Hraju za ČSR Fasist a jsem rád, když se mi podaří nahodit Extensive odvody, Mobilizaci a nějákýho generála na boost. Pak mi to permanentně háztí stávky a absolutně už nemám nárok nějak získat Political Power a jsem permanentně akorát v - :D ... Je vůbec možné ještě s malým státem dobýt větší státy (low menpower)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 13 dub 2018, 15:33 
Desátník
Desátník

Registrován: 14 čer 2017, 20:13
Příspěvky: 35
Moznost je, jde ziskat 5 % s pomoci dokriny tj bez PP. Ale dostat s k tomu trva strasne dlouho. No posledni patche maji hodne chyb, hra je skoro nehratelna.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 14 dub 2018, 11:18 
Svobodník
Svobodník

Registrován: 31 bře 2018, 15:10
Příspěvky: 6
Ahoj nevíte někdo něco otomto módu? https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... =707765792


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 15 dub 2018, 23:03 
Desátník
Desátník

Registrován: 12 čer 2015, 12:33
Příspěvky: 27
Je ve hře nějáký event u AI o "operaci Overlord" ? aka že se amíci vylodí v Normandii ? Hraju za SSSR. postavil jsem těžkou "Stalin Line" podél Dněpru až nahoru k Leningradu. Stojím tam a bráním se už asi 3 roky. Adolf má už kolem 600 divizí, Itálie 200, Španělsko 150, Japonsko 200 (jednou jsem ho už porazil, hrajeme MP s kamaradem, který hraje Komunistickou Čínu a rozbili jsme ho na začátku hned). Aktuálně se z té linii nemám kam posunout, stavím zrovna T-34, ale nevím jestli mi pomohou v nějákým postupu :D Evropa je těžce opevněná. Snad nikde po světě jednotky Osy nejsou, max ve Vietnamu kde pomáhají Japoncům. Potřebuju jednoduše historicky otevřít druhou západní frontu. Předpokládám, že AI je tak tupé že nějáké strategické vylodění co nebude o 1-2 divízí kde hned chcípnou asi nemám očekávat a hold jsem v pr*eli a budu muset počkat na spoluhráče než otevře nějak 2 frontu ze Čínu někde z Afriky asi, že :D

edit: No, tak jsme se pokusili vyvolat komunistický puč v Německu a nato, že tam byla podpora kolem 65%, tak území z puče bylo velikost ČR :D . Každopádně to celkem pomohlo, posunul jsem se od Dněpru za Minsk :D A dokonce už aj Spojenci se "úspěšně" vylodii u Bordeaux (poslal jsem jim tam něco na pomoc na udržení) a celkem solidně postupují na Berlín. Každopádně to AI je strašná demence. V jednu chvíli měl Adolf 1016 divizí, 5,5m menpower, 8k letadel...no prostě hrůza jak to AI furt chrlí další a další divize.... Uvidíme co ted, jestli se mi podaří postup na Varšavu a pak Berlín. Každopádně je rok 47 a já už ztratil za SSSR 11m vojáků :D Celkově Spojenci i se mnou 30 mega a Osa 20 mega. Kam se hrabe real 2WW


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 16 dub 2018, 13:36 
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Příspěvky: 208
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
To hrajete dva ? Ty ztráty jsou brutální. V kolikátým roce jste válku začali ?? Za brity sem zlikvidoval 9 M rusů ( ztráty asi 180 K ) a neměli dost vojáků na pokrytí fronty. Kolik máš manpoweru ??

_________________
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 16 dub 2018, 15:58 
Desátník
Desátník

Registrován: 12 čer 2015, 12:33
Příspěvky: 27
Jeli jsme normálně Historický AI, takže mě Adolf napadl někdy v roce 40. Teď je rok 47 a je to těch 11M :D Menpower mám ještě pořád cca 6M lidí na Extensive odvody.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 22 dub 2018, 14:53 
Desátník
Desátník

Registrován: 12 čer 2015, 12:33
Příspěvky: 27
Znova píšu já :D Jaký je rozdíl u flotil "Ničení konvojů" "Hlídka" a "Najít a zničit" .... Mám Kriegersmarine v Baltu - 100 ponorek a nějaké lodě. Vyhrávám všechny námořní bitvy. Přece jen SSSR v roce 36-40 nemá žádné loďstvo (nemá ho snad ani potom). Jediný přístav co mají je v Leningradu. Válčím a jsem už u Moskvy a v tom zpráva "Varšava byla osvobozena" říkam wtf ? a frajeři se mi vylodili u Štětína a to mám nadvládu. Mám nastavneo "NAJÍT A ZNIČIT" má to nějaký vliv ? Musím mit třeba "Pronásledování konvoju" nebo něco, aby potápěli aj lodě s armádou ? Nebo nechápu jak přes nadvládu dokázali vůbec vyjet z přístavu. Naopak když já se chci z Francie vylodit v UK a nadvládu mám, tak AI mi potopí konvoje hned v přístavu skoro. Nevím proč s tím mám problémy jen já :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Otazky a odpovede
PříspěvekNapsal: 22 dub 2018, 16:43 
Nadrotmistr
Nadrotmistr
Uživatelský avatar

Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Příspěvky: 208
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml
Zkus manuálně přesunout lodě do provincie s Leningradem tím by si jim měl zatarasit cestu.. Pronásledování konvojů je taky účinné.. Hej a nejseš jedinej. :D Za Italy mi angláni potopili asi 7 divizí. :o

Obrázek

Rozdíl je asi v tom že se flotila zaměřuje na konvoje ( přepravované divize ) a nebo na flotilu nepřítele.

_________________
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 261 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron

Webhosting Český hosting

Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Český překlad – phpBB.cz