Čeština pro Crusader Kings II

Opět buduj a sleduj rozmach své vlastní rodinné dynastie. Dobyj, vyžeň nebo z dalších území vytvářej vazaly ve středověké Evropě. Využij svých špiónů a spolupachatelů k dosažení svých vlastních ambicí. Braň svoji náboženskou víru a nebo se připoj ke křížové válce nebo džihádu! Vyzkoušej tvrdý život středověkého vládce.

Moderátoři: Atlantis, martas3, Vals, Phoenix

Odpovědět
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse »

Dobré zprávy:
Právě jsem se vrátil z hradu... vlastně... právě jsem stáhl zaslané soubory a porovnal je se starší verzí. Včetně oprav je toho jen 14 normostran, což je várka, kterou dělám s prstem v nose, pivkem v ruce a nohama na stole za jedno odpoledne. Jenomže tenhle týden bude poněkud náročnější a tak nevím, kdy se k tomu dostanu. Jestli se zadaří, do neděle by to mělo být.
Nechci spamoval, ale vidím že čas fora je v zimním čase. No čas se za týden vrací takže je to OK
To není chyba, to je vlastnost fóra. My si tady na takové stupidity, jako je letní čas, nehrajeme.
Proč máš takovou averzi ke Steamu? Já ho miluji, aktuálně tam mám 628 her a přesně 1400 DLC.
Ne, nemáš tam vůbec nic. Jen si za svoje prachy smíš zahrát, dokud tlusťoch nevypne hlavní vypínač.

A proč mám averzi ke Steamu? Podívej se sem:
viewtopic.php?f=142&t=8499&start=80
třetí příspěvek od spoda... Odpověď Wyrdovi. A't to nemusím znova vypisovat...
nevimjmeno2
Desátník
Desátník

Příspěvek od nevimjmeno2 »

Tak jako máš pravdu v tom, co píšeš, ale já to tak černě nevidím. Tlusťoch má lásku k tomu co vytvořil. Spíš se bojím kdo to zdědí, nebo komu to případně prodá až bude starej, snad bude žít dlouho a bude vlastnit vše do smrti.

Ona není moc konkurence, nebo něco "lepšího". Koupíš krabici a DVD ti vydrží 10 let a když se ti zítra poškrábe, tak máš smůlu. Steam můžeš hrát kdykoliv kdekoliv.

A na závěr. Zrovna Paradox a nebo třeba série Total War, tak to má člověk propojený, oni ví co od nich máš a mají tvůj email, tak proč by ti ty hry neposlali, kdyby Steam zaklapl. Když jsem v roce 2012 koupil hned ten den co vyšel Euro Truck Simulator 2 ještě když ho nikdo neznal, tak nebyl na Steamu, byl jen link ke stáhnutí hry a kód a když se po půl roce nebo po roce dostali na Steam tak mi na email zdarma poslali nový kód, abych to měl na Steamu. Proč by to nešlo obráceně, kdyby Steam skončil.

Ukončení Steamu by slušně zahýbalo s trhem, protože ho používá tak 90% hráčů. Za to megaupload na tom tak nebyl. V tý době jel ještě piratebay nebo kickasstorent. Ukončení KT mě naštvalo, to mělo nejlepší uživatelské prostředí.
nevimjmeno2
Desátník
Desátník

DEUS VULT

Odstranili ze hry text DEUS VULT nebo ne? Někde píší že je to hoax. Tak jestli to někde v textu je nebo ne. :?:
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Také jsem na to někde narazil, ale ono je to celkem jedno (jestli odstranili, nebo neodstranili), protože v překladu to zůstalo a zůstane.
nevimjmeno2
Desátník
Desátník

Díky.
Hacko11
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od Hacko11 »

Chtěl jsem se jen zeptat , jestli překladatelské centrum je ester egg nebo to tam v angličtině je ?
jen chybička... kdyby někdy byla ještě aktualizace:-) :tssa: si Bůh překladů :tssa:
Obrázek
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Překladatelské centrum není žádnej ýstr eg. To je vážná věc. V popisku je řečeno - cituji:
Učenci zde pracují na překladech jazyků přicházejících poutníků a cestovatelů, aby tak byli schopni efektivněji komunikovat.
Taková věc se dá dělat jedine v překladatelském centru. Co říká originál?

translation_house_1;Translation House;Centre de traduction;Übersetzerhaus;;Casa de traducción;;;;;;;;;x

Centrum je takový pěkný výraz. Kde jinde by se už mělo překládat? V nějakém zastrčeném překladatelském domku? :-)

NO_TEXT_FOR_KEY se vyskytuje ve dvou souborech: CK2game.exe a Changelog.txt. Nic, co by se dalo opravit.

A aktualizace?

