Victoria 2-otázky

Proveď svůj národ obdobím monarchií přes kolonizaci světa až k vytvoření impéria ovládajícího celou planetu na počátku 20. století.

Moderátoři: Atlantis, Vals, Phoenix, Princ Evžen Savojský

Odpovědět
Uživatelský avatar
tovlasek
Podpraporčík
Podpraporčík
Příspěvky: 398
Registrován: 15 dub 2012, 09:21
Bydliště: Praha

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od tovlasek » 19 zář 2013, 16:53

Pokud vím oficiální neexistuje, zkoušel sem pár co jsem jen tk našel ale nefungovali tkže bohužel asi ne
"La mort n'est rien, mais vivre vaincu et sans gloire, c'est mourir tous les jours"-Napoleon Bonaparte.

Uživatelský avatar
Atlantis
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 4798
Registrován: 08 říj 2006, 12:25
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Atlantis » 07 říj 2014, 16:21

Problém.

Obrázek

Stáhnul jsem si hru ze steamu, normálně aktivoval, ale při spouštění mi zamrzne při "initializing maplogic" a hodí mi to tuhle hlášku. Nemáte někdo zkušenosti/nevíte co s tím?
Oklamat, zmást, překvapit
("Stonewall" Jackson)

Uživatelský avatar
pan Ahoj
Major
Major
Příspěvky: 2182
Registrován: 23 črc 2006, 22:22
Bydliště: Je třeba chtít žít a umět umřít

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od pan Ahoj » 07 říj 2014, 16:26

Měl jsem stejnou chybu... Tohle pomohlo.
1. Go into the game file
--Computer/HP: C/Program Files/Steam/Steamapps/common/Victoria 2
2. Go to the map file, click on cache.
3. Delete all its contents but DO NOT delete the folder.
4. Go back to all of the Victoria 2 folders.
5. Scross down to "v2game" and click it twice.
6. Start the game this way so that it reconfigures your game cache.
7. Exit Victoria 2 and you can now access it through Steam.
Burgundské vévodství 1419 (aktualizováno 31.08.14)
EUIV: Janovská republika 1444-1821 [DOHRÁNO] (aktualizováno 17.06.15)
Země Samurajů 1936 (aktualizováno 19.05.13)
Svět zlata a pýchy; svět plný špíny; na jeho hříchy; jen karabiny...
Optimismus lze pro selektivní upravování paměti považovat za neurologickou poruchu. Jediní, kteří svět vidí realisticky, jsou lidé s těžkou depresí.

Uživatelský avatar
Atlantis
18. Plukovník
18. Plukovník
Příspěvky: 4798
Registrován: 08 říj 2006, 12:25
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Atlantis » 07 říj 2014, 16:34

Funguje, super. Moc dík :salute:
Oklamat, zmást, překvapit
("Stonewall" Jackson)

Mela
Rotný
Rotný
Příspěvky: 147
Registrován: 04 srp 2014, 17:40

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Mela » 25 pro 2014, 18:16

Ahoj, ve Victoria jsem nováček, zatím jsem hrál jenom HoI 2 a EU 4. Na stolním PC mě hra nejede, při spuštění hra vyhazuje hlášku že aplikaci 0xc000007b se nepodařilo spustit. Na Notebooku hra jde spustit v pořádku, ale zase se celkem dost seká a všechno trvá tak nějak dlouho. Poradíte co s tím nebo jak na to ? Zároven mě hra přijde daleko složitější než EU4 s Hoi 2 dohromady :)

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2819
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 25 pro 2014, 18:30

15 sekund hladania, samozrejme nerucim za spravnost
 
fix 0xc00007b error "the application was unable to start correctly"

there may be multiple reasons as to why you might receive 0xc00007b error when trying to run an application on a windows machine. 0xc000007b error usually comes from mixing up 32bit environment with 64bit one. For example 32bit application loads a 64bit dll causing 0xc000007b error.

Solution 1
In most cases it's .NET framework causing issues. This can easily fixed by re-installing latest .NET framework from [link] 

Solution 2
Re-install the application that you are trying to run. It sounds simple but the application data files could be corrupt or missing. This could be caused by a installation that did not complete successfully or by a virus.

Solution 3
Running the application as an administrator could fix this error. Right click on the program shortcut or program .exe file, then click on Properties, and on the Compatibility tab. Check the Run this program as an administrator box, and click on OK



Solution 4
Restart your computer as some applications require restart after installation to function properly.



Solution 5
Run Windows update as it can provide application fixes and updates. Furthermore it installs missing drivers and updates the outdated ones like graphic card drivers. Windows 7 / 8 / 8.1 users need to search for "windows update". select all important and optional updates and click on the "install updates" button. If you use Windows XP navigate navigate to Windows Update by choosing Start > All Programs > Windows Update. When the scan is complete,Click the Review and Install Updates link. Finally press the "install now" button.

Windows 7 / 8 / 8.1


Windows XP



Solution 6
manually update the application if possible.

