Čeština pro Crusader Kings II

Opět buduj a sleduj rozmach své vlastní rodinné dynastie. Dobyj, vyžeň nebo z dalších území vytvářej vazaly ve středověké Evropě. Využij svých špiónů a spolupachatelů k dosažení svých vlastních ambicí. Braň svoji náboženskou víru a nebo se připoj ke křížové válce nebo džihádu! Vyzkoušej tvrdý život středověkého vládce.

Moderátoři: Atlantis, Minreth, Vals, Phoenix

Odpovědět
WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 326
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 12 bře 2018, 20:32

Takže je konec. Další překlad nebude.
http://hoi.jajjun.com/

Dorful
Četař
Četař
Příspěvky: 96
Registrován: 19 bře 2006, 12:09
Bydliště: Silesia

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Dorful » 14 bře 2018, 07:58

http://hoi.jajjun.com/

Tak chlapy, myslím že je teď nejlepší chvíle vyjádřit nějakou tu vděčnost:

http://hoi.jajjun.com/prispevek/#more-1334

ragulin
Vojín
Vojín
Příspěvky: 1
Registrován: 03 říj 2012, 11:39

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od ragulin » 10 dub 2018, 16:49

Čau,
Už dvě hodiny tu šaškuju s instalací češtiny. Nevím co s tím. Mám staženou verzi

ck2_281_jd_cz

Rozbalim soubor, a všechny složky překopíruju do složky hry v F://steamlibrary etc.

Pustím hru, vše je česky. Hra po chvilce spadne.

Zkopíruju jen GFX a Localisation jak je psáno tady na foru, hra stejně spadne.

Ověřím integritu hry, zkusím isntalátor 0.99b/c (zkoušel jsem obojí) ...hra spadne

Nevím už co s tím, prosím o radu.


Verze mojí hry je 2.8.1.1

Edit: Stává se to v momentu, kdy najedu v sekci vazalové na nějakou postavu, a zkusím mu dát dar. Vyskočí takový okýnko s popiskem co ten dar znamená a v tu chvilku hra spadne.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 326
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 10 dub 2018, 19:33

Možná by pomohlo, kdyby sis přečetl soubor "jak instalovat.txt" a zařídil se podle toho, co je v něm řečeno.

drake987
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 11 dub 2018, 20:12

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od drake987 » 11 dub 2018, 20:22

Zdravím, nainstaloval jsem si češtinu, dám hrát, ale hra se mi nespustí, neobjeví se ani žádná chybová hláška, když vrátím anglické soubory, hra jde normálně zapnout. Prosím o radu co s tím, nerad bych hrál anglicky.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 326
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 11 dub 2018, 20:42

Postupoval jsi přesně podle návodu v souboru "jak instalovat.txt"?

Tahle čeština má ke dnešku 2 023 stažení a minimálně 2 021 funguje bez potíží. Je samozřejně možné, že budeš výjimka, protože všechny počítače jsou kompatibilní, ale některé jsou kompatibilnější. Není to však příliš pravděpodobné.

drake987
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 11 dub 2018, 20:12

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od drake987 » 11 dub 2018, 20:58

Soubory jsem překopíroval podle návodu, akorát mě napadá, že některé složky (fonts, localisation) jsem pouze vyměnil, namísto toho abych vyměnil příslušné soubory.

drake987
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 11 dub 2018, 20:12

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od drake987 » 11 dub 2018, 21:02

Ještě mě napadlo, jestli problémem nemůže být to,že hru mám na steamu.

drake987
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 11 dub 2018, 20:12

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od drake987 » 11 dub 2018, 21:12

Problém bude zřejmě s fonty, protože když vyměním všechno ostatní kromě fontů, hra funguje.

drake987
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 11 dub 2018, 20:12

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od drake987 » 11 dub 2018, 21:26

Už mi to funguje, stačilo "pouze" nahradit stejně pojmenované soubory ve složce fonts a ty ostatní tam nechat. Děkuji moc za pomoc i za překlad hry :smile: .