Něbudu aktualizovať! Nikdy! Něch si to všetci zapametajů!
pimpkamen
Vojín
Vojín

Příspěvek od pimpkamen »

Iver píše: 13 srp 2019, 11:36 Ahoj. Prosímtě není to tím, že jsi dal jako na Windows zkopírovat všechny soubory? On Mac standardně nepřepisuje staré soubory novými, ale jen vyměníš jednu složku za druhou. Tak tam mohou nějaké soubory chybět. Musíš přepisovat ručně soubory po jednom nebo si stáhnout nějaký nástroj.
Ahoj, prosím tě, poradíš mi jak na macbooku nainstalovat tu češtinu, kde ji stáhnu a kde je to nainstalované? Mám to také stáhnuté ze Steamu, moc díky :)
pimpkamen
Vojín
Vojín

Příspěvek od pimpkamen »

kronossART píše: 17 srp 2019, 00:22 Diky moc, to byl ten zadrhel. Stale mi sem a tam problikne nejaka ENG veta, ale jinak je to perfektni. :tssa:
Ahoj, prosím tě, poradíš mi jak nainstalovat tu češtinu na macbooku? Mám hru také stáhnutou ze steamu, ale všude na netu jsou češtiny v exe souboru. Btw potřebuju vědět kde češtinu stáhnout, kam se instaluje hra ze steamu a pak jak ji tedy přepsat? :) moc díky za info
WhiteHorse
Štábní praporčík
Štábní praporčík

Opravdu by mě zajímalo, kde jsi stáhnul ty češtiny, které jsou v exe, protože poslední čeština, která byla s instalátorem a byla v exe vyšla 15.8.2013.

Aktuální češtinu stáhneš zde:
http://jajjun.com/
a až ji rozbalíš, pozorně (OPRAVDU POZORNĚ!!!) si přečteš soubor "jak instalovat.txt" a budeš se přesně řídit popsanými instrukcemi.

Špatná zpráva je, že ti to nemusí fungovat, protože Apple. Počítačové hry jsou určeny především pro PC a na Applu je problém korektně zobrazit i obyčejný textový soubor ve formátu ANSI. Kromě toho jabko nemusí schroupnout fonty, určené pro PC.

Nekorektní poznámka na závěr: kdo chce hrát hry pro PC, měl by si koupit PC. Jabko na víku je sice děsně cool, ale jinak je to k ničemu.
ce4aser
Desátník
Desátník

Příspěvek od ce4aser »

Bude sa robit cestina na Crusader Kings III ?
marty63
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od marty63 »

Ahoj, vzhledem k událostem, které se semlely, jsem začal hrát CKII v češtině. Protože jsem úplný začátečník, hraju výukový scénář. A tady jsem se setkal s problémem, že v oknech s pokyny co mám udělat nejsou v češtině komplet texty. Ne, že by byly anglicky a česky, ty texty tam nejsou. Například tady: https://marty63.rajce.idnes.cz/cz/1530202124 - chybí tam informace o tom, že po zavření okna mám hru odpauzovat. V angličtině tam ta informace je. Setkal jsem se s tím ještě jednou při najímání žoldnéřů.
Měli jste stejný problém?
Zadrak
Desátník
Desátník

Příspěvek od Zadrak »

marty63 píše: 02 dub 2022, 14:29 Ahoj, vzhledem k událostem, které se semlely, jsem začal hrát CKII v češtině. Protože jsem úplný začátečník, hraju výukový scénář. A tady jsem se setkal s problémem, že v oknech s pokyny co mám udělat nejsou v češtině komplet texty. Ne, že by byly anglicky a česky, ty texty tam nejsou. Například tady: https://marty63.rajce.idnes.cz/cz/1530202124 - chybí tam informace o tom, že po zavření okna mám hru odpauzovat. V angličtině tam ta informace je. Setkal jsem se s tím ještě jednou při najímání žoldnéřů.
Měli jste stejný problém?
Tak ve hře jsem tento problém nezaznamenal, ale je pravda, že jsem výukový scénář hrál už před mnoha lety, tedy pokud jsem ho popravdě vůbec hrál...
Prubni ostrou hru jestli to tam také dělá...
marty63
Svobodník
Svobodník

Příspěvek od marty63 »

Díky moc za reakci. Včera jsem zjistil jednu věc: tohle co jsem popisoval se stane v případě, že ninstaluju češtinu komplet - hra bez achievementů. Pokud to nainstaluju tak, abych hrál s achievementy (tedy kopírují se jen některé soubory s češtinou), je to OK, ale blbne diakritika. Ale s tím se dá žít.
marcel
Vojín
Vojín

Příspěvek od marcel »

Zdravím
stáhl jsem si čestinu verze hry 3.3.0 a proste čeština nikde...už jsem fakt zoufalej...rád bych si tuhle hru konečně pořádně užil...vše jsem udělal podle návodu který tam byl vložený a fakt nevím... hru jsem dal downgradenul zkopíroval vše co tam bylo a prostě nic...nemohl by mi někdo prosím poradit? popřípadě mi říct co dělám špatně? díky
Odpovědět

Zpět na „Crusader Kings II“