Solution 7
re-install Microsoft Visual C++ from [x32 link] or [x64 link]

Solution 8
re-install DirectX [link] 

Solution 9
Many times hard disk problems can be repaired using the chkdsk command. If you are using windows 7 press the start button in bottom left corner of your screen. If you are using windows 8 / 8.1 press the windows key .Search for "cmd" and Right click it and select "Run as administrator". Windows XP users Click on start > run. In the Run box, type in "cmd" in the box.
Windows 7:

Windows 8 / 8.1

Windows XP


A CMD window should appear. In that window you can just type it as you see "chkdsk c: /f /r". If you have more then one drive or partition, you will need to tell it the disk (chkdsk d: /f /r).
If it is the primary windows disk c: it will ask you to schedule it for next boot. When you restart, it will do a chkdsk for you before even getting to the login screen.


Solution 10
This solution only works for a 64-bit system. It requires replacing files is system32 directory so be careful. Only attempt this solution if you are confident and if other solutions have failed. When Microsoft Visual C++ Redistributable Package is not properly configured it may cause 0xc00007b error. Firstly download the zip file [link] and decompress it. Reboot in safe mode and go to C:\Windows\System32. copy all files included in the zip package (mfc100.dll, mfc100u.dll, msvcr100.dll, msvcp100.dll and msvcr100_clr0400.dll) to C:\Windows\System32 replacing the current ones. After that reboot in normal mode.

If all the solutions above haven't worked i would consider backing up data and performing a clean install of windows.
 
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Mela
Rotný
Rotný
Příspěvky: 147
Registrován: 04 srp 2014, 17:40

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Mela » 25 pro 2014, 20:22

Měl bych otázky ke hře. Rozjel jsem si Prusko a už se mě povedlo zformovat Německo. Mám nadělaný spousty továren na munici/konzervy/zbraně atd. výdaje pro armádu na max a stejně se mě neobnovují armády a jenom vidím že mě chybí zásoby. Zkoušel jsem i obchod ale bez výsledku. nevím si moc rady a bez toho se nedá hrát.
Potom je ještě problém s vyhlašováním válek. Vím že musím vypracovat nárok na to proč chci válčit. Většinou nemám ani možnost vypracovat nárok a tak skoro neválčím. Ty nároky jsou taky směšný. Musel jsem rozpoutat celoevropskou válku abych zbavil Bavorsko sféry od Rakouska. Porazím jejich armády, zaberu půlku RU a dostanu z nich jenom sféru za 15% válečného score. Věděli by jste jak tohle napravit ?

Thornwald
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1026
Registrován: 05 dub 2006, 18:57
Bydliště: Choceň

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Thornwald » 13 led 2015, 18:03

Zdravím
Měl bych také nějaké dotazy.
1) Dojde ke sjednocení Německa nějakými eventy, nebo je potřeba použít sílu?

2) Mám problém se zásobováním armád, čím docílit aby se armády zásobovali na 100%?

3) Je nějaká posloupnost mezi továrnami, kdy např nejdříve postavit pilu a až poté továrnu na lux. nábytek?

4) Jsou ve hře eventy Prusko-Rakouské a Prusko - Francouzské války?

5) Jak navýšit počet dostupných brigád?

Děkuji
Pán ze Šternberka
Thornwald=Transportní hrozivě obludný rozměrný ničivý wartburg na anihilaci lidstva a demolici

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2819
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 13 led 2015, 23:06

Thornwald píše:Zdravím
Měl bych také nějaké dotazy.
1) Dojde ke sjednocení Německa nějakými eventy, nebo je potřeba použít sílu?

2) Mám problém se zásobováním armád, čím docílit aby se armády zásobovali na 100%?

3) Je nějaká posloupnost mezi továrnami, kdy např nejdříve postavit pilu a až poté továrnu na lux. nábytek?

4) Jsou ve hře eventy Prusko-Rakouské a Prusko - Francouzské války?

5) Jak navýšit počet dostupných brigád?

Děkuji
Nerucim za 100% spravnost.

1) Su tam decisions. Staci mat nemecke staty vo svojej sfere a postupne vytvorit NGF a potom Nemecko. Moznosti je ale viacej
http://www.victoria2wiki.com/Prussia

2) Technologiou

3)Ano je ale neni to nutne. Tu pilu nepotrebujes mat lebo tovaren na lux. nabytok kupuje drevo na trhu. Samozrejme je vyhodnejsie ak mas aj pilu ale nieje to podmienka.

4) Nie

5) Mobilizovane alebo stala armada? Max. pocet brigad stalej armady zalezi na populacii vojakov. Tu zvysis tak ze zvysis vydaje na armadu.
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Mela
Rotný
Rotný
Příspěvky: 147
Registrován: 04 srp 2014, 17:40

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Mela » 14 led 2015, 13:02

Jak vyřešit každoroční revoluce? Hraji Německo kolem roku 1900. a každý rok povstává přes 500K komunistů. Jejich zastoupení v politice je 6.21%, tak kde proboha berou každý rok půl milionů revolucionářů ? :)

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2819
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 14 led 2015, 13:18

odpoved je Paradox :mrgreen:

reformy by mali pomahat proti rebelom, vacsinou ziadaju daku reformu, jej uzakonenie by malo pomoct
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Mela
Rotný
Rotný
Příspěvky: 147
Registrován: 04 srp 2014, 17:40

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Mela » 14 led 2015, 14:44

Nějak tak to bude. Uběhlo 5 let a zatím jenom nabírají na síle :). Se zeptám na další věcí.

