Čeština pro Crusader Kings II

Opět buduj a sleduj rozmach své vlastní rodinné dynastie. Dobyj, vyžeň nebo z dalších území vytvářej vazaly ve středověké Evropě. Využij svých špiónů a spolupachatelů k dosažení svých vlastních ambicí. Braň svoji náboženskou víru a nebo se připoj ke křížové válce nebo džihádu! Vyzkoušej tvrdý život středověkého vládce.

Moderátoři: Atlantis, martas3, Vals, Phoenix

Odpovědět
Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 25 pro 2018, 18:02

Ono to samozřejmě půjde, jen se ti tam občas zobrazí místo textu proměnné a něco bude anglicky. Ve hře na ty nesmysly s těhotenstvím a porody hned tak nenarazíš, to se odvíjí od děje, ale v textech je to za sebou a je to k nepřežití. A to DLC má 20 000 řádků. Tak uvidíme...

Hacko11
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 8
Registrován: 17 kvě 2018, 16:47

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Hacko11 » 26 pro 2018, 21:16

Obrázekkdybysněkdy vydával novou verzi (obdiv k tvé práci :clapping: :worship: :clapping: ) tak tady má být podle mě má být neomezeně vazalských republik. V nastavení nové hry.

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 27 pro 2018, 17:35

Ano, asi ano, ale to je ta potíž s Paradoxem. Oni si udělají proměnnou, dají do ní slovo Neomezený a pak ho použijí na několika místech, kde by v češtině bylo Neomezený, neomezeně, neomezená... A pak si vyber. Až se k tomu zase dostanu, podívám se na to.

Varianta brod (alias Šlamounské řešení): Dá se to chápat jako Neomezený (počet)... :-)

Hacko11
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 8
Registrován: 17 kvě 2018, 16:47

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Hacko11 » 27 pro 2018, 20:54

spatně si mě pochopil, je tam stejný ten vysvětlující popisek, proměnná to červné je dobře......střídá se tam omezená/nekonečná a popisek je +- stejný. :tssa:

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 28 pro 2018, 00:05

Aha, už chápu. Ano, máš pravdu. Správně tam má být libovolné množství. Opravil jsem si to.

Timoteus
Štábní praporčík
Štábní praporčík
Příspěvky: 792
Registrován: 28 úno 2014, 09:34
Bydliště: Slovensko

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Timoteus » 05 led 2019, 20:19

Ahoj, doteraz som sa moc o češtinu nezaujímal, ale je tu šanca, že si hru kupi kamarát a možno by som s ním skusil multiplayer...chcem sa preto spýtať, či
a) ide čeština v multiplayeri
b) ak ide či stačí že ju bude mať on (ja už som navyknutý na english :) )
“Uvedomte si teda, bratia moji a druhovia v zbroji, že spomienka našej smrti, našej pamiatky, slávy a slobody nám poskytnú večný život.Konštantín XI. Dragases

Timoteus Scholastikos

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 05 led 2019, 20:34

Timoteus:
Nelze to zaručit, ale vzhledem ke stáří hry by s tím neměl být problém. Pokud by se vyskytly nějaké potíže, zkusil bych hru přeinstalovat a z češtiny použít jen soubory z adresáře LOCALISATION. V takovém případě budou počeštěny pouze texty a jména osob a rodů budou anglicky.

Je tu jen jedna potíž. Pro češtinu se musí zkopírovat také znakové sady z adresáře GFX / FONTS a to by se hře případně nemuselo líbit. Myslím si ale, že s tím potíž nebude.

Jestli budeš hrát anglicky a kamarád česky by mělo být jedno, je to totéž, jako by hrál francouzsky či německy. Jenže Paradox je Paradox a jeden nikdy neví. Takže se to musí vyzkoušet.

Uživatelský avatar
Imperius
Rotný
Rotný
Příspěvky: 142
Registrován: 24 zář 2013, 11:59
Bydliště: SVK

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Imperius » 15 led 2019, 20:28

Nejaké info k češtine? kedy by mohla byť ?

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 16 led 2019, 00:26

Info k češtině? Dělám na tom. Z asi 20 000 řádků jsem momentálně na řádku 6 300. Je toho celkem 768 normostran. Překládat to je čiré utrpení, protože nejméně z poloviny jsou to totální sračky. A jsem na to sám. Kdybych nebyl pán Hlubiny a rytíř Chladných vod, dávno bych se na to vykašlal. Ale profesionální hrdost mi to nedovolí.

Kdy to bude? To si netroufám ani odhadnout. Optimistická varianta? Snad březen...

Uživatelský avatar
Imperius
Rotný
Rotný
Příspěvky: 142
Registrován: 24 zář 2013, 11:59
Bydliště: SVK

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Imperius » 16 led 2019, 07:58

:worship:

ce4aser
Desátník
Desátník
Příspěvky: 35
Registrován: 06 lis 2015, 12:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od ce4aser » 21 bře 2019, 22:30

Kedy bude cestina ?


Cracky
Desátník
Desátník
Příspěvky: 42
Registrován: 12 čer 2015, 12:33

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Cracky » 27 bře 2019, 20:53

Asi to tu bylo řečeno už, ale mohu se zeptat zda-li může být čeština jako mod, který je compatible s Ironman modem ? Štve mě, že npř. u HoI to jde vpořádku, ale tady to bere jako modofikaci souborů už a zrovna tady mi ta čeština chybí víc jak u toho HoI :D Mám nahráno už něco málo a rád bych začal s achievy, ale ta čeština prostě chybí...

