Victoria 2-otázky

Proveď svůj národ obdobím monarchií přes kolonizaci světa až k vytvoření impéria ovládajícího celou planetu na počátku 20. století.

Moderátoři: Atlantis, Vals, Phoenix, Princ Evžen Savojský

Odpovědět
Uživatelský avatar
von Blücher
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 31 srp 2010, 10:56

Victoria 2-otázky

Příspěvek od von Blücher » 31 srp 2010, 11:05

Zdravím,
měl bych pár otázek: 1, Hraju za Bavorsko společně s Pruskem jsme dobily všechny provincie Rakouska, ale Rakousko nejde jaksik anexovat :?. Okupuji Tirolsko,jižní Tirolsko a Venetiu, ale Rakousko mi je nechce dát :( přitom už nemají žádnou armádu prostě nic :(.
2, Jak se zbavím revolucionářů? Problémy mi nedělaj, ale je otravné když se furt spawnujou :(.

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2797
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 31 srp 2010, 12:27

1. pokial viem, anektovat ide iba jeden "stat" takze z rakuska mozes ziskat iba cast, ked ti nejde ani ta jedna cast tak sa pozri ci to mas ako war goal
2. revolucianarov mozes iba vystrielat alebo pomocov reforiem im vyhoviet a zmiznu, aspon vacsia cast, v pripravovanom patchi 1.2 uz ich bude menej, neni to bug akurat to neni dobre vybalancovane a preto ich je moc vela
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Uživatelský avatar
Vals
23. Armádní Generál
23. Armádní Generál
Příspěvky: 8924
Registrován: 21 led 2006, 21:42
Bydliště: Nixon's back!

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Vals » 31 srp 2010, 12:30

Ti revolucionáři ve skutečnosti bugem jsou, neboť některý z vývojářů zapomněl při psaní přidržet vhodně shift a tak místo těch programovacích závorek u jednoho z modifikátorů pro Boxerské povstání dal obyčejnou závorku... a tak se to počítá vesele pro všechny rebely :)

Uživatelský avatar
von Blücher
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 31 srp 2010, 10:56

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od von Blücher » 31 srp 2010, 13:06

Díky za pomoc s Rakouskem jsem to vyřešil získáním Tirolska a j. Tirolska a konečně se ta válka ukončila když se Prusko změnilo na Spolek severoněmeckých státu a získalo Moravu a Slovensko. Revolucionáře jsem umlčel reformami na 14 hodinovou pracovní dobu a wealth care.
Avšak měl bych ještě 1 otázku- Jak se zbavím infamy? Mám 156/25 a za měsíc to klesá jen o 0,10 :( takdle bych musel čekat 140let než by se mi to snížilo na nulu :(.

Uživatelský avatar
Patton
Major
Major
Příspěvky: 2232
Registrován: 30 led 2006, 17:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Patton » 31 srp 2010, 13:22

Taky bych mel otazku, kdy bude ten patch 1.2? :D Ty celostatni revolty me fakt stvou. :)
(\ /)
(O.o)
(> <)
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2797
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 31 srp 2010, 13:49

s infamy mas smolu, nezbavis sa, vojnu by si mal vyhlasovat iba ked mas casus beli, kazdopadne 156 je estremne vela, to si musel vyhlasit vojnu hadam kazdemu statu v europe

patch 1.2 netusim a asi ani nikto tu na fore
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Uživatelský avatar
von Blücher
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 31 srp 2010, 10:56

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od von Blücher » 31 srp 2010, 14:50

Jak někomu dám casus beli? Válku jsem vyhlašoval docela často a casus beli jsem nevěděl jak dát :(.

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2797
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 31 srp 2010, 15:10

casus beli = dovod na vojnu, ten nedavas, ten musis ziskat aby si v ociach ostatnych statov nevyzeral ako obycajny agresor, ked ma iny stat provincie na ktore mas ty core tak mas napriklad casus beli, alebo roznymi eventmi mozes ziskat casus beli, mozno aj diplomatickymi akciami sa da ziskat, este to nemam uplne otukane tak vsetky moznosti neviem
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Uživatelský avatar
von Blücher
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 31 srp 2010, 10:56

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od von Blücher » 31 srp 2010, 15:18

Díky no, ale casus beli za Bavorsko asi moc nezískám :( all core provinice již mám a přicházej mi eventy casus beli na Francii a Rakousko :roll:.

Uživatelský avatar
Ileanos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1550
Registrován: 30 led 2006, 19:40

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Ileanos » 31 srp 2010, 15:37

von Blücher píše:Díky no, ale casus beli za Bavorsko asi moc nezískám :( all core provinice již mám a přicházej mi eventy casus beli na Francii a Rakousko :roll:.
Já CB proti R-U získával obvykle pomocí eventu s pohraničními spory. Pak můžeš bez problémů zabrat cizí území... Tedy s problémy ale s CB :).

Inman
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 254
Registrován: 07 říj 2007, 19:16

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Inman » 31 srp 2010, 15:41

Hraju to porve :), takze pridam taky noob otazecku.
Predpokladam ze zakladem je dostatek penez. Ty ziskavam - alespon ze zacatku nez mam tovarny - danema. Jak vysoko je davate a jak nastavujete ty vydaje - skolstvi, duchody, armada,...?

Inman
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 254
Registrován: 07 říj 2007, 19:16

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Inman » 31 srp 2010, 15:48

Hraju to porve :), takze pridam taky noob otazecku.
Predpokladam ze zakladem je dostatek penez. Ty ziskavam - alespon ze zacatku nez mam tovarny - danema. Jak vysoko je davate a jak nastavujete ty vydaje - skolstvi, duchody, armada,...?

