Čeština pro Crusader Kings II

Opět buduj a sleduj rozmach své vlastní rodinné dynastie. Dobyj, vyžeň nebo z dalších území vytvářej vazaly ve středověké Evropě. Využij svých špiónů a spolupachatelů k dosažení svých vlastních ambicí. Braň svoji náboženskou víru a nebo se připoj ke křížové válce nebo džihádu! Vyzkoušej tvrdý život středověkého vládce.

Moderátoři: Atlantis, Minreth, Vals, Phoenix

Odpovědět
PeltarLopata
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 19
Registrován: 09 pro 2016, 13:30

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od PeltarLopata » 03 zář 2017, 15:36

Nevite někdo prosím jak vyřešit problém s češtinou normálně sem ji nainstaloval funguje perfektně na steam verzi bohužel po 5 miinutách se hra sekne a vypne, když jsem zjištoval čim to bylo tak sem zjistlil že to bylo češtinou nevíte někdo jak to vyřešit mám verzi 2.7.2 (GMTV)

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 03 zář 2017, 19:47

S nejvyšší pravděpodobností je to tím, že čeština je pro verzi 2.7.0 a ty máš verzi 2.7.2.

Vzhledem k tomu, že ve verzi 2.7.2 přibylo 181 nových řádků, je pravděpodobné, že se po pokusu načíst ty řádky hra prostě zhroutí, protože je nenajde. Asi je trochu psychicky labilní...

Co s tím? Zkus postup downloadu verze, který je popsán v souboru jak instalovat.txt.

Uživatelský avatar
Imperius
Četař
Četař
Příspěvky: 94
Registrován: 24 zář 2013, 11:59
Bydliště: SVK

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Imperius » 14 zář 2017, 06:42

Bude preklad i na 2.7.2?

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 14 zář 2017, 19:41

Bude. Intenzivně se na něm pracuje. Zbývá dokončit překlad The Reaper's Due (asi 600 řádků) a ještě jednoho souboru, který má cca 800 řádků. Zatím si netroufám odhadnout, kdy to bude, ale s opatrným optimismem by se dalo čekat nanejvýš 10 dnů.

Gaville
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 23 dub 2006, 09:37
Kontaktovat uživatele:

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Gaville » 25 zář 2017, 14:25

Ahoj, za prvé chci moc poděkovat za aktualizaci češtiny a super práci. Za druhé mám možná blbý dotaz, ale bude čeština fungovat, pokud budu mít jen základní hru a např jedno či dvě dlc či je to jen komplet edice? Předem děkuju

Uživatelský avatar
davidjaho
Rotný
Rotný
Příspěvky: 106
Registrován: 31 kvě 2014, 18:05

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od davidjaho » 25 zář 2017, 21:13

Smekám klobouk, pánové. Takové množství textu a vy jste to úspěšně dotáhli do konce. Prostě nemám slov. Jste opravdoví machři a patří vám můj dík.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 25 zář 2017, 23:12

Za druhé mám možná blbý dotaz, ale bude čeština fungovat, pokud budu mít jen základní hru a např jedno či dvě dlc či je to jen komplet edice?
Mělo by to fungovat, protože čeština obsahuje všechny potřebné řetězce (věty, slova). Pokud nemáš některé DLC, tak prostě hra řetězce pro toto DLC nebude hledat. Nezkoušel jsem to, takže to nemohu potvrdit, ale nevím o žádném důvodu, proč by to jít nemělo.

Není to blbý dotaz. Každý, kdo si není něčím jistý, se tady na fóru může zeptat a pokud budu mít čas a budu vědět, odpovím. Právě proto tady to fórum máme, abyste se všichni měli kde zeptat.

davidjaho:
No vždyť jsem taky WhiteHorse, pán Hlubiny a rytíř Chladných vod! :-)

fnuk
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 22
Registrován: 03 led 2016, 20:07

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od fnuk » 05 říj 2017, 15:21

Já mám také asi jen 2 DLC a když jsem to zkoušel tak hned první událost byla v AJ tak že si myslím že to možná problém bude.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 05 říj 2017, 20:04

Já mám také asi jen 2 DLC a když jsem to zkoušel tak hned první událost byla v AJ tak že si myslím že to možná problém bude.
To by spíš napovídalo, že tam máš nějak mod. Je možné, že v tom moři textů zůstala nepřeložená nějaká věta, ale nemělo by to být pravidem. Zkus sem tu větu hodit, podívám se na to.