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 326
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 12 dub 2018, 14:37

Samozřejmě že je to problém s fonty, proto se také předělávaly. Původní fonty nepočítaly se slovanskými jazyky a hra byla lokalizována jen do angličtiny, francouzštiny, němčiny a španělštiny.

Proto je také důležité pozorně si přečíst návod a do písmene ho dodržet. Hlavní je, že ti to už funguje... :-)

templay001
Vojín
Vojín
Příspěvky: 3
Registrován: 12 dub 2018, 16:59

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od templay001 » 12 dub 2018, 17:08

Ahoj,
stiahol som si češtinu, všetko vyzeralo v pohode, len potom som si všimol, že sa nezobrazujú nejaké detaily (vek, ...) po prejdením kurzorom ponad portrét postavy - ukážka - ako je vidno vľavo hore, je tam podstatne menej textu, ako v pôvodnom stave.
Ďakujem.

+ Všimol som si chybu v názve Svätej ríše rímskej -> je tam "Svatá říše římský" namiesto "Svatá říše rímská".
Naposledy upravil(a) templay001 dne 21 dub 2018, 16:23, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Josif
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 255
Registrován: 03 čer 2015, 20:16
Bydliště: Moskva Rudé náměstí Kreml

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Josif » 12 dub 2018, 17:15

Oops! We couldn't find that page. :) :wink:
Tento podpis byl smazán, protože porušoval pravidla tohoto fóra. Neprodleně nahlaste autora tohoto podpisu administrátorovi.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 326
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 12 dub 2018, 22:47

templay001:

Obrázek: podívám se na to později, asi v neděli, teď nebudu mít čas (HOI4). Těch překlepů tam bude víc, pokud na něco přijdeš, pošli to.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 326
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 20 dub 2018, 22:27

Už to funguje! Takže stahujte!

http://hoi.jajjun.com/

templay001:
Kontroloval jsem to (podle obrázku) a je to v pořádku. Podrobnosti jsou v okně vládce. V angličtině jsem to měl stejné.
Říše římská opravena a doplněn chybějící soubor.

templay001
Vojín
Vojín
Příspěvky: 3
Registrován: 12 dub 2018, 16:59

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od templay001 » 21 dub 2018, 00:04

Mne sa detaily danej postavy (vek, ...) ani v menu s panovníkom po prejdením kurzorom ponad portrét postavy nezobrazujú (v tom malom okienku, ktoré vyskočí, by to malo byť naspodu) - ukážka.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 326
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 21 dub 2018, 15:28

Vždyť to tam máš - vlevo nahoře je portrét panovníka, od něj jde lišta se jménem a v té liště úplně napravo je věk. Další podrobnosti jsou v tom okně níže. Bylo by zbytečné to všechno cpát do bublinové nápovědy.

templay001
Vojín
Vojín
Příspěvky: 3
Registrován: 12 dub 2018, 16:59

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od templay001 » 21 dub 2018, 16:10

Ide o to, že v origináli sa to zobrazuje práve v tej bublinovej nápovede - ukážka.

WhiteHorse
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 326
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od WhiteHorse » 21 dub 2018, 19:40

Obávám se, že to budeš muset oželet.

V originále je:
CHARACTER_AGE;Age:;
(řádek 16543)

V překladu je:
CHARACTER_AGE;Věk:;
(řádek 16559)

Proč se to nezobrazuje nevím. Přeložil jsem to a víc s tím nemohu dělat.

Newboy1
Vojín
Vojín
Příspěvky: 2
Registrován: 16 kvě 2018, 16:55

Re: Čeština pro Crusader Kings II

Příspěvek od Newboy1 » 16 kvě 2018, 17:01

Nazdárek.
Nechystá náhodou niekto preklad na mod Game of Thrones 1.6.1.

Odpovědět

Zpět na „Crusader Kings II“