Jak muzu kolonizovat a co pro to potrebuju?

Uživatelský avatar
von Blücher
Svobodník
Svobodník
Příspěvky: 5
Registrován: 31 srp 2010, 10:56

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od von Blücher » 31 srp 2010, 15:59

Proti Rakousku jsem už měl CB a využil jsem ho na dobití Tirolska avšak to jsem měl alianci s Pruskem takže pohoda...tedkom by mě rozmáčkli...:(. A ještě 1 otázka-kde najdu nějaké nastavení obtížnosti atd.?

to Inman:
Ze začátku jsem měl výdaje skoro všude na minimu teprve když jsem měl nějaké továrny tak jsem je zvýšil tedkom mám peněz dost, ale hlavně kvůli válkám docela ztrácím :(.

Kolonizovat myslím můžeš jen v případě, že máš national focus nastaven na colonize, avšak musíš sousedit s nějakou neobjevenou provincii.

Uživatelský avatar
Ileanos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1550
Registrován: 30 led 2006, 19:40

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Ileanos » 01 zář 2010, 10:42

Nastavení obtížnosti není :D Těžko říct, zda bude...

Co jde o daně... Záleží na situaci ideální daně jsou, když si mohou občané dovolit koupit alespoň základní a každodenní zboží. Pokud mohou i luxusní je to nejlepší (ale jak pro koho, protože z toho roste uvědomělost). Já ze začátku mám daně klidně na 50% a během válek si troufnu i na 70% ale to je jen v největší krizi. Nejlepší je pak postupně snižovat aby byly daně okolo 20%. Pokud navíš spoléháš při stavbě továren na kapitalisty tak potřebuješ docela nutně nízké daně pro bohatší vrstvu. Ztrátu pak potřebuješ dohnat u chudších :). Takže asi tak...

Uživatelský avatar
Ileanos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1550
Registrován: 30 led 2006, 19:40

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Ileanos » 01 zář 2010, 10:44

von Blücher píše:Proti Rakousku jsem už měl CB a využil jsem ho na dobití Tirolska avšak to jsem měl alianci s Pruskem takže pohoda...tedkom by mě rozmáčkli...:(. A ještě 1 otázka-kde najdu nějaké nastavení obtížnosti atd.?

to Inman:
Ze začátku jsem měl výdaje skoro všude na minimu teprve když jsem měl nějaké továrny tak jsem je zvýšil tedkom mám peněz dost, ale hlavně kvůli válkám docela ztrácím :(.

Kolonizovat myslím můžeš jen v případě, že máš national focus nastaven na colonize, avšak musíš sousedit s nějakou neobjevenou provincii.
Nemusíš s neobjevenou provincií sousedit. Musíš ji ale mít v určitém dosahu od provincie, která je tvoje "core" tedy jádrová. Zároveň musíš mít dostatečné technologie. Můžeš totiž kolonizovat jen ty provincie, které mají určitý "life rating". Např. v USA mají provincie LR okolo 30, což můžete kolonizovat kdykoliv (pokud je to v dosahu přístavu nebo to přímo sousedí). Některé provincie mají 25, na což už potřebujete určité technologie. Afrika má i pod 20 a na to potřebujete opět technologie. Nejdůležitější technologie pro kolonizaci jsou "kulomety" a "nationalismus a imperialismus" - ty dávají velký bonus k LR.

Inman
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr
Příspěvky: 254
Registrován: 07 říj 2007, 19:16

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Inman » 02 zář 2010, 04:13

Neustale mi chybeji suroviny pro tovarny. Obchod mam nastaveny na AI a dal jsem tam i subvence. Nic nepomaha. Da se s tim neco delat? Takle ty tovarny spis nejedou, nez jedou

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2797
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 02 zář 2010, 08:30

to bude tym, ze tych surovin je asi nedostatok na trhu, si pozri pre danu surovinu supply/demand a ak je demand vyssi tak je celkovy nedostatok tej suroviny, pomaha na to prestiz a SOI, staty z najvacsou presizou maju prioritu pri nakupovani a tak isto z vlastnej SOI kupujes prednostne ty

ak hras za daky prdelny stat tak mas smolu
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Uživatelský avatar
Ileanos
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1550
Registrován: 30 led 2006, 19:40

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od Ileanos » 02 zář 2010, 10:01

Asi tak. Jen snad co jde o železo, tak to je bug. Toho by ve hře mělo údajně být mnohem víc. Ono také většinou jsem neměl problém s ničím jiným, než s železem.

Uživatelský avatar
821
Major
Major
Příspěvky: 2797
Registrován: 16 zář 2008, 16:45
Bydliště: Pressburg

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od 821 » 02 zář 2010, 10:04

bug to neni, zelezo je akurat ho je malo, zle vybalancovane vraj podla vyvojarov a v 1.2 vraj pridaju

ono je to mozno aj zbytocne lebo akonahle staty ktore maju velku rpodukciu zeleza vynajdu techy ktore davaju bonus na tazbu tak je ho uz dost
És per Catalunya, per la llibertat...
Que moriràs lluitant, si cal!

Uživatelský avatar
jackb
Praporčík
Praporčík
Příspěvky: 499
Registrován: 06 dub 2007, 10:46
Bydliště: Aberdeen, SCO
Kontaktovat uživatele:

Re: Victoria 2-otázky

Příspěvek od jackb » 03 zář 2010, 17:44

ako zapnut kolonializmus za Velku Britaniu?
A ako funguju projekty v produkcii?
My watch begins

Odpovědět

Zpět na „Victoria & Victoria 2“