1. Jsem první ve všem co jde a tak mě pravidelně napadají úplně všichni (Angli,Rusko,Francie,Usa a jejich spojenci) více méně po skupinkách nebo samostantě. Většinou ty války vyhraji, ale jak přidat válečný cíl abych z toho taky něco měl. Potřebuji šovinismus 6.996% a mám 5.76% jak to navýším ?

2. Jaká je to technologie abych si mohl nárokovat ve válce lepší podmínky ?

Thornwald
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1026
Registrován: 05 dub 2006, 18:57
Bydliště: Choceň

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Thornwald » 14 led 2015, 19:56

Co by mohlo způsobovat, že mám % zásobování na 0, když jsem v míru, a mám jednotku v hlavním městě:
Pán ze Šternberka
Thornwald=Transportní hrozivě obludný rozměrný ničivý wartburg na anihilaci lidstva a demolici

Thornwald
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1026
Registrován: 05 dub 2006, 18:57
Bydliště: Choceň

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Thornwald » 20 led 2015, 18:02

Opravdu nikdo neví s tím zásobováním armád? Požadovaných zásob mám sic plné sklady, ale s armádami dostávajícími 0 % zásob se bojovat nedá. Když si tu samou hru nahraji za jiný stát, tak s tím problém nemám.
Pán ze Šternberka
Thornwald=Transportní hrozivě obludný rozměrný ničivý wartburg na anihilaci lidstva a demolici

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2819
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 20 led 2015, 18:08

Uz som to dlho nehral. Skus dat screenshot.
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Uživatelský avatar
Kimon
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 16
Registrován: 01 bře 2014, 17:03

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Kimon » 22 led 2015, 10:08

Ahojte,

mal by som jednu otázku ohľadne tovární. Ako je to vlastne zo ziskom z tovární? Keď ich stavajú kapitalisti, je to pomerne logické - zisk ide im, a tí by ho mali, po uspokojení svojich potrieb, investovať do rozšírenia továrne prípadne stavby nových tovární. Ale ako je to v prípade, že továrne staviam ja (teda štát)? Komu ten zisk patrí, a kde sa stráca? Keďže v rozpočtovej obrazovke som si nevšimol žiadnu takú položku, ako je príjem z priemyslu alebo niečo také.
Má potom vlastne nejaký ekonomický význam stavby tovární uskutočňovaná štátom, alebo je to len o tom, že továrne posúvajú krajinu vo svetovom rebríčku?

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 511
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od WhiteHorse » 22 led 2015, 21:09

Pro Thornwald:

Zásobování armád závisí na dvou věcech:
a) limitech dodávek jedné každé provincie - klikni na armádu a pak se flákej kurzorem po jednotlivých provinciích, ukáže se ti to.
b) nastavení výdajů v rozpočtu, položka státní rezervy. Čím víc nastavíš, tím lépe budou armády zásobovány. V míru je zbytečné dávat 100 procent. Obvykle stačí 60 - 75.

pro Ki mon:

bez ohledu na to, kdo továrnu postaví, jde zisk kapitalistům (případně šlechtě) a ti z něj vyplácejí dělníky. No a ty je pak pěkně všechny zdaníš. Z toho plyne, že čím víc továren, tím víc Adidas. Je ovšem třeba dbát na to, aby továrny vyrobené zboří prodaly. Pokud ho neprodají, jsou neefektivní a nevydělávají. Kde není zisk, tam není co zdanit.

Neefektivní továrny nemilosrdně zruš.Nepodporuj továrny státními subvencemi. Budeš mít neefektivní podniky, které vyžírají rozpočet. Zničíš ekonomiku státu. Zadlužíš se. Ovšem lid bude mít práci a bude tě milovat... Možná...

Thornwald
Poručík
Poručík
Příspěvky: 1026
Registrován: 05 dub 2006, 18:57
Bydliště: Choceň

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Thornwald » 23 led 2015, 16:15

Děkuji. Variantu za "a" jsem věděl, ale státními rezervami jsem předpokládal, něco jiného.
Pán ze Šternberka
Thornwald=Transportní hrozivě obludný rozměrný ničivý wartburg na anihilaci lidstva a demolici

Schulmi
Rotný
Rotný
Příspěvky: 105
Registrován: 11 pro 2015, 06:52

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Schulmi » 15 led 2016, 13:42

Zdravím, mám problém. Při určitém datu mi hra spadne. (Říjen 1902+/-) nevíte co s tím?

Uživatelský avatar
WhiteHorse
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 511
Registrován: 13 kvě 2014, 21:01

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od WhiteHorse » 15 led 2016, 20:53

Pokud je mi známo, tohle dělala "alternativní" verze 1.4, v "alternativní" verzi 1.1 se tohle nedělo.
Závěry si udělej sám... :-)

Odpovědět

Zpět na „Victoria & Victoria 2“