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 28 bře 2019, 00:50

Nevím, jestli by to šlo.Ve Stellaris to funguje, když se použije jenom čeština z adresáře LOACLISATION a ostatní se vynechá (viz soubor jak instalovat.txt). Problémy také mohou působit české fonty.

Experimentuj. Já na takové věci nemám čas...

Zadrak
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 13
Registrován: 19 lis 2012, 12:39

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Zadrak » 05 dub 2019, 18:53

Jde to jen to je trošku složitější (tedy abych byl přesnější v minulosti to šlo, teď jsem to jen vyzkoušel zase zapnout a zkusit postup co píšu níže a archievmenty mi to hlásilo jako zapnuté, ale až k zisku archievmentu jsem to nezkoušel ty základní už mám a na delší hru teď nemám dost času)... já používám češtinu jako mod (tedy nezasahuji do samotné hry) - používám mod s češtinou od grandimira co ho sem dal v tuším roce 2013 (přímo v této diskuzi někde dál, budeš si to muset projít a najít to) a tu jen aktualizuji (stahují se jen soubory localisation) nejnovější češtinou co WhiteHorse vytvoří a kupodivu to funguje :D.
Tento postup (čeština jako mod) vedle toho, že umožňuje zisk archievmentů je dobrý i v tom, že mu nevadí ani aktualizace od paradoxu, protože čeština je v jiné složce (tam kde jsou mody) takže i po aktualizaci, která jiným rozhodí češtinu můžu já hrát v pohodě s češtinou (i když nepřeložené části jsou dál anglicky) dál...
Pro zisk archievmentů je jen potřeba postupovat poněkud specificky při začátku dané hry, je potřeba danou ironman hru vytvořit s vypnutým modem s češtinou, hru potom hned vypnout a zapnout češtinu jako mod a ejhle v ironmanu fungují archievmenty i čeština... :D

gazz
Desátník
Desátník
Příspěvky: 29
Registrován: 08 kvě 2015, 16:26

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od gazz » 13 kvě 2019, 19:48

zdravim, vim, ze jsem se driv snazil pomoci s prekladem a klidne bych zase pomohl.. ale mam spis otazku..
nevim v jakych to je souborech, ale pri hrani jade dragon je spousta textu, hlavne udalosti, neprelozena.. mohl by prosim nekdo projit vsechno znovu a zkontrolovat? treba commented_out_strings.csv je cely neprelozen
dik moc za info
Naposledy upravil(a) gazz dne 13 kvě 2019, 21:02, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 13 kvě 2019, 20:20

gazz:
Jade Dragon je kompletně celý přeložený, ty nepřeložené texty tam máš z oprav, doplněných řádků na verzi 3.0 a z DLC Holy Fury, kde chybí dodělat asi 98 normostran a pak ještě 15 normostran aktualizace na verzi 3.1. Kromě nedokončeného DLC Holy Fury mám přeložené a opravené všechno. Zbývá tedy skutečně "jen" dodělat oněch 98 normostran. Jinak 2 445 řádků.

Já na to teď nemám čas, protože dělám Imperátora. Pokud bys na tom chtěl zapracovat, bylo by to jedině dobře. Jen tě musím upozornit, že je to strašlivá pakárna, protože doby, kdy texty v CK2 měly něco společného s opravdovou hrou, jsou definitivně pryč. V DLC Holy Fury je asi 500 normostran naprostých stupidit a zbytečných kravin.

Jestli se do toho chceš vážně pustit, napiš mi na mail thewhitehorse (zav.) seznam (tec.) cz. Pošlu ti nějaké rady, instrukce a to, co se musí přeložit. Už to dávno není jednoduché, teď je to vůbec nejobtížnější překlad paradoxích her.

Droll
Rotný
Rotný
Příspěvky: 101
Registrován: 19 bře 2006, 12:09
Bydliště: Silesia

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Droll » 03 čer 2019, 18:31

Všichni zájemci o češtinu čtěte a hlavně projevte své díky.
http://jajjun.com/requiescat-in-pace-cr ... eEpWjydtOM

Byla by věčná škoda, kdyby WhiteHorse podlehl teď pře kýženým cílem celé té ságy zoufalství a nenašel v sobě dost sil to celé dodělat.
Myslím, že dopracováním toho díla by si zasloužil nehynoucí vděk nás hrajících jen díky jeho češtině a stal se věčnou legendou v překladech her, minimálně těch Paradoxích.

Za mě mnohokrát díky a až si odpočiněš po Imperátorovi, věřím, že v sobě najdeš dostatek sil tu hydru dorazit :salute:
(Manželce nikdy neprozradím, kdo může za to, že hraju CKII).

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 455
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 03 čer 2019, 23:35

Manželce to klidně prozraď a mně pošli její fotku a telefoní číslo... :-)

Ono je toho ještě 191 normostran. Teď dělám Imperátora, zítra má vyjít patch na Stellaris a do konce školního roku se dá čekat ještě něco pro HOI4. To aby měl Paradox na dovolenou čistý stůl. A já abych se strhal.

Záleží na tom, co z Paradoxu vypadne. Ale už teď je jasná jedna věc - jedu vysloveně na hraně. Imperátor, Stellaris, HOI4, CK2 - přestává to být zvladatelné a na podzim, kdy má vyjít nová hra, dojde na lámání chleba a budu to muse začít řešit. A to řešení asi bude muset být radikální.

Droll
Rotný
Rotný
Příspěvky: 101
Registrován: 19 bře 2006, 12:09
Bydliště: Silesia

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Droll » 04 čer 2019, 17:53

Doufám, že tohle léto nikdy neskončí, podzim nenastane a zima nikdy nepřijde :D

Odpovědět

Zpět na „Crusader Kings II“