DLC jsou přídavky k hotové hře a neměly by (NEMĚLY BY, ale Paradox) nahrazovat řetězce v základní hře. Mimochodem - zahájil jsi po instalaci češtiny novou hru?

ce4aser
Desátník
Desátník
Příspěvky: 33
Registrován: 06 lis 2015, 12:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od ce4aser » 08 říj 2017, 09:14

Tak som si stiahol najnovsiu verziu cestiny a narazil som na problem, ze to nie je robeny ako mod. Co znamena ze som to musel nakopirovat a prepisat suboru priamo v korenovom adresary hry. Co ma za nasledok nezhodu checksum a teda IronMan styl hry nepridava achievemnty. Kazdopadne je vinikajuca praca.

Uživatelský avatar
davidjaho
Rotný
Rotný
Příspěvky: 106
Registrován: 31 kvě 2014, 18:05

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od davidjaho » 08 říj 2017, 17:52

Já osobně mám ve hře jen Old Gods a Way of Life a až na drobné překlepy je vše přeloženo.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 08 říj 2017, 20:47

ce4aser:

To není chyba, to je vlastnost... :-) Záměrně to nedělám jako mod, protože je s tím méně práce. Kopírování je chvilková záležitost a nehrozí při něm, že ti nějaký přitrouublý instalátor řekne, že instalace nee, protože nenalezena verze XYZ.Několikrát se mi to stalo a byl jsem velmi... rozmrzelý.

Hráči si holt musejí vybrat. Buď mody či Ironman, nebo čeština.

Davidjaho: drobné překlepy... To je velmi kulantní vyjádření... :-)

Edit:
ce4aser: jen pro úplnost - přečetl jsi si soubor jak instalovat.txt, který je součástí češtiny?

Uživatelský avatar
Imperius
Četař
Četař
Příspěvky: 94
Registrován: 24 zář 2013, 11:59
Bydliště: SVK

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Imperius » 09 říj 2017, 17:01

kde v cestine vypnem ,alebo prepisem mesiace na angl.verziu? dikes

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 09 říj 2017, 20:21

Imperius:

Nevypneš. Kde je najdeš, nemám tušení. Stáhni a nainstaluj si Notepad++. Pak v něm otevři všechny soubory z adresáře LOCALISATION a zadej hledat výraz, o který ti jde. Pak si ho oprav podle libosti.

Než se v tom začneš šťourat, dobře si rozmysli, jestli víš, co děláš... :-)

werrek
Četař
Četař
Příspěvky: 69
Registrován: 03 zář 2013, 13:49
Bydliště: Kroměříž

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od werrek » 08 lis 2017, 21:44

Ikdyž češtinu pro CK2 nevyužívám, velmi jsem se, při čtení komentáře k překladu, pobavil. :D

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 10 lis 2017, 14:51

A "vo tom to je". Hry a všechno kolem nich má sloužit k pobavení. :-)

EsikEso
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 9
Registrován: 15 lis 2017, 23:16

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od EsikEso » 15 lis 2017, 23:18

Bude se pokračovat v překladu i dál, teď když se udělal překlad do nejnovější verze? Mám na mysli zítra vycházející DLC Jade Dragon.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 16 lis 2017, 20:25

Ano, budu pokračovat dál. Jako vždy to má podmínku, že mi někdo pošle tyto soubory (pochopitelně z nové verze):

COMMON / CULTURES / 00_cultures.txt
COMMON / DYNASTIES / 00_dynasties.txt
HISTORY / CHARACTERS / bohemian.txt
a kompletní adresář
LOCALISATION

EsikEso
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 9
Registrován: 15 lis 2017, 23:16

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od EsikEso » 17 lis 2017, 14:46

Výborně, poslal už někdo, nebo mám poslat? A popřípadě kam? Jestli to někde je omlouvám se, jsem tu poprvé.

edit: Dal jsem to tedy na uložto > https://uloz.to/!zc2pq02xkoSS/whitehorse-rar

Snad je tam vše, kdyby něco chybělo napiš :tssa:

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 339
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 17 lis 2017, 16:38

Staženo, dík. Jsi první. :-)

Takhle je to v pohodě - ono je jedno, kam to dáš, hlavně když k tomu budu mít přístup.

Odpovědět

Zpět na „Crusader